Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fordfairlane

veterán

válasz Arki #3303 üzenetére

Ez a borderWidth nagyon nem akar működni, nem szeretik a böngészők?

Szeretik, csak nem árt megadni a borderStyle meg borderWidth paramétereket.

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Arki #3303 üzenetére

Szerintem úgy szabályos, ha megadod a kezdeti stílust, tehát pl. simán border-color:red; helyett így: border:1px solid red; (szabd át annyi pixelre, és olyan border stílusra, ahogy neked tetszik, de add meg a kezdeti méretet), majd utána változtatgatod a bordert.
    Most gyors próbát csináltam IE8-ban, ez működik (a Te kódoddal élve):

<table id="teszt_hatarolo" class="cssteszt" style="position:absolute;width:200px;border:1px solid red;">
    <tr><td>Szöveg...</td></tr>
    </table>

<button onclick="document.getElementById('teszt_hatarolo').style.borderWidth='20px';">Nyomd le</button>

Ja, és egyébként ez a
    document.all.borderszelesseg.value
    elég gáz.
    Mivel van azonosítója, lekérdezhetnéd az értékét azzal:
    var input_field_value = document.getElementById('borderszelesseg').value;

Mellesleg szerintem ne passzírozz bele mindent az onclick attribútumba, elég csúnya.

Inkább akkor már köss a click eseményre egy eseménykezelő függvényt a scriptben, valahogy így (nem teszteltem, csak pötyögöm, de elvileg működnie kell, ha jól használod - pl. a load után, tehát miután betöltődött az oldal, vagy az adott HTML-elem (utóbbit úgy is el tudod érni, hogy a script taget az elem után teszed, de az mondjuk gány, inkább a <head> részbe érdemes tenni az ilyeneket (<script>), az onload eseményre kötve, vagy külön fájlba pakolva)):

HTML-kód a gomboddal:
    <input type="text" id="borderszelesseg" value="5px" title="Írja be a határoló szélességét."> <br />
    <input type="button" id="test_button" value="Teszt" />

JS-kód:

function modifyBorderWidth(){
    var width_value = document.getElementById('borderszelesseg').value;
    // itt érdemes ellenőrizni, hogy jó értéket adott-e meg a felhasználó!!! most azt nem írtam meg külön
    // bevitt adatok ellenőrzése......

document.getElementById('teszt_hatarolo').style.borderWidth=width_value;

// ...
    return false;
    }

// eseménykezelőt rákötjük
    document.getElementById('test_button').addEventListener("click", modifyBorderWidth, false);

Új hozzászólás Aktív témák