- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
aszamóca
aktív tag
válasz atiska007 #12750 üzenetére
Én tőlük vettem UCH0130-ast Nem rosszak az áraik, és gyorsan szállítanak.
[ Szerkesztve ]
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
Fang
aktív tag
Sziasztok
Tegnap érkezett meg a 47LM660S végre valahára...
Az első betört kijelzővel érkezett meg szóval vissza kellett küldeni, ez kb 2héttel meghosszabbította a rendelést, de legalább gond nélkül vissza cserélték (Németországban). Kicsi stresszeltem mert otthonról nem túl sok jót hallottam az ilyen problémákról, főleg, hogy csak bekapcsolás után derült ki a probléma nem a futár előtt…..
Szóval tegnap már végre hibátlanul kipróbálhattam. A geeks-es beállításokkal kezdtem alapból, szép képet ad azzal is, de még némi módosítára fog szorulni (nekem kicsit „szappanoperás“ volt). Hálózatra wifi-n keresztül csatlakoztattam a tv-t és a 1080p-s filmeket és 3D-s filmeket akadás nélkül vitte, a hang sem csúszott!!! Serviio-val osztottam meg a fájlokat a gépen, lehet hogy ez segített?! A lényeg hogy működik és nem kell körbe kábelezni a lakást. A smart funkcióktól nem voltam elájulva-elmegy, a 3D szép, csak kell néhány perc amíg rááll az agyam
Szóval összességében elégedett vagyok és egyenlőre (remélem később is) csak ajánlani tudom mindenkinek.szerk: ja igen ez kimaradt, a tükröződés... Elég világos lakáunk van szóval ez tényleg probléma, nem árt leengedni a redőnyöket, ha filmezni szeretne az ember, de azért ha csak laza "tévézés" van annyira nem vészes, este meg úgyis mindegy.
Köszi a korábbi sok hsz-t, sokat segítettek a döntésben.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
vati182
aktív tag
válasz nextman #12757 üzenetére
ne haragudj nekem ez picit ismeretlen mnég ez a nero home ez dvd író program vagy másik programrról van szó?
Kifejtenéd nekem az eljárást bővebben hogy megtudjam csinálni? lépésről lépésre, mert akkor nem megyek újabb hdmi kábelt venni, hanem csak így használom, routeren keresztül.
-
Fang
aktív tag
válasz vati182 #12759 üzenetére
Én pont tegnap állítottam be a szerviio-t és pofon egyszerű, csak letöltöd és telepíted, magyar nyelv van benne, tehát minden egyértelmű.
Az egyik fülön (nem vagyok otthon fejből nem vágom melyiken) hozzáadod a megosztani kívánt mappákat a "hozzáadás" gombbal, majd megvárod hogy a folyamat befejeződjön.
A tv-n ezek után meg fog jelenni a serviio mint választható lehetőség és ott már meg is találod a megosztott mappáidat. Irodából egyenlőre ennyire futotta, ha kiegészítésre/pontosításra szorul az infó, csak nyugodtanAz elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
djtemplar
csendes tag
Hy
Érdemes regisztrálni a tv-t az lg honlapján? Lesz vmi plusz (pl.:letölthető app, v. vmi), amiért érdemes lenne? Csak mert fw. frissítés van anélkül is, reklám-ímél meg inkább ne jöjjön...
-
-
rasky
senior tag
Megkérdeztem az LG ügyfélszolgálatát a 100Hz-ről az LM620s típusú televízió készülékkel kapcsolatban, amire ezt a választ kaptam:
Igen, a készülék valódi 100Hz-es, és tartalmazza a TruMotion funkciót. A TruMotion-t a HOME ➾ Beállítások ➙ KÉP ➙ Képüzemmód ➙ Képbeállítás ➙ TruMotion opciónál lehet vezérelni.
Magyarul az a külföldi teszt nem a valóságot tükrözi.
-
aktív tag
válasz vati182 #12765 üzenetére
én is most raktam fel
azzal a kérdéssel nem kell foglalkozni,ugord át(cancel)
viszont,ha 64bites win7-et használsz annak megfelelő java legyen telepítveremélem segítettem
Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
Tizso
csendes tag
válasz Kronnie88 #12730 üzenetére
Sziasztok! Nekem is hasonló problémám akadt. Adott egy LM670s és egy Sony STR DE225 erősítő, ami nem digitális (sajnos sem HDNI, sem pedig optikai bemenet nincs rajta). Már kipróbáltam az összes csatlakozót mindenféle kábellel, de a TV hangját nem tudom megszólaltatni az erősítőn keresztül. Próbáltam a jack-RCA-t, próbáltam a kompozit-RCA, komponens-RCA, HDMI-RCA kábeleket a megfelelő helyeken, de semmi. Nincs ötletetek, hogyan lehetne? Remélem a kimeneteim működnek! Ekkora beruházás után nem szívesen költenék most egy digitális erősítőre, úgyhogy várom a tanácsokat! Köszi
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Tv-t szeretnék venni, kinéztem párat:
LM671
LM660
LW650
LE8500Ami érdekelne, h ezek közül melyik adja a legjobb minőséget? Az első kettő ha jól tudom megegyezik, csak külsőben tér el egymástól. Ami még érdekelne, h ezek 2012-es modellek?
Amúgy 250 et költenék tvre 40" méretben.
Ha van vmi jobb alternatíva akkor várom a javaslatokat!Előre is köszönöm!
-
Sanyabá
senior tag
Hogy jártam tegnap este.Letöltöttem egy 3D-s filmet,amit átraktam egy külső vinyóra ami állandóan a tv-n van. Elindítom a filmet és akkor jött az első meg lepetés, nem kellett a tv-t átállítani a 3D -re hanem egyből 3D-be jött.
Azaz csak jött volna, kb. 1 percig ok. volt ,aztán mintha lefagyott volna, semelyik gombra nem reagált a tv,végül áramtalanítás oldotta meg a problémát.
Pedig a film teljesen le van töltve ,belelehetett tekerni is de akkor is lefagyott. Mi lehet az oka? A tv LW579S.
A több filmekkel semmi gond nincs,azoknál át kell állítani a tv 3D-re.[ Szerkesztve ]
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
atiska007
senior tag
serviio elindítva, mapa megosztásra kijelölve, profil: LG tv,
DE a tv-n nem látok semmilyen megosztott tartalmat.Mit tegyek?
Mittudomain!
-
törölt tag
Szerintem [ilyenre] van szükséged, de csak sztereó jelet tudsz levenni. A kompozit, komponens csatikon csak videójel van, a HDMI pedig digitális. Olvass vissza, vagy keress rá másik LCD topikban, mert nem biztos, hogy mindegyik forrás hangja kijön SCART-on.
(#2237) hsz is erről szól.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz atiska007 #12771 üzenetére
LW5590-nél DLNA elindítva megjelenik,hogy milyen szervert használ az ember
és abba belépve van egy csomó könyvtár
Én a Mappák alatt,azon belül is Audio-Video-Képek alatt találtam meg,amit megosztottamBocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
atiska007
senior tag
esetleg valakinek új infó:
végül is nem kell sz@rakodnom, hogy a gép menjen és meg legyen osztva.
Egy ASUS RT-N16 routerre van kötve egy vinyó, amire kikölcsönzök filmeket a torrent kölcsönzőből. Namármot ezzel a routerrel meg is tudom osztani a tartalmat, tehát kölcsönzés után már nézhetem is, még a gépet sem kell bekapcsolni.
Félelmetes hol tart a technika...Mittudomain!
-
vati182
aktív tag
-
atiska007
senior tag
válasz SyneT87 #12780 üzenetére
Isten ments!
Shibby féle tomato firmware-t, bár nem a legfrissebb.
a v.87 van fent nekem, de a legújabb a v.97egy kérdés: wifivel próbáltad? csak mert nekem is lanon van a tv, mert a wifit szinte minden bekapcsolás után újra kellett csatlakoztatnom.
[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
SyneT87
tag
válasz atiska007 #12781 üzenetére
igen próbáltam wifi-vel, amúgy nem kell kézzel újra csatlakoztatni csak várni kb 15-20 secet és automatán megteszi, de viszont mivel nekem a router az emeleten van egy szobába a tv meg lenn a nappaliba ezért a full hd is akadt sajnos, ezért inkább becsatornáztam a házat : )
mostmár a 3d is simán megy : ) imádom!
üdv
-
aktív tag
válasz vati182 #12779 üzenetére
Nekem az LW5590-hez gyárilag hozzá volt csomagolva a Nero szerver progija azzal tökéletesen működött nálam.
Néhány hsz-el ezelőtt valaki írta,hogy az LG honlapjárol letölthető.
Próbáld ki aztBocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
vati182
aktív tag
válasz storm4 #12784 üzenetére
Rendben, megnézem, mindenképpen, ezt a nero szerver-t
Viszont ami fent állt problémám, hogy az input választó beugrált amikor be volt oldalra a hdmi-csatlakozók bármelyikébe dugva kábel az megszűnt ugye akkor mikor kihúztam onnan minden kábelt, de ahogy visszadugok 1 kábelt hogy laptopkivezetés menjen, onnantól egész végig bizonyos időközönként, beugrál az input választó.
Több hdmi kábellel is kipróbáltam és mindegyikkel ezt csinálja, és bármelyik hdmi kimenetre dugom rá a 4 közül, ugyan az az eredmény, folyton beugrál, filmnézés, vagy éppen mást csinálok csak rajta, nem számít neki, ha csatlakoztatva van akkor pár percenként beugrik.Akkor ez most a TV hibája, és szerelő?
Mert az automatikus bekapcsolás sem maradt abba. -
oke
senior tag
Sziasztok!
Hozzám is megérkezett az LM660-as 42" változata, kérdésem, hogy érdemes e lefrissiteni a firmware-t rajta? Nincs semmi gikszer az újjal?
-
Fang
aktív tag
Sziasztok
Az LM660S területi beállításainál Németországot adtam meg (ott élek) és a prémium appoknál a német appok jelennek meg ami tök logikus, de magyar appokat nem tudok elővarázsolni valahogy? Területi beállítások módosítása nem segít...
kösziszerk: mondjuk túl sok esélyt nem látok rá, gondolom otthon sem lehet a német appokat előhívni....
[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
oke
senior tag
Van egy NAS-om, egy DLINK,DNS-323-as és ha megosztom a rajta lévő filmeket, akkor az MKV kiterjesztésüek nem látszanak a TV-n (LM660). Ha átnevezem őket avi-ra, akkor megjelennek a listában. A NAS-ban az eredeti firmware van még 1.03, 2007-es, lehet, hogy ez a gond? Van valakinek ötlete?
-
blakey
titán
Valószínűleg a nas nem osztja meg az mkv-kat, van ilyen dlna szerver.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
woodyka
csendes tag
5590-esem van és DIGI a szolgáltató.
Szeretném beállítani a m3d csatornát, hogy az Olimpiát nézhessem 3d-ben, csakhogy ahhoz át kell állítanom DVB-T -re, így elveszíti a mostani digis csatornabeállításokat.
Van-e valami megoldás erre, hogy ne kelljen minden esetben állítgatni a csatornákat (persze ez nem is kivitelezhető, mert nagyon macera)?
Örülnék, ha volna, köszönök minden segítséget.Amit nem látunk, az nem biztos, hogy nem létezik...
-
gulyasa
őstag
válasz woodyka #12793 üzenetére
Köztes megoldás van csak.
Előhozod a rejtett "Installation menu"-t (már annyiszor leírták itt az elérést, én most külön nem írom le, olvass vissza) és ott, ahol hotel mode is található, az az alatti menüponton belül lehet a csatornalistát (meg a beállításokat, stb.) elmenteni és újra betölteni egy fat-ra formázott pendrive segítségével.[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
laszlo2
csendes tag
Helló.
Lenne egy problémám megint múltkor is itt segítettek azért írom ide.
Leszedtem a hupikék törpikék 3d filmet,erről az oldalról:http://palace.megafreeupload.com
pontosan ezt:Hupikek.Torpikek.2011.3D.BD50.HUN.DD.5.1-d34
És nem csomagolja ki rendesen hanem ez lesz belőle:SMURFS_3D.ISO lemezképfájl.
Nem tudom lejátszani semmivel.
Mi lehet a baj? -
laszlo2
csendes tag
Ha 5.1-ben akarnám nézni a filmet ami olyan is.
Azt, hogy lehet megoldani?
A dvd 5.1-es hangszóróit akarnám rá kötni,van hozzá külön egy kis erősítő is.
Három jack dugó jön ki belőle, amibe be van dugva egy átalakító,ami kétfelé ágazik
egy piros és fekete,ezzel össze lehet hozni valahogy? -
SyneT87
tag
válasz laszlo2 #12797 üzenetére
az csak egyszerű 2.0 lesz, mivel egy sima RCA-JAck átalakítód van, így sosem fog menni az 5.1. Lehet hogy az összes hangszóró megszólal, de biztos hogy a hátsókból ugyanaz fog szólni mint pl az elsőkből ami értelem szerűen az erősítő oldja meg, hogy a 2.0-s hangok is szóljanak minden hangfalból.
egyébként milyen TV-d is van? meg amúgy én úgy tudom hogy a TV-ből csak optikai kimeneten meg hdmi (ARC) kimeneten jön csak 5.1 hang ki.
(#12798) Csabesz1 : ez sokmindentől függ, 1. milyen messze van a router, 2. milyen proci van a routerben, 3. milyen a router dlna szervere, 4. egyáltalán milyen lejátszási formát választasz ...
egyébként 300-ason szerintem simán fog menni a 3D, ha a router közel van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Farming Simulator 25
- Építő/felújító topik
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen autót vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest