- Megjöttek a be quiet! Pure Loop 3 sorozatú kompakt AIO-i
- 80 cm-es képtálójú, 4K-s BenQ monitor audiovizuális típusú munkához
- Felfűtené a 2 nm-es versenyt a japán Rapidus
- AI és közelségérzékelő növeli az MSI QD-OLED kijelzőinek élettartamát
- Bemutatjuk az MSI új Godlike X870E és MAX szériás alaplapjait
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Valami baja van a tápomnak
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy volt-e már, de ha valaki még nem ismerné az eljárást, akkor leírom, hogy Linux Mint alá hogy lehet föltelepíteni a Microsoft Windows fontjait, amit ezután a LibreOffice-ban is használhatunk (Times New Roman és társai). Én egyelőre Linux Mint Cinnamon 18.04 alatt próbáltam ki, sikerrel. Lehet, hogy Ubuntu alatt is megy, ezt nem próbáltam.
A teminálba be kell írni a következő sorokat:
sudo apt update
sudo apt install msttcorefontsTermészetesen hitelesítés szükséges, valamint a telepítés szándékának a megerősítése.
-
törölt tag
Nálam a Mint 18-as wifi kapcsolódási problémákat okozott, most 17.3-at használok, ez stabil, és hibátlanul fut.
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy a legújabb Linux Mint használat közben, automatikusan trimmel SSD-n, vagy pedig manuálisan kell időnként futtatni a sudo fstrim / -v parancs kiadásával?
Nincs túl nagy tapasztalatom a Linux rendszereket illetően, úgyhogy bocs, ha a bonyolultabb dolgokhoz egy kicsit hülye leszek!
-
törölt tag
Az UEFI módban létrehozható GPT típusú partíciók mérete meghaladhatja a 2.2 GB-ot, az MBR-rel szemben, valamint lehetővé teszi a secure boot funkciót, ami a boot szektort védi a nem megfelelő módosításoktól. Így az a típusú "virágboltosítás", mint a Windows 7-nél lehetséges volt, itt nem működik.
-
törölt tag
Ugyanez a helyzet, csak fordítva, ha Windows 8.1 megy a gépre. Ott meg Legacy-ban hibázik a rendszer, kékhalál, fagyás, stb, UEFI-ben viszont kiválóan megy. De ehhez valószínűleg annak is köze van, hogy a gép hardverkulcsos Windows 8.1 licenc-el rendelkezik. S valószínűleg szándékosan lett így kialakítva a gép, hogy ne lehessen csak úgy más rendszert is feltelepíteni. A Windows 7 tökéletesen megy Legacy-ban. Csak a 8.1 hajlandó jól működni UEFI-ben, a Linux nem.
-
törölt tag
Én egyelőre csak Pendrive-ról, telepítés nélkül próbaképpen indítottam a Mintet. Most is arról írok. Azt vettem észre, hogy nálam csak Legacy-ban működik jól a wifi, ha UEFI-re állítva indítom, akkor a wifi instabil, hol csatlakozik, hol nem. Valószínűleg telepítés után is így lenne. Valami Realtek cucc van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Windows 11
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest