Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Cathfaern #111790 üzenetére

    Hétvégén meg volt a kancsós BWT (BWT Longlife Mg+) vs. Fecoter N971 víz teszt.
    Csapvíz még mindig 18,3 nk°, BWT azt szűrte.

    Teszt úgy ment mint múltkor, csak most 3-féle kávéval. Továbbra is annyi kompromisszummal, hogy csak egy vízforraló van, szóval a két különböző sorozat nem volt egyforma hőmérsékleten (bár 10+ perc állás után az eltérés azért nem túl jelentős).

    Vakteszt volt, kávék össze lettek keverve, úgy állítottuk sorrendbe őket 1-6-ig. Szóval nem csak direkt a vízek lett összehasonlítva és értékelve, hanem nem is tudtuk, hogy melyik kávé melyik.

    Végeredmény elég egyértelmű lett, utólagos összehasonlításnál nekem mindegyik párosnál a fecoter-es víz jött ki jobbnak, feleségemnek az egyiknél nem, de arra azt mondta hogy nem igazán ízlik neki a kávé és nem is igazán érez különbséget a kettő között.

    Jelentősebbnek éreztem a különbséget a kancsós BWT - Fecoter között, mint korábban a Brita - BWT között. Utóbbinál csak egy árnyalatni volt a különbség, itt a Fecoter-es egyértelműen tisztább és összetettebb ízvilágot eredményezett.

    Sajnos Fecoter-est én is drágállom (~1,5x-esére növelné a havi kávés költségvetést), szóval valószínűleg én is teszek egy kísérletet a pancsolással. Viszont ellenérzéseim vannak a DM-es vízzel, de ahogy keresgéltem hasonló vagy ugyanolyan áron találni olyan deszt vízet, ami kifejezetten élelmiszeripar felhasználásra is ajánlanak, pl.: [link] vagy [link] (első két google találta). Rendelt már valaki ilyen helyről, van valami tapasztalat?

Új hozzászólás Aktív témák