- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- OLED monitor topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zschni
csendes tag
Üdv!
A következő problémával szembesültem. Vásároltam egy Adata SU800 128 GB SSD-t. Ubuntu MATE 16.04.2 64bit-t szeretnék/tem volna telepíteni rá pendriveról, de a rendszertelen fagyásokkal szembesültem. Kép megáll, se egér se numlock, stb...
A gépem specifikációja itt található, természetesen hozzá kell venni az Adata SU800-t is. A ház Fractal Design Define R4 jó szellőzéssel, táp Seasonic G550.
Többször fagyott meg a rendszer, elsőre az újonnan telepített rendszer első frissítését követően, másodjára már közvetlenül a telepítés elkezdésekor particionálás után, tehát disztribúciótól függetlenül bekövetkezik. Firmware a legfrissebb, így kaptam már kézhez.
Sata adatkábel új, nem hibás (többel is próbáltam). 4 tűs Molexből van sata átalakítóval megoldva az áramellátás. A kábel ugyan régi, de bontatlan volt, jól tárolva, nem tört.
Alaplapra gyanakszom (ASUS P5K, AHCI-t nem támogatja a BIOS), de több fórumon írják, hogy IDE mód sem kéne, hogy gond legyen. Talán BIOSon belül a SATA beállítások lennének a felelősek? Van az Adatanak ilyen diagnosztizáló programja is, valami SandboxTool, azt még nem próbáltam idő szűkében, de ha kell másolok be képeket.
Ugyanez az Ubuntu disztró (Win7 dual bootként) hibátlanul fut a WDC_WD3200BEVT laptop HDD-n, csak nyilván lassabb, ezért vettem SSD-t.
A javaslatokat köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- VGA kibeszélő offtopik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Java programozás
- EAFC 26
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Apple iPad Pro 11 (2018) 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest