Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA® driverek topikja
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- SoundBlaster X-Fi
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BigBlackDog #275125 üzenetére
Szintén így kezelem az ilyen helyzetet, bár nekem állandóa van egy fél/egy liter tarcsi olajam a kocsiba... és minden tankolásnál tuti amit biztos ellenőrzöm a szintet. (digitális, nem megy el vele se sok időm, kiszállni se kell, mondjuk mennyire mutat rendes szinte az megint más kérdés)
-
válasz
Tsebacsi #275118 üzenetére
Én csak lenyírtam a füvet, mert megint magas volt 2 cm felett (meg összeszedtem a leesett almákat, fügéket - de ezt így is csinálom minden nap/másnap)... de a szerves tápot nem mertem végül kitenni, mert félek, hogy megint jön egy özönvíz, aztán a szomszédba átviszi az összeset és szórhatom újra.
[kép]
-
válasz
gergo5991 #275087 üzenetére
FB nagyon veszélyes hely... én már nem is nagyon megyek se csoportba, de igazából 1-2 havonta még az ismerősöket is lepattintom, ha látom, hogy ilyen tököm idióta dolgokba vannak... egyszerűen ez a teljes elvakultság, ez úgy fel tud húzni... most apóst környékezi épp valamelyik "szekta" vallás... ő meg nem képes lerázni őket, hó végén a nyugdíjja utolsó 2e Ft-ját elkérték könyvre és majd még adjon nekik 3e-ha megjött a pénz... lassan abba is bele kell állnom (mert utána meg tőlem lejmol kajára), de alapvetően olyannyira próbálom messze elkerülni ezeket a csoportosulásokat, hogy nyugodt életet élhessek, hogy nagyon... de néha bele kell állni, nincs mese.
Autós kérdés, nem tudom eldönteni, mi zörög az autó alatt... rezonancia hang van, fém lemez egyértelmű, idegesítően alapjárat és 2000-es fordulat alatt, ergo pont mikor városban állok a lámpánál, vagy épp gurulok, felette nincs. Most épp ott tartok, hogy a hátsó dobtól jön, de a felfogatásoknál a gumibakok egybe vannak, alul a haspáncélt megmozgattam, az is lehet, de ott meg húztam a csavarokon. Valami tipp merre induljak? Simán lehet, hogy a dob bele ment fossá... és belül van a rezgés. A végén még azt is ki kell herélni...
-
-
-
válasz
Tsebacsi #269798 üzenetére
Pontosan, elég ehhez egy olyan régió ami picit fagyzugosabb, vagy épp nincs hajnali nap ami lemelegíti, mert az épületek növények kit akarják az autót.
Gyömrőn nekem pl rendszeresen csak a kert felőli része fagyott le a kocsinak, így ha betolattam, negyed annyit kellett foglakkoznom a reggeli jegesedéssel, főleg mivel hátul a fűtőszál előbb leszedte a fókáról a jeget. -
válasz
szabonagyur #269771 üzenetére
Pont megint mentem volna csapatni egyet Pilis környékén levő melóba, de lehet marad az elektromos, az szerencsétlen tiszta kosz most úgy is.
-
-
válasz
MunezXBK #269388 üzenetére
Nem is értem aki teljes nyitott rendszerrel megy, ott mi van.
Viszont ha nincs kivéve fojtás nem lesz ennyire hangos. Nem mindig szeretem amúgy a hangját így, van mikor a legjobb ez a csörög jelző, az spec nem hiányozna, nagyon jól kell tudni rendszert építeni, ha igazán jót akarsz, de ez inkább a kísérletezés.
-
válasz
MunezXBK #269382 üzenetére
Kizárt dolog én azt nem tudom.
Vettem korábban egy 6-os leömlőt E90 alól, de hiába ugyanaz az N52B30, nem fért el és még a rögzítő pontot is vágni/forgatni kellett volna, hogy illeszkedjen. - kb ki kellett volna venni a motort hozzá.
Így visszament a gyári, de bevilágítva látszott, hogy sok idő nincs benne, így mielőtt eltömődik és megáll alattam…
Mikor vittelek vele már így volt. -
-
válasz
MC Pite #268811 üzenetére
Mondjuk én szívtam is meg… pl Ikea, megvettem a kanapét, aztán nem fért be mert az anyós ülés nem rendesen dönthető az I3-ban, a két ülés között meg nem fért el az összes cucc. Illetve nyitott csomagtartóval ment volna, de másik negatívum I3-ba az ajtóban van a lámpa, pályán azért így nem mennék 110-120km-t.
Focus (mk1) jó volt, csomagtér ajtó felcsap lámpák látszódnak, azzal sokat mentem így a nullason. -
válasz
MC Pite #268803 üzenetére
Mint nálam, mikor vakarja valaki a fejét, ez meg mit akar itt ezzel a kocsival.
Vittem vele 2 zsák térkitöltő habot, ülések koppra előre tolva, az ugye 1m3, na az neccesen fért be, egyik zsákot ki kellett bontanom és beönteni egy részét a hátsó lábtérbe.
Ott én is azt hittem fel kell adnom a dolgot.- raktáros nagyon röhögött. Kép van valahol, de most tuti nem túrom elő.
-
-
+5,5le vagy azt is írhatnám végre lett egy becsületes fűnyíró
motor ebbe a villanyos kacatba.
A héten volt benne 12 zsák készbeton, vittem vele 6 zsák kvarchomokot, meg grátisz alap betonozós kertrendezős cuccok, mint pl talicska.
Mondjuk az is biztos, hogy mindkét helyen ahol vásároltunk/béreltünk néztek ferde szemmel.
Ki mit pakolt be, vitt el, ami nem átlagos szállítmány? -
válasz
focvis #267662 üzenetére
Bakker sajnálom.
Én tegnap a kertet túrtam, szokás szerint, auto ki rotakapa ki, majd találtam pár akác tönköt - sosefogyel [kép] - balta elő, adtam neki, majd sietősen mennem kellett, garázsajtó résnyire fel balta bedob, lecsuk, elhajt, hát este mondanom se kell, rutinból beálltam a garázsba, hátsó kerékkel át a baltán. A rohadt mák, hogy párhuzamosan volt a kocsival és megúsztam. Szóval apró faszság is elég, hogy meglegyen a baj… -
Sajnos igen, megint az a nagy büdös valóság, hogy a lakosságon verik el a port, aki indirekt csak a szennyezés töredékéért felelős. Persze ha nem kellene ennyi kacat az embereknek, nem kellene ennyi nem honos élelmiszer... meg termék, meg elektronika... nem lenne mit szállítani ezekkel az amúgy brutális károsanyag kibocsátású egyéb eszközökkel.
Ezért sem lehet megdönteni ezt a csekély felső réteget akik miatt a giga lobbik úgy mennek ahogy, akitől valójában bűzlik az egész koncepció, mert az emberek nem tudnak lemondani dolgokról... és a középréteg nem mer nemet mondani a kenyéradójának. A hazai helyzet is erről szól... egy maréknyi embert kellene "csak" leváltani, de valójában aki megtehetné sose fogja, mert ettől a maréknyi embertől kapja a megrendeléseit, munkáját. -
válasz
bulikavagyok #267006 üzenetére
A Ford Explorer EV is totál hasonló.
-
válasz
focvis #266034 üzenetére
Egyetértek, a Z4-et úgy vettem, gyári gátlók eibach ültetőrugókkal, na az gyorsan ment is a levesbe, ráadásul 17”-os felnikkel, konkrétan a hátulja is annyira lent volt a műhelybe alig bírtunk leállni vele a rámpán, össze vissza kellett deszkázni. Embertelen rossz volt közlekedni vele, na meg gyári már beült toronycsapágy is segítette a dolgot… bitang jól nézett ki, de szerencsére eleve készültem, hogy az kuka egy az egybe. Persze 4 rugó olcsó ültetés… de normális ember nem teszi. A rugó vágás meg még ezen is túl van…
Ti se alszotok sose? -
-
válasz
Peter.70 #265735 üzenetére
Meg a szakadó esőbe automata lámpával közlekedőket akiknek fingjuk nincs, hogy csak elől világít az auto, meg a sok majmot aki ködlámpát is felveri mert fél, hogy csúszik az út, illetve a nullas 3 sávos részén nem talál ki a középső/belső sávból 80-90-el, ha esik főleg nem, mert sávot kell váltani és biztosan megpördül keresztbe mert vizes az út. A csukám tele az elmúlt 4-5 esős nappal meg az emberek vezetési alkalmazlanságával.
-
válasz
kisza25 #265314 üzenetére
Itt a környéken én csak pislogok... egyik mosó olyan szar lett, nem visz le semmit, másik annyira drága, hogy "talicskával kell vinni az aprót" ha eredményt akarsz.
Pont azt látom sajna én is, hogy 1500-2000 Ft egy mosás... és ez semmi, 1 százas hab, majd egy bogároldós samponos, meg utána egy foltmentes. Semmi waxos csoda, meg felnikefe, meg ilyenek. Persze ki kell termelni a befektetést, meg a kiadásokat... de havi 10-13e Ft autómosásra nem kevés pénz, az otthoninál olcsóbb, az mondjuk biztos. -
válasz
kisza25 #265310 üzenetére
Mondjuk 6-800 Ft-ból nincs mosó ahol 5 percet kapsz és tiszta is lesz, de 400 Ft 2,2 perc vagy valami ilyen elcseszett idő...
Én most voltam többször, autópályázás után, tehát csak az eleje volt bogaras... elvertem 800 Ft-ot és nem lett tökéletes, pedig nem is volt igazán koszos még az autó... -
-
válasz
molnarpeter #263328 üzenetére
Lehet előre 2,4 hatra meg 2,5 lesz a nyerő.
-
válasz
MunezXBK #263326 üzenetére
225/40R18 és 255/35R18 a gyári méret, annyi extrával, hogy elől is meg hátul is szélesebb felni van, elől +0,5J hátul meg +1J. Szóval jobban kiterül.
2,3-on kezd jó lenni, 2-2,2 bár a gyári érték elől-hátul (1 fővel, 2 fő + csomag +0,1 bar az alap értékhez)… lehet bepróbálok 2,4-et körbe. -
válasz
simonjoe #263318 üzenetére
Betyáros kör egy napra, valamit meg is néztetek??
Fogyasztásban az tényleg baráti…
Mi egy Haltelek/Tatai-tó kört nyomtunk, életében először aludt el a kiscsaj babakocsiban, egy hatalmas sétával ünnepeltük meg. Most is csak az autós ülést felpattintva a vázra sikerült… (mózes/hordozó nem jatszik)
167 km - 32 kWh betöltve, tehát:
19,1 kWh / 100km tippre I3 fogyasztási ranglista végén lehetek… persze attól függ melyik oldalról nézzük… de tuti nem a gazdaságos tojás a pedál alatt kategória vagyok.Más:
Guminyomással szokott valaki kísérletezni? Ez most spec Z4. Gyári érték nekem sokszor kevésnek érződik, van erre valami ökölszabály? Fölé szoktam menni, nem sokkal, de érzésre kell bele +1 tized bár. -
Ma lejárt a -30 Ft-os MOL kuponom, így elszaladtam tankolni a Z4-el, hát bakker… 20 perc alatt voltam meg… I3-at előbb megtöltöm mint ezt kivártam…
Persze tűzoltó auto is volt előttem… szóval “rosszkor” érkeztem, de nem gondoltam, hogy délelőtt 10-11 között így rá lehet faragni hétköznap. -
válasz
pècsimunkás #263148 üzenetére
Magában a navigáció appban lehet állítani. (legalább is waze esetén biztosan, gondolom máshol is)
Illetve másik lehetőség az autóban hallgatod, de akkor ugye nincs rádió, csak ha a telefonon megy valami. -
válasz
pècsimunkás #263143 üzenetére
BT automatikusan csatlakozik?
-
Új egyéni vmax rekord meg fogyasztási maximum, német autópályán, a speed maraton jegyében, 112km, 100%-ról indulva, 11%on értem vissza.
Forgalom függvényében képen levő tempomattal, kerek 100km a pálya a teljes útszakaszból.
Fogyasztás kb: 25,5 kWh/100km többre számítottam, gondoltam vissza már inkább csordogálás lesz. -
válasz
bandus #262474 üzenetére
Racionális auto az MG… szerintem itthon is fog teret nyerni, többek között mivel versenybe kerül a kis köbcentis új benzinesekkel árban. Innentől meg sokaknak csak egy lépés villannyal menni.
Tesla még mindig azoknak való, akik megunták a 10-14l-es sportosabb autókat etetni… de ragaszkodnak a sportos élményhez. Én most a jelenlegi kínálatból YLR-t vennék, 2 évesen 30-50e km-el, német gyártásút. Ehhez mondjuk be kellene szántanom a Z4-et, meg az I3-at, meg rátenni egy “kis” plusz pénzt, de nem visz rá a lélek. MG-meg kb kijönne szőrén, de akkor az élmény faktor oda. -
-
Egyszer élném meg, hogy a nulláson legalább ha az eső esik és 60-nál nem mernek többet menni, akkor kimennek a szélére…meg ha kanyarodó sáv nyílik jobbra, akkor besorol egyből, nem csak 200m múlva mikor már kezd megszűnni a sáv… mennyire szép is lenne a világ.
-
válasz
bulikavagyok #262334 üzenetére
Ez tényleg 2,4T?
persze az elektromos autók nehezek…
Amúgy ez a fogyasztás tényleg meglepően jó. -
-
válasz
MC Pite #261958 üzenetére
Köszi, meglesem, I3-ba jó lenne nagyon, igazából a waze a kijelzőn… elég lassúnak néz ki viszont. Körbejárom.
Más, végre a közelben elindult az ingyenes Lidl töltés, ma gyorsan ki is próbáltam, szerencsére a taxi hiéna társaságnak ez nagyon kint van, 2 hete megy, eddig egy autót se láttam tölteni. 22kw dc - jön is ennyivel [kép] , 30 perc ingyen, egy bevásárlás alatt, közel 100km-t be tudok hajítani. Bőven van otthon napelem termelés, de nem vettem 11kw-os töltőt se csak sima 10A-es van ami ugye lassú (ac-n a legtöbb auto amúgy is csak 11kw-ot tud felvenni), mert az is közel 400e Ft telepítéssel, mindennel együtt, itt meg ingyen lesz valameddig a 22kw, ha csóró, de gyors akarok lenni. Nullásra kb 3-4 perc alatt kiérek. Fillér “cseszés” lvl100 mondjuk, de jó néha ha van.
Após 2 utcára lakik innen, járok heti többször is erre, nekem kapóra jön.
Hazafele kicsit mentem keresztbe, eddig nem is forszíroztam - mert keveset enged így volt a fejembe, a sima Traction módban, de ha elég agresszíven taposok és kanyarba alátekerek totál jól kidobja, ugyan idegesítően kattog az elektronika, de jót kellett ellenkormányozni.
Van roller mod, “titkos” menüből, akkor már majdnem mindent kikapcsol, de ott elvesz sok mást is, abs, szervó is más, meg nincs rekuperáció se, közúton ezt inkább nem erőltetném. -
válasz
dellfanboy #261838 üzenetére
Elektromos auto töltő is drágább a pályán, kihasználják, hogy senki nem akar +15-20 percet kerülni tankolásonként. (meg ha kapu van, még az is idő)
-
válasz
Tothgera30 #261818 üzenetére
2 hónap alatt nem mész 200km-t? Jól értem?
Tényleg ki mennyit megy évente?
-
válasz
szőröscica #261703 üzenetére
Mert mindenki bevásárol...
én balga, 3 helyre is mentem... armageddon... raklapon vannak a termékek és ott "panaszkodtak" a dolgozók, hogy ki se kerül a polcra, elviszik arról az összeset és csak holnap lesz a hajrá.
-
válasz
focvis #261652 üzenetére
Németek nem szeretnek külföldre küldeni… állandóan futárral kell nekem is megoldani, ha valami nagyon kell..
Auto töltőt akarok venni már mióta… de egyik se küldi, a vége az lesz megint odamegy a futárcéges kontakt aztán elhozza. Itthon 130+fa, kint meg 100-110k, mert túlkínálat van belőle. -
válasz
Tsebacsi #261320 üzenetére
A hész-ben meg senki nem tudja mi van… pl hány autót lehet hogyan tárolni… meg kötelező garázs, x alapterület esetén. Pl 120m2 felett 2 autónak kell garázs a ház szerkezetén belül 90m2-ig az autok 50%-nak a telken belül kell helyet biztosítani… azokban az utcákban, ahol szinte elvétve van önálló ház gyalogosan babakocsival alig férsz el az úttesten, mert kétoldalt végig autok állnak, járda az elmaradt… mert inkább több telket osztottak ki, vízelvezető árok meg nem is volt így a belvíz borítékolható.
Utána meg megy a fight, kb minden második helyen tábla “ez nem a te helyed”… sok panelszökevény akik ezen szocializálódtak és teljesen normálisnak tartják.
Előző ingatlan 5 lakásos sorház volt, nekem volt egyedül privát telekrészem, a telek legvégében (elsőként így vettem), a többiek össze tudtak veszni ki hol áll meg és telken belül képesek voltak parkolást gátló lakatos szerkezeteket letenni. A végén meg tőlem akarták elbitorolni a telket tárolónak, mikor már nem bírtak egymással, de a 30e Ft-ot nem tudtak összedobni közjegyzőre.Illetve 5 háztartás nem tudott kigazdálkodni egy elektromos kapunyitót 10 év alatt. Közös lónak…
-
válasz
barnam_ #261303 üzenetére
Nem sajnos, ezen már túl vagyok… közel 300m2… ami előttem van. Nem offolom szét ezzel a témát tovább.
Kiváncsi vagyok, végre beüzemelték a Miklósi Aldi elektromos auto töltőit (első 30 perc ingyenes), mikor jelennek meg a taxis betyárok. Elsuhantam csak a főúton, 4-6 állás lehet, zölddel felfestve. 2 db AC-t, meg 2 db 22 kWh DC-t ír az app. Mondjuk így se volt elég a parkoló, lesz itt nemulass…
Reggie0
Persze, csak 300m2, az nem 1,5-2m sáv amit karban kell tartani, hidd el tömény szívás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Premier előzetesen a The Talos Principle: Reawakened
- The First Berserker: Khazan
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest