Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• enginev3.0

félisten

LOGOUT blog

válasz elder troll #30932 üzenetére

Az adott márka az egyik legkeresettebb márka, szerintem semmivel nincs rosszabb meghibásodási arányuk mint a többi gyártónak, bár nem kerestem róla adatokat.

A sebességet mindenki maga dönti el, hogy mennyivel megy, ezekkel is lehet menni 15 meg 25-tel is, csak épp adott a 35 vagy 45km/h

Ha elüt egy autó tök mindegy hogy 25tel vagy 35tel mész, elüt. Korábban volt itt valaki aki indulásnál feküdt ki, és kórházba került nem kis sérülésekkel.

Egy rogobó kb pont ugyanennyire veszélyes mint ez, esetleg az még rá is esik a lábadra és a kipufogó megéget, vagy széttöri a lábad a motor ha úgy esik rá.
    Vagy kaphatsz vele defektet, de akár nagymotoron is kaphatsz defektet, és majd valaki összekotor.

Bicikli sem jobb mint ezek, max azt lusta vagy ennyivel tekerni, és akkor nem lesz akkora esés, de lesz esés, és rajtad múlik hogy könyökkel, csuklóval, vagy fejjel veszed le az aszfaltot.

Az is egyéni döntés (bár lassan már inkább szabályozott lesz) hogy ki milyen védőfelszerelést vesz fel ezekre.

A G4-es meg G2-es kukirint pedig tök feleslegesen kevered össze a második hozzászólásodban. Mert a G4 valóban életveszélyes, ami 70nel megy, és közben beszitál a kormány, a G2 meg egy jól összerakott cucc, ami normálisan gyorsul, és nincs rajta halálfélelmed.

Hadd ne legyen már gond hogy egy elektromos roller topikban elektromos rollerekről van szó, ha ennyire tartasz tőlük, akkor ne vegyél, ne járj velük, és kész.

Beszerzésben meg senkinek nem segédkeztem, csak írtam egy véleményt, és tapasztalatot az eszközről.

• elder troll

őstag

válasz elder troll #30932 üzenetére

Nem fért bele a szerkesztési időbe, közben kutakodtam viber üzenetek között. A volt főbérlőm küldött egy linket, hogy a 15-16 éves gyereke valami szériahibás és nem utolsósorban életveszélyes kukirin gépet szeretett volna magának.
    A válaszom elég egyértelmű volt:
    Szia! Ha szeretnéd a közlekedési balesetben lebénult gyerekedet ápolni, akkor vehetsz ilyet. A képen látható kukirin életveszély kategória, és nem csak a 45 km/h-s sebesség miatt. Ráadásul arra a gépre már biztosítást kell kötni, mert 25 km/h-nál gyorsabb. Itt egy cikk a sokadik javított változatáról, a cikk szerzője szerint az az első típus az adott gyártótól, ami nem akarja megölni.
    https://mobilarena.hu/teszt/kukirin_g2_2024_ami_nem_ol_meg_az_elvisz_valahova/bevezeto.html

De még így is bőven életveszélyes, sajnos jellemzően vétenek egy-két szériahibát, és 45-nél nem vicces anyaghibából adódóan felkenődni valahova.
    Az általam említett két gép (navee s65, xiaomi 4 ultra) is jó felfüggesztést kapott, viszont limitálva vannak 25 km/h-ra, ami közeljövőben érkező jogszabályoknak is megfelelhetnek, amiért nem érik el a 25 kg-os súlyt. Jelenleg azért érdekesek, mert nem kell rá biztosítás, és használhatja vele a bringautakat is. A kukirin-nel nem szabad bringaútra menni.

Új hozzászólás Aktív témák