- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
Sundesz
addikt
Ha Kingston ValueRAM-ról van szó, akkor inkább a Samsung! Egyszerűen xar a VR!:( Olyan tetű lassú, a Kingston csak annyit ad érte, hogy örök gari meg garantált működés...de hát az én Kingstonomnak még a garantál 400MHz-es működés is gondot jelent!:DDD
-
shaft72
tag
Egy alaplap tesztelő csarnokban dolgozom, az Inteltől kapjuk a RAM-okat. A Kingstonok egyszerűen szarrá mennek, úgy látszik nem bírják a ki-be cserélgetést :). Kb 5 Kingston után döglik meg egy Samsung. Egyébként röhögni fogsz, de pont ma halálozott el egy 256-os 400-as agyondícsért Kingston Value RAM bent, bezzeg a fél éves, gyötört Samsungok még mindig mennek :).
A minőségellenőrzésről meg hagy ne meséljek inkább... :t
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Nekem speciel 2x512/400-s Samsung (?) ramjaim vannak. A kérdőjel, hogy nem emléxem, mekkora a matrica rajtuk, de dualban mennek, és shimán beszívta az alaplapom őket (Abit AN7). Erre volt pénzem, és az külön téma, hogy jelenleg csak 155-s fsb-n mennek. :B
-
Loha
veterán
Na nem kell a szöveg, hogy a kingston nem jó, meg gagyi meg ilyenek... :)
A kingston modulok 2 szer mennek át szigorú ellenörzésen. Egyszer amikor pl samsung legyártja és leelenőrzi a chipeket, aztán mé1szer amikor a samsung chipeket rárakja a kingston a moduljaira és leellenőrzi még1szer.
Szóval a kingston érheti sok kritika, de hogy nem megbízható az tuti nem igaz.
Nálatok, vmi más probléma lehetett, túlfeszültségtől kezdve sokminden, vagy csak egyszerüen nem volt kompatibilis a lappal és ez késöbb jött ki... -
Loha
veterán
A hamisítvány samsungok szarok álltalában...
A samsung csinál sok chipet, és ami nem felel meg a saját szigorú követelményeinak, azokat eladja ilyen noname cégeknek. Ezeket a chipeket aztán a noname gyártók felszerelik a gagyi moduljaikra, és eladják, a kereskedők, meg kihazsnálják, hogy samsung felirat van rajta... -
Dominator
aktív tag
Nekem az egy pár 256 megás 400-as Samsunggal semmi gondom. Az már csak plusz öröm, hogy a videokarimon is az van és laza 100 mhz-et húztam rajta bios átírással :)
-
shaft72
tag
-
KrúZ
csendes tag
40-45E ért milyen PC3200-as memóriát tudnátok ajánlani?(2X512MB)
?????????? -
sziszegő
senior tag
És mi a helyzet a hynix ranokkal ??? Azok is kamu ramok?
-
Skylark
tag
Úgy le lett a topic indító gorombítva, hogy ő már hozzá sem szól... talán elég lett volna egyszer felhívni a figyelmét a hibára. :(
-
Notes
senior tag
Memóriavásárlás Magyarisztánban... húha. Szerintem már nem is az fontos, hogy mit veszel, hanem hogy hol. Valaki írta egy hasonló topikban, hogy a munkahelyéhez közel vásárol, hogy ha vissza kell vinni ne sokat kelljen gyalogolni. :) Van bebbe valami...
Az élettartam garancia is annyit ér amennyit meg tudsz belőle valósítani. Pl. egy élattartam garis EDO RAM-ja van még valakinek? :F -
Jarlaxle
senior tag
Nekem először a boltban kettő ilyen ''hamisítvány'' samsungokat adtak.Kettő egyformát kértem. Úgy vittem haza hogy nem néztem meg. Otthon vettem szemügyre. Ez volt ráírva egy matricára a memón: PC3300. Furcsa mi?:)
Egyébként nem mentek rendesen duálba, a memtest86 mindig talált hibát. Rögtön vittem vissza a boltba és kértem rendes samsungot. Adtak.:) Egyébként a nyák kicsit ''szegényesebb'' a nem eredeti samsungon mint az eredetin és egy kicsit más volt a színe. Legalábbis én ezt vettem észre. -
Mankó
veterán
Az attól is függ, hogy milyen gépben lesz. Nekem Epox lapom van, s az kifejezetten nem szereti a Samsung modulokat. Van amelyikkel el se indul. S ugyanaz a RAM vígan szaladgál egy P4-el.
-
moonman
titán
+1 pötty a Samsungra. (nekem matricás :) ) Előző gépemben Kingston volt...
-
sziszegő
senior tag
Na ott a pont a samsungot illetően. A chip samsung a nyák nem.
De ez miben befolyásolja a dolgokat?
A chippek azok samsungok a nyák az ugyan az csak valami no name gyártó gyártja nem? Nem hiszem hogy sufnituningos garázsba gyártanák 1000 számra a modulokat.
Amugy melyik gyártó gyártja ezeket a ramokat?
Miért baj gogy hamisitvány? Lassabb? Nem lehet ugy tuningolni? Vagy miért? -
Loha
veterán
Attól füg, milyen szempontból...
A Kingston mint márka sokal nagyobb név memóriák terén, és megbízhatóbb is.
Ha tuningról van szó akkor az meg tipustól függ.
Felhívnám még a figyelmet, hogy a Samsungnak kikiálltott modulok legnagyob része hamisítvány, csak a chipek samsung a nyák nem.
Az eredeti samsungot a nagy matricáról lehet felismerni, olyan mint ami a Kingston-on is van.
Kingston-ból van Samsung chipekkel szerelt is... -
sziszegő
senior tag
Ja az Infineon jónak tűnik au Aquaban br. 21e nem tudjátok véletlenül hogy cl hanyas?
-
Lizzard
aktív tag
Az élettartam gari miatt én is a Kingstonra szavaznék, bár nem nagyon ér meg annyit, amennyit kérne érte. :Y
Tipp: Hynix, Corsair, PQI, Twinmos. Ezek azér annyira nem drágák, de minőségben megközelítik a Kingstont.
[Szerkesztve] -
Ár/teljesítmény arányban Infineon. Bár nem ezt kérdezted, de én mégis azt vennék.
-
sz.j
nagyúr
Én óvakódok mindkettőtől, viszont a Kingmax nagyon bejött!
-
djtörök
senior tag
nekem samsung ddr333 van és nincs vele gondom, megy rendesen, elfogadható
sebességgel cl2-vel -
b0unCe
aktív tag
figyelhetned a privit. luxus valaszolni?
kingston annyival jobb hogy van ra gari. (nem is keves)
samsung az utobbi idoben (10honap) elegge jo lett. de erre akkor se kapsz elettertam garit ha a foldhoz vered a segged.
de ezek melett vehetsz infineont, hynixot, pqi-t.
mind hasonlo szinten vannak.
szvsz: azt vegyel ami olcso es legalabb 1év gari van ra!
[Szerkesztve] -
sziszegő
senior tag
Na ez a Kamu samsung téma érdekelne mert én jól bevásároltam 6 db 512 es ramból és honnan tudom megállapitani hogy kamu-e vagy sem?
Másik
A Kingston Value ram-ja a legolcsób nem? Az milyen időzitésekkel bir 400 mhz-n?
Hol lehet a legolcsóbban beszerezni? -
Dufresne
addikt
Én is azt hallottam, meg olvastam, hogy Kingston a jobb. Viszont nekem van itthon több mint 1 giga samsung ram és nincs semmi baj velük.
-
SylverBullet
tag
Egyértelműen Kingston a jobb...
-
kingston ez egyértelmű. (szerintem). lehet hogy kicsit drágább de ott a minőséget veszed meg és biztos ,hogy eredeti meg létezik kamu samsung memória is.
-
zsoltee10
addikt
legközelebb légyszi ne írj 15 írásjelet a topiccímbe.
javaslom olvasd át az alapelveket, és használd a keresőt, mielőtt topicot nyitsz -
Bencom
senior tag
Na ez az!
Erre is vigyázz:
Mindíg pontos adatokat írj, mert örökké bele fognak kötni...És megjegyzik... -
Flashy
veterán
amelyiket kevesebb kérdőjellel irják. tessék már megtanulni normálisan kommunikálni neten.
-
pitruka
csendes tag
PC3200 samsung vagy Kingston????????
Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest