- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nikaré
őstag
Van új szoftver amit érdemes lenne feltenni, valaki talált ehhez a kis géphez??
-
Fuzz93
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy Lenovo Yoga Tab 3 8" tabletem. Nem régiben kapta meg a 6.0.1.-es verziót. A múlthéten azt vettem észre, hogy sokkal jobban merül a tabletem, nem tudom mitől, belementem az akkumulátor adatai közé, és ott a Médiaszerver nagyon nagy %-ban van jelen. Most, úgy gondoltam egy hard reset segíthet a problémámon, de ugyanúgy merül a tabletem, sőt még most még rosszabb lett a helyzet. Ugyanis, most megjelent valami "Média" mutat nagyon nagy feszültséget, azon belül:
- CPU teljes 29 p 3 mp
- Ébren tartás 52 p 29 mp, jelenesetben, de az ébren tartás folyamatosan nő, ha készenlétben van a tablet.
Egyébként a Médiaszerveren belül a CPU teljes 39 p 26 mp, és semmit nem használtam még a tabletem.Ötlet esetleg?
-
Nikaré
őstag
Találtatok új sw -t erre a jó kis tabra?
-
Bamakko
újonc
Köszönet @eFeMeR74 a részletes leírásért! A YT-on én még találtam videót is (https://www.youtube.com/watch?v=D3Mkmr2u43k) ami talán a vizuális beállítottságú személyeknek lehet segítségükre!
Továbbá lenne egy kérdésem. Tundál-e hasonló leírást készíteni h hogyan is kell flashelni? (Most végtére is, amióta root-olva van a tablet, nem hal be mint előtte. Sokszor volt, h miután a képernyőzár bekapcsolat nem lehetett "felébreszteni", csak miután töltőre tettem, és eltelt 5 vagy akár 20 perc)
-
egerj
tag
Sziasztok !
A leírás teljesen OK!, DE mégsem sikerül ..
A Launcher.bat ot futtatom, és a kapcsolat OK, a státusz ADB-ONLINE.
És el is indítja a bootloder -t. de nem nyitja ki, csak várakozikFuttattam a gyári recovery-t, és futtattam az UPDATE-SuperSU-v2.46 de két hibával leállt a a telepítés :
E: failed to verify whole-file signature
E: signature verification failedSajnos az a fórum ahol a bootloder nyitásról van szó ott nem találom a konkrétumokat.
(lehet kevés az angolom hozzá ?)Help please !
ui: a legfrissebb szoftver verzió van rajta :
YOGA Tablet 2-1050F_160408 -
conqver
aktív tag
Szevasztok!
A segítségeteket kérném, mivel ennek a gépnek nincs külön topik.
Tehát adott egy szép új 1050F amin nem tudom kikapcsolni a rezgést és a hangot.Beállításokban természetesen próbáltam?
Valami ötlet? -
eFeMeR74
senior tag
Valószínűsítem, hogy neked is 5.1 droidod van fent és ott nem nyitja ki a bootloadert ezért nem sikerül.
Neked kell feloldanod egy 5 perces művelettel.
Fastbootban inditod a tabot és az előzőleg flashalt a tabnak megfelelő img filt futtatod. Fentebb van a leirás a bootloader nyitásról. (kockázata nincs csak ahogy a fórumozó irta 5 percet elvesz az életedből)
-
eFeMeR74
senior tag
Aki elakad valamilyen hibával az azért fodulhat elő, mert nem nyitja ki a bootloadert.
Ezért mindenki telepitse fel az OP rendszerének megfelelő Intel Android Bootloader Interface Drivert.
Ezért fontos, hogy minden illesztő és driver fentlegyen rendesen. Amikor csatlakozik a tab a pchez adjunk időt neki az illesztők telepítésére és ellenőrizük is le, hogy rendesen települtek-e. -
eFeMeR74
senior tag
Mindenképpen kellenek a megfelelő ADB, Fastboot és illesztőprogramok
Innen
A tableten is legyünk fejlesztők. A beállítások-legalul (a tábletgépről)-ott a Build-számra 4x koppintsunk.
Ha az első koppnál azt a választ kapjuk, hogy ön már fejlesztő természetesen nem kell tovább koppintaniHa esetleg valamit kihagytam itt olvashatunk róla.
-
Nikaré
őstag
Nem sikerült a root. T3 után a - normal boot, power off, recovery mode, restart bootloader kínálja fel a hangerő fel/le választásnál és a recovery-t próbáltam jobb híján, látja is a zip. et (át is neveztem mert hátha)
de a vége - installation aborted. Úgy, hogy ez most elmarad nekem -
jeni
félisten
Szia!
Az exFAT módban sem lehetséges a 7,9GB MKV átmásolása az SD kártyára,úgy hogy PC-n egy kártyaolvasóba helyezve próbáltam átmásolni.
Valami megoldás van ilyen esetekre,hogy ténylegesen nem kezeli az NTFS formátumot a tablet? -
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Én még nem kezdtem neki a rootnak, remélem az elkövetkező hetekben tudok időt szakítani erre.
Kérdésem lenne, az mitől van hogy amikor töltőre csatlakoztatom akkor teljesen más időt mutat ? (rendszerint kikapcsolt állapotban töltöm) ha jól emlékszem 7 órával későbbi időt. -
pászka
tag
válasz
Ashenvale86 #11 üzenetére
exfat-ra formázd az sd-t és akkor tudsz 4 gigánál nagyobb fájlt rárakni! nem kell szétvágni.
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Ashenvale86 #9 üzenetére
Az ismeretlen appok telepítése engedélyezve van? usb hibakeresés?
CWM eltudod inditani a tabot? Mert, ha igen akkor simán mennie kellene. -
Ashenvale86
tag
Átneveztem, de semmi(külsőn, besőn is).
Lehetséges, hogy rosszul lett felrakva valamelyik program a gépre? Az egyiknél vergődött valamit, hogy usb-s eszközök vannak bedugva, vagy mi... A billentyűzeten meg egéren kívül mindent kihúzva újratelepítettem, de akkor is problémázott(de lehet, h nem, csak hülyén fordítottam valamit.).
Azt a programot felraktam. De őszintén szólva nem tom, mire való
. Am azt írja: No superuser access.
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Ashenvale86 #6 üzenetére
Hamár fent van a CWM akkor nagy gond nem lehet
Onnan már bármit feltudsz flashelni. Nálad csak annyi a hiba, hogy nem talál a cwm telepíthető filet. Vagy nem látja vagy nincs felmásolva rendesen. Esetleg nevezd át a supersu.zip filet a pcn update.zip re és úgy másolt a tabletre (külső v belső sdre) és akkor próbáld cwmből telepíteni.Esetleg próbáld meg a playról ezzel az appal.
-
Ashenvale86
tag
.
-
Ashenvale86
tag
Szia!
Feltettem a külsőre is, és a belsőre is, direkt avégett, mert írtad, nálad nem ismerte fel a belsőn.
Igen, T3 akart vbolna lenni. Újra is indult, de utána jött az a hibaüzi, amiről beszéltem.
Kérdezted, meddig jutottam el:
- feltettem a két programot a gépre (win 10)
- A supersu.zip et másoltam a tab-ra.
- Elindítottam a launchert- usb-s valamit kiipáltam stb (ezeket abban a sorrendben tettem, ahgy te leírtad)
- Ezután beírtam, hogy ACCEPT. A következő képernyő is zöld volt, ezért beírtam, hogy T3.
- Ezután pedig eljuttam a cwm(?)-be, ahol jött ez a hiba.Megnézem, jól másoltam e fel a dolgokat. hátha az lesz a baj. Am azért akarom rootolni, mert az sd kártyát csak fat32-ben formázza le a tablet, emiatt nem tudok 4 gb-nál nagyobb file-okat rátenni. Ha esetleg erre tudsz mást megoldást, azt is szívesen veszem.
Köszönöm, hogy eddig is segítettél, megnézem, jól másoltam-e fel, lehet írásvédett az sd vagy valami hasonló hülyeség, mert másolásnál voltak gondok, arra emlékszem...
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Ashenvale86 #3 üzenetére
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Ashenvale86 #3 üzenetére
A hibaüzid, hogy nem talál érvényes telepíthető progit.
Nálam az volt a probléma, hogy nem látta a belső sd re telepített supersu.zippet csak a külső microsdre telepítettet. Ezért onnan futtattam. Elméletileg a belső sd gyökér könyvtárában is fel kellene ismernie.
Tedd a külső sdre a supersut és próbáld onnan telepíteni. Onnan fel kell, hogy ismerje.A FBRL a pc kell telepíteni és kicsomagolni a supersu a telefonra másolni kibontatlanul (supersu.zip)
Először a CWM kell a tabletre rakni ahogy a leirásban is szerepel.
Hányadik lépésnél tartasz? -
Ashenvale86
tag
Helló!
Szükségem lenne a segítségedre. Sajnos elakadtam. Odáig jutok el, hogy az F3 beírása után újraindul a gép, viszont akkor "E: No valid intaller medium found" hibát ír ki. A programban zöld a szöveg, azzal nincs gond.
Úgy gondolom, hogy a supersu-val kellene csinálnom valamit. Másolni kell, vagy telepíteni? Te azt írtad, telepíteni, de azt is, hogy bontatlanul, ezért gondolom, hogy elég másolni. Illetve, ha telepíteni kell, leírnád, hogyan? Ha pedig rossz helyen próbálkozok, tudnál adni segítséget?
Köszönöm előre a válaszod!
-
eFeMeR74
senior tag
Ha valaki tud lengyelül és érthetőbb a leirás akkor innen is meríthet: Lengyel Fórum
Root tabletów Yoga 830F/L/LC i 1050F/L/LC.
1.Ściągamy plik Intel Fastboot Tethered Recovery Launcher:
[link]2.Ściągamy ostatnią wersję binariów SuperSU:
SU3.Kopiujemy binaria SuperSU w zipie do katalogu głównego pamięci wewnętrznej tabletu.
4.Ściągamy i instalujemy na komputerze drivery USB:
[link]5.Podłączamy tablet do komputera i zaznaczamy debugowanie USB.
6.Rozpakowujemy ściągnięty plik IntelAndroid-FBRL.7z do dowolnego folderu na komputerze, po czym uruchamiamy launcher.bat.
7.W wierszu poleceń pod zieloną ramką wpisujemy ACCEPT i naciskamy Enter.
8.W wierszu poleceń wpisujemy T3 (nazwa eksploita) i naciskamy Enter (w razie potrzeby można wypróbować T1 i T2)
9.Jeżeli eksploit zrobił swoje, to w tym momencie tablet zrestartuje się do trybu CWM
10. Przyciskami regulacji głośności wybieramy install.zip i zatwiedzamy przyciskiem Power.
11.Dalej, wybieramy pozycję "choose zip from sdcard", "0" i wybieramy nasz plik UPDATE-SuperSU.zip, potwierdzamy i czekamy aż CWM skończy instalację
12.Po restarcie tabletu, cieszymy się rootem !
Uwaga!
Jeżeli ktoś wcześniej instalował już sterowniki USB pochodzące od innych urządzeń, albo próbował chińskich programów rootujących, powinien przed instalacją sterowników z punktu czwartego, poczyścić system Windows z wcześniejszych, bo mogą powodować konflikt ! -
eFeMeR74
senior tag
Sajnos bár érthető módon a gyártok nem rootolva adják ki általában a termékeiket. Pedig az eszközünk csak vele tud teljes mértékben jól működni. Akár egy virusírtó vagy ram app is root jogokat kér a hatásos műkődés érdekében. Mivel a páromnak vettem egy ilyen kis tabot, mert nagyon tetszett neki (szerintem Ashton Kutcher akivel reklámozták
) De sok olyan app amit én megvettem a telefonomra (azok a termékek közé tartozik amin gyárilag lehet kapcsolni a root jogot) és egyéb alkalmazások a root hiánya miatt nem működtek. Ennek hatására nekiálltam, hogy kirootolom. Mivel nem volt még Intel procis android a kezemben és nem találtam hozzá magyarul leírást, ezért egy kis kutakodás és olvasás után lengyel és angol fórumokon megtaláltam a megoldást. Bár azért így sem ment simán, de 2 óra befektetett munkával sikerült
1 lépés: A megfelelő driverek telepítése PC-re .
Letöltése: Intel_Yoga2_Drivers
2. lépés: Intel Fastboot Tethered Recovery Launcher telepítése PC-re.
Letöltés: FBRL
3.lépés: SuperSU.zip telepítése a Yoga2 tablet belső vagy külső SD kártyájára (bontatlanul) Nekem csak a külsőre telepített Supersu.zipet látta, de lehet én csináltam valamit rosszul
4. lépés: A letöltött Fastboot RL csomagoljuk ki a PC egy tetszőleges helyre, majd a kicsomagolt mappába keressük meg a launcher.bat filet és futtasuk. Amikor a tabletet USB vel összekötjük válaszuk ki a lehetőségek közül Az USB hibakeresés módot (Valamint, ha nincs engedélyezve a Tabon a Biztonsági Beállításoknál a Ismeretlen források telepítése akkor azt sem árt kipipálni
A felugrott ablak zöld szinű és kéri, hogy irjuk be hogy ACCEPT majd nyomjunk Entert. Ha továbbra is zöld marad a felugrott ablak és az ADB online akkor jól csináltunk eddig mindent és további lehetőségeket kínál fel. Ha piros lesz akkor húzzuk ki az USB és dugjuk be megint, majd fogadjuk el a csatlakozást csukjuk be a Fastbootot majd megint inditsuk el a launcher.bat filet. Csak akkor lépjünk tovább, ha zöld marad a felugró ablak. Hiba akkor lehet, ha a driverek nincsenek megfelelően telepítve.5. lépés: Itt most a T3 kell beirni és egy Entert nyomni. Nem kell megjedni a Tab újraindul CWM módban. Várni kell egy kicsit, hogy telepítse a recoveryt a tabra. Ha befejezte egy CWM fogad minket.
6.lépés: A hangerő szabályzó gombokkal tudunk le/fel navigálni és a bekapcsoló/power gombal okézni.
Válaszuk a install.zip lehetőséget, majd okézunk.7.lépés: A lehetőségeknél itt keresük meg a "choose zip from sdcard" , ha a belső SD mentettünk vagy az ext.., ha a külsőre. Vagyis keressük meg az előzőleg felmásolt UPDATE-SuperSU.zip fileunkat
Telepítsük. Várjuk meg míg végez a tabunk (ha rákérdez a fix rootra fogadjuk el) Ha végzett a hangerőgombokkal kiválasztjuk a reboot systemet és újraindítjuk a Yoga2 tabunkat.
Innentől egy teljesértékű rootolt (supersu) készülékünk van. Szükség szerint a feltelepített SuperSU appnál su bináris frissítést kérhet, amihez net kapcsolat szükséges. Ez akkor fordul elő, ha nem a legfrissebb supersu appot (.zip) telepítjük fel.Végeztünk van egy ROOT jogú Yoga 2 Tabletünk
A rootolást mindenki csak saját felelőségre (Garancia vesztéssel járhat)
A hibákért semmilyen felelőséget nem vállalok.A rootolás egy 2 hetes Lenovo Yoga 2 10,1 1050F tableten történt W7 32-bit alatt.
A megfelelő driverek telepítése fontos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 14.6", Wi-Fi, Graphite, 128 GB - garanciális
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest