- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kabel15
aktív tag
Még valami eszembe jutott Remélem még nem unjátok a fejem
Szóval amiket ISO ban leszedek filmek és lejátszom gépen. Azokall kell valamit csinálnom hogy működjenek a TV-n? Konvertálni vagy hasonlók? Vagy ha leszedtem és lejátszom egy lejátszóval akkor az nekem szép 3D-s lesz
A másik ami miatt aggódok az a házimozi. Most olyan TV-m van amin 2 SCART csatlakozó hely van. Egyik a Házimozié másik pedig egy digitv-s fekete dobozé. Elvileg ezzel jönnek be a TV men olyan csatornák is amik elvileg nem jönnének meb ha csak simán lenne bedugva. Olvasom mindenhol hogy "A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére." De ez mit takar? Ha ilyen TV-m lesz akkor ez a fekete doboz már nem is kell? Csak bedugom azt a hagyományos régi csatlakozót és szép képem lesz? Mert mióta ez a dobozom van úgy érzem mintha szebb lenne tőle a TV-m kép. Pedig ez egy régi 7-8éves LG Flatron készülék.Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Rics87
csendes tag
Olyan kérdésem lenne hogy tv-t pc-vel ha összekötöm valamiért nem rakja ki teljes képernyőre pedig 1920x1080-ra beállítottam pc-n de kerete van körbe fekete hogyan lehetne megoldani egyépként lm660s tv-ről lenne szó,
köszike előre is. -
kemalboy01
tag
42lm760s-ről vélemények??? megér plusz 70k-t 660s-el szemben?
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz Kabel15 #13101 üzenetére
Na kibújt a szög a zsákból...
Hagyományos tévével felejtsd el a 3D-t. Azokon maximum a kétféle színes lencsés anamorphikus 3D megoldás létezett - néhány ilyen DVD-t is kiadtak akkoriban - és ott meg is álltak a fejlődésben az őskorban.Amúgy én is Digi kábeles vagyok. Ha csak a hagyományos felbontású tévécsatornákat és azok digitális set-top-box-al vett SD felbontású változatát összehasonlítjuk ugyanazon a hagyományos tévén, tényleg érzékelhető minőségbeli különbség, de ezt SCART-al butítva csak nagyon kis mértékben érzékelheted.
"A készülék alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére." - ez azt jelenti, hogy hagyományos (UHF) antennával fogható digitális tévésugárzás vételére képes az a készülék. DVB-T jelzésű tuner van benne és Magyarországon ebből az MPEG4 tömörítésű változatot használják. Bővebben: http://mindigtv.hu/
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Roland76
tag
válasz Kabel15 #13101 üzenetére
Ha az iso 3D-s BD25 vagy BD50, akkor csak annyi a teendőd vele, hogy megfelelő lejátszó programmal nézd (feltételezve, hogy a technikai feltételek adottak) ezekről már lent írtam
Konvertálni semmi esetre sem kell, az már régen rossz lenne
A házi mozi miatt szerintem nem kell aggódnod, ha az kellően komoly a cucc, akkor biztos találsz olyan input vagy outputot (optikai vagy hdmi arc) amin keresztül bekötve megfelelően fog szólni amit szeretnél. -
spidersoft
senior tag
válasz gulyasa #13105 üzenetére
Nem kizárólag csak anaglyph van, létezik néhány egyéb módszer is (mint pl. prizmás szemüveg, kancsítva nézés, stb).
Én pl. a crosseye-t preferálom (kis gyakorlás után megfelelő távolságból tök kényelmesen végig lehet nézni egy filmet. Előnye: színhelyes, nem kell szemüveg. Hátránya: feleakkora lesz a kép (egymás mellett el kell férjen mindkét aspektus)
-
Roland76
tag
válasz gulyasa #13107 üzenetére
Nem arra kapta.
Előzmények -
frank288
csendes tag
Üdv Mindenkinek!Az lenne a kérdésem,hogy az lg 32lm620s és a következő eszközök egyikével tudok-e vezeték nélkül internetezni?1:modecom wifi-card-usb-mc-un11c,vagy 2:Trendnet ethernet adapter wifi 11n n510 wps usb2.0 2.4ghz tew-648 ubm.Vagy esetleg valami más alternatíva?Köszönöm! Bocs!Most látom rossz helyre írtam.Sorry!
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz frank288 #13111 üzenetére
Nem írtad rossz helyre.
Amúgy egyiket sem használhatod az LG-hez, csak az LG által forgalmazott wifi adapter használható hozzájuk.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
crashbash
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem!
Néhány hete vettem egy 42lw5500 tv-t.Elégedett vagyok vele.
Elkövettem azt a hibát,hogy frissítettem,mielött hackeltem volna.Így most a szervizmenüben nem engedi megváltoztatni a dvr funkciót.Pontosabban a 3. pontban semmit sem enged.
A kérdésem,hogy miképp lehet visszaállítani a tv-t a frissítés előtti állapotra,esetleg van valami más megoldás a dvr bekapcsolására?
Üdv -
gulyasa
őstag
válasz crashbash #13113 üzenetére
Nemcsak a szerviz menüs PVR bekapcsolási lehetőség veszik el vele, hanem a hagyományos firmware downgrade is, de azóta megvan rá a megoldás:
Firmware Downgrade: LW+LV Serie aus 2011 (német nyelvű)
Eltart egy kis ideig, mert valójában három telepítésről van szó, közte pendrive-ra másolgatásokkal.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
ricsike81
aktív tag
légyszi mondjtok véleményt privátban az lg 42 lm 600,669,671-es tévével kapcsolatban, mert aakrok venni, de nem tudom, melyik típust vegyek.
-
crashbash
csendes tag
válasz gulyasa #13114 üzenetére
Köszi a gyors helpet!
Ha ezt végigcsináltam,akkor nem érdemes feltenni a legújabb firmware-t,ugye?
Ezeket érdemes átállítani?
Current Settings (changed) in EZ ADJUST
---------------------------------------Tool Option 1
- nothing
Tool Option 2
- LocalDim Menu: from 0 (default) to 1
Tool Option 3
- THX: from 0 (default) to 1
- THX Media Director: from 0 (default) to 1
Tool Option 4
- Local Dimming: from 1 (default) to 0
Tool Option 5
- Mirror Mode from 0 (default) to 1
- Channel Browser from 0 (default) to 1
- CNETV from 0 (default) to 1
Tool Option 6
- THX 3D from 0 (default) to 1 -
gulyasa
őstag
válasz crashbash #13116 üzenetére
Ezek közül pont egyik sem az, amit én át akartam volna állítani.
Nem használom, de én a DVR-t biztos, ami biztos aktiváltam, hátha a jövőben szükség lesz felvételi/timeshift funkcióra is (jelenleg erre egy digitális STB-t használok, különböző okoból...).
A másik, amit még érdemes aktiválni az az USB HUB, mert az a két USB csati igen kevés lehet, ha mondjuk nem csak filmes HDD-t, hanem mellette felvételre/timeshiftre való HDD-t és esetleg még egy WiFi adaptert is csatlakoztatnál, hiszen ezeket csak az egyik USB-re lehet csatolni. A másik USB csati leginkább a tévé app memóriájának bővítésére való.Az az igazság, neked kell eldönteni, mire van szükséged a szervizmenüben beállítható - eredetileg nem aktivált - szolgáltatásokból, és ha azokat beállítottad, nyugodtan felrakhatod akár a legújabb firmware-t is, csak utána már ha változtatni akarsz, akkor újra el kell játszadoznod a fw downgrade-el.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
huncutka1029
addikt
válasz crashbash #13118 üzenetére
És az USB hub aktiválásnál figyelj hogy az USB Hub 0 ról 1 re, az USB swap 1- ről 0 ra kell állítani!
És nem is minden Hub-ot fogad el.Nekem Ez jött be a sok közül.
Valaki itt ajánlotta, de tényleg jó.
Kicsit játszani kell a sorrendekkel, nem minden kombinációban működik stabilan.
Nálam: USB 1 porton van a HUB, annak az 1-es portjában van a DVR vinyó, a 2-esben a magic motion.
a 3-4 portja jó filmes pennek, és hdd-nek.
Bár ha a 4-esbe dugok külső adattárolót, akkor kikapcsol a DVRa női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
rétipipitér
csendes tag
Üdvözlet.. Lenne egy kérdésem amire talán kapok választ.
LG 3D tulaj lettem. :-)
Ismerősömmel beszélgettünk eme 3d-s dolgokról, természetesen vitába csapott át a beszélgetés.
Vita azon született, hogy állítása szerint az Ő plazmáján is simán lehet 3d-s filmet nézni, holott abszolút 3d- mentes készülék... Asszem egy Pana. viera 106cm-es plazmája van...
Még 1szer mondom abszolút nem 3d-s tv....
Valaki segítene lezárni eme kis vitát........... Előre is köszi........ :-) -
Cocos
tag
válasz rétipipitér #13120 üzenetére
Nézni lehet, de nem 3d-ben.
"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"
-
huncutka1029
addikt
red - cyan vagy green - red filmet anagraphic szemüveggel lehet rajta nézni de az nem egy nagy 3D élmény.
A valódi 3D tartalomból vagy két képet lát egymás alatt, mellett, vagy semmit!
A haverja kicsit el van tájolva.
[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
bylow
senior tag
Mkv formátumot játszik a tv-m, de közbe mégsem mindet. ( LG LW4500 ) Valamivel át kéne konvertálni, vagy valamit csinálni vele.
De ne a TS MUXER nevű progit ajánljátok , mert az nem működik, legalább is elég kevés esetbe. Vagy ha tud valaki olyan verziót belőle ami rendesen működik azt meg köszönnémByLow #
-
huncutka1029
addikt
próbáld ki Ezt a progit , ha a ts muxer nem jön be.
shareware, de biztosan találsz hozzá license kulcsota női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
rétipipitér
csendes tag
válasz huncutka1029 #13122 üzenetére
Üdv... A haver azt hiszi, hogy 3d-t tudja a készüléke... Megmagyarázni nem lehet, de majd viszek hozzá 3d-s tartalmat és kész.. Persze előtte még lehet fogadok vele valamiben, valami hasznom is legyen... :-)
-
nightshadow
veterán
Látom, hogy jó páran olyan tévét keresnek, amelyiken játszani is lehet. Ez esetben a legfontosabb adat az input lag (A tv-be megérkező jel, és annak a képernyőn való megjelenése közti idő az input lag, milliszekundumba mérendő. Nem egyenlő a képernyő válaszidejével.) Ennek főleg gyors fps játékoknál van jelentősége, mert ahol te látod az ellenfelet, a valóságban már nem ott van az input lag miatt, s emiatt mindig az ellenfél lő le előbb, ezáltal játszhatatlan lesz a játék. A probléma az, hogy ezt a gyártók nem adják meg a specifikációkban, hanem a különböző tesztelő oldalak tesztelői szokták megmérni, s ők közlik. Általában azt írják, hogy játék szempontjából az input lag lélektani határa 30ms, azaz amelyik készüléknek ezen érték alatt van az input lagje, az ajánlott játékhoz, amelyiknek e fölött, az pedig nem ajánlott.
Megpróbáltam összegyűjteni (forrásmegjelöléssel) az idei típusok input lagjét:LG
LG 42LM620T 31ms (hdtvtest.co.uk)
LG 42LM660T 46ms (avforums.com)
LG 47LM660S 27ms (geeks.hu)
LG 55LM660T 100ms körül (trustedreviews.com)
LG 42LM670T 100ms körül (trustedreviews.com)
LG 47LM670T 68ms (avforums.com)
LG 47LM765S 20ms (geeks.hu)
LG 47LM860V 100ms (trustedreviews.com)
LG 47LM960V 67ms (hdtvtest.co.uk)
LG 55LM960V 65ms (geeks.hu)Panasonic
Panasonic TX-L37E5B 34ms (trustedreviews.com)
Panasonic TX-L42E5E 27ms (geeks.hu)
Panasonic TX-L42E5B 42ms (hdtvtest.co.uk)
Panasonic TX-L32ET5 38ms (trustedreviews.com)
Panasonic TX-L42ET5E 26ms (geeks.hu)
Panasonic TX-L42ET5B 25ms (avforums.com)
Panasonic TX-L42ET5B 38-80ms (trustedreviews.com)
Panasonic TX-L42ET50B 24ms (hdtvtest.co.uk)
Panasonic TX-L47ET50B 39ms (avforums.com)
Panasonic TX-L47DT50B 50ms (avforums.com)
Panasonic TX-L47DT50 38ms (trustedreviews.com)
Panasonic TX-L55DT50 37ms (trustedreviews.com)
Panasonic TX-L47WT50B 41ms (avforums.com)
Panasonic TX-L42WT50 32ms (trustedreviews.com)
Panasonic TX-L55WT50 40ms alatt (trustedreviews.com)Samsung
Samsung UE-46EH5300 35ms (trustedreviews.com)
Samsung UE-40ES5500 16ms (hdtvtest.co.uk)
Samsung UE-46ES5500 27-30 ms (avforums.com)
Samsung UE-46ES6800 34ms (trustedreviews.com)
Samsung UE-40ES7000 31ms (hdtvtest.co.uk)
Samsung UE-46ES7000 34ms (trustedreviews.com)
Samsung UE-55ES8000 50ms (avforums.com)
Samsung UE-55ES8000 31ms (hdtvtest.co.uk)Sharp
Sharp LC-60LE635E 27ms (geeks.hu)
Sharp LC-60LE636E 30ms körül (trustedreviews.com)Sony
Sony KDL-26EX553 70ms (trustedreviews.com)
Sony KDL-32HX753 80ms (trustedreviews.com)
Sony KDL-40HX753 30ms (hdtvtest.co.uk)
Sony KDL-55HX753 43ms (avforums.com)
Sony KDL-46HX850 30ms alatt (geeks.hu)
Sony KDL-55HX853 43ms (avforums.com)
Sony KDL-55HX853 28ms (hdtvtest.co.uk)
Sony KDL-55HX853 35ms alatt (trustedreviews.com) -
bylow
senior tag
A ts muxernek melyik verzióját használod?
MÁS:
Álló képeknél, vagy lassú mozgásúnál, főleg tv adásnál (UPC-n )
gerjed a hang, vagy nem tom minek hívják ezt, főleg világos jeleneteknél, és ahogy változik a kép/kamera állás, akkor elhalgat, esetleg kezdi halkan és erősödik a gerjedésErre tudja valaki a megoldást?
ByLow #
-
huncutka1029
addikt
válasz rétipipitér #13127 üzenetére
fogadj sörben, az jó!
-
BrTH
tag
válasz huncutka1029 #13122 üzenetére
...estleg meg egy bd lejetszoval tudom elkepzelni mely elvegzi a ket kep osszerendeleset es ugy kuldi tovabb a tv-re. Nem olyan regen volt is erre jo kis marketingkampany.
By BrTH
-
gyoridav870
csendes tag
http://www.mall.hu/3d-led-tv/lg-42lm615s
http://elektroshop.unas.hu/spd/LG_42LM620S/LG_42Lm620s_fullhd_3d_smart_tvSziasztok!
12 ezer a különbség, szerintetek melyik éri meg jobban? -
BrTH
tag
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok! 620S nél látom hogy nem jár hozzá + távirányító. (mozgás érzékelős táv)
Valaki írta régebben hogy ő telefonnal érintő képernyőn ahogy mozgatja úgy mozog az egér is a képen. Nekem most egy Samsung Galaxy S em van. Ezzel is meg lehetne ezt oldani? Van olyan progi amivel ezt meg tudom csinálni? Egyébként min keresztül megy ilyenkor a jel? És nagyon jó ez a távirányító? Vagy teljesen elhanyagolható?Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
janika789
csendes tag
Üdv!
Egy LM620-as vásárlásán gondolkodom. Egy két kérdésre szeretnék választ kapni ha van már tapasztalat.
- Flash 10 támogatása van-e a készüléknek (böngészőben visz-e a flasht, illetve milyen korlátokkal)?
- Procija kétmagos (lehet naív kérdés. de egyes spanyol oldalakon azt írják)?
- DVB-S2 tuner tapasztalata van-e valakinek (csatornakezelés, képminőség)?Köszi.
-
goldnarmz
aktív tag
-
bylow
senior tag
Na hátha fel figyel valaki erre !
Álló képeknél, vagy lassú mozgásúnál, főleg tv adásnál (UPC-n )
gerjed a hang, vagy nem tom minek hívják ezt, főleg világos jeleneteknél, és ahogy változik a kép/kamera állás, akkor elhalgat, esetleg kezdi halkan és erősödik a gerjedésErre tudja valaki a megoldást?
ByLow #
-
bylow
senior tag
válasz huncutka1029 #13131 üzenetére
ezt a választ kapom folyamatosan:
A(z) tsMuxeR.exe hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségekért elnézését kérjük.
Hiba jelentés küldése v. mégse, lehetőségek vannak a kis windows -os ablakba
korábban vólt már pár film amit meg tudtam csinálni vele, de mostanába 1et sem. hiába töltök le másikat...
ByLow #
-
Kabel15
aktív tag
válasz wocsok #13145 üzenetére
Én jövő hónap 10. környékén tervezem, fizu után. Ha te hamarabb veszed meg írd majd le a tapasztalataidat. Olvastam egy tesztet ahol azt írják adnak hozzá egy LG wifi Adaptert. Érdekes mert a tartozék listában nincs benne. http://bluray.blog.hu/tags/teszt
Ezt nem reklámnak raktam ide csak ma melóba találtam ezt a honlapot és itt egy teszt a TV ről. Ami érdekes hogy mikor beírom google be a TV-t és hogy tesztet keressen nem adja kiAsus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
frank288
csendes tag
Köszönöm a segítséget,hasznos volt.
-
huncutka1029
addikt
nézd meg kompatibilis e az p rendszereddel 32 vagy 64 bit?
próbáld uninstalálni, törölni a registry-ből is, majd telepítsd újra.
Nézd meg az összes codec megvan e hozzá.
lehet rossz a demuxolni kívánt forrás is
Más nem jut eszembe.
-
bylow
senior tag
válasz huncutka1029 #13148 üzenetére
32 v. 64 bit, szerintem mind1, mert az én notimon 64 bit vin7 van, és nem megy, de most oda van szervízbe, és 1 tartalék notit használok vin.xp-vel és ezen sem megy.
Uninstalálni ???? fel sem instalálodik/instalálodott sosem, mindig az 1ik exe fájlra kattintva elő jött 1 kis ablak, amibe a futtatás gombra kattintva indul el...
Lehet hogy ez a baj, hogy nem is instalálódik fel fel hanem csak simán mindeig futtatja a progit (nem tom mi ennek a pontos neve amikor csak így működik 1 progi)codek : lövésem sincs hogy mik kellenek hozzá, én a klcodek233f -et használom már nagyon rég óta, ebben elvileg minden benne kéne hogy legyen... (bár ezt csak gondolom)
Rossz a forrás ? ezt 2 dologgal zárnám ki : 1; 5ből 5 rossz lenne ??? 2;a notik viszont gond nélkül le játszák pl: VLC lejátszóval.
Azért köszönöm a törekvésed/segítséged
ByLow #
-
Tome08
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy LG 42LM660S típusú készüléket. T-Home IPTV előfizetésem van mellé+HD csomag. Azonban azt vettem észre, hogy a HD adások információs sávjánál(meg mindegyiknél) azt írja a TV, hogy 50Hz a képfrissítés.
Kérdés, hogy ez box miatt van vagy a TV nem is tud többet, vagy a magyar sugárzás ilyen csíra....Előre is köszi.
Mi 12x / LG 42LM660S / LG 65C22
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest