Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz eMPet72 #69469 üzenetére

    (Vissza kellene olvasnod, másról sem folyik a szó...) De legyen. Maga a csatornaváltás (program léptető gombbal) szerintem gyors (a digitális műsorszórás korlátain belül, persze). Minden másra picit várni kell, vagy időnként akad. Pl. ha először beütsz egy csatornaszámot (pl. 104) akkor az 1-es után megakad (mert ilyenkor feldobja a képernyőre az 1-gyel kezdődő csatornákat), de egy sima menüben lépegetés közben is megakadhat. Ismételt használatnál gyorsul (kevesebbet akad), ameddig valami más ki nem lapozza a memóriából. Tegyük hozzá, hogy túl sokat semmire sem kell várni, a sokat szidott guide is bejön 5-10 másodperc alatt, bekapcsolás után 5 másodperccel már van kép, és az egyszerűbb alkalmazások (SmartShare, Scheduler, stb.) is pár másodpercen belül indulnak.

    WebOS-nál minden smart tehát az alap tévé funkciók is (csatornaváltás, beállítások menü, minden.)

    Hogy ez kit mennyire zavar, az egyén függő, így valójában az ilyen kérdések teljesen értelmetlenek. Engem például egyáltalán nem zavar, megszoktam, észre sem veszem, más meg falra mászik tőle. Akit zavar, az mindenképp szerezzen be egy MR-t, azzal sokkal gördülékenyebbnek tűnik. (Megspórolunk egy csomó lépegetést, és maga a pointer nem akad, legalábbis én nem vettem észre.)

    Én vettem egy 5610-et is (ajándékba): ott minden gombnyomást azonnali reakció követ, és sokkal-sokkal hatékonyabban vezérelhető a (hagyományos) távirányítójával, ami persze egyáltalán nem meglepő, mert azt arra optimalizálták, a WebOS-t meg MR-re (vagy egyéb mutató eszközre). De a 650V-hez képest, hogy is mondjam, unalmas... :)

    (#69373) Mr K: Helyesbítés: ma tesztelgettem egy csomót, és tényleg ekvivalensnek tűnik a (képernyőn megjelenő) lista és a (távirányítón lévő) stop gomb. Valószínűleg az zavart össze, hogy egyik sem konzekvens (időnként a lista elejére visz, időnként marad az éppen nézett felvételen.) Elnézést.

    [ Szerkesztve ]

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák