Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shing
őstag
válasz
kaboska #4319 üzenetére
madvr-nél alap elv, hogy mindent kimaxoljanak képminőségben, nincsenek spórolások. Van amit engednek is beállítani, mert sok opció tényleg csak elméletben ér valamit ("trade quality for performance" résznél).
Az upscale/downscale algoritmusok is a legjobbak, nem véletlenül terhelnek keményen egy mai hardvert is. Nekem GTX1060 90%-on dolgozik... Ilyen hardver pedig nem lesz a médialejátszóban.
Extrákkal lehet trükközni, élesítés, színkiemelés, stb. De ilyet a monitor/TV is tud. Sztem nem is érdemes ilyeneket használni, élesítést pedig a madvr is tud.
-
Shing
őstag
Szerintem ez egyszerűen a downsampling eredménye. Sokkal lényegesebb információkat tartalmaznak a pixelek. Ha ráélesítesz egy képre akkor is növekszik a helyigénye, pedig ugyan annyi pixelből áll. Itt pedig nem is "csak" élesítés van, hanem valós információt kapott minden képkocka.
Néha recések is az élek kontrasztosabb helyeknél+vibrál néhány a részlet. Nyílván ezt filmeknél nem engedhetik meg. Amúgyis szénné vannak mosva a 24FPS miatt, szóval már csak amiatt sem látsz annyi értelmes részletet.Egyébként tényleg durván néz ki, de kontraszt arányból is kihozták a maxot. Amúgy bármilyen 4k felvételt megnézel az élesebbnek fog tűnni, ez nem a HDR hatása. Told be ezt 8k-ra, sokkal élesebbnek tűnik a kép itt is, pedig a monitor pixelszáma nem növekedett meg csoda módjára.
-
Shing
őstag
Lehet, hogy az MPC-t és madvr-t is jobb lenne újratelepíteni, mert még valamilyen AMD-s automatikus beállítás beragadt.
Előtte az nvidia vezérlőpultnál az "Asztal méretének és helyzetének beállítása" résznél megnézheted a beállításokat. Nekem a méretezés Teljes képernyőn van, és a GPU vezérel... Így nekem jó, de úgy sejtem hogy más beállításokkal is jó lenne, azért nézd meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Egy óra, két rendszer
- Szemüveges topik
- Interactive Brokers társalgó
- Hardcore café
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- World of Tanks - MMO