Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • huncutka1029

    addikt

    Srácok,

    már a fórum indulása óta visszatérő téma a hangsáv, és a feliratváltás problémája.

    Már sokszor kiderült, hogy a hálózaton megosztott tartalmak esetében a TV beépített média lejátszója csak az elsődleges hangsávot és feliratot olvassa be.
    Sajna valamiért az LG nem tud vagy nem akar túllépni ezen a problémán, ami lehet hogy tudatos, mert a Szerzői jogok védelmére hivatkoznak. Ugye legtöbbünk, nem várja meg a hivatalos MO-i film megjelenéseket, hanem a Netről letöltjük. Ha Mo-i forrásból kiadott filmet veszel, azon elsődleges lesz a magyar hangsáv, probléma megoldva, jogszeren használsz mindent, megfelelsz ( mint gyártó) a törvényi kötelezettségeknek.

    Másrészt, aki nem akar médialejátszóra költeni, és használni szeretné a DLNA -t annak bizony egy kicsit meg kell dolgoznia a sikerért!

    Erre van két remek program, a TS Muxer, és a MakeMKV nevű, melyek kiválóan alkalmasak arra, hogy LG kompatibilissé tegyék a filmeket, pár egyszerű lépésben felcserélheted, törölheted a hangsávokat, feliratokat, átkódolhatod a headert H-level 4.1 re, és utána a beépített media player gond nélkül eszik mindent.

    Mivel már 2-3 éve ugyanez a gond a TV lesjátszóival, nem gondolom, hogy a közeljövőben ez változni fog.

    a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!

Új hozzászólás Aktív témák