- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
robi-k
őstag
Felejtős.
A Dune-ben (Dune HD Prime 3.0, MAX) klasszikus, SATA csatolófelületű, teljes értékű BD meghajtó volt.
Az OPPO-ban maga a meghajtó csak egy tálca a lemezforgató motorral + az olvasó fej a mozgató motorokkal, az optikai egység semmilyen elektronikát nem tartalmaz.Az optikai egység vezérlő elektronkát a OPPO/CXUHD alaplapja tartalmazza, saját kisegítő Meditek procival, és saját firmware kóddal. A klón alaplapján ezek az áramkörök egyszerűen nincsenek beforrasztva/hiányoznak.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Szerintem meg épp hogy logikus - pont a HDCP kompatibilitás miatt egyszerűbb és olcsóbb is így.
A klónnál pedig nyilván amire nem lesz szükség azt miért tennék fel a PCB-re.
Valóban nem csak kb. két szalagkábel/flex csati nincs beültetve hanem legalább két komolyabb chip és az őt kiszolgáló jobbára passzív komponensek sem.
Én is teljességgel kizártnak tartom, hogy a klónnal HDCP védett lemezt lehessen lejátszani.
Pali által linkelt kínai lemezes lejátszókban tuti nem ugyanez a panel ilyen kiszerelésben működik." I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
Joshi
titán
Gondolom az Oppo firmwarre írtad, már mint hogy nem lesz több. Nem arról volt szó hogy még jó darabig lesz terméktámogatás akár firmware formájában is? Ha már nem foglalkoznak vele, esetleg nem adják ki a forráskódot? Lehet lenne valami csapat akik szívesen foglalkoznának a témával.
-
djnice
veterán
válasz eric.cartman #158 üzenetére
Én itt úgy nézem, hogy csak egy eprom szerűséggel több: [link]
-
senior tag
Valóban! Rosszul emlékeztem.
Itt talán még jobban látszik a "mi" klónunk PCB-je..
Apropó :
Van itt olyan akinek v1 van esetleg amin még volt koax digit kimenet?
A fenti képen látható a toslink kimenet mögött a koax kimenet két pontja csak kíváncsi lennék arra más alkatrész (feszosztó ellenállás vagy más van-e abban még valahol)
Ki akarom az enyémben építeni a koax BNC-s kimenetet komolyabb DAC számára)[ Szerkesztve ]
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
robi-k
őstag
A firmware minden, előre meghirdetett funkciója jól működik, nincs szükség FW frissítésre.
Amúgy már 2016-tol a programozók csak kvázi melléktevékenységben foglalkoztak a BD lejátszók firmware megírásával, a fő feladat már akkor is a mobiltelefonos fejlesztés volt.
A BD lejátszók gyártása a BBK gyáregységében már majdnem veszteséges volt, főleg úgy, hogy a gyártósor is elérte az életciklusa végét. Az egész gyáregységet átépítettek ezért mobiltelefon gyártásra, az sokkal több profitot hoz. -
Joshi
titán
Az tény hogy egy nagyon jó és használható készülékről van szó, de azért lehetett volna még mit belerakni. Most nem sorolom, mert neked már felvázoltam. Akkor ez van, használjuk amíg működik. Én nagyon sajnálom hogy megszűnt az Oppo lejátszós részlege, szerintem nem mostanában lesz hasonló lejátszó a piacon.
-
Palikakas
csendes tag
válasz eric.cartman #165 üzenetére
Lehet hogy erre gondolsz? [link]
Csak ne fa fúróval próbálkozz mint ő.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
Wade0303
aktív tag
Na bejelentkeztem a spanyol forumon a következő csoportba, remélem március 2. hetében már a kezemben lesz.
Külső tápegységet próbált azóta más is? Tapasztalatok, tényleg érdemes keresgélni? -
chros
őstag
válasz Wade0303 #172 üzenetére
Gratula! Tapot rendeltem (CWT EADP-60 12V 5A) majd 3 hete, de csak most jott info, hogy feladjak majd (mint kiderult, kinabol jon, s ott all a bal jelenleg), ugyhogy nem tudom. Oszenten szolva, nekem nincs gondom a hozzaadottal sem, igaz csak ritkan hasznalom az eszkozt.
Mas: Lara Croft Tomb Raider (2003) DV mp4-et akartam a hetvegen megnezni, 2x belefegyott az elejen a lejatszo ugyhogy az LG B8-on Emby-vel ment vegul. Ami erdekes ebben, hogy ugyanazok keszitettek az elozo reszt is (2001), amitol nem fagyott. Erre varrjunk gombot
[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
"Mas: Lara Croft Tomb Raider (2003) DV mp4-et akartam a hetvegen megnezni, 2x belefegyott az elejen a lejatszo ugyhogy az LG B8-on Emby-vel ment vegul. Ami erdekes ebben, hogy ugyanazok keszitettek az elozo reszt is (2001), amitol nem fagyott. Erre varrjunk gombot "
Ráaádsul pontosan ugyanazzal a módszerrel (dual layer), ugyanolyan hangsávokkal készült a kettő. Itt már tényleg csak a film hossza és a bitrate a különbség. -
chros
őstag
válasz Wade0303 #116 üzenetére
Itt egy mod remux-olni csak a fo filmet CloneBD-vel s alatta par kerdes/valasz.
-
senior tag
-
Wade0303
aktív tag
válasz eric.cartman #177 üzenetére
Nincs sajnos, de biztos jó ha az AVS fórumozók már kipróbálták ezt a módszert. Majd márciusban megírom mennek-e.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
válasz eric.cartman #179 üzenetére
Tökéletes - Működik hibátlanul!
Hang, kép, fejezetek (mind a 28)
Ő és Ű betűk is megvannak a feliratban!68GB lett az iso. Mennyi volt az eredeti mp4?
[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz eric.cartman #180 üzenetére
Eredetileg 86GB és magyar felirat nélkül, tehát akkor ez is működik, hozzá lehet adogatni.
Nyugtass meg, hogy ez Sony TV és csak azért nem DolbyVision-t jelez a jobb felső sarokban? -
senior tag
-
Wade0303
aktív tag
válasz eric.cartman #182 üzenetére
Igen, boccs Samsungot akartam írni. Na akkor megy ez rendben, sok film esetében elég szépen lehet majd vele tárhelyet megtakarítani.
-
tompibest2
csendes tag
válasz eric.cartman #180 üzenetére
nCore-ra felrakod?
-
chros
őstag
válasz Wade0303 #183 üzenetére
Remek munka! Leirnad a lepeseket es a szoftvereket? Koszi!
1 dolog a felirattal kapcsolatban: nem kell belerakni (bar artani nem art), ha mellette van, akkor szint/meretet is lehet allitani.(#180) eric.cartman : a gyorstekeres is muxik elore/hatra, pl. 2x/3x/4x? Ezt irtak meg, hogy lehet gond.
-
Wade0303
aktív tag
Kérdés, hogy így lehet-e állítani a felirat tulajdonságait? Illetve, hogy külső srt-nél nem az volt a helyzet, hogy nem mentek neki az ékezetek? Az így belemuxolva megoldódott.
@tompibest2
Nem fogják engedni senkinek, az mp4 DV remuxokat is csak a Háromság csapatnak engedték és az is beletelt jónéhány körbe mire sikerült róla az adminokat meggyőzni.
Jelenlegi szabályzat szerint teljes UHD BluRay könyvtár/ISO csakis menüs formában mehet fel.
Amúgy meg így lemezre való kiírás nélkül csak az Oppo és CXUHD tudja kezelni ezért nem lenne akkora létjogosultsága torrenten. Kevés embernek van BD100 írója+ lejátszója a TV-hez. Ellenben az mp4-et berakod usb-n vagy hálózaton egy 200 ezres LG-nek és viszi.[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz Wade0303 #186 üzenetére
Ha sup -ba van konvertalva, akkor nem lehet allitani semmit.
Kulsonel valoban volt gond: de ez karakter encodolas problema. UTF-8-as feliratot nem szeret, csak ANSI-t (kalapos lesz az o es u). UTF-8-bol ANSI-t csinalni hogy jo legyen a hosszu o es u, karaktercserevel lehet csak (?). -
Wade0303
aktív tag
Megpróbálom összefoglalni a lépéseket: amennyiben a kiinduló file egy DV-mp4 akkor először a githubos mp4demuxer-el szét kell szedni majd a 2db hevc filet (HDR10 alapsáv + DV sáv), a tetszőleges hangsávokat és a subtitle editorral BluRay-SUP-ba konvertált feliratokat belehajítani az mkvtoolnix-ba és muxolni egy mkv-t. Ha megvan az mkv akkor az mehet a DVDFab-ba ahol a Create opció alatt behúzod az mkv-t és beállítod, hogy BD100/passthrough módban gyártson egy ISO-t vagy BD könyvtárat. Itt a DVDFab-nak még lehet további srt feliratokat is hozzáadni, átfogja konvertálni SUP-ba.
Ezen a ponton jött be az új lépés az eddigiekhez képest, egy AVSForum tag tanácsára: CloneBD progival megnyitni a DVDFab-al készült ISO-t vagy BD könyvtárat és újramuxolni vele, természetesen passthrough módban, ez állítólag ahhoz kell, hogy a gyorsítási funkció megmaradjon.
Ha kiindulásként van egy teljes BD könyvtár/ISO filmünk akkor nagy eséllyel már első körben mehet a CloneBD-be ahol ki lehet választani, hogy csak a filmet muxolja bele a másolatba, menüt és egyebeket törölje.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz tompibest2 #184 üzenetére
Nem.
De Joshi-nak küldtem egy linket tőlem és ő majd DV-s TV-n teszteli." I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
senior tag
-
chros
őstag
válasz Wade0303 #189 üzenetére
Koszi, akkor lehet kiprobalom a CloneBD-s dolgot hetvegen UHD konyvtarbol (kezd elfogyni a helyem ), ahogy latom a szukseges feature-ok ingyenesek.
-
Joshi
titán
válasz eric.cartman #190 üzenetére
Köszi a linket. Egyébként nem azért különleges a Sony tévé mert tudja a DV-t, hanem mert a Sony nem ad teljes DV támogatást mint az LG. Szerintem a Sony belső lejátszója nem fogja vinni DV-ben, az Oppo 203 biztosan vinni fogja, mert nektek is viszi a klón.
Tulajdonképpen egy olyan MP4 release-re lenne szükség, ami Profile 5-ös DV és nincs benne AAC hangsáv, meg talán a valami HD hangot se szeretnek az Oppo és klónok.
[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
válasz Wade0303 #196 üzenetére
MKV akkor egyáltalán nem támogatott?
Úgy érted DV esetén, ugye? Mert az Oppo tökéletesen kezeli az mkv-ket, de még én sem láttam soha valós DV adatokat tartalmazó mkv-t. HDR-ből csakis HDR10 adatokkal láttam mkv-t, az egyetlen valódi HDR10+ tesztfájlom is mp4 (amit amúgy kiválóan kezel az Oppo)
Ezt az LG DV demo anyagot is kiválóan játssza (bár kíváncsi volnék mi lenne ha emellett lenne AAC és/vagy HD hang)
Nem lehet emellé tenni valami AAC-s HD-t teszt jelleggel???Tudja vki mi az a HDR-nél igazából, hogy "BL+EL+RPU"?
edit: (rájöttem, hogy a google a barátom):
Infóként a "nagyágyú" Pioneer LX500 és LX800 még máig nem tud lejátszani HDR10+ anyagot. Ígérgeti a Pio már egy ideje a frissítést, de megint halasztották...
Szégyen nekik sztem!
Az Oppo eléggé előre jár[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz eric.cartman #197 üzenetére
Az első poszt 3-mas pontja zavart meg egy pillanatra:
"- csak ISO, BDMV, mp4, m2ts HD/FHD-vel es UHD formatumokbol, mkv-t nem tamogatja!"De mostmár látom kifejezetten a DV tartalomra vonatkozik ami természetesen így is van, mkv csak HDR10 és HDR10+-t képes hordozni, DV-t nem tud és nem is fog tudni nagy valószínűséggel soha.
HDR10+ gond nélkül megy mkv-ban, van is fent néhány torrenten."Tudja vki mi az a HDR-nél igazából, hogy "BL+EL+RPU"?"
Base layer + enhancement layer + DV RPU metadata. Ez egy single layer profile 4 DV file. Milyen hangsáv van rajta egyébként, AC3 ? -
senior tag
válasz Wade0303 #198 üzenetére
Küldenél nekem priviben egy példát valós HDR10+ -os mkv-ra a "kölcsönzőből"?
Mert amiket én találtam, azok az Oppo szerint nem voltak HDR10+ -osok, bár igaz, hogy némelyik 10.000 nit fényerőig ment elméletben. (amit a sima HDR10 nem tud ha jól tudom)Ez van rajta az LG demo-n:
Audio
ID : 35 (0x23)
Menu ID : 2 (0x2)
Format : E-AC-3
Format/Info : Enhanced AC-3
Commercial name : Dolby Digital Plus
Codec ID : 135
Duration : 1 min 20 s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 768 kb/s
Channel(s) : 6 channels
Channel layout : L R C LFE Ls Rs
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 31.250 FPS (1536 SPF)
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : -948 ms
Stream size : 7.41 MiB (2%)
Service kind : Complete Main[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz Wade0303 #196 üzenetére
Nem probaltam ki. Mkv-t tud, bar azokat en PC-rol tolom, igy nem tudom milyen nyugjei lehetnek vele.
> mostmár nagyon nehéz türelmesnek lenni
Tudom, addig zsakolj be egy rakat DV tartalmat
Brutal lesz a kepe C8-on (ha a DV black crush is javitva lett, nem csak SDR es HDR-ben), es nem csak a FEL, de a MEL is! HDR10-el sotet jeleneteknel van cian/magenta problema, mig DV tokeletes!> (#197) eric.cartman : "bár kíváncsi volnék mi lenne ha emellett lenne AAC"
Mint emlitettem, en (!) biztos vagyok benne, hogy nem ez a baja.
> (#198) Wade0303 : "mkv csak HDR10 és HDR10+-t képes hordozni, DV-t nem tud"
Hordozni tud, csak semmi nem tamogatja a lejatszast belole.
> (#199) eric.cartman : "igaz, hogy némelyik 10.000 nit fényerőig ment elméletben. (amit a sima HDR10 nem tud ha jól tudom)"
Rosszul: tud (pl MAd Max 2015, Arrival, stb.)
De nem olyan egyertelmu ez, mint amilyennek tunik, pl a B8 igy viselkedik kulonbozo metaadatokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest