Új hozzászólás Aktív témák
-
olahmate1991
tag
Köszi ezt a korrekt válaszadást. fogalmam sincs mit csináljak... törödjek bele, hogy 300kért kapok egy jó gépet low hűtéssel? na most ha meggariztatom, akkor lenovo háztól házig garancia van nem igaz? esetleg jobb hűtése lehet az i5ös gt755m sli változatnak?
tualjdonképpen szerdán érkezett meg a gépen webshopon vettem. vagy érdemes lenne elállnom a géptől hiszen a 8 napba még beleférek! és indoklás nélkül vissza kellene venniük nem?
[ Szerkesztve ]
*** Sikeres üzlet esetén kérlek értékelj! ***
-
Ghoula
senior tag
válasz olahmate1991 #4801 üzenetére
Azért nem kell egyből visszavinni.
Intel XTU telepít, cpu-t alulfeszeled ( dynamic cpu voltage offset -70mv, uncore/L3 -70mv) aztán ha bírja, lehet többet is csapni belőle.
Mint írtam a gpu-t is tudod alulfeszelni, kicsit körülményes, de megoldható.
Ha meg lejárt a gari, szétkapod, kicsit faragsz, és ennyi.Szerk:
Gariban nem tudom ezzel mit csinálnak, de én oda nem küldeném a gépet.Nem, ugyanez a hűtése az y500-nak is, y510p annyiban különbözik, hogy, az integrált vga táp részén nem csak a tekercseket, hanem a mosfet-eket is hűti.
[link]
ultrabay
Nem hinném, hogy a 755-ös gépeken radikálisan módosítottak volna a hűtésen.Tudtommal igen, de ne add fel ilyen könnyen.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz olahmate1991 #4803 üzenetére
Ennyire az enyem sem volt durva. Egyeztess a webshoppal szerintem.
-
Rundll32
tag
Amúgy ajánlotok valamilyen hőmérséklet figyelő progit ?
Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
Rundll32
tag
És még valami A lenovo honlapjáról letöltött NVidia VGA driver megfelelő vagy tudtok ajánlani jobbat ? (WIN 7hez )
-
Peet`
csendes tag
Sziasztok!
Én is egy Y510p boldog tulaja vagyok, 755m sli van a gépben, minden probléma mentesen megy, touchpad vga minden!
Egy problémám van a géppel:
Seagate 1TB Hybrid Internal Hard Drive SSHD van benne, viszont néha másolásnál, weblap betöltésnél belassul a gép! elég durván... alig bírom az egeret mozgatni arra a pár másodpercre...
Van olyan problémám is hogy bekapcsolva hagyom a gépet és checking media jön be, (mintha eldobná a winyót) aztán újraindít és jó...
Intel Storage valamit... nem raktam még fel, lehet hogy az megoldaná a problémám?
Eszközkezelőben nincs semmi felkiálltó jellel!Elvileg minden rendesen fel lett rá telepítve...
Köszönöm a segítséget!
-
p06
senior tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy veszek egy y510p-t és azon őrlődöm, hogy elég lenne e nekem az i5-4200m-es verzió mert írtátok, hogy néha vannak hűtési gondok ami miatt alacsonyabb órajelen működik a proc. (az i5 esetén talán kisebb hőmérséklet terhelés lépne fel).
Játékra (nem hardcore minden fullon (amúgy is az 1 kártyás verziót venném)) valamint fénykép szerkesztésre (nagy 24mp képek) használnám.Nagyon nagy a differencia ilyen felhasználási területen az i7 és az i5 között? Nem szeretnék gépet cserélni legalább 3 évig.
A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Rundll32
tag
No én közben mértem egyet AIDA64-el, win7 alatt
CPU-ból a Core 4 ért el maximum hőmérsékletet 86 fok
A CPU-K 100% terheléssel voltak hajtva mind a 4 mag [ 4Thread ] i7-esGPU-k közül a GPU 2 volt a max 75 fok
mind2 kártya 99% terheléssel. (100%ra nem ment fel nem tudom miért.)szóval szerintem, ez így egyáltalán nem rossz és még nincs alatta a hűtő.
A teszt 7 percig tartott
[ Szerkesztve ]
-
Peet`
csendes tag
válasz buborekosviz #4811 üzenetére
Intel Storage driver kellett neki! Pedig a win 8.1 ben benne van alapban..
No mind1 ebből is látszik mindent fel kell rakni!
Azóta probléma mentes a történet! ( egyenlőre) -
Amorialz
csendes tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok ha fárasztót kérdezek, de számomra nem egyértelmű a hirdetés szövege, írtam e-mailt is a bizonyos boltnak, amire sikerült kétértelmű választ kapnom. http://mysoft.hu/details.aspx?pn=59-404675
A kérdés pedig az ezzel kapcsolatban, hogy akkor ebben 2x2=4GB-os, vagy 2x1=2GB-os a videókártya?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Amorialz
csendes tag
GT 755M-ből nem is létezik 1GB-os ugye? Ne haragudj, csak nem szeretnék akkor szembesülni a ténnyel, hogy 2 GB összesen a 4 helyett amikor átvettem a gépet.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy y510p-hez.
Tehát adott egy y510p 2x GT755M VGA-val és eredeti Win 8.1 OS-el és
A probléma az, hogy első 3DMark Vantage futtatásnál 20600 pontot ért el, viszont később már nem tud egyszerűen 20.000 felé menni. Jelenleg 19700 pontot ér el, pedig 20k felett kellene lennie. De ez csak a kisebbik baj. Tegnap még 3DMark Vantage jó volt, de ma már a 2. grafikai tesztnél több textúra elkezdett villogni. (az FPS az jó) és az első tesztben a ponyva, amivel a hajó le van takarva pedig el kezd ugrálni. Minimális villódzást láttam a Crysis 3-ban is, 1-2x bevillant a teljes kép néha, de néha az UI is elkezdett villódzni 2-3-at.
Továbbá próbaképpen leetöröltem a Win8.1-et és felraktam a Win7-et. Érdekes volt számomra, hogy Win7 alatt alapból lehetett állítani az SLI-t, de 8.1 alatt ki volt szürkítve, amíg rá nem nyomtam az update sli configuration gombra.
Minimális villogás volt 3DMark Vantage-ben, de sokkal kevesebb, mint az előző, 8.1 alatt végzett mérésen (2x vettem észre: az első tesztben az elején a fickó jetsky-je villan egyszer, a másodikban meg egy ponton a háttérnek egy része egyszer jobb oldalt, amikor gyorsan fordul a kamera). Vagyis pontosítanék, minél többször futattam le a 3DMark Vantage-t, annál több ponton és látványosabban jött elő a textúra villódzás.
Szerintetek mi lehet a baj? Meg lehet itthon kalapálni valahogy? Vagy szerintetek hibás a 2. VGA és menjen vissza a boltba a 3 napos cseregarancia keretében ?
Köszönöm !
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #4819 üzenetére
Jah az lemaradt, hogy a legújabb, 331.82 driverrel lett próbálva.
-
buborekosviz
tag
válasz Darth_Revan #4819 üzenetére
Hőfokot mérnék mindenképpen a tesztek alatt mert lehet szoftveres gond is és hardveres is.
Video bios lett flashelve 8.1 alá? Meg kéne nézni letiltott slivel is villog-e.
Elég új fejlesztés a 755m és tapasztalatom alapján ultrabay + sli lenyűgöző ugyan de nem a legstabilabb megoldás. Eszméletlen érzékeny a driverek változására és lehet hogy még nem annyira optimalizált 755m slire
Én a lenovo oldalán lévő driverrel próbálkoznék.Másik hogy...
Videókártyák legfőbb hibaforrása a memória és a melegedés. Hibás hűtés vagy hibás videómemória esetén bizonyos hőfok után téveszt a memória és az okozhat hibás képi megjelenítést, színelváltozást, villódzást.
Ha egymás után futtatod a teszteket és egyre több a képi hiba azt az okozhatja hogy a videókártya nem tud visszahűlni így a tesztek egyre melegebbre tolják a hőmérsékletét és egyre többet hibázik.Nem rémisztgetni akarok csak ahogy olvastam a postot ez a 2 dolog jutott eszembe de mindenképpen kell egy hőfok mérés és pár tesztelés hogy szoftveres vagy hardveres-e a probléma.
mod:
Futtatok 750m slivel holnap egy 3d mark vantage tesztet és megnézem mit produkál[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz Darth_Revan #4820 üzenetére
Ez sajnos memória-hiba, degradáció lesz. Ne állj neki driverekkel kísérletezni, ennél egyszerűbben ki tudod deríteni mi van.
Felteszed az afterburnert. Memóriának adsz -100at, bench aztán -200at.
Jó esetben már az első esetben megszűnik a villogás, akármennyi tesztet futtatsz, vagy a másodikra.
Ez azt jelenti, degradálódott a memória, nem bírja a gyári tempót, feldobhatod +100-ra és elvileg még jobban fog villogni.
Ha -200on is villog,akkor az szívás, mert nem az órajel miatt hibázik a memória, hanem fizikailag sérült.Ha tudod, próbáljátok ki másik gépben, és annak az ultrabay-ét pedig a tiedben.
(A fentebb linkelt ultrabay bontásnál feltűnt nektek, hogy az egyik mem modult semmi sem hűti? )
-
gOldie
tag
sziasztok, tudnatok par szot mondani a kovetkezo tipusrol, megeri-e, vagy mire figyeljek?
Lenovo IdeaPad Y510P 59400125
Intel® Core™ i5-4200M Prozessor (bis 3,1 GHz), Dual-Core
39,6 cm (15") Full HD 16:9 LED Display (matt), Webcam
8 GB RAM, 1TB + 8GB SSD, DVD Brenner
NVIDIA GeForce GT 755M Grafik (2048 MB), HDMI, USB 3.0, WLAN-n, BTszoval ez 1 darab VGA-s modell lenne, kb 225ezer forint aron. Ugy latom itt nagyon sok embernek a dupla VGA-s modell van, de azert par extra kerdesem lenne:
-szerintetek megeri azt a 45 ezer forint pluszt a 2 VGA kartya?
-1 videokartyas valtozat kevesbe melegszik?
-ha csak 1 VGA van benne akkor jol gondolom hogy a 2. helyere teszik be a DVD irot? (ez lenne az ultrabay slot?)
-ha kesobb SSD-t vennek bele, ezek szerint ki kene vennem a DVD irot, es annak a helyere mehetne az SSD?
-tenyleg vilagkoru garancia van, szoval megveszem magyarorszagon es nemetorszagban is kijonnek szervizelni es forditva is?
-par helyen olvastam valami hianyzo csatlakozorol(?) de nem jottem ra mi lehet ez, valaki kifejtene bovebben mire kell figyelni?koszi a valaszokat!
[ Szerkesztve ]
Boldi
-
Anubris
őstag
Szia,
én nem vagyok egy PC zseni de ezekre talán még én is válaszolni tudok.
- ha játékra használod akkor mindenképpen, ha nem akkor meg felesleges ilyen gépet venni
- természetesen ha egy van benne akkor kevésbé melegszik, igen DVD író megy oda
- az SSD a 1TB HDD helyére megy
- gariról nem tudok semmit
- NGFF csatlakozó, azt írtad hogy a gép amit kinéztél 1tb hdd + 8 gb ssd, tehát elvileg van benne csatlakozó hiszen annak a 8 gb arra csatlakozik, de én nem vagyok biztos abban, hogy ez egy biztosra vehető leírás, mert eddig még senki sem erősítette meg hogy az újabb 755 változatában lenne ilyen. -
Ghoula
senior tag
- megéri, mivel ha később mégis kell, akkor ennél sokkal drágábban kapod meg, illetve az egy gpu-shoz 120as táp, míg az sli-hez 170-es táp van, tehát azt is kéne venni újat ~30K csak a táp ára...
- Nem, a cpu és a belső nvidia gpu ugyanúgy melegszik ebben is.
- igen, oda vga-t, dvd-t, illetve hdd adapterrel hdd-t tudsz beletenni.
- oda is teheted az ssd-t, vagy a hdd helyére, és a hdd-t teszed át adapterrel a dvd helyére
- ezt nem tudom, erről a Lenovo-t kérdezd meg
- Az eddigi tapasztalatok alapján az sshd-vel, azaz hdd-be integrált 8gb ssd-vel szerelt verziókon nincs ngff csati. A direktben a lenovo-tól rendelt 24Gb ssd-vel szerelet gépekben tuti van, hiszen ott az ssd ngff, illetve a sima hdd-vel szerelt gépekben van csati, bár ez utóbbit sem lehet biztosra mondani, elég változó minőségben,összeállításban jönnek ezek a gépek, akár azonos part number-en belül is. -
Darth_Revan
veterán
válasz buborekosviz #4821 üzenetére
Igen, feltettem a hivatalos Lenovo biost 8.1 alá, anélkül be se lehetne (trükközés nélkül) kapcsolni az SLI-t
Viszont, most megint kezd felb*szni...tegnap a 2. VGA kapott dedikáltan kb 10 percig egy jó nagy adag PhysX tesztet, 71C-ig ment fel a hőmérséklete és azóta nem sikerül 3DMark alatt előcsalni a hibát.
Most visszaraktam a Win 8.1-et és már a 3. 3Dmark Vantage teszten vagyok túl, de nem jött elő a hiba. Vagyis minimális jelei vannak, de a nagyobban, látványosan most nem akar az Istenért sem előjönni. Annyival meg nem hívhatom fel a boltot, hogy vegyék vissza, mert xy 3DMark Vantage teszt után picit el kezd remegni a ponyva a hajón, meg a teszt alatt 1x megvillan a kép hírtelen kameraváltásnál...simán rá lehet ezeket fogni az SLI technológiára
Mindjárt adok a memóriának +100at, hogy előjön-e megint ...
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz Darth_Revan #4827 üzenetére
Nekem 3dmark11 alatt jön elő leghamarabb a memória hiba túlhajtásnál, próbáld meg azzal.
Sajnos ezzel nem fogja sem a bolt sem a szervíz cserélni. Az ilyen haldokló cuccokkal max azt lehet, hogy kegyelemdöfés, és akkor tuti cserélik, persze nem kalapáccsal.Notebokreview-on már feltettem a kérdést, kíváncsi lennék, hogyan oldotta meg Lenovo a 755-ösök memóriáját, mert a 750-esen samung van, ami 1250-re van bin-elve, viszont abból nincs 1350-es, csak 1250/1500/1750.
Túlhajtják gyárilag, vagy 1500as ram bőven alulhajtva, vagy más gyártó?Ha valaki szétszedésre adná a fejét, kérem, nézze meg nekem a memória típusát is.
Amúgy az ultrabay-t szét tudod szedni, nincs matrica, egy újrapasztázás, és a hiányzó gap-pad pótlásával lehet tudnád stabilizálni. ( Értem, a most éppen megy állapotnál stabilabbra )
-
Darth_Revan
veterán
-
buborekosviz
tag
válasz Darth_Revan #4829 üzenetére
3 napos cseregarival én kérdés nélkül visszavinném ha ennyi probléma van.
Nekem se kopás se oxidáció.
-
lori93719
csendes tag
Sziasztok Milyen SSD-t ajánlanátok bele ?? Olyan 20-30K körülig ki lehet hozni(Nem akarok 44K -t fizetni a laptopszalonnak ) ugy , hogy USB 3.0 rackba rakom a vinyóm ?? Sata3 és az msata-t valahogy össze lehet hozni ??? Vagy mindenképpen csak az Msata-s SSD-k jók bele ???
Válaszotokat előre is köszi -
Darth_Revan
veterán
válasz buborekosviz #4830 üzenetére
Pár percre raktam le a telefont, megy vissza a kicsike. Megnézik a boltban és ha tényleg rossz, akkor rögtön cserélik...mondjuk elég csak megmutatni a csatlakozót, az már úgy érzem elég ok önmagában a cserére
-
Amorialz
csendes tag
Sziasztok!
Egy kicsit kérném a segítségeteket a következőben:
Szeretnék én is egy y510p-t venni, már csak az a kérdés, hogy melyiket válasszam. Jelen pillanatban ő a kiszemelt: http://mysoft.hu/details.aspx?pn=59-404675 . 755 SLI van benne, viszont nincs benne a 8GB ssd. Szerintetek az nagy hátrány és inkább vegyek ugyan ennyiért 750 sli-set, de legyen benne az ssd?
Kérlek írjátok meg, hogy szerintetek melyik a jobb megoldás. Elsősorban időtálló gépet akarok venni, játszanék is rajta, de nem olyan elvetemültem! (többet nem feltétlenül szeretnék már szánni rá)
Válaszokat köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
-
kzolee216
senior tag
Sziasztok!
Ebben a hónapban én is szeretnék venni egy Y510p notebookot, előtte viszont érdekelne, hogy a 755m Sli változatnál tapasztaltatok már olyat, hogy bizonyos játékok mikrolagolnak (Battlefield 3-4, Assassin's Creed)? NotebookCheck.net-en olvastam, hogy a jelenség tapasztalható ennél a notebooknál, de a teszt már elég régi. Gondolom ezt már az Nvidia orvosolta a legújabb driverekkel azóta.
Köszi.
-
törölt tag
Holnap belépek én is a Lenovo Y510P használók széles táborába!
Egy jó ideje olvasom a topikot de két kérdésre szeretnék - a lehetőségekhez képest minél szájbarágósabb - választ kapni Tőletek.
- Hogy kell pontosan beállítani az SLI-t, hogy teljesen működőképes legyen? Az alap Lenovo drivereket elég ha felrakom, vagy kell neki valami külön program?
Amúgy általában kérdés, hogy érdemes-e a hozzá kapott DVD programjait telepíteni, vagy a Win8 megoldja magától a szükséges frissítéseket hogy menjen minden (touchpad, gyors gombok, SLI, esetleg van hozzá alapból hőmérséklet mérő program)?
- Ahány helyre felmegyek annyiféle választ írnak arra hogy mit kell csinálni a táppal első haszhnálatkor.
Ki kell sütni (maxra feltölteni, és hagyni csutkára lemerülni, mondjuk 0%-ra)?
Semmit nem kell csinálni, mert ezek a tápok már nem igénylik?
A bónusz kérdés pedig: az első bekapcsolás/rendszer telepítés után mire kell/érdemes figyelni a laptoppal kapcsolatban (hardver, és szoftver szinten is)?A válaszaitokat előre is köszönöm!
És elnézést a lustaságom miatt előre is ha már valamelyikre jött volna korábban válasz. -
Jocii
csendes tag
Üdv
Szeptember óta használok egy Y510p-t elégedett vagyok vele, viszont az utóbbi időben fellépett egy probléma:
Néhány billentyű erősen ragad, reccsen amikor benyomom. A felső F4-F7 és jobbra eggyel eggyel eltolódva a két sor még.
Gondoltam rá hogy egy görbe estén belelöttyenhetett valami, de ez a gondolat megdőlni látszik mert :
- volt olyan hogy egyáltalán nem ragad
- azóta ha más nem mechanikailag ki kellet volna kopnia
- az elején nem ragadt csak 2-3 billentyű
Mi lehet a gond, illetve a megoldás ? Van esetleg mód a házi tisztásra ?
Másik kérdésem, ha max hangerőm hagyom a gépet, kissé recseg a bekapcsoláskor a windows signó, ez benne van vagy sérült lenne a membrán ?
Hova forduljak ezekkel a problémákkal ( laptopszalonnál vásárolt gépről van szó ) mivel a garanciális szervízről elég rosszakat hallottam-olvastam ( több gonddal tér vissza a gép mint elment, nem vigyáznak rá stb )Köszönöm előre is a válaszokat
-
Sheepczx
tag
válasz #72172032 #4836 üzenetére
Amire tudok válaszolni:
- Hogy kell pontosan beállítani az SLI-t, hogy teljesen működőképes legyen?
Asztal jobb klikk->nvidia vezérlőpult->sli és physx konf.->3d telj. maximalizálása.
-Lenovo drivereket elég ha felrakom...
a lenovo honlapjárol szedegesd le mindet és rakd fel öket, kivéve a videókari mert azt az nvidia honlapjáról kellene (frissebb~jobb)
DVD: nincs dvd, de dvd rom se!
-mit kell csinálni a táppal első haszhnálatkor?
Bedugni a konnektorba! Az akksival elvileg semmit, ezek már müködnek mindenféle töltés merités nélkül is.
hogy mire kell figyelni azt meghagyom az okosabbaknak!remélem segitettem.
üdv.szerk.
(#4834) kzolee216:
Mikrolagg sli betegség...[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A lengyel szerviz hogyan szuperál mostanában?
-
Darth_Revan
veterán
Kérdés:
Az normális ennél a modellnél, hogy a BIOS a boot sorrendet mindig reseteli ? Felrakok USB-ről egy OS-t, de pár indítással később már újra be kell állítani, hogy az USB legyen az első, amiről bootol. -
Dhampir
félisten
válasz Darth_Revan #4841 üzenetére
Nem kellene resetelnie. Biztosan elmentetted a megváltozott opciót?
-
Dhampir
félisten
válasz Darth_Revan #4843 üzenetére
Dobd fel itt is, hátha valaki tudni fogja a választ.
-
Kolcantas
csendes tag
Üdv!
Szintén Y510p-t szándékozok vásárolni. Egyetlen dolog, ami miatt bizonytalan vagyok, az a WLAN kártya, nagyon sokan panaszkodnak rá. Erről mit lehet tudni, driver megoldotta a problémát azóta?
Láttam pár oldallal előbbre előjött már a téma, akkor többen írták, hogy náluk nincsenek problémák a wifi kapcsolattal. Sajnos engem ez még nem nyugtatott meg, mégiscsak 300k a vas.
Illetve hogy vajon lesz-e nálunk is elérhető 7260-as WLAN kártyás modell a közeljövőben? Ha jól értelmezem, akkor a Lenovo US oldalán már vannak ilyen modellek. Ha nem muszáj nem szeretnék Bios-ban hackerkedni, whitelist ide vagy oda, inkább vennék eredetileg más kártyával szerelt gépet.Mi a véleményetek?
Ha marhaságot kérdeztem, akkor előre is sorry -
Kolcantas
csendes tag
válasz Dhampir #4846 üzenetére
Konkrétan tele van vele a lenovo forum, de semmi komolyabb support vagy megoldás. A probléma csak az az egésszel, hogy az alap kártya ami a gépben van, az white listre van rakva, ergo csak úgy kicserélni sem tudod, ahhoz bios-ban kell kalózkodni. Ezzel viszont hivatalosan a gari elveszik.
-
törölt tag
Megvettem tegnap a gépet.
Az első tapasztalatok:
- A WIFI kártya fixen hozza a sávszélességet (lehúztam vele vagy 20 gigát tegnap).
- Az SLI-t sikerült bekapcsolni, a Rome 2 extreme beállításnál 30 FPS körül megy, very high-on 40 felett.
Ez jó, viszont a Mechwarrior online mediumon is 5 FPS-en stagnál.
Lehet, hogy nem szereti az SLI-t, ma kipróbálom egy kártyával.
- A vinyó sokszor 100%-on pörög. Lehet, hogy megy a háttérben frissítés, és a víruskereső (AVG IS) is pörgette (számomra érthetetlen okból).
Várok pár napot, hátha ez is csak a telepítés utáni állapotnak tudható be.
- A gép hűvös, még terhelve is.
- A billentyű nagyon profi. A touchpad picit fura, de az előzetes aggodalmaimtól eltérően egyáltalán nem zavaró a működése.
- A kijelző képe nagyon szép. Full HD-ben driver telepítés után már nem homályos.
- A laptop felülete klassz fémes. Viszont ez az előnye egyben a hátránya is, mert szerintem könnyen fog karcolódni, úgyhogy extrém módon vigyázni kell majd rá.
- És végül - a processzort nem tudtam még 15%-nál jobban kihajtani. Ez több, mint korrekt!Viszont van kérdés is.
- A telepítésnél töröltem minden meghajtót és úgy hoztam létre partíciót Win8-al (csinált ugye egy recovery-t, meg még valamit).
Az SSD gyorsítás így is működik, vagy a törölt partíció volt az? Ha igen, akkor ilyenkor mi van?
- Az néztem, hogy az SLI-t ki lehet kapcsolni szoftveresen. Ilyenkor nem kapcsol be az optimus?
Csak azért kérdezem mert ez így kényelmesebb lenne mint ki-be rakosgatni a második videokártyát.
- Ti hogy használjátok az akksit? Az lenne a legcélravezetőbb, ha játéknál kiszedném, és tápról működtetném. Érdemes ezzel szórakozni?
- A másodlagos videokártyát Ti kiszeditek böngészésnél? Persze ez is célravezetőbb gondolom az akku idő miatt, de SLI kikapcsolásnál (szoftveresen) nem nyerek annyi időt hogy ne kelljen szórakozni ezzel?Egy extra megjegyzés.
A Laptop szalonnál múltkor azt mondták, hogy minden újonnan jött Y510p már 755-el jön. Ezért is mentem hozzájuk.
Ennek ellenére most azt mondták hogy ez EGY db gép volt, és jelenleg nincs Mo-n 755-ös konfi, 750-el jött az új szállítmány (hétfőn).
Átb.....k, vagy átb.....k?
Nézegettem teszteket, de kb 5% különbség van a két kártya között. Szóval nem teljesen para, de azért ez nem volt túl korrekt hozzáállás...[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz #72172032 #4849 üzenetére
Milyen driver van fent? Megnéznéd nekem, hogy ROME 2-ben SLI módban a Teutoborg erdő történelmi csatában van-e grafikai bug (villog-e a föld) ?
SLI-s rendszerben nem működik az Optimus, csak ha kiveszed az Ultrabayt és 1 VGA marad. Az Intel drivert sem tudod feltelepíteni, amíg 2 VGA van benne.
Van még bőven 755-össel szerelt konfig, tudok boltot, ahol több, mint 5 darab van helyben készleten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook 17 G4, 17,3" 4K UHD IPS Kijelző, i7-7820HQ CPU, 64GB DDR4, 1,5 TB SSD, P3000 6GB VGA, WIN 1
- Eladó Lenovo Legion 5 RTX 3060 6GB laptop!
- Microsoft Surface Pro 5 Tablet, 12,3" 2736x1824 , I5-7300U, 8GB DDR3, 256 GB SSD, Win 10, Számla, Ga
- Lenovo(ThinkPad Design)15,6",Core i5 7200, IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,Jó akkumulátor, szép állapot
- Lenovo 15,6",Core i3, IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,Jó akkumulátor, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest