Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom esetleg valaki kompetens lehet-e a témában, én a notebookomhoz keresek halk, de jó hatásfokkal működő ventillátort. A típusa Lenovo N100-as, beszúrok egy linket ahol látszik a robbantott rajza a gépnek.
Sajnos nem vagyok jártas moddingban, nem tudom milyen venti megy bele, illetve hol lehet kapni.
A segítséget előre is köszönöm, akár privátban is!
Let the Zone take me if I am.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Nemrég vettem egy asztali gépet a laptopom mellé. Hűtés szempontjából a laptop (HP 4310) nagyon profi, gyakorlatilag nincs hangja, az asztalin viszont érdekelne mit lehet tenni hogy kisebb zaja legyen.
Az alaplap és a videókártya passzív hűtésű, a processzoron (AMD Athlon X2 Socket AM3) gyári hűtés van, amit a későbbiekben mindenképpen le akarok cserélni.
Van még a gépben egy 380W-os Chicony Hipro táp, ezzel nem tudom lehet-e vmit kezdeni, az alján méretes ventillátor pörög.
Van még a gépben egy 12cm-es rendszerhűtő ventillátor, gyárilag kaptam a Gigabyte Luxo házhoz.
Így kereken azért van alapzúgása a gépnek, érdekelne merre érdemes elindulnom ha halkítani akarom?
-
kutga
nagyúr
Üdv!
Közben másik topikban is kaptam választ.
AC Freezer erre gondoltál?
[link]Ház venti nem tudom mit forog, létezik olyan progi amivel esetleg meg tudom nézni? Illetve inkább azt, hogy melyik gyártó melyik vonala tartozik a különösen halk kategóriába.
Tá új, garanciális, nem piszkálom akkor.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
-
kutga
nagyúr
Üdv!
Megvettem a hűtőket, be is szereltem, viszont érdekes, hogy az AC Freezer 2200 RPM-en üzemel.
A BIOSban engedélyeztem a Quiet Fan funkciót, amivel 9 lépcsőben lehet szabályozni a venti fordulatszámát, most is 9-esen van, és így van hangja rendesen.
A kérdés adódik, meddig lehet lejjebb venni anélkül hogy a procinak baja lenne?
Amúgy a BIOS szerint 50 °C-os a processzor, ez normálisnak mondható?
-
kutga
nagyúr
Udv!
A huto elvileg stabilan fent van, pasztat nem tettem ra csak annyi van ami gyarilag a huto feluleten volt.
Asrock alaplapom van, a BIOSban lehet allitani a venti fordulatszamat 9 lepesben.
Most a maxon van, nem mertem meg lejjebb venni felek hogy megsutok vmit.
Elvileg kellene lenni a BIOSban egy automata beallitasi lehetosegnek is mint mondjuk egy laptopnal? Mert akkor lehet nem talaltam meg a pwm beallitast.
-
kutga
nagyúr
Közben olvasgattam kicsit, van aki BIOSban akár level 2-ig is visszaveszi a fordulatot, a kérdés inkább az, hogy ennél a procinál mi számít normális hőmérsékletnek.
Az itt lévő speckó alapján 74°C a max, a normál üzemet nem írja.
[link][ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Üdv!
Tegnap ismerősömmel szétszedtük a hűtést amivel gondjaim voltak.
Kiderült a házhűtő ventillátort fordítva tettem be , leszedtem a procihűtőt, a felületeket megpucoltam, tettem rá rendes bolti pasztát, és láss csodát a gép hangtalanul indult, a BIOS szerint a proci hőmérséklete 35°C körül volt.
Win7 alatt, játék után azért felmegy 45°C körülire, akkor már van hangja azért, de mindenképpen job mint volt.
Most félfordulaton 1700-at pörög a venti, lehet még jobban visszaveszem, miközben figyelem a fokokat.
Amúgy kezdek gyanakodni, hogy inkább a tápban lévő méretes ventillátor pörög fel terhelés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Szeretném igazán csendessé tenni a mostani konfigom (adatlapnál).
Az alaplap és VGA passzív hűtéssel rendelkezik, a proci gyári hűtését lecseréltem egy AC Freezer 64 Pro-ra, a ház ventijét egy Cooler Master Swif2-esre, de valami még mindig nagyon búg a gépben (olyan a hangja mint egy porszívónak).
Az egyetlen amire gyanakodni tudok az a táp ventije, ami egy Chicony Hypro 380W OEM típus.
Ezt szeretném lecserélni halkabbra, úgy hogy azért a gatyám ne menjen rá. Amit néztem helyette az egy CORSAIR CX430W.
[link]A kérdés megéri-e a váltás, illetve a mostani tápban nem lehet-e ventit cserélni.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Kicsit halkítani szeretnék az otthoni gépem hűtésén. Az alábbi alkatrészek dolgoznak benne:
CPU cooler - AC Freezer 64 PRO
Ház cooler - Coolink Swif2-es
Táp venti - FSP Bluestorm Bronze 500A táp úgy tudom magának szabályozza a venti fordulatát, azzal nem tudok mit kezdeni, mivel új szétszedni sem akarom. A kérdés milyen beállításokkal lenne érdemes a két másik ventit használni? A procijé PVM-es, a házét nem tudom.
Konfig az adatlapomnál.
-
kutga
nagyúr
válasz proci985 #14698 üzenetére
Üdv!
Kössz a segítséget. Procihűtő alaplapra van kötve, a Biosban is van fordulatállítási lehetőség. A laphoz itt van OC DNA és OC Tuner is, gondolom a Tunert kell használnom:
[link]Videókártyából azért vettem Cyclone hűtőt hogy halk legyen. Mindenesetre az Afterburnert megnézem.
Hőfok tekintetében mi a jó tartomány? Ha meg lehet határozni ilyet...
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Egy ilyen procira keresek hatékony PVM-es hűtőventillátort (a gyári nem tudom milyen, ha jó akkor az is maradhat):
INTEL Celeron G530 2.40GHz 1155
Lehetőleg minél olcsóbban, AC-ból már 3k alatt is találni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fujifilm X
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Hálózati / IP kamera
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest