- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
72lakiluk
tag
válasz Silent77 #91398 üzenetére
Nálam Mazzer SJ-val ( a ricnik csak viszonyításképpen, kés 3-nál ér össze ) a Starfish 9-en volt őrölve, de egy későbbi rendelésnél már majdnem egy ricnivel feljebb volt jó. 18.5 gr.
A Spicyból 18g és 10-es ricni. Yirga Organic 20g és 10 vagy hajszállal alá A másik kettő még nagyon az elején volt, más daráló .. stb. De ahogy látom PY kávéit többnyire a 09-11 tartományban őröltem. A Grandi Arabica volt hajszállal efölött. Legfinomabb őrlést az Indian choko kérte, 9 -en ment.
Én hőfokkal nem ugrálok nagyon 88-tól 93-ig, de ezzel ne foglalkozz, bárki bármilyen hőfokot ír, úgyis te tapasztalod ki a saját gépeddel az értéketÉs mindig az 1:2 arány felé törekszem, inkább alá és nem fölé.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz Silent77 #91402 üzenetére
Choco madness, 90 fokon, 19gr őrélmeny, lassú lefolyás, kb 40gr. Nagyon ízlett.
Kicsit még állítanom kell az őrlőn, mert 60mp jött le ennyi.
Durvábba kell mint a starfisht, ahogy Lali is írta. Én kapásból kb ott kezdtem volna, vagy a joker állás környékén ami még finomabb, ezzel be is fulladt volna.[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Alg
veterán
válasz kurtuzov #91405 üzenetére
Lágy víz savasodik, beoldódik a levegőből a szén-dioxid és mivel nincs puffer ezért elviszi savasba könnyen.
Ráadásul a csapvíz alapból elég sok oldott CO2-t tartalmaz.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
RetepNyaraB
veterán
Kis áttörés. Sikerült iható dupla ristretto-t előállítanom avx chocorange-ból. 19,5g, 91 fokon nekem még kissé savanya, de biztató. A krém viszont így is barna a tetején, mintha magas lenne a hőfok. Nem baj, kezdetnek elmegy
Valamint beszereztem dm desztvizet izgalmas sókkal (mást nem lehetett kapni úgyse. Mintha atomtámadásra készülnénk ). Jöhet a vizes bohóckodás is!
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
n.gab
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok olyan kávékat ajánlani amit graef örlővel és egy de’longhi ec 685tel is jó lehet?
Sajnos sok állítási lehetőség nincs a főzőnél.Előre is köszönöm!
-
Daneeka
senior tag
Aldi desztvíz ihatónak számít? (nincs rajta, hogy iható de az ellenkezője sem)
-
BBéci
legenda
válasz Daneeka #91409 üzenetére
Annyira egyértelműen nem iható sem a desztillált, sem az ioncserélt víz, hogy felesleges ráírni. Illetve iható, lemegy az ember torkán, nem hal bele, de a fogyasztása egészségtelen.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
skoos
őstag
válasz sz.zs. #91412 üzenetére
A tisztázás végett:
- A sima csapvíz, lehet túl sok oldott anyagot tartalmaz, ez nem jó. Legtöbbször a gépek, de az emberi szevezet is kárát láthatja.
- a kiegyensúlyozott víz a szükséges ásványokat tartalmazza a megfelelő mértékben, emberi fogyasztásra optimalizálva. Rendeben tartja az emberi szükségletet, de a gépekre, mint kicsapódó anyag továbbra is rossz lehet.
- az alacsony oldott anyagmennyiség azonban kimossa az emberi szervezetből azokat. Tehát nem hozzáad vagy semlegesen hagyja, hanem kimossa a meglévőt. Ezért nem szabad rövid távon sem fogyasztani. -
soldier2
őstag
Ezért is mondta sz.zs, hogy visszasózva. Nálam nagyobb "igyunk esővizet" elleneset nem vsz hogy találsz a fórumon, de napi 2-3 presszónyi desztvíz biztosan nem mos ki semmit. Valamint a csapvíz fogyasztásával sincs gond, ha nincs agyonklórozva.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Daneeka
senior tag
Sóznám persze. (az RO szűrőm kölcsön adtam)
Az ihatót inkább úgy értettem, hogy ha úgyis csak vasalóba meg akksiba meg ilyesmikbe való akkor simán desztillálhatták aluminium-ólom üstben , 100 fokosan BPA-s, technokol szagú műanyag hombárba öntve, mikrobiólógiai szempontból koszos kannákba töltve és egy évig "fermentálva" egy raktárban.
-
CB
senior tag
válasz Daneeka #91416 üzenetére
Én nem hiszem, hogy azok a cégek, amelyek hatalmas mennyiségben állítják elő az ioncserélt vizet oly módon gyártanák és szállítanák, és raktároznák, mint amit írtál. Persze ha valaki a faluvégi vállalkozótól vásárol, az járhat így.
Ezek a cégek hosszútávra, rendezkednek be, tehát gyorsan meghibásodó, tönkremenő technológiát nem alkalmaznak, szigorú szabályoknak kell megfelelniük.
Általában minden berendezés közeggel érintkező felülete speciális bevonattal rendelkezik, vagy korrózióálló acélból van.
Azt mondanom sem kell, hogy ólommal max. akkor találkozik a technológia, ha a karbantartó horgászás után szerel valamit.Ja, ha valaki úgy képzeli el a technológiát, mint ahogy leírtad, akkor bort se vegyen a boltban. Voltál már nagyobb nevű bor készítő cégnél? Ott csak a gyártás végén érintkezik fával a folyadék, előtte csak fémmel.
[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
RetepNyaraB
veterán
Egyébként a dm-esre rá vagyon írva, hogy akvarisztikai célokra. A halak meg igen kényesek a vízre. Ha elpatkol a méregdrága tanzániai hörcsögponty és beperlik a céget, az nem ér annyit nekik, hogy nejlonszatyros szennyizet áruljanak (remélem)
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Daneeka
senior tag
Pont azért merült fel bennem a kérdés mert csináltam már bort is meg sört is és ott elég jól át kellett gondolni, hogy milyen anyag mennyire food safe és ugyanezek mondjuk 4-es ph-n vagy 100°C-n vagy több éves kontakt idővel még mindig megfelenek-e.
(az ólmot meg a többit direkt eltúloztam, hogy érthető legyen mire gondolok)
[ Szerkesztve ]
-
Daneeka
senior tag
válasz RetepNyaraB #91419 üzenetére
Na ha Aldis ilyen lenne meg se kérdeztem volna, hogy iható-e.
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
A kialakult helyzetre való tekintettel az április 4-re tervezett kávés összejövetelt el kell halasztanunk. Élelmiszerbiztonsági okokból határozatlan időre felfüggesztettük az üzemlátogatásokat.
A témát napirenden tartom, és amint a körülmények engedik, kijelölünk egy új időpontot. Köszönöm a megértéseteket!
-
bbuffy
senior tag
Nagy kérdés.
Az összes Rancilio otthoni kisgép visszafele kompatibilis kar szempontjából? Szert tettem egy őskövület kis Miss Ranciliora és kéne hozzá egy jobb kar. Vagy milyen jó ahhoz?
Köszönöm ha vki tud ebben segiteni....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
veterán
Urak!
Majorhoz nem láttatok emberi áron alsó tálcát?
Nincs valakinek a tárcsára mm-re skálázott rajza? Próbáltam neten keresni, de nem találtam.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
bbuffy
senior tag
A következő kérdésem hogy honnan lehetne kart szerezni a Betsy re? Minden 53 as rámegy mint az e61 nel? Vagy nehéz ügy?
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Nutra
tag
Döntöttem, vettem. Graef CM702 és Lelit Anna túrta ki a helyéről a Jura-t.
Az első pár kiöntött kávé után a nagyrészt iható és az egészen elmegy között ingadozó presszó ill. cappuccino szokott sikerülni, egyelőre inkább kommerszebb olasz kávéval kísérletezve. Tudom, hogy az Anna kicsit megosztó itt a fórumon, de remélem befogadtok
Kellene egy rendes(ebb) tamper a műanyag vacak helyett ill. egy adagológyűrű (így hívják?) is jó lenne.
Ez a 57,5mm tamper [link] és ez az ugyancsak 57,5-es gyűrű [link] jó lesz?
A vélemények alapján a gyűrű jó, a tampert a forgalmazó - igen, tudom - ajánlja és Alin nem láttam olcsóbban. Bár kicsit furcsa, hogy egyforma méretűek, mivel a tampernél nem, a gyűrűnél talán jó, ha passzentos... A gyári kosarat lecseréltem 57-es IMS-re, de gondolom, ezek pontosan egyformák. -
RetepNyaraB
veterán
ööö az 57-es kosárba bele fog menni az 57,5-ös tamper?
Gyűrűhöz nem értek, szerintem pénzkidobás. A tamper teljesen jó.
Graefhez iszonyatosan jól értek, egy hete van . Ütöm-verem, akkor nagyjából kiadja, amit beleraktam. Különben hajlamos nem így tenni."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
soldier2
őstag
Ha nem akarod a pulton tartani, a szűrőmagassító (gyűrű) helyett megteszi egy yoghurtos/tejföles/kefires stb doboz felső része a megfelelő helyen levágva. Az 57-es ims-be vsz jó az 57,5mm-es tamper, demajd jön pár tulaj és mond biztosat. Kávét meg szerezz be frisset (akár olaszosat is tudsz), a jó gép kihozza a kávéból ami benne van, a baj a boltiakkal, hogy azokban leginkább csak sz.r van.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Nutra
tag
válasz Csápájev #91442 üzenetére
Ezt én is szeretném, de ugye az Anna 57-es méret (tudtam és annyira nem voltam határozott, hogy +50 rugóért jöjjön a Gilda standard 58-as karmérettel; a nem gyári kinézetű cuccokra meg kevéssé lett volna meg otthon a minősített többség )
Ezért néztem, amit feljebb linkeltem. -
waxos
csendes tag
válasz bbuffy #91434 üzenetére
Saját példámból kiindulva, átalakitás nálkül feltehetően nem jó hozzá az ipari 53-as kar, mert a külső méretei nagyobbak, mint a Betsy röfije. Jura Rióhoz jó volt az Isomac Giada röfije, de a La Spaziale ipari karból esztergáltatni kellett (a másik megoldás, hogy nem a karból vesznek le, hanem a kartartóból). Feltehetően nálad is az a helyzet, hogy az ipari szűrőtartó kar külső átmérője átalakítás nélkül szélesebb, mint a Betsy kartartójában lévő hely. Ha van esztergályos, aki megcsinálja, akkor szerintem érdemes beszerezni egy LaSp ipari kart.
[ Szerkesztve ]
-
Nutra
tag
válasz soldier2 #91441 üzenetére
Köszi - a kávéban teljesen egyetértünk, tudom. Egy korábbi filterkávé tanfolyam rávezetett, hogy kávé és kávé között milyen különbség lehet, azóta nagyrészt minőségibb 200-250g-os kávékat veszek.
Most viszont pont egy jan 31-es gyártású ilyen Lavazza volt a polcon, miközben mások a konzervsort pakolták be a kocsikba. Szétporcióztam, arra még pont jó, hogy a kezdeti (?) bénázásra ezt használjam el. Ha megvan az alap rutin, akkor megyek felfelé. -
Nutra
tag
válasz RetepNyaraB #91440 üzenetére
Nekem is furcsa az 57,5-es tamper, mégha ezt is ajánlja az A@X...
Rendelés előtt én is az Anna tulajoktól remélem megtudni a frankót...
A Graef nálam is ezt kapja, ezt érdemli. Figyelem egy ideje, szerintem szereti is -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest