- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomgabor
senior tag
2023 November/Decemberben aszt mondták várj a 9000 amd szériára, mert az jobb lesz meg ha nem is olcsóbb, leviszi majd a 7000-es árát.
140-150k volt a 7800X3D, én december végén vettem 150ért, azt mostmár 200 fölött van, 9800X3D meg 230 fölött.
4070 Super 270 körül volt, de nyár óta csak felfelé mentek az árak. 5070 meg lesz vagy 450 itthon. Amd meg nem a haverunk, szerintem a 'kamu' 500/400k árak igazak lesznek az új kártyákra.
Vártuk az 5000-es nvidia szériát mint a messiást, most meg mindenki azt mondja nem éri meg, vegyél 4000-es szériát. De honnan? Az összes jó elfogyott és már csak ilyen alja szarok vannak ami a kutyának sem kell.
-
4264adam
veterán
-
SamS20
senior tag
-
Balty04
lelkes újonc
Jó, de meddig akarsz várni? AM5 platform megvan? Na most valtani akartam mikor megjelent, mondom aaaa ez draga , picit varok... Na ennek 2 eve.... Es nem lett olcsobb, szerintem meg picit dragabb is lett, tavaly nyaron raktam be a kosarba 7700X proci, MB B650E, 32GB 6000MHZ cl30 ram. Na most tavaly volt 703 Euro, mondom meeeg varok,es most, las csodat ahogy ki jott a 9000szeria procikbol meg az uj csipszetes alaplapok, na most mennyi? Megmondom- 726EURO
Szoval a PC mara draga mulatsag lett, es nagyon nincs mire varni, ha kell megveszed, ha nem akkor varod a csodat.
-
törölt tag
.
-
-
M107
addikt
Pár hete, váltottam egy 5800X, 64GB DDR4, Ciftech 850 Gold mellé került bele egy RTX 3090 24 GB VGA.
Csak Full Hd-ra, Samu G5 32" G-snyc 165 Hz monitorom mellé.
3 évig elég lesz.
Az Raytracing annyira nem érdekel mindent futtat normális közel 100 Fps mellett, még a frame gen sem kell mivel nincs benne, egyetlen hátrány az Unreal 5 motornál Lumen és Nanite miatt, néhol kicsit vissza vesz az fps-ből.
5070 TI akartam. Majd talán pár év múlva. Akkor majd játszok 2K-ban is, de addigra már a 8K lesz az alap a gaming társadalomban
Fornite és társai nem érdekelnek én single player game-ket részesítem 100% előnyben -
Chiller
őstag
Tizenegy féle világítós csillámpóni? Király!
Akkor ennyi közül biztos van olyan, ami 749$, ugye?
Ugye?
-
NvidiaRTX
őstag
-
ggbuffon1897
őstag
Az utolso ft felarat is megeri az msi gaming szeria a hutese miatt. Nalam egyszeruen ez a top.
Na de maga a szeria az 500as araval. Vegye akinek 6 anyja van.
-
szasanyi
félisten
És akkor mi van ha most ennyiért adják? Gondolkodni lehet(ne) és várni is. Ezzel nem akarlak kritizálni sem téged sem mást, mindenki oda teszi a pénzát ahová akarja. De ennek a következménye jól látható, és az is mennyire visszaélnek ezzel.
De én a magam részéről beintek nekik, nem vagyok a saját pénzem ellensége. Nekem nem sürgős és nem jól tolerálom ha hülyére akarnak venni. -
4264adam
veterán
1 dolgot ne felejts el, ha földhöz is verjük magunkat az árak ennyik Euro-ban is. És a Gamer szekció kicsi része már az NV profitnak. Ez a pár darab ami ilyenkor eladásra kerül mindig el fog kelni, aki pedig olcsóbban keres majd vesz később.
5db-os vásárlások vannak hetente mert nincs több készlet. Nem ezek fogják lenyomni az árakat.
A nem sikerült is csak egyéni dolog. Nekem az FG pont olyan ami kell.
-
Csandi
őstag
Na igen, az eladó annyiért adja amennyiét nem szégyenli, a a gamereknél vagy az van amit mondasz, hogy van pénz, vagy az, amit részben említettem, hogy egy gamernek általában nincs másik hobbija szóval erre az egyre elkölt bármennyit amit így könnyebben is tesz, a harmadik pedig, hogy akinek több hobbija van ez akkor is egy olcsóbb am számító ha mindenből flagshipet veszel. Golf, autó/motor, utazás stb. kinek mi, ezekre kapásból sokkal többet el lehet verni
-
szasanyi
félisten
Ez is egy megközelítés, és persze lehet még többféle is. Szerintem az árazás fő -, de legalábbis egyik oka az, hogy ilyen magas árakat is kifizetnek. A tudatos vásárlók kevesen vannak a gamerek között esetleg nincs is reális értékrendjük, vagy - mert ilyen is van - nem számít az ár mert annyi a pénz és kész.
És amíg ezek a vásárlók vannak többségben addig nem lesz ésszerűbb az árazás sem, mert ezt tudják a gyártók és a forgalmazók is. Sőt, alkalmasint rá is játszanak egy kis mesterségesen generált hiánnyal.
Vagyis amig a gamerek nem térnek észhez és intenek be, hogy ennyiért márdugjátok feltegyétek ahová akarjátok - különösen amikor nem is úgy sikerült mint várható volt és még problémák is vannak -, addig lényeges pozitív változás nem várható. Hiszen a hülyéknek lennének lemondani a plusz bevételről. -
Csandi
őstag
válasz
tivike1986 #7 üzenetére
Na az edit jól megkavarta a hobbis kommentem, telón elbénáztam és 2 helyre sikerült beilleszteni
-
tivike1986
csendes tag
Köszönöm az értelmes választ.
Teljesen értem amit írsz. Csak számomra az egész már felfoghatatlan, hogy ide jutott. Már át nem érzem, hogy ez valahogy ennyire fontos legyen és ennyit megérjen. De az igaz, hogy van akinek igen.
Amúgy meglehet, hogy csak az én szemem tompa hozzá, de nekem nagyon szép 1080p-ben is egy mostani játék is. Mondjuk Xbox-n az új Kingdom Come 2 is gyönyörű. Nekem.
Igaz ami igaz, én az vagyok akit leírtál. Heti 2x2 óra. Az online meg már túl mérgező nekem.
-
Csandi
őstag
válasz
tivike1986 #5 üzenetére
Szerintem ez ott dől el, hogy mekkora felbontáson szeretnél játszani és hány fps-el. Nekem 1080p már nem pálya jóideje, egyetlen létjogosultsága szerintem esportban az 540-600hz es monitorok abból. De amúgy meg ugyanazokra a játékokra (cs, valorant esetemben, de még van 1-2 ami futtatható ennyivel) már van 1440p 480hz-es OLED is. No brainer szerintem az egy csúcs géphez, ha valaki tryhardol is kompetitív játékokat de a story gameket is a lehető legjobb minőségben szeretné élvezni. Ha pedig valaki csak szinglizik meg esetleg co-op gamek, akkor nyilván 4K, sok hz. Hát oda meg igazából bármit veszel kevés lesz, szóval akkor érdemes minél jobbat, hogy minél kevesebbszer érezd kevésnek. És eljutottunk monitorral egy 2m körüli géphez.
Aki hetente játszik pár órát casual-ben a kanapéról annak persze elég egy konzol. Nekem volt/van felváltva is meg egyszerre is csúcs PC-m, erős laptopom meg PS5-öm, és hát hiába drágább a PC (bár egy flagship latoppal kb. egy árban van) azt azért meg sem közelíti egy konzol. Sok hz-es kijelzőkön a 60fps is kevés, legalábbis engem zavar, hogy néha darabos meg ha beesik akkor be is szaggat. 100fps alatt semmit, comp gamet hát minél több persze. És közbe legyen szép is. Na meg persze PC-n minden mást is tudsz csinálni. Nekem pl. a motorozás jött be, az (nem télen) el is vett rengeteg időt a géptől (nem bánom) de cserébe jóval drágább is az egész hobbi mint a gaming.
Ez az igény meg ennyibe kerül sajnos. De én úgy vagyok vele, hogy vagy a legmagasabb minőségben vagy sehogy. Fiatalabb koromban is amíg zsebpénzt kellett gyűjtögetni gépre meg szülinapi/karácsonyi ajándékokat kivárni inkább tovább vártam, minthogy megelégedjek egy középkategóriás géppel. Most is úgy vagyok vele, hogy inkább spóroljon tovább az ember de vegyen jobbat. Kivéve ha mint mondtam, olyan keveset használja, hogy nem éri meg. De ott is el lehet gondolkozni rajta, hogy ha csak pár órára van ideje egy héten akkor azt nem a lehető legjobban szeretné tölteni? Meg kinek hány hobbija van ezen kívül, azok mennyibe kerülnek stb. Nekem pl. a motorozás jött be, ami el is vett rengeteg időt a gép elől (nem télen), de jóval drágább hobbi is mint a gaming.
Ja de mindettől függetlenül egy 4080 Super - 4090 jobb buy szerintem mint bármi az újakból.
-
tivike1986
csendes tag
500+ ezer forintról beszélünk egy középkategóriás kártya esetében. (Bár lehet a **70 felső? Nem tudom. Lehet. De akkor is csak egy videokártya.) Egy Series S 110e Ft újan. De még egy X is csak a fele. És napjaink optimalizációban hiányos játékai legalább rájuk vannak igazítva. Szintén 110-ért lehet kapni egy pc-s feladatokra évekig tökéletesen alkalmas notebook-t. Ez az i3 szint. De egye i5-s is kapható 150-ért.
Nekem például tök elég a 1080p. Imádom is a Series S-t. Az átlag felhasználó szerintem ha nem játszik akkor netezik, videót néz vagy office programokat használ. Erre tök elég bármi más. Tehát egy Series S és egy belépő szintű notebook együtt fele annyi kb mint önmagában egy videokártya. Időtállóbb a PC? Ugyan! Egy 5 éves notebook még most is használható. Ahogy egy 5 éves konzol is. És egy 5 éves videokártya? Gyakorlatilag az is. Mégis a legtöbb gamer azonnal veszi az új szériát. Lefogadnám, hogy sokan 5 év alatt 2x is kicserélik az összes komponenst. Ahogy elnéztem képeken önmagában nagyobb egy 5080 mint egy Series S. Szóval már csak azért sem optimális.
Olyan érzésem van, hogy egy csomó embert olyan helyzetbe hoz ez az állandó hype mint az autókkal. Autóból is vagy 3 kategóriával nagyobbat vesznek az emberek mint amire szükségük lenne. (Átlagban szerintem kijelenthető.)
Mindenki máshogy látja. Biztos van akinek tényleg fontos meg ezt akarja. Tiszteletben tartom. Nem minősítésnek szántam amit írtam.
A hosszan kifejtett véleményemnek egy a lényege. Teljesen elvesztette a realitását ez az egész.
-
Kár, hogy a Founders Edition-t koppintó "Expert" vonalat nem vitték tovább a 4070-ről, az legalább egyedi volt, igaz, meglehetősen túlárazott... [link]
-
szasanyi
félisten
Óóó, szépek. Kérdés mikor és mennyire túlárazottan lesznek elérhetőek nálunk, és vajon melyikkel nem lesz probléma?
Egy rossz vicc ez az 50-es sorozat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Öt szérián átívelve tizenegy modellel gyarapodott a tajvani óriás palettája.
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Samsung topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Villanyszerelés
- One mobilszolgáltatások
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest