Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A legjobb gaming monitor 300 ezer alatt? - LORGAR 27MP1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Videós, mozgóképes topik
- 3D nyomtatás
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Nyomtató topik
- Vélemény: kellenek nekünk AI chatbotok a grafikus meghajtóba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
igen arra gondoltam (vagy ha talál valami más hasonlót akkor arra). nekem mind1 lenne, mert itt egyáltalán nem vizkövesedik a csapoviztől, mégis forrásvizzel használom. napi 2 duplával pont egy másfeles flakon fogy el hetente (0 cappuccino mellett), ez még nem olyan nagy költség!
-
-
Toobee
veterán
Nagyjából 10 perce találtam el a tényleges igényeit. Mikor jöttél, annyira fel volt fűtve a gép, hogy esélye sem volt szegénynek. Egy Nobel-díj simán járt volna az előző shotért. 20 perc után kezdtem el szüttyögni a méricskéléssel. 19 gramm, La Scala duplaszűrő és zárt, két kifolyós kar. Az végig fent volt szűrővel együtt (egy picit hűtöttem rajta, mielőtt beleőröltem volna a kávét, mert túl forrónak találtam). Lövésem sincs, hogy hol áll most az Ascaso, az Etióp beállításaihoz nem nyúltam, úgy voltam vele, hogy lesz amilyen lesz, délután úgyis azt iszom már, egy húzásért nem tekergetem el. Na, szóval egy kis fogpiszkálózás után ráálltam a tamperre, 15-30 milliámtrillió kg-mal. Kar fel, pacsa nélkül. Olyan dupla risztrettó jött le belőle, hogy azonnal akartam inni még egyet, de meg kell tanulnom uralkodnom a szenvedélyem felett, ugyanis ebből az Etiópból 3 nap alatt elment 20 deka.
Ps.: jóféle szivar utóíze van így 10-15 perc távlatából, azt meg szerencsére csípem. Egy ilyet lőnöm kell neked valamikor Parci, hogy visszatérhess a robusztások közé
-
-
zolnagy
őstag
Még egy picit azért én is nyúznám a QM-et. Rendeltem bele tömítéseket a Kaffezentrale oldalról. Meg 1-es és 2-es szűrőt is, mert 20 EUR alatt nem lehetett rendelni.
De formára nagyon bejön a gép, igazi szépségAz alatt a rövid idő alatt mondjuk még nem jöttem rá a robusztás kávé készítésére vele, mindegyik megégett, de remélem hamarosan újra tudom folytatni (addig Brikka forever)
Illetve van egy kisssé fura mellékíze a kávéknak a Gaggiahoz viszonyítva. Tudom, hogy a háromjáratú a víztartályba köp, de ezt ideiglesen áthidaltam egy külön pohárral a tartályban, de mégis van valami más íze.A gőzét kipróbáltam, tényleg brutál a Gaggiahoz képest, ezért is szoknom kell, de meglesz az, úgy érzem.
-
zolnagy
őstag
Ez egy 1,0 mm2-es kábel. PC-hez sztem kisebbet használnak, bár nagyobb telj. tápokhoz ott sem lehetetlen ez a keresztmetszet. De szívesen elküldöm, ha gondolod.
QM: szal az Expolys akkor nem jó. Lehet megpróbálom egy csapágy boltban, ahogy csiga írta.
Amúgy nekem is kevésnek tűnt az az 51 mm, én inkább 52-t mértem. -
And06
aktív tag
izre előtte is jó volt, de igy nem szőkül ki a vége. ezáltal brutál testes, és a crema is hibátlan.
ha a ml/sec beállitás jó, de kiszőkül idő előtt, akkor szerintem jó ötlet túladagolni(és utánállitani az őrlőnek) (ha nem friss és azért szőkül, akkor mindegy mit csinálsz) -
ronin s8
senior tag
A gőzölés a nagy bojlerből megy, következésképp lassan, de folyamatosan abban is cserélődik a víz. Sajnos SiD-nek nincs igaza: rendszeres kapucsínózás mellett nem lágyul ki a bojler vize. De ha kilágyul is közben, lerakódik a vízkő. Tisztított vízzel, vagy Nordával kell etetni.
-
Toobee
veterán
Nem tervezem hálózatra kötni, ha bejön a Nordázás. Ennyit megér nekem ez a hobbi. Ha nem lesz -számomra- szignifikáns a különbség, akkor be fogok szerezni egy vízlágyítót, az tuti. Gondolom akkor is vízkőteleníteni kell. Ja, meg a bolti ioncserélt jobb/rosszabb, mint amit én lágyítok otthon? Nem az ízére gondolok, hanem a lágyságára.
(#2367) Parci: Akkor lehet hagyom a fenébe az egészet és inkább iszom még egy kávét.
-
Toobee
veterán
Köszi szépen! 4 csésze teavizet engedtem ki belőle, bár azt is csak azért, hogy a bojlerben is cserélődjön a víz
Akkor ezzel a módszerrel inkább felhagyok. Egyébként nem hinném, hogy olyan borzasztó módon vízköves lenne a gép, mivel csapvizet még nem látott, csak ioncseréltet. Abból a 4. 5 literes kannát pörgetem.
szerk.: mondjuk SiD engedélyével én ezt a leírást is beletenném az első hozzászólásba.
-
Toobee
veterán
Nem és köszi a tippet! Tegnap odáig fajult a kísérletezési vágyam, hogy P&Y Kenya is került bele. Ezzel kimondottan érdekes lett: mindhárom kávé élénken jelen volt, viszont kapott egy kimondottan rossz, keserű utóízt, amit ha vízzel öblítettem, azonnal átcsapott juharszirupos ízbe. Az utolsó adagban már feles Kenyát raktam, de annyira döglött már, hogy elcseszte az egész lefolyást. Ízre ez inkább Kenya volt, mint bármi más.
Nordát kipróbáltad már?
-
törölt tag
igen, a gepben mi is nagyon bizunk
legalabbis mindent tulelt eddig, robosztus is, jonevu is. jo esellyel kihozza a maximumot abbol, amit beletoltunk.
viszont a tampereles erdekes pont. azzal eddig nem jatszottunk. meg finomabbra orolni es sokkal kevesbe tomoriteni. uj jatekunk lesz tehat -
törölt tag
ehhez kepest mi itt a cegnel nagyon kezdok vagyunk
eloszor is lattet iszunk.
a mi hifilancunk a kovetkezo:
egy parezer forintos krups daraloval (keses) daraljuk a kaveszemeket
a vizet valami szubmikronos szuro tisztitja
a kavet egy ezereves (de lehet h csak 10) laspaziale generalja.
a tej (mert persze gyenge szervezetek vagyunk a rendes eszpresszohoz) a legolcsobb nemtommilyen normal zsirtartalmu valami, ami szinten a konyha tartozeka.viszont rettento jol szorakozunk, mar sokfele kavet es orlesi finomsagot kiprobaltunk (persze atragtuk magunkat a kotelezo lavazza, illy utvonalon is) es vegulis szinte mindnek tudunk orulni. a nagy hajtasban oriasi luxus kicsattogni a daraloval es a dobozzal/zacsival a konyhaba es siman ignoralni a kaoszt arra a par percre, amig legeneraljuk a kofit. persze legtobbszor mar a helyunkon isszuk meg. szoval kis tulzassal nekunk ugyanolyan fontos maga az elkeszites folyamata, mint a vegeredmeny
-
ronin s8
senior tag
A kávézókban akkora a forgás, hogy ha előre le is van darálva a kávé, nem okoz problémát. Ez valóban csak otthon probléma a kávéházakba tervezett darálókkal. Nekem véletlenül mindhárom darálóm szinte nullára kitakarítható ecsettel, de az egyikhez (Compak K6) még az sem kell.
Azért a WDT-zés, pláne a szitálás már igencsak súrolja az elmegyógyintézeti szintet. Ráadásul kávézókban elképzelhetetlen. -
ronin s8
senior tag
-
Toobee
veterán
Valaki nagy kerekítős hírében áll
2 centi, az 2 centi.
Nászéjszaka utáni reggelen az ifjú férj büszkén áll a nagy tükör előtt :
- Ha 5 centivel hosszabb lenne, én lennék a király !Felesége visszaszól:
- Ha 5 centivel rövidebb lenne, te lennél a királynő !Ha jól emlékszem pár hete még erősen győzködted magad, hogy nem kell E61, nem kell
(#2024) d@minator: ha lesz kedvem csinálok egy szimplát 5 grammból és felteszem ide a képet. És igen, jól mondták a többiek, 5 g-ból nem lehet eszpresszót készíteni. Az a 7 is inkább 9-11.
-
Toobee
veterán
Én el sem akartam hinni, hogy tényleg ilyen kicsi. A boltos szerint 7 perc alatt felfűt. 38 x 38 x 40 cm, a GC meg 38 x 23 x 24.
(#2008) radi8tor1: Ez szép piros, bár nem fér bele az 1000 euroba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A legjobb gaming monitor 300 ezer alatt? - LORGAR 27MP1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Gmail
- Videós, mozgóképes topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 12 Pro 256/12GB / szép állapotban / 12 hónap jótállssal
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest