Keresés

Aktív témák

• zöldeszű

tag

//idióta az egész ph fórum, ezerszer leír mindenki mindenféle okosságot, ami pillanatok alatt eltűnik a süllyesztőben, aztán kezdődik ugyanarról a gittrágás.//
    alig bírtam a saját okosságomat visszakeresni, amit csak azért sajnálnék, mert kb. 3 hete tököltem egy csomót és lemértem néhány single és dual futást ugyanazon a gépen

512 + 512 MB Single
    AIDA mem-olvasás 2751 / írás 1017
    Sandra CPU Multi... MMX 6859 / SSE 8603
    Sandra CPU bench.. 5933 / FPU 2927
    Sandra Memory bench.. ALU 1162 / FPU 1233

ugyanezek a tesztek
    512 + 512 MB Dual módban:
    AIDA mem-olvasás 2848 / írás 1091
    Sandra CPU Multi... MMX 6876 / SSE 8615
    Sandra CPU bench.. 5933 / FPU 2928
    Sandra Memory bench.. ALU 1330 / FPU 1450

Lehet számolgatni, a száraz tesztadatokban az eltérések 0,1 %-tól 17,5 %-ig változnak. A konkrét gyakorlatban azonban, ahol nemcsak a ram, hanem az alaplapba dugott öszzes kütyü dolgozik, ezek az előnyök már korántsem ilyen nagyok. Például egy konkrét photoshopos alkalmazásban a többszáz megás kép konvertálásával a duál ramos verzió 56 mp alatt végzett, a single verzió 57 mp alatt... ugyanebben a progiban az 1 gigánál is nagyobb könyvtárat a duál verzió 440 mp alatt csomagolta ki, a single verzó 455 mp alatt. Ez 3,41 % különbség.

Az egy gigát is meghaladó állományok nyilván nem csak a ramot dolgoztatják.
    Kisebb-nagyobb állományok vagy más programok biztosan más-más eltéréseket mutatnak, a gyakorlatban azonban nincs igazán érzékelhető különbség a duál és single verzió között - legfeljebb a tulaj jó érzése, hogy az ő lapja menőbb és forszosabb...''

Aktív témák