- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
LÁZ
Topikgazda
válasz balint82 #32400 üzenetére
az ilyen oldalakkal nekem a tapasztalatom az, hogy az oldalon sehol semmi, itthonra postázás viszonylatban max a magyarposta díjszabása, és árajánlat kérésnél meg kiderül, hogy pl 20k egy cipősdoboz méret, vagy pl 10kilóig....feléből hazahozza az angol posta (persze ha van ismerős, ha nincs, akkor meg kérdés, hogy megéri e azzal a +10-15k ktsg-el a buli)
ettől még lehetnek ők a kivételek
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Throme
veterán
Ma megépítettem az első 8 stud/bütyök széles Speed Champios szettemet, ami a Nissan Nismo.
A bejelentéskor nem voltam elragadtatva a szélesebb és nagyobb, de valósághűbb arányokkal rendelkező új vonaltól.
Pláne mikor jöttek az első hibák, hogy hajjal/parókával rendelkező minifigre nem lehet visszarakni megfelelően a szélvédőt, és hát a kormány pozíciója vicc.Azóta megbarátkoztam ezekkel (kormányt leszámítva), és a gyereknapi duplo mellé berendeltem a Nissan-t (nagy gyereknek is jár valami...).
Rendkívül megtetszett ez az irány. Gyönyörű lett a verda. Építésben is új. A megszokott sémától eltér némiképp, köszönhetően az elemszámnak és az új alváznak, szélvédőnek. Tetszik az "szoknya" kialakítása, a hátsó szárny egyszerű rögzítése (nem nyeklik-nyaklik), a hátsó lámpa kialakítás, és a hátsó szélvédő építési megoldása. Méretnövekedésnek köszönhetően ablak és nem - a legsűrűbben alkalmazott - matrica.
Sok a matrica, de az ilyen jellegű versenyautóknál ez szokásos.
Na, a kormány pozíció az egyetlen amivel nem tudok megbarátkozni. Ez elbaltázott.
Szerintem az alábbi alkatrész használatával (amit adnak a nissan-hoz, de máshol kerül felhasználásra) ez megoldható lenne. Majd ki is próbálom....A Jaguar párost leszámítva be is fogom szerezni a többi 8 széles verdát. Jobban fogy majd a hely, de nem számít.
SC rajongóknak bátran ajánlható szett! -
Throme
veterán
válasz Throme #32402 üzenetére
Meg is történt :
(egy sorral magasabban van a kormány, de ez nem is lényeg, mert nagyobb megbontással ez is megoldható, de nem ezen van a hangsúly)Nem értem miért nem alkalmazzák ezt, vagy hasonlót a tervezők. Annyira jó kis verdát építenek, ügyes megoldásokkal, és akkror ez lenne megoldhatatlan???
Nem értem... -
balint82
senior tag
-
-
-
Throme
veterán
válasz #75376384 #32408 üzenetére
Egy sort (ami egy 1x6 bütykös "léc") kéne felcserélni 1x3 bütykösre, és a bemutatott 1x3 két bütykösre, azt' jónapotkívánok.
Csak ebben a nissan-ban van asszem 2 fekete és egy - ilyen - keki színű ez utóbbiból.
Azért se értem, mert szerintem jó megoldások vannak ezen a verdán, és aki jártas a lego kockák világában, annak egy ilyen a pofonnál is egyszerűbb lenne. Nem szúrta a szemüket a rossz helyn lévő kormány?! Asszem a többi 8-as autónál is hülye helyen van, talán a jaguar formula versenygép kivétel ez alól. -
b12gege
csendes tag
@tPedro_: Igen, ők azok.
Na, öntsünk kicsit tisztább vizet a pohárba.
Nem vagyok hülye, sem a saját magam ellensége (ebbe a pénztárcám is beletartozik), tehát igénybe veszem a szolgáltatásukat, mert nem drágábbak, mint az angol postával vagy bármelyik másik futárral hazaküldetni.
Most hirtelen csak 2 évvel ezelőtti infot találtam, de elárulom, hogy most sem sokkal drágábbak, ha azok egyáltalán:Szerintem kb. 25-30 alkalommal rendeltem hozzájuk, sosem volt probléma. Nyilván, ha 3 fontos levélben is el tudja küldeni az eladó Mo.-ra, akkor nem kell őket használni, de sokszor találkoztam olyan esettel, hogy hozzánk 20 font felett volt a posta, ott helyben meg 5 font körül, ez nagyságrendileg 6.000 ft-os különbség. Az árlistát látva egy étkezőasztalt meg 6 széket kell küldetni, hogy átlépd ezt a 6k-t.
És akkor az még szóba sem jött, hogy az ebay-es "hülye angolok, angol hülyék" 70%-a nem akar hozzánk postázni. Így tőlük is simán lehet vásárolni anélkül, hogy könyörögni kéne a magyar szállításért.
Éppen pár napja jött 3 rendelésem (több csomagot összefóliáznak eggyé) rajtuk keresztül 8.072 ft-ért, egy elég nagy doboz (kb. 50x40x40-es, 2,5-3 kilós), meg két kisebb doboz és ebben a postán maradó csomagdíj (1.590 ft) is benne volt.
A lényeg: nálam bevált!(Bocs, ha egy kicsit hosszúra sikerült. Ez pár év tapasztalata, nem kapok tőlük pénzt, nem rokonok, csak egyszerűen hasznosak. )
-
umek
tag
válasz oszi666 #32413 üzenetére
Ettől függetlenül szerintem hasznos erről beszélni.
Én hetente 3-4 ilyen facebook hirdetést biztos hogy jelentek csalás miatt. Ugyanaz a módszer.
Valami kamu oldalcím, jól megcsinált weboldallal, "kihagyhatatlan" akciókkal, paypal fizetési ajánlattal, stb.
A végén persze kiderül, hogy most paypal épp nem játszik,í gy bankkártyával lehet csak fizetni, de valami ismeretlen oldalon, amivel ellopják az adataidat.
Néhány hirdetés alatt olvasott kommentekből kiderül, hogy az ellopott adatokat többek között arra használják, hogy további facebook hirdetéseket fizessenek velük.
Ha valaki ilyet lát, azonnal jelentse facebookon, mást nem lehet tenni...
Légy korrekt.
-
zbundy
aktív tag
Egyébként egyszer jelentettem egy kamu facebook hirdetést. 75192 millenium falcon 80%os akcióban és más csemegék. Majd a facebook visszajelzett, hogy megvizsgálták, de nem ütközik a közösségi irányelvekbe vagy mi a tököm, viszont én elrejthetem a hirdetéseit ha akarom és akkor nem látom
-
-
umek
tag
válasz balint82 #32416 üzenetére
balint82: Az a szomorú, hogy tényleg ilyen baromi sok kamu van, és mennyien bedőlnek neki. És számomra egészen hihetetlen, hogy ezt a facebook nem tudja kiszűrni. (vélhetően nem is akarja)
zbundy: Az is ugyanez a csoport. Minden ilyen hirdetés ezt a 80%-os akciót hirdeti. Az eljárás meg classic facebook .
Légy korrekt.
-
LÁZ
Topikgazda
azt irja a net, hogy 35 ojró felett az FDDE kódot megadva ajándék a masina
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Sordoran
addikt
-
LÁZ
Topikgazda
na, 'végre' én is kaptam egy trágya dobozt 🤯😟
[ Szerkesztve ]
-
umek
tag
Fiam imádja a dinókat és a LEGO-t, és a LEGO Ideas 21320-as készletet szeretné (és kapja is ) szülinapjára. Ennek kapcsán kezdtem el böngészgetni az ideas oldalt, és eszembe jutott, hogy vajon volt-e már ezen magyar siker, illetve vannak-e most aktívan olyan magyarok, akiknek az ötleteire szavazni lehet. Erről mit lehet tudni?
Pár magyar érintettségű dologba már belefutottam (combino, budapesti látkép, parlament, metró).
[ Szerkesztve ]
Légy korrekt.
-
Maximo88HUN
csendes tag
A rebrickable oldalon találtam pár olyan MOC-t, amit megépítenék, most pl ez tetszik: [link]
Az Instructions fül alatt viszont csal egy LXF fájl van, amit ha betöltök az LDD-be, hibaüzenet fogad, miszerint 39 elemet nem tud betölteni, és így nem is jeleníti meg, vagyis hiányos lenne az instructions is. Van erre megoldás? (Tudom, hogy 4.3 a legutolsó változat az LDD-ből, és a LEGO már azt sem támogatja) Köszönöm a választ!Dell e7440, 5310 + Xiaomi Mi 9T + Ender 3
-
törölt tag
válasz Maximo88HUN #32429 üzenetére
van ott a fajlok kozott egy .io kiterjesztesu is.
szedd le ezt a programot, ez a stud.io. jellemzoen inkabb ezt hasznaljak az utobbi idoben moc keszitesre. ezzel gond nelkul meg tudod nyitni a fenti kiterjesztest es ott hiba nelkul lathatod az egesz modellt.
-
Throme
veterán
Reklamálj! Reklamálj! Reklamálj! Mondjuk emiatt nem váltanak vissza postára, ami nekem sokkal rugalmasabb, mint ezek a futárcégek.
Szerencsére nagyon ritkán rendelek a SAH-ról, borzalmas áraik vannak.
Még pontokkal együtt is.A képen látható kondíció nem volt sejthető a külső doboz állapotából?
Nem tudom elképzelni, hogy az egészséges állapotban volt.... Vagy a SAH-os taposta meg csomagolás előtt? -
Maximo88HUN
csendes tag
válasz #75376384 #32430 üzenetére
A Stud.io-t is felraktam, de nem segít, mert a belinkelt MOC-hoz csak LXF fájl van. Szokott lenni .io fájl is, de ennél most nincs. Amúgy a Stud.io tud magától generálni összeszerelési útmutatót mint az LDD (kerestem, de nem találtam)?
Dell e7440, 5310 + Xiaomi Mi 9T + Ender 3
-
LÁZ
Topikgazda
válasz Throme #32431 üzenetére
majd ez lesz, de csak telón (ha lesz fél órám mire felveszi majd vki), hátha jobban működik, mint a chat (megbeszéltem a rendelés törlést, és hogy kapok emailben egy return matricát, persze minden jött emailben, csak a matrica nem , úgy, hogy 15percet cseteltem a kedves lánnyal mire egyenesbe lettünk).
ps. a dobozon ekkora sérülés nem volt érzékelhető, meg ugye ki is volt párnázva belül, szóval gyanús, hogy így került bele.
ps2. az lesz majd az érdekes, hogy pl a boba most out of stock, hogy lesz csere, akkor maradok jóváírásnál, mert ez amúgy is saját lett volna, és azt biztos nem várom ki, hogy megint legyen belőle...
-
kbalage2
aktív tag
-
balint82
senior tag
-
törölt tag
válasz Maximo88HUN #32434 üzenetére
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Maximo88HUN #32434 üzenetére
Az *LXF formátum pedig importálható Stud.io-ba és lementhető *IO-ként. Program megnyit, a bal felső sarokban pedig:
File --> Import --> Import Model...
-
-
edgR
őstag
válasz Maximo88HUN #32443 üzenetére
-
Maximo88HUN
csendes tag
Igen, ez volt az első dolog, amit megtettem. De továbbra is ugyanaz a kérdésem: van egy lxf/io fájlom, amiben van egy összerakott modell. Nekem az inventory van meg hozzá. Hogy rakjam össze? Ehhez kellene az útmutató (egy 310 kockából álló modellnél még csak megoldom, de vannak több ezer darabosok is). LDD hiányosan importálja, Stud.io-ban meg nem találtam automata útmutató készítő funkciót. Szerintem nincs is.
Dell e7440, 5310 + Xiaomi Mi 9T + Ender 3
-
thesound
addikt
válasz lord.lakli #32447 üzenetére
Az old fishing store elmenne hivatalosnak is annyira jó. A pop-up book is marha ötletes. Az óráis pug-ot meg muszáj volt odarakni.
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
Tony21
tag
válasz Maximo88HUN #32445 üzenetére
Kézzel kell legyártani, nincs automata funkció.
Az összerakási szerkesztőjében lépésről lépésre szétszeded modellt (pl. új lépés a teljesen összerakott modellen állva, leszeded a kerekeket -átdobod őket az új üres mezőbe-, új lépés a modellen állva -első mező-, leszeded pl. a lámpákat, és így tovább ... a végére az első mezőben a teljes modellből az első lépés marad, ha jól csináltad.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Androidos fejegységek
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest