Hirdetés
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabász
csendes tag
Sziasztok!
Haverom árulja a Silviát, ha valakit érdekelne! [link]
-
bl4ze
veterán
Nálam most egy arabika túlsúlyos kávé 95/5 került sorra :
ATT Caffè Nessun Dorma
A korábbi robusztás ATT Caffè nem jött be, ezt most első 2 shot után sokkal bejövősebb.....:. bl4ze .:.
-
OPiiPO
veterán
GC víztartály alatti kezdődő rozsdapöttyök kezelésére mi a javasolt eljárás?
Köszi!"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
vicces1
aktív tag
[link]
Megkóstolnám a fenti kofit.
Ha valaki itt Fehérváron befelezné velem a Kg-ot, vagy ha erre jár.
Friss, Január 14- pöri.
Foxpost kérem, az egész csak 6780ft. Ennek a fele lesz csak a fél kg. (ha jól számolom )[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Nem kicsit estem kétségbe.
Van egy Gaggia Classicom. 1.5 éve lett tuningolva, plusz új kazán beszerelve. Azóta CSAK és KIZÁRÓLAG RO víz, (hetente ellenőrizve 16 tds, 0gh ,0kh ) keverve eszerint[ (1.)/L]A buffer és mg oldatot ezredgrammos mérleggel mérve.
Csapvizet soha nem látott, citromsavat stb sem. Azóta kb. 2db tejhab lett készítve.
Az alábbi képek fogadtak....
(L:https://prohardver.hu/dl/upc/2021-02/08/84403_eby57wsfle4fjkxe_20210208_132530.jpg) (/L) (L:https://prohardver.hu/dl/upc/2021-02/08/84403_jqpyyeul9pzlpqcm_20210208_132511.jpg) (/L)
Mennyire sz***k be? (nem is az "egészség"-ről van szó, hanem inkább a gépem állapotáról )(/L)[ Szerkesztve ]
-
bencefica13
csendes tag
Sziasztok!
Tervezek beruházni egy Sage Barista Express gépre a French Press-em mellé, és az lenne a kérdésem, hogyha legtöbbször espresso-t csinálnék, de azért hetente 1-3 French press is becsúszik, Ti vennétek mellé egy különálló darálót? Azt hallottam korrekt a Sage örlője, de azért messze sem tökéletes.
Kézinél gondolkozom a 1zpresso és a comandante között, illetve nem tudom, hogy szerintetek megérné-e elektromosra váltani? Úgy vettem észre, hogy a Niche Zero lenne a tökéletes, viszont nagyon nehezen lehet kapni, illetve a BREXIT miatt azt olvastam elég durva import fee is rájött a legutóbbi szállítmányoknál, és kb 750 eurora jött ki a gép, ami már azért nekem kicsit sok lenne. Wilfa Uniform esetleg, vagy bármi egyéb hasonló árkategóriában, ami jobb lehet mint a fent említett kézi örlők?
Köszi szépen előre is! -
adp
őstag
válasz bencefica13 #103974 üzenetére
Ennyi pénzből kijön egy értelmes gép + örlő szett is. Nem igazán értem ezt koncepciót 235ezerért... Én nem vennék ilyen kombi gépet.
Most mit használsz FP-hez?[ Szerkesztve ]
-
bencefica13
csendes tag
Amazon-ról lenne a gép, ahol pl a jelenlegi akcióban inkább ~175-180k HUF-nak mondanám, de bármilyen más gépet is nagyon szívesen megnéznék, ha szerintetek az jobb árkategória, csak elsőre jókat hallottam róla és ezért gondoltam erre.
Jelenleg sajátnak csak egy sima ikea-s kéziörlő van, azzal kóstoltam bele a világba, illetve kölcsönbe kaptam egy Timemore-t kipróbálásra és nem apró a különbség, ezért is szeretnék felfele váltani. Espresso gép jelenleg egy örökölt Delonghi EC 685 van. -
ZeCse
csendes tag
válasz sz.zs. #103972 üzenetére
Nem is tudom, de én eddig szinte mindig ráfáztam az ilyen közepes pörkölésű próbálkozásokra, és aztán eléggé nehéz volt 'megszabadulni' a maradék '950 gr kávétól.
Ugyanis nekem túlságosan savas/savanyú volt!
Ez nem ilyen az ízjegyeiben?Régen minden jobb volt, pl. nem volt facebook sem!
-
WarLock07222
tag
válasz bencefica13 #103976 üzenetére
Én amúgy valamennyire értem ezt a szegmenst, aki egy ilyenféle gépre vágyik, de egyszerűen nem esik egybe azzal a célcsoportttal, amit ennek a csoportnak a nagy része tesz ki. Ez a gép mondjuk arra jó, hogy valahol az automata gép és a karos gép közötti színvonalat hozza. Picit kinyílik a kör a kávé-választékot illetően, hiszen van benne PID meg minden jó, de az örlő nem egy gyöngyszem ezekben.
Ez a 175-180k amúgy pont az az összeg, amiért kapsz egy (jöhetnek a kövek) AVX DB1-et, ha mindenképpen új gépre fáj a fogad. De nagyjából ebben a kategóriában ment egy másik fórumon egy PID-elt Rancilio Silvia is (vagy PID nélküli kicsit kevesebbért, amit mindenképp érdemes beszerelni).
Nem tudom mennyire fázol a kézzel tekeréstől, de a Comandante, amit néztél egy jó örlő, viszont nem árt hozzá a Red clix upgrade ha presszózni akarsz vele, de akkor már ott a Kinu is ugyanebben a kategóriában, ami pedig stepless.
-
Bazsee71
őstag
válasz bencefica13 #103974 üzenetére
Ha már külön örlőben gondolkodsz, akkor méginkább érdemes hanyagolni a Sage kombit. Ennyi pénzért kapsz Rancilio Silviát, Magistert, tuningolt Classicot, mindegyik kategóriákkal jobb presszóra.
Kézik közül presszóra szerintem a Kinu a legjobb, de egy Comandante Red Clix-szel oké lehet presszóra és filterre is. Wilfa Uniform presszó tartományban nem jól állítható. -
SoundON
tag
válasz mézespálinka #103973 üzenetére
Az én régebbi, használt, lelakott, de újraezüstözött fejegységem 1,5éve kb 1év DM+20/40es v "dizájner" víz után pontosan ugyan így nézett ki.
ezzel kapcsolatban pár dolog amit eddig tapasztaltam:
-sokan nem nézik a PHt keverés után ami pedig fontos lenne hogy ne induljanak be kedvezőtlen folyamatok
-sokan nem oldják fel 80C fokos vízben a sókat mielőtt az gépbe kerül ami meg a lerakódásokat okozhatja
-a harmadik pedig hogy a Gaggia valamiért nem fektet energiát abba, hogy a fejegység ezen belső felének öntési nyomait ( hogy az alubojlerről ne is beszéljek) szerkezetét megfelelően megmunkálja, eldolgozza, CNCvel felmarja, felcsiszolja stb, így a réz anyagában levő kapilláris vezetékek szabad utat kapnak ide a víztérbe és itt izzadják ki az anyag szennyeződéseit ezzel ledobva a rajta levő gyári krómot ami egyre jobban leoldódik és oxidálódik amit egy elcseszett víz még jobban elősegít legyen az BWT kancsó, Oscar párna, sima RO, sózott DM vagy bármi.Ezért volt hogy a Fragola féle rézbojler (aminek a belseje is meg van munkálva, szépen el van dolgozva, esztergálva) ugyan ekkor tökéletes állapotban maradt.
És ugyan ezt az okot szüntette meg sz.zs is aki Dremel-el felcsiszolta rézig a fejegységet és mindenféle víz használata után is szépen találta azt.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz ZeCse #103977 üzenetére
A teszt alapján erről a kávéról sok minden elmondható, de az, hogy savas, vagy savanyú az nagy valószínűséggel nem. Én még nem kóstoltam, tehát nem tudom, hogy milyen ízjegyek vannak benne. Nem tudom hogy milyen kávékat szoktál fogyasztani, tehát hogy milyen kávékhoz képest savanyú a közepes pörkölés, illetve nem tudom hogy milyen kávé géppel készíted el ezeket a kávékat. Az, hogy savanyú a kávé az lehet attól is hogy hőhiányos.
mézespálinka: a kazán alsó rész a fejegység.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mézespálinka
senior tag
válasz SoundON #103980 üzenetére
Nagyon szépen köszi, hogy írtál.
Fejegység alatt mit értesz? Ahogy nézem a robbantott ábrát van kazán felső rész és alsó rész.'Kipucerváltam', így normálisnak néz már ki hálisten. Ha ezzel is meg lehet oldani ezt a felcsiszolást, azt majd még megejtem. Kicseréltem a gőzcsapot is, megkapta a karbantartást.
-
Zen42
tag
válasz WarLock07222 #103978 üzenetére
Ha megkérdezhetem, pontosan hol, melyik fórumon láttál mostanában PID-elt Silviát?
-
senior tag
válasz mézespálinka #103982 üzenetére
Nekem rézbojlerem van, ezért csiszoltam le a fejről a víztérben a még itt-ott jelenlévő krómot, hogy mindenhol réz legyen. Alubojlernél ez nem jó, ott az a jó, ha sértetlen a krómozás.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Zen42
tag
Az AVX Pro-X 10g-os kosárnak van valami titka? Képtelen vagyok egy épkézlábat húzni belőle. Akármennyire is igyekszem sz@rrácsatonásodik benne minden. De csak abban.
A pogácsán semmi hibát nem látok. -
this_is_why
csendes tag
Valaki rendelt már innen, mik a tapasztalatok, ha igen? A lejárati ill. pörkölési dátumra -amiket nem tüntetnek fel - van valami nem túl megnyugtató magyarázat a FAQ-ban. Fura, hogy a másik németnél ezek ott tudnak lenni. Lenne 1-2 márka amit próbálnék pedig.
-
meander
tag
Sziasztok, Tudja valaki, hogy hol tudok itthon venni egy 18g-os VST kosarat? A sztenderd helyeken valamiért nem találom. Köszi
-
bl4ze
veterán
válasz this_is_why #103987 üzenetére
Nem vágtunk bele, nem lehet tudni semmit a frissességet illetően.
Nagyon lutri lenne..:. bl4ze .:.
-
Töpi
tag
válasz Zen42 #103988 üzenetére
Szia,
Nekem van 10-esben és 18-asban és tökéletesen hozza, amit kell. Én mindenképp a pogácsa homogenitásában vagy az örlemény finomságában keresném a titok nyitját. Főleg annak tudatában, hogy a 10g-os IMS kosár gyakorlatilag teljesen megegyezik vele (műszaki rajz alapján mondom, mindegyiken 715db 0,3-as furat van, valamit gépészmérnökként hozzáteszem, hogy korrekt minőségben is van legyártva). Szerintem kicsit próbálkozz azért még vele mielőtt lemondanál róla, de ez csak személyes véleményem:) Nyilván egy Reneka feljebb van nála, de ne felejtsük el, hogy az 5-ször annyiba kerül. Nekem több barátom is rendelt belőle, miután nálam jártak, nem azért mert nincs jobb, hanem ár/értékben nagyon jó.[ Szerkesztve ]
A sárga inkább piros, mint zöld...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - ÚJ drón, garanciával
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Combo drón szett hibátlan állapotban
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest