Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
t5800-at max 85°C-on való üzemre tervezték.
http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLB6E#Erre a kérdésre azt szokták válaszolni, hogy a proci elmegy 71°C-on, max az élettartama rövidül. Nem számítva a nagy melegedéssel járó kellemetlenséget és megnövekedett ventillátor működést (zaj, "forró" levegő kifújás, rövidebb élettartam).
-
djvoyager
tag
A Lenovo kompatibilis ramok az alábbiak:
P/N:40Y7734 1GB PC2-5300 667MHz DDR2 SDRAM SODIMM Memory
P/N:40Y7735 2GB PC2-5300 667MHz DDR2 SDRAM SODIMM MemoryItt például elég olcsón hozzájuthatsz.
Voyager -= We brake for nobody! =-
-
DarkByte
addikt
-
N.GÁBOR
aktív tag
Igen. Augusztusban lesz 8 éves a kis T23-mas gépem. Eddig kiválóan teljesít, nincs mellette másik gépem, így tényleg egy 8 éves mindenes
Bár bevallom egy ideje már nézegetem, hogy mi lehetne az utódja, pedig a wifi-n kívül többet nemigazán kívánhatnék egy géptől. Nem is tudom talán megérintett a többmagos processzorok korának szele
( de szerintem egy ideig még elleszek vele és az már biztos, hogy megválni nem fogok tőleÜdv
May the force be with you!
-
bencsikt
csendes tag
Én Slax Linuxot használok PenDrive-ról, modulokkal bővíthető, egy az egyben betölthető akár RAM-ba az egész az indító menüjéből.
-
Throme
veterán
Természetesen én is tartom magam a szabályhoz, hogy bios frissítést csak akkor ha nagyon muszáj!
A lenovo care "update my system"-el kerestettem rá az esetleges frissítésekre és felhozta, hogy van újabb bios.
Amíg nem tudom, mik a konkrét változások és a tapasztalatok, addig nem frissítek.Sajnos innen már eltüntek azok a hsz-ek amik kis trükkökkel vagy probléma megoldásokkal foglalkoztak.
Lényegében vásárlási tanácsadó lett, ami nem baj (örülök, hogy rövid idő alatt számos variációban megjelent a lenovo 3000-es sorozat), hisz én is érdeklődtem anno, csak hiányzik...Máshol sem leltem 1.09-es bios verzió leírásra.
-
Mauzes
addikt
Köszi a segítséget. A gond tényleg az, amit Throme írt, hogy még ha most szarakodok is a csatlakozóval, tökre lehet, hogy nem az a gáz. A legtutibb tényleg az egész kábel cseréje lenne, de emlékszem, faterék elég sokat szenvedtek vele, amíg "kiépítették" az itthoni kábelrendszert, aztán most mondjam azt neki, hogy tudok ugyan netezni, de a notebookkal nem, aztán ki kellene cserélni a kábelt?
Az asztali alaplapon van két csatlakozó, nem lehet valahogy megosztani a netet egy kábel és megfelelő beállítások segítségével ?
-
Throme
veterán
Azt a beep "megoldást" én is olvastam a blogon.
"Mauzes"-nek XP-je van.
Arra - ahogy írtam - még nem láttam itt beep megszüntető leírást.Régebben én is foglalkoztam ezzel a témával (mint ahogy többen is itt a fórumon).
N500-on volt ismert ez a gond, az újabb szériáknál nem tudom létezik, vagy sem....A #4488 hsz-emben leírtam hogyan lehet halkítani vagy megszüntetni a beep-et, de ez csak vistán megy.
Volt aki XP-t használt, de nem talált hasonló beállítási lehetőséget.
Sajnos azóta nem írta, hogy sikerült valamit alkotni, vagy továbbra is hallgatja a hangos csippanást. -
Throme
veterán
Én még nem hallottam olyan helyről ahonnan legálisan le lehetne tölteni a win bármely változatát. Illegális verzió meg biztos van egy rakat.
Ha a gépet nem oprendszerrel vetted akkor gondolom nem is küldenek neked recovery lemezt.
Lehet jobban jársz ha a régi vinyóról előbányászod a recovery-t.
-
Throme
veterán
Ok, akkor majd légyszi dobd be ide azt a linket ahonnan leszedtél legális (tiszta, vírus meg turpisság mentes ) win-t (mert te letölteni akartál)....
Arról már hallottam, hogy fel lehet rakni bármilyen wint és ha van legális kódod (ahogy írtad pl a gép alján) akkor azt nyugodtan használhatod. De hogy letölteni....Nekem a vista nagyon bejött. Tartottam tőle, mert a híre nem túl jó.
Miután elkezdtem használni már láttam, hogy nem térek vissza az XP-re. -
Throme
veterán
kem:
Akkor a gépeddel valami nincs rendben.
Én kipróbáltam a youtubot. 2 -3 videót megnéztem HD-ben.
Mind tápkábellel, mind anélkül (aksiról).
Simán viszi.Próbáltam 1080-as wmv file-t is. letölthető néhány film (természet és hasonló) előzetese
Az is ment röccenés mentesen.Mindezt kipróbáltam HDMI-n keresztül is LCD tv-n.
Szintén ment.Viszont a minőséggel gondjaim voltak. A tv-n a színkezelés nem tetszett mintha kevés lenne a 32 bites színmélység. Vagy a youtube-os hd filmek teljesképernyőn ( a tv full hd felbontásban) vackok. Lehet csak 720p-sek
Ha visszavettem a tv-n a felbontásból hd ready-re, már jobb volt valamivel.
"cájg" semmi extra:
N500
T3400
video chip: intel 4500
vga fájlverzió: 7.15.10.1829
VistaAz mkv videot (720p, 1080p) meg nem tudtam kipróbálni, lévén nincs.
Régebben próbáltam, akkor a max payne ment, de lehet az csak 720p volt....
Madagaszkár 2 "sample" meg néha beröccent.
Valszeg nem tökéletes a konfig 1080p-hez...footy:
HDMI-n keresztül 1920x1080 felbontásban nem igazán tetszik amit látok.
Sötét hátteres weblapoknál némi csíkozódás van jelen.
Próbáltam a tv és a laptop beállításain variálni, de nem jutottam eredményre.
Gyakorlatilag vga kábellel jobb eredményt érek el.
Van 5leted?
HDMI kábelnek egy előnyét látom, nem kell külön a hanghoz is kábelt dugdosni.... -
Throme
veterán
Energia takarékos mód mindkét esetben (telep, hálózat) "legnagyobb energiamegtakarítás érhető el" beállításon van.
A proci mindkét esetben minimum 5% teljesítményre van állítva, illetve maximum 100% teljesítményre van belőve.
Monitor fényerejét pedig 50%-ra visszaveszem ha aksiról megy a gép.
Persze ennek nincs jelentősége ha HDMI-n megy ki a jel.
Valamint a monitor kikapcsolás is be van állítva 5, illetve 10 percre (aksi/táp).Gondolom sok minden mástól is függ egy gép videó megjelenítési képessége.
Azt sem tudom van-e pl különbség az XP-s és Vistás meghajtó progik közt!
Úgy értem mennyit hoznak ki a video chip-ből?!
Lehet egy rendszer frissítés is megoldaná a gondod, ha véleten túl lenne szemetelve.Pl lehet érdemes megkérdezni footy-t is, hogy milyen oprendszert használ. Neki sincs különösebb gondja ezen videók lejátszásával.
Mondjuk nekem annyira nem létkérdés a HDMI. A dvd minőség bőven jó. Mivel a kényelem többet ér számomra, és nincs BR lejátszóm (nem is kell) marad az asztali lejátszós játék.
Nem próbálod ki a win7-et? Ingyenes (még) és sok jót hallani róla. A géped meg simán elég hozzá....
-
footy
addikt
- Uninstalláld a drivert
- Vírusírtó teljes scann
- Spybot S&D-vel takarítsd ki a trójaikat meg a férgeket
- CCleanerrel tedd rendbe a regisztrációs adatbázist
- Utánna Alps drivert máshonnan leszedniKicsit furcsa hogy hivatalos honlapon lévő driverrel ilyen probléma van,de a megszűnt letöltési oldal is erre enged következtetni.
Én mondjuk elvből nem rakom fel a hivatalos honlapon lévő drivereket, tele van minden féle lommal amit sosem használok. -
bolcsodal
addikt
Szerintem chipset függő milyen procit bírsz beletenni ([link]). Ha tényleg GL40 (mint ahogy a link alatt található fórumon írják) akkor csak FSB800-as proci megy bele...nem tudom, hogy azok között van-e, amelyik támogatja a virtualizációt (desktop fronton van)...
Vagy elképzelhető, hogy gyorsabb RAM-okkal elindul az 1066-os proci is ezzel az alaplappal...
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
g4besz
tag
Szia!
A mondókámban is írtam, hogy "szerintem", azaz nem 100%, és mivel senki semmit nem válaszolt, gondoltam írok neki valamit, amin SZERINTEM elindulhat.
Mondjuk én meg azt nem értem, hogy a GPU chipen keletkező hőtől hogyan érhetnek össze a chip lábai: nem tesztelték le ilyen körülmények között? vagy anyagfáradás? esetleg sérülés következtében? és amúgy ha a GPU anyaga szilícium (aminek elég kicsi a hőtágulása) akkor hogyan lehetséges, hogy akkora az alakváltozása, hogy összeérnek a lábak?
A lenovo hivatalos fórumán fel hívják rá a figyelmet, hogy saját felelősségre, de otthon bárki megpróbálkozhat a notik szétszerelésével. Még teljesen profi videókat is raktak fel hozzá, egyszer itt be is linkeltem, nem nehéz megtalálni.
[ Szerkesztve ]
-
g4besz
tag
Igaz. NB alatt nem tudom mit értesz (nem FSB-t akartál írni?).
De a valósághoz hozzátartozik, hogy míg a chipkészlet még támogatja is az adott procit, attól még nem biztos hogy a notiban lévő hűtés meg tud birkózni egy izmosabb cpu-val.
Ezért ajánlottam neki a gyári leírást, ami tartalmazza a gyár által is beszerelt procikat. Ezekkel tuti, hogy működik, és nem fog túlmelegedni.Meg amúgy miért kéne egy annyira nem hozzáértőnek FSB-ket meg chipkészleteket nézegetnie, amikor van olyan dokumentáció a neten amiből pontosan meg tudja állapítani, hogy mire van szüksége?
[ Szerkesztve ]
-
g4besz
tag
Gratula!
Ha egyből így írod, hogy North Bridge akkor elsőre levágtam volna. És még én vagyok a béna, hogy nem tudom, mit hogyan rövidítesz?És amúgy még mindig az N200-ról van szó, erről kéne már valami konkrétumot írnod, nem mindig csak felböfögni valamit, amit utána próbálunk megfejteni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A CES-en érkezik a Strix Point nyúzott verziója
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Android felhasználók OFF topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- 2024 MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 16 GB RAM / 512 SSD / iStyle
- Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen2 újszerű szép állapotban!
- Dell i5-8gen laptop szép állapotban 6hó jótállással!
- ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 - 14"QHD+ 90Hz (2880x1800) - Ryzen 5 5625U - 16GB - 512GB - Win11 - Gari
- Dell Latitude 5420,14"FHD,i5-1145G7,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest