Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz konzumpro #111788 üzenetére

    Azért annyira komoly tesztet nem terveztem (illetve meg is csináltam mielőtt olvastam volna a hsz-ed).

    Itt 18,3 nk°-s a víz.

    Vakteszttel néztük ketten, annyi kompromisszum volt hogy csak egy vízforraló volt, így a különböző kancsókból származó főzet hőmérséklete nem volt egyforma. Két kávéval, egyik egy Roastopus Squid a fagyasztóból, másik Kenya CM.

    Az eredmény az, hogy BWT egy picit jobb. Talán. Egyértelmű volt a különbség a Britta-s és a BWT-s víz között, és a Squid-el a Britta-s víz valami nagyon fura dolgot csinált, azt egyetértésben lepontoztuk mindketten. BWT-vel valamivel jobban előtérbe kerültek a savas ízjegyek (pozitív értelemben), picit "selymesebb" volt, kevésbé lehetett zavaró ízeket érezni.
    De ha nem egymás mellett kóstolgatom őket, akkor mindegyik finom kávé volt és nem biztos megmondom, hogy most épp melyiket iszom.

    Szóval konklúzió az lett, hogy ami maradék Britta-s patronunk van azt elhasználjuk, de utána áttérünk BWT-re, főleg hogy az még olcsóbb is. Aztán persze majd hosszú távú tapasztalat még változtathat ezen :)

    Egyébként ahogy keresgéltem BWT mg+-ra azt mérték fórumokon (pl. [link]), hogy nem, vagy minimális mértékben csökkenti csak a PH-t (0-0,5 körül mértek), szóval elvileg így gépekbe is jó lehet. De erre nyilván nem vállalok garanciát, hogy tényleg így van.

Új hozzászólás Aktív témák