-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
válasz jooker82 #12600 üzenetére
???
Megnézed a szolgáltató honlapján...Szerk.: Szerintem Invitel-nél csak akkor van digitális, ha külön előfizetsz rá és csak az általuk biztosított set-top-box-al működik.
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
kghdzt
csendes tag
Üdv!
LED tv-k közül melyik a jobb, ha csak tv adásokat szeretnék nézni, Samsung v. LG ?
Köszi -
tomyka74
senior tag
válasz huncutka1029 #12582 üzenetére
nem gond csak kell egy cca 30 méteres HDMI kábel!
-
huncutka1029
addikt
Ha mindenképpen szeretnél analóg adást is nézni a digi kábelen, mert mazochista vagy,
Akkor az antenna típusát ne kábelre, hanem, légire állítsd,
És az automata keresésnél a "teljes" opciót
Ezután nézd meg, hogy a "csak digitális adások hangolása" vagy ilyesmi szöveg mellett ne legyen pipa.
akkor elindítod, vársz egy -10-15 percet és meglesz az összes csatornád.
azután jöhet a köv, gond, az analógnál nem lesz csatornanév, így nehéz szerkeszteni, mert előtte át kell írnod az összes csat.nevet, hogy a listában is megismerd, ha csatornát akarszu váltani, külön meg kell adni analóg, vagy a DTV csatornára váltasz-e...
ha van lehetőséged a digitálist behangolni, akkor hidd el felejtős az analóg!
DE te tudoda női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz betyarr #12595 üzenetére
igen jól működik,
Vannak itt a fórumon akik régebb óta használják.
Pc-ről sem akad LAN-on, ha jó a kábel, és a vérusírtó nem fogja le a hálózatot
a BD játékos alatt mit értesz? PS3 háttértárként használnád?
Ebből az aspektusból még nem vizsgáltam.
Mivel a NAS alapjában egy hálózati adattároló, saját op rendszerrel, majdnem egyenértékű egy gyengébb PC-vel. ha az működik a konzollal, akkor ez is fog.
De majd valaki aki már használta így megerősíti, vagy cáfoljaa női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
betyarr
veterán
válasz huncutka1029 #12609 üzenetére
bd játékosnak rendesen egy lan-képes bluray playert értek.mégpedig azért mert egyrészt a tv (lw5590) nem kezeli a dts-t és a bd erősítőre is lenne kötve,ami képes rá,másrészt pedig úgy olvastam itt valahol,hogy valamilyen egyéb kompatibilitási gondok is vannak egyes mkv-kkal,így az ilyeneket a lanra kötött bd-játékossal nyomatnám,mert nem akarok konvertálgatni.meg nyilván egy bd-player mindig jól jön a meglévő (dvd meg egyéb) lemezeimnek is.
a tv-ről felvételt lanon is lehet csinálni a nas-ra,vagy csak usb-n keresztül?
most egyébként annyira lázban vagyok,hogy a pc-m,a tabletem meg a telefonom már wifin összehoztam.és örülök
-
tomyka74
senior tag
válasz huncutka1029 #12610 üzenetére
jajaja
-
huncutka1029
addikt
válasz betyarr #12611 üzenetére
Bd akkor jó NAS hoz, ha a player kezel iso fájlokat.
Vagy USB lejátszásnál MKV-t.
Tehát elvileg mehet a dolog. BD playerem nincs, így nem tudom ellenőrizni.
Tévéről felvenni nem lehet NAS-ra a tv csak a saját digitális tuneréről rögzít, és analóg adást sem vesz fel.
Ráadásul titkosít is tehát másik lejátszón sem lehet megnézni.
akkor lehet felvenni nasra, ha szerzel hozzá USB DVBT tunert, vagy STboxot, kódolatlan adást tudsz felvenni( mindig TV, vagy kábelen digi tv).a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Tizso
csendes tag
válasz gulyasa #12599 üzenetére
Sony STR DE225, valóban házimozi erősítő, de nincs rajta optikai kimenet Most az 55" TV után nem szívesen ruháznék be egy digitális erősítőre is, ha lenne más megoldás is. Nem használható valahogy a componens, vagy a composit cstorna? Egyébként a CD lejátszón, ami összeköttetésben áll (RCA) az erősítővel, van optikai csatlakozó. Nem tudom valahogy meghackelni? TV-CD (optikai), CD-Ersítő (RCA). Most már csak azt kellene tudnom, hogy az erősítőt a CD-re kell állítanom és hallható a TV? Van ötletetek?
-
Tizso
csendes tag
válasz huncutka1029 #12608 üzenetére
Köszi a választ és a segítséget. Kipróbálom. Az a baj a suolgáltatóval, hogy helyi és ismeretlen az adások forrása. Hozzám kábelen jön a tévéadás és az internet is. 52 csatornát solgáltat, mely mellett kb. 5 csatotna digitális is nézhető (m1HD, RTL Klub, TV2, Duna World és talán ATV HD). Lehet, hogy én fejeztem ki magam rosszul korábban. Így értettem az analó és digitális adást. Kénytelen vagyok az analógot is nézni, ha nem szeretném a repertoárt 5 csatornára szűkíteni
-
betyarr
veterán
válasz huncutka1029 #12613 üzenetére
Vagy USB lejátszásnál MKV-t.
ezt úgy érted,hogy lan-on nem menne rajta az mkv?
-
aszamóca
aktív tag
Az erősítőd csak analóg jelet képes fogadni RCA-n keresztül, tehát nincs beépített dekódere.
ebből következik, hogy csak ilyen jelet képes fogadni. Ilyen jelet pedig a TV-d csak a 3,5jack fejhallgató kimenetén szolgáltat. Ez viszont stereó jel, amivel az erősítőd sorrund része legfeljebb majd kikavar neked valamit, de ebből semmi módon nem lesz 5,1 és társai. ezekről le kell mondanod, ha nem veszel egy digitális jeldekóderrel ellátott ketyerét.Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
ezredes
csendes tag
A Lg 47LK950(s) és a 42LM620s kb. egy árban vannak.
Táblázatok alapján nem látom a különbséget. Tavalyi 9xx-es seria (ráadásul nagyobb képpel) vagy idei 6xx seria(kisebb képpel)? Melyik a jobb választás netről töltött filmekhez(sima divixhez és 3d-s mkv-hoz)? -
betyarr
veterán
válasz huncutka1029 #12618 üzenetére
köszi a válaszokat!
most egy kicsit elkenődtem,mert kiderült hogy sok bd játékos igen gyengén muzsikál a hálózatról lejátszott dolgoknál,de még akkor is ha a különböző lemezeket és formátumokat nézzük.na de ez már rég nem ide tartozik,nem offolok tovább.
-
djtemplar
csendes tag
Hy!
Fentebb (jóval) már írtam, h lesz egy lg ls570s-s tv, amihez úgy néz ki nem csomiz a bolt wifi sticket. A netet mindenképp vezeték nélkül oldanám meg, már ki is néztem a wifi routert hozzá, most jön a kérdés. A tv user guide-jában az AN-WF100as típusú stick van feltüntetve, mint hivatalos wifi vevő, de ez a kis cucc cirka 9k-ba fáj, egy sima tp-linkes usb-s wifi adapter meg kétezerér már van. Műxene a net ezel is, vagy muszáj lesz befektetni a dedikált vevőbe? Esetleg van vkinek hasonló tv-je? Hátha szoft.frissítés változtat vmin?
Válaszokat előre is kösz!
-
Tizso
csendes tag
válasz aszamóca #12617 üzenetére
Köszi a választ. Korábban is RCA-val oldaottam meg a Toshiba TV-n, surround nem volt valódi, de több a semminél. Kell valamit a TV-n állítano, hogy a fülhallgató csatin keresztül az RCA-val legyen hang? Eddig nem akart szólni. Ki kell kapcsolnom a TV hangszórókat hozzá?
-
Tizso
csendes tag
válasz huncutka1029 #12608 üzenetére
Köszi a tanácsot, kiválóan működött!! Köszönöm!!
-
betyarr
veterán
válasz huncutka1029 #12627 üzenetére
hát ja.plusz még mindig az van,hogy egy csomó kompromisszumot kell kötnöd,mert bár kiadsz egy rakat pénzt eszközökre,akkor (hacsaknem abszolut prémium kategória) még mindig marad valami szenvedni való.
-
ferob
őstag
Érdeklődnék, hogy a felvetült esetleges nem magyar garancia (vagy épp garancia levél másolás) kapcsán, végül is valaki rendelt-e pl. innen és a kapott jótállási jegy és a gyári szám alapján megkérdezte-e az LG ügyfélszolgálatán, hogy valóban magyar garanciás a tv?
-
rasky
senior tag
Ha a garanciafüzet piros és magyar szövegű vagy rajta van, hogy lg Magyarország akkor egyértelműen gyári garis. Én is tőlük fogom majd pár héten belül, és addig ki se fizetem, míg meg nem győződök róla, mivel korábbi emailes megkeresésemkor garantálták a magyar garit.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
Mint azt többször írtuk, mind1 hogy milyen színű a garancialevél, a széria szám alapján ellenőrzik majd az LG-nél ahol úgyis kibukik a dolog. Hivatalos magyar garanciás terméket csak hivatalos viszonteladóknál fogsz kapni ( MM,Saturn,Euronics,edigital stb)
Én is innen vettem anno az LW5500-at, én szürke (EU-s) garilevelet kaptam. DE végeredményben mind1 is, hiszen ennek a boltnak teljesen jó a garanciális szolgáltatása, hozzák-viszik a TV-t és még cserekészüléket is kapsz.
De végső esetben az LG-hez is viheted, javítani fogják, mert ez a kötelességük.
-
rasky
senior tag
válasz GeneraL_XTX #12631 üzenetére
mikor én garanciáztattam az első 5590-emet, csak annyit kérdeztek, hogy piros a garancialevél? Mondtam, hogy igen...akkor rendben és jöttek is ki, és nem nézték a szériaszámot.
-
aszamóca
aktív tag
Automatikusan lekapcsol a TV hangszóró, ha érzékeli, hogy a 3,5-es fejhallgatóalzatra csatlakoztál. Csak ne téveszd össze a digit bemenettel a füles aljzatot. :-)
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
ferob
őstag
válasz GeneraL_XTX #12635 üzenetére
"De végső esetben az LG-hez is viheted, javítani fogják, mert ez a kötelességük."
Mármint, ha nem magyar garanciás, de van garancialevél, akkor meg fogják javítani helyi márkaszervízbe, ha szükség lesz rá?
Ebben az esetben, akkor miért fontos, amit mindenki hangoztat, hogy magyar garancia legyen meg viszonteladótól legyen véve?
-
GeneraL_XTX
veterán
Igen, megjavítják. Max megpróbálnak lerázni, de ne hagyd magad. Az EU-s garilevélen is van magyar nyelv, és ott van rajta a kötelezett LG márkaszervíz is, ahova vinni kell.
Itt igazából nincs apelláta.
Ebben az esetben, akkor miért fontos, amit mindenki hangoztat, hogy magyar garancia legyen meg viszonteladótól legyen véve?
Most ezt tényleg magyarázni kell? Igazából csak egy ember mondogatja, aki saját bevallása szerint is az LG-nek dolgozik..... A többi meg csak mondja utána
[ Szerkesztve ]
-
ovecs
senior tag
Sziasztok, lehet hülye kérdés, van egy LG55LD650 tv.m, erre tudok valahogy 3D-t varázsolni ? (Ha ez lehetséges akkor milyen eszköz kell a lejátszáshoz ?)
Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
Privilage
csendes tag
Az LW modellekhez csak az AN-MR200 Magic Motion jó,vagy jó az LM szériához adott LM300 is?
-
benvolio
őstag
-
Tizso
csendes tag
-
gulyasa
őstag
Én nem vagyok szakértő ebben.
De gondolom nem mondok újat neked, hogy egy használt cucc csak annyit ér, amennyit hajlandók fizetni érte.
Magyarázva: Mivel nekem nincs szükségem ilyen tévére, számomra nulla forintot ér.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
betyarr
veterán
valaki tudja hogy a 620s milyen formátumot tud illetve nem tud lejátszani?4.1 kódolásút már igen?dvd-nem?stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest