Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
válasz Dr.Anonymus #73130 üzenetére
Én egyszer próbáltam meg a majort pofozgatni, de visszaütött, azóta nem piszkálom....
-
mdav88
aktív tag
válasz killerjohn #73298 üzenetére
Van egy sm92 a jófogáson, 30k-ért odaadja az ember, Körmenden van. (ausztriai lomis vonal, viszont szépnek tűnik)
-
mdav88
aktív tag
válasz fragola.6035 #73395 üzenetére
Olyan mintha tejet öntötek volna bele
-
mdav88
aktív tag
válasz qvik27 #73480 üzenetére
Megfelelő gyarkolat mellett lehet jó eredményt elérni.
Kb fél éve pörkölgetek itthon, kezd már a masina is úgy működni, ahogy én szeretném, és a kávék is úgy esnek ki belőle, hogy nem vágyok nagyon más után.Ehhez kell kitartás és elszántság, és néha a szarul sikerülteket is meg kell inni
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
-
mdav88
aktív tag
válasz GAgyiXyXy #73698 üzenetére
Kacifantos, meg van benne nemi faragas....
A bojlere szet volt fagyva, meg amugy is egy marek fos volt, gondoltam raprobalom a gaggia bojleret, hatha... Lyukak stimmeltek, csak az aljat kellett megmarni, es osszepattinthato lett.
De mivel a gaggianal a fejben van a vizbevezetes itt meg nem.... Szoval van benne barkacs boven. Fragola tuningjai vannak benne meg meg persze holnap kap pidet, meg bekotom a futest, arra meg nem volt ido...Bizok benne jo lesz.
-
mdav88
aktív tag
válasz Keresztapper #73813 üzenetére
Biztos nem merik megmondani honnan rendelnek
Én Szegedről szoktam nyers alapanyagot berendelni, gyors, viszonylag olcsó, és amíg tanuló fázisban vagyok, addig nem érdemes high-end zöldet venni. Nem is tudom megéri-e egyáltalán?
-
mdav88
aktív tag
válasz vTamas35 #73834 üzenetére
De itt sem maga a pumpa van buherálva, hanem egy plusz vízkör alacsonyabb opv-vel és egy időrelé.
A roto-t hajtó motor asszinkron motor, ennek a nyomatékveszteség nélküli vezérlése fekiváltóval oldható meg, mint az egyfázisú darálóknál. (legalábbis én így tudom, de sajnos ez nem kifejezetten az én tudásköröm csúcspontja).
Tehát egy olyan triac-os vezérlés, mint az ulkánál kizárt.
A mechanikus megoldás itt egy kívülről állítható nagyobb menetemelkedéssel állítható opv szelep lehet, mint azt már korábban írták.
A lelitnél nem tudom mi a működési elv, tűszelepet mozgat, vagy rheostat van oda beépítve, és az vezérli a triacot....
-
mdav88
aktív tag
Ha valaki kíváncsi a lelit féle e61 flow control megoldásra, az "odaát" megtekintheti a robbantott ábrát. (és ha a sejtésem jó akkor kompatibilis lesz az összes e61 fejjel.)
-
mdav88
aktív tag
Gaggia fejhője(mondjuk víztertítő alatt) és bojlerben(szokásos pid ponton) mért hője közt mennyi a különbség?
-
mdav88
aktív tag
válasz Bazsee71 #73938 üzenetére
Pont ugyanez jutott eszembe...
Nekem jelenleg stabil 13 fok a kulonbseg a bojler javara, sosem mertem mennyinek kene lennie... Csak azon csodalkozok, hogy a pidet nagyon fel kell csavarjam, hogy vilagosabb poribol ertekelheto kave legyen.
Azt ugye hozza kell tenni, hogy ez a faema fej gaggia alubojlerrel, kisebb a fej felulete ahol a bojlerrel erintkezik.
-
mdav88
aktív tag
válasz prandris #73935 üzenetére
Fejhő témakör:
Nem hagyott nyugodni, mert 108 fokos víznél voltak elfogadhatóak a kávék, ezért levettem a fedelet, megigazgattam a hőelem vezetékét, és újracsavaroztam a pidre: A fej hője sokkal közelebb került a bojleréhez, most rámérve 98 fokos pidnél 20p-fél óra után 91-92 fok magasságában mocorgott.
Nem vagyok nagy villanyos, de lehet hogy rossz volt a kontakt...Mindegy, a lényeg, hogy meggyógyult a beteg
-
mdav88
aktív tag
Eladnám frissen épült gépemet.
Alap: Faema Family, Gaggia bojler van rászabva.
Benne van mindne földi jó: rézcső, tágulási, nyomásszabályzás-nyomásmérő, szigetelés, XMT7100 pid, réz vízterítő, ipari gőzcsap és persze új pumpa és fot opv.
Szimpla szűrő, ipari kar, szimpla kifolyó.
Gőz funkció kiiktatva, de aki nagyon akar, a pidet felcsavarva tud gőzölni.Esztétikailag nem a legszebb gép, aki akar foglalkozik vele, a full alu öntvény ház kitart még egy darabig.
Ára 85e forint ami a full tunci gaggia ellenében szerintem kiváló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
- Windows 7
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest