Aktív témák
-
bumper
senior tag
Szlovákiában ilyen király olcsóak a cd-k, rw-k?
???????????????????????????????
menyibe kerül mondjuk egy 24x rw cd ? -
bumper
senior tag
MEDIA MARKT
Verbatim rw 24x 399 ft
ha jól emlékszem de lehet hogy pár forint differencia van -
hezso
aktív tag
9.90Sk-s(60Ft-os) minőségi EMGETON cd
48x osan minden viszi(még hifi is!!!)
Szóval én tartom az inkább 2sz*rt olcsón, mint egy jót drágán.
De szerintem tök mindegy.
Ha elrontok egyet akkor ott a többi -
greenface
aktív tag
(...kivéve persze ha vmiért kikerülhetetlen. :) )
-
greenface
aktív tag
Ja, a +1 aranyszabály: Single session, close disc.
100-150 Ft-os CD-nél nem látom túl sok értelmét a multisession-nek. -
greenface
aktív tag
Sztem legalább annyira szerencse dolga a CD-vásárlás, mint felkészültségé...
Én 3 aranyszabályt tartok be:
1. Egyszerre, ugyanabból a szériából (ugyanarról a polcról) nem szabad sokat venni, mivel ha belefutsz egy selejtes szériába, nagyot buksz... És selejtes széria minden gyártónál előfordulhat.
2. Ami nagyon-nagyon fontos adat, azt két, különböző márkájú CD-re írom ki. Most nem MP3-ra meg játékokra gondolok, hanem pl. ha vki többhavi (éves?) munkáját menti, akkor érdemes azt a +150Ft-ot rászánni...
3. Általában 4-8x, nagyon ritkán max. 16x-osan írok.
8x-osan 10 perc egy CD, 16x-osan 5... -
vfo7
senior tag
És DVD-R/-RW-ben mit érdemes venni?
Egy Optodisk -RW-vel kísérleteztem, az jónak tűnik, csak drága.
Vettem Fuji -R-t, az kiváló, csak szintén drága.
Van esetleg olyan, ami olcsó, 4x-es és jó is? -
Zed
tag
válasz
Alvin_ti4200 #9 üzenetére
Akkor kötözködnék egy kicsit. :)
Egyszer vettem Sony CD-t, de többet ígérem nem teszem. :)
Úgy 1,5 évvel ezelőtt vásároltam 3 db Sony CD-t és kiírtam rá egy jó kis hangminta-gyűjteményt.
Ráírtam egy csomó hangmintát és szép nyugodtan eltettem a szekrényembe.
Gondoltam, később majd jó lesz valamire!
Ám drámai fordulat következett be idén júniusban.
Következett a várva várt Multimédia előadás és annak házi feladata, egy apró bemutató elkészítése.
CD elő, CD egység felpörög, majdnem felszáll és kínlódik.
Az adatok sehol.
Megnéztem a többi lemezt is.
Mindegyik(!) tönkrement. (ugyanaz a jelenség)
3-ból 3. :( -
hungeek
senior tag
Primedisc-re írtam amíg CD-t írtam, occsó, jó...
most már dvd-t írok :) -
pappwba
csendes tag
Verbatim CD-RW 24x, verhetetlen
-
VVoid
aktív tag
Ez a link nagyszerű, köszi! :C
Infót tartalmaz mindenféle márkájú lemezről, ki a gyártója, stb.
http://www.cdr-forum.de/index_cdrohlinge_e.php
Nos, valóban úgy tűnik, a Plextor (Taiyo Yuden) meg a Mitsubishi Chemical által gyártott Verbatim CD-R lemezek nagyon jók, talán még a TDK, amelyik TDK Corporation vagy Taiyo Yuden, de a Ritek gyártmányok elég gyengék.
CD-RW lemezt egyelőre csak a Verbatimot találtam jónak, a Primedisc-et még nem próbáltam.
Köszi mindenkinek a hozzászólást! -
Nekem eddig a Primedisc lemezek jöttek be a legjobban.
Némi infó a gyártóról:
[L]http://www.cdgrab.hu/cikk/primedisc_2/primedisc2.html[/L]
Lehet kapni Plextor CD-R lemezeket is. Úgy tudom ezek Taio yuden gyártmányú, nagyon jó minőségű lemezek.
A Pioneer lemezekkel sem volt még gondom, a Verbatim jó lenne de hamisítják a Mitshubishi Chemicals gyártja az eredetit. A Verbatim-nak szitázott CMC Magnetics lemezek elég rossz minőségűek.
Fujitsu-Siemens/Philips Multi Purpose 12X: egyre többen írják a fórumokon hogy az ilyen tip. lemezre mentett adataik elvesztek, ezért ha fontos adatokat tároltok ilyen lemezen érdemes archiválni.
2db Fujitsu lemezemből nekem is elromlott 1, pedig Teac 4X-es íróval írtam és nem is karcos. -
erdoke
titán
Sajnos pont úgy van, ahogy írod, a boltban nem látszik, milyen gyártmány. Viszont vannak olyan gyártók, pl. a TDK, akik a drágább verziókhoz mindig jó minőségű alapanyagot használnak. Korábban ilyen volt a Reflex Ultra, ami stabil Taiyo Yuden volt. Érdemes kipróbálni egy-egy darabot a minőséginek tűnő lemezekből, megnézni melyik milyen gyártmány, aztán a jók közül ár alapján dönteni.
-
wildrain
addikt
Hi!
Nem vagyok guru, de írtam ''pár'' cd-t. Azt tudom, hogy mit ne: Fujit sose!!!! (Nagyon hőérzékeny a közepe, egyszerűen elég, és lepereg, ha sokat használod.)
És volt még problémám Philips 80 percessel is. Nem emlékszem pontosan a típusára, csak hogy olyan pirosas-bordó borítója volt. Arról egyszerűen eltűntek az adatok egy hét után. Nem egy alkalommal, abból 10-et vettem, és kb 4-ről elszállt a cucc. (Tescoban vettem, 10-es papírdobozban volt, vastagtokos.)
Mással nem volt még rossz tapasztalatom.
Remélem, segítettem. -
VVoid
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem a cd-média guruktól, milyen cd-t/cd-rw érdemes vásárolni?
Azt már tapasztaltam, hogy nem a márkanév (TDK/Sony stb.), nem is az ára a lényeg, hanem a gyártó. Pl. a Taiyo Yuden vagy Mitsubishi Chemical jó cd-ket gyártanak tudtommal. A baj az, hogy vásárláskor a márkanév alapján nem lehet tudni, milyen gyártótól származik.
Elsősorban megbízható CD-RW lemez érdekelne, ami legalább 10x-en írható.
Kösz.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP szerverek áron alul
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest