- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- GoPro Topic
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Androidos tablet topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple notebookok
Hirdetés
-
Érkezőben a Poco M6 4G
ma 5G-s és 4G-s Pro modell már van, hamarosan lesz Poco M6 4G-s alapváltozat is.
-
Miniképernyős, VIA-s Epomaker billentyűzet jött a kábelmentes szegmensbe
ph A megfizethető, szivacsokkal jól megpakolt modell ötfajta kapcsolóval és kétféle színösszeállítással/kupakprofillal szerezhető be.
-
VR játék lesz az Alien: Rogue Incursion
gp Az év végén érkező program PC-re, Meta Quest 3-ra és PlayStation VR2-re érkezik a tervek szerint.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
válasz M_Atts.caffe #101594 üzenetére
Pedig ha friss, jó kávéd van akkor a szimpla LM-mel nagyon tuti szimplákat lehet húzni.
A 06-ik havi Molinari ORO sem friss, és sajnos a Molinari az utóbbi években sokat változott - és nem előnyére...
Erősen javaslok valami friss P&Y, Pacific kávét - azzal próbálkozz, ne 5-6 hónapja pörkölt kávékkal. pld egy P&Y Get up! vagy Locavore igen jó lenne erre a célra,vagy egy Pacific Rome.....:. bl4ze .:.
-
kr:sz
tag
Sziasztok!
Édesapámnak gondoltam karácsonyra vennék egy újrahasználható nesspresso kapszulát. Tudom, hogy a csoportban ezeknek a kapszulás világnak nincs különösebb "rajongó" tábora, de szeretném, ha apum is élvezne kicsit jobb kávét a nesspresso gépével. Esetleg tudtok ajánlani valami jófélét?
Köszi előre is az ajánlásokat!
-
Xabi78
aktív tag
válasz bl4ze #101601 üzenetére
Én a Pacificaffe kínálatából a La Piazzat javaslom inkább, klasszikus ízvilág, picit világosabb pörkölés, jobban bírja a hőt, lassabban öregszik, 2-3 napig a babtartályban hagyva sem döglik meg. Szerintem nagyon kiegyensúlyozott blend, gyakorlókávénak tökéletes.
A Rome-al az utolsó tapasztalatom (biztosan több, mint 1 éve), hogy marha könnyű megégetni, és nagyon kikönyökölt belőle a robi. Bár az is igaz, hogy valamiért a Gaggia Primo nagyon kihangsúlyozta a rossz robusta ízeket.Cave canem!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kr:sz #101602 üzenetére
Majd kijavítanak, de tudomásom szerint azért rossz az újrahasználható kapszula, mert esélyed nincs úgy beletömöríteni a cuccot, mint a gyáriban van. Ergo nem lesz jó a végeredmény akkor sem, ha normális kávéval etetnéd, rendesen őrölve.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz zolnagy #101566 üzenetére
és nem is drága.
Aszongyad még hány gramm volt a miben?
Nekem erős a gyanúm, hogy a pidem valami párhuzamos univerzum számait mutatja. Egy világos pörk 92°C-n citromlé volna belőle..."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #101607 üzenetére
Nem, azért rossz mert így teljesen értelmét veszti a kapszulás kv. Ugyanannyit kellene pepecselni vele és elég kétséges a végeredmény. A kapszulában pedig nincs tömörítve a kv, ha rázod hallani ahogy mozog benne.
-
gippazoid
senior tag
válasz kr:sz #101602 üzenetére
Én Aldis kapszulát töltögettem mert nem mertem tavasszal boltba menni. Az őrlőt a legfinomabbra állítottam de a gyári kapszulában még így is finomabb volt az őrlemény mint amit én tudtam produkálni. A bolti őrölt kávé meg nagyon messze áll tőle, az lefőzhetetlen az Aldis gépen.
Lehet hogy a Nespresso is valami ilyesmi lehet.
Ha kibontasz egy kapszulát meglátod és össze tudod hasonlítani bolti őrölt kávéval.
(Amúgy az Aldis kapszulában tömörítve is van ám rendesen a kávé)
[ Szerkesztve ]
Gippazoid Novelties Inc.
-
WiZARD
addikt
válasz bbuffy #101603 üzenetére
Azt tudom, hogy várni kell rá, de most pl rendelni se lehet. Csak az indiegogo lap van és nézegetni kell naponta?
#101606 Bandi8607
Köszi, pár napig megpróbáltuk az elviteles témát, de sajnos nem volt kellő érdeklődés. Remélem mihamarabb újra nyithatunk rendesen.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
zolnagy
őstag
válasz RetepNyaraB #101608 üzenetére
18,5 g volt a 12/18g IMS szűrőben. Ilyenben: [link]
-
bayarena
aktív tag
Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata Rocket Giotto R kavefozovel kapcsolatban? -
kr:sz
tag
válasz sz.zs. #101610 üzenetére
Természetesen nem szeretném szivatni. Nem messze tőlük, ahova járnak kenyérért nagyon jó olasz presszókat iszik. Na már most ott le is őrölnének neki egy keveset, hogy pár napig akár otthon is élvezhesse amikor nincsenek nyitva. Ez volt az alapgondolat, hogy lehet, így tök jó lenne neki egy újratölthető kapszula.
@koxx: Alapvetően arra építettem volna, mint amit írok sz.zs-nak is, hogy leőrölnek neki egy keveset, amit otthon betölt és elvan pár napig egy olyan kávéélménnyel ami talán többet adna, mint a nespresso.
@gippazoid: köszi a tapasztalatot.
-
-
kzoltann
aktív tag
válasz kr:sz #101617 üzenetére
Sajnos/szerencsere nagyon jo ebben a nespresso. (Ugyanaz a dolog mint leallni hulyekkel vitatkozni, tapasztaltabbak es megvernek a sajat teruletukon)
Nem fogja tudni otthon eloallitani. Ha amugy sem specialty vonalon fogyszt kavet nem fog tudni nagyon jobbat inni abbol, hogy leorlik neki xy helyen es betolti. Es ha nem
jatszadozik merleggel, valoszinuleg nem is lesz konzisztens eredmeny, ami szerintem pont elvaras, hogy low effort gomb megnyom ok a kave.Tobb spacialty porkoloktol olvastam, hogy nem eleg csak leorolni egy sima espresso porkolest, mashogy kell hozzaallni, mert hohianyos elegge a nespresso es emiat nekik is kicsit sotetebbre kellett hagyni, mashogy kellett porkolni.
[ Szerkesztve ]
-
pbalint
csendes tag
-
weinmaker
őstag
Nagyon off, de sokan vagytok itt Ha valakinek lenne baráti áron eladó direct drive-os lemezjátszója az dobjon már privátot típussal és árral. Nagyon köszi! Szeretnék egy kicsit retrózni nem elvarázsolt árakon. Illetve ha van bakelited ami nem kell az is érdekel, adok cserébe cd-t vagy dvd-t
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Toobee
veterán
Jövök egy kis 9Barista videóval ismét, ha még nem túl unalmas nektek. Én borzasztóan élvezem vele a játékot. Most arra voltam kíváncsi, hogy filterpörivel mit művel, úgyhogy mértem 36 gramm Figa Coffee - Brazil San Rafael kávét, aminek a felét kapta meg a Fellow Ode, felét meg a Kinu. Összehasonlításnak alá berakom a reggeli adagot is, ami egy közepesen sötét pörkölési szint alatt futó Honduras Cauful. Az azért látszik, hogy a crema színe merőben eltérő, bár egy filterpöritől nem várható el, hogy olyan jól muzsikáljon e téren. Az ízében csalódnom nem kellett, azokat a jegyeket fedeztem fel, mint a La Scala esetén, bár azt a színvonalat azért nem éri el, de ennyi pénzért ez a végeredmény több, mint jó. Újra venném.
Kicsit a számokról:
18 gramm őrleményből lett 43 gramm itókám. Olyan 4,5 percnél indul meg a dolog, ez az ideális tartományba esik (4-6 percet írnak hideg kotyesszal). Amikor elkezd intenzívvé válni a rotyogás, akkor már lehet tudni, hogy hamarosan megindul az arany, úgyhogy érdemes megragadni a gáztűzhely tekerőjét, ezzel tök jól lehet szabályozni a lefolyás sebességét. Indukcióson ez nem tudom, hogy mennyire működik jól, gondolom ott is lehet azonnalni változást előidézni az elv miatt, egyedül a rezsó lehet rossz ebből a szempontból.
A szűrő 53 mm-es, volt ilyen kérdés is korábban. Ebből szeretnék venni majd egy IMS precízióst + méretpontos tampert.
Labor:
Figa:
Figa pogi:
AVX:
https://barbieripnk.hu/
-
M_Atts.caffe
lelkes újonc
Ma már egész elfogadható kv-t sikerült csinálnom! A molinari oro jó lesz a családnak.
Nemsokára jön a friss pörkölésű Pacificaffe La Piazza...
A régi Ascaso Steel Uno PID eladóvá vált. Nem tudom a reális árát, de majd szép lassan csökkentem, ha nem megy el.M_Atts
-
general
addikt
válasz Toobee #101624 üzenetére
Honnan tudod, mikor kell elzárni a hőt alatta? Nem forralja, égeti meg?
Ez a Honduras Cauful az egyik kedvencem, most is van itt még egy bontatlan 25 dekás. Ma reggel pedig egy Nicaragua SHG-t bontottam, igaz, bő egy hónapos pörkölés, de tökéletes, nagyon pöpec cortadot csináltam, szinte desszertnek is beillett. Közepesen sötétnek van titulálva, de elég sötét már a bab is. Nagyon rendben van, ízletes.
Lelit Annán a PID 93 fokon volt. (ami ha igaz mínusz 5 fok a fejnél, de mérni nem tudom). Kövér egyszemélyes, 13,5gr (12/18-as IMS kosárban), 1:2 27mp-nél, 35gr kakaót engedtem ebéd utánra. Ha majd duplát csinálok belőle (18gr), biztosan szebb lefolyása lesz, de ízre így is frankó lett.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz general #101626 üzenetére
Nem zárom el, csak a hőmennyiséget szabályzom. Egyáltalán nem éget és a nyomás is megfelelő. Rendeltem hozzá szűrőt is, január közepére jön meg. Ha jól mértem, akkor az 53-as IMS-ből ez passzol hozzá.
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz lojzi1 #101628 üzenetére
Mérni kell, aztán túrni a katalógust. Vagy beütni a Google testvér felületére, majd átbogarászod a találatokat. Sok időt nem töltöttem vele, de ezeket találtam hirtelen:
2000 előtti
2000 utáni[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz home.barista #101635 üzenetére
Nem tudom, olyat nem iszom. Már nem esik jól az algopyrin. Gyártó insta oldaláról van. De ha jól tudom Kalmár már dolgozik a SEP-esítésen.
https://barbieripnk.hu/
-
general
addikt
válasz sz.zs. #101637 üzenetére
na és? így is igen jó kávét ad. egyébként nem 12gr a minimum ajánlott egy 12/18-asban? változó, mikor milyen erőset akarok inni, őrlést igazítom kicsit hozzá. nagyjából mindig 1:2,5-3-at szoktam engedni ez jön be.
jön állítólag december végén IMS 57milis szimpla kosár, ami nem szűkített aljú, asszem 10gr-os. na azt majd kipróbálom, imádnám a kis szimplákat. így is sokat készítek. tudom, nem annyira zamatos, gyengébb, de szeretem na. de ezek a 13,5-15gr közti kövérebb szimplák a kedvenceim.[ Szerkesztve ]
-
Nutra
tag
Ma megjött múlt pénteken rendelt Kapucziner csomag. Nagyon korrekt, mind pár napos pörkölés. Kis pihentetés és utána kóstolom sorban, Velencei gondolások lesz az első. (Ha beválik, akkor az a terv, hogy később kilós tételben véve vendégkávénak ez megy majd a Jurába ) Ünnepekre meg természetesen a karácsonyi blend, a többi meg ahogy kialakul. (2 zacskó megy ajándékba, én is kíváncsi voltam többre, így elmentem az ingyen küldés határig )
Úgy adódott, hogy ezeken kívül szereztem még ma 2 Pacificaffe-t, így végre a többetek által említett PinUp is sorra kerül. Viszont kissé bosszantó, hogy a pesti viszonteladónál csak ez a 2 fajta volt elfogadható (ezek is határeset, októberi pörkölés). Megnézettem vagy 6-8 zacskót és mind régebbiek voltak. Tudtok jobb beszerzési helyet, vagy náluk is inkább webshop az ajánlott? -
benoke11
csendes tag
Sziasztok
Sage Barista Touch ról váltanék (tönkrement) és rocket apparamento-n gondolkozom Sette 270 es örlővel.
Ami a touch on hiányzott az a kézi finomhangolás mind a kávé lefolyásában mind a tejhab készítésében és inkább az automatizmus felől a manuális készítés felé mozdulnék.Kérdés ez a páros jó irány e
Tudtok ebben tanácsot adni van ezekkel tapasztalat?
üdv -
bayarena
aktív tag
válasz benoke11 #101644 üzenetére
En is hasonlo helyzetben vagyok, a Settet mar megvettem, viszont az Appartamento helyett a Giottot neztem ki. Oke, dragabb, de az Appartamento is draga, es ha mar kiadsz erte egy vagyont akkor legyen benne PID, meg szigeteles. Szoval valszeg Giotto lesz, csak nem tudom h V vagy R verzio. Ezert akartam itt kerdezoskodni, de senki nem valaszolt.
-
bbuffy
senior tag
Ha már Giotto akkor rotos legyen.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
rallypix
csendes tag
Kísérletezik még rajtam kívül valaki Sage/Catler/Gastroback DB gépen flow profile-ozással?
Bevált receptek, flow rate-ek, módszerek érdekelnének. Még csak az ötödik shotnál vagyok az átalakítás után, de már most elég bíztató a végeredmény.
Nálam most kb 40ml/30sec a flow rate előáztatásnál (a pumpa 100%-on megy), és így kb 30 sec-nél kezd el csöpögni a kávé. 3-7g után megy a teljes vízhozam 9bar-on, majd a shot végén visszaveszem a flow rate-et az előáztatás szintjére. 19g in, 40-42g out, az egész folyamat kb 60sec, a kávé CasMo Biloya, szűrő IMS Superfine.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GoPro Karma drón távirányító és töltő eladó
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó
- DJI Air 2s FMC drón 7 akkumulátorral!!! - 5,4k video, 1" SONY CMOS
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- Giant Stance 29 kerékpár (L-es méret)