Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Monitor hiba topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
"meg az hogy két hülyeséget kell kerülgetni nem egyet."
Ez becsapós... Az őrlős gépek általában szélesebbek is (ugyanúgy el kell férjen benne az őrlő...), így igazából nem vesztesz túl sokat, ha külön van. Nekem semmivel nem kényelmetlenebb, mint az egybe épített volt, sőt. Én nem vetném teljesen el ezt a vonalat sem. -
Kávé Kálmán
tag
válasz SteelCowboy #101337 üzenetére
Nemnem, világos, hogy nem bántásból. Csak nehogy valaki úgy vegyen 9B-t, hogy a Hario Minimill pünkt fasza hozzá.
Ma gyarapodott az itthoni 9B populáció. Will ide küldte 3 cimbi rendelését és kaptuk egy fúrható/faragható középrészt a SEP-hez is :-). Sokkal kisebb dobozba, kompaktabban csomagolódik mint fél éve (balra a régi). Még most is hátast dobok tőle, annyira világbajnoknak tartom. Nem. Nem tervezem a forgalmazását :-).
-
Toobee
veterán
válasz Kávé Kálmán #101352 üzenetére
Nagyon guszta! Viszont elég kevés infót csepegtettél róla, tuti feketeöves vagy már belőle, csak nem osztod meg velünk. Kaptam TN-t hozzá, bár tegnap dél óta Shipment information received, nem akar elmozdulni innen.
-
HÁZIGAZDA
-
general
addikt
Sok helyen látom, olvasom, hogy általánosan 8,5-9 bar az ideális a karos gépeknél. Ehhez képest nekem fura, hogy a Lelit Annám nekem kizárólag 11 bar környékén dolgozik a mutató szerint, akármilyen az adag, őrlemény...(igaz, a skála 8-12 közötti részt jelzi itt zölden, tehát megfelelőnek) Megnéztem néhámy moddolási videót is, akik 9 bar környékére lehúztak Lelit gépeket, vagy éppen mást, tehát elvileg lehet, kérdés, ennél a gépnél, kell-e...
Szerintetek megérné megpróbálni, megcsinálni? Tudom, lehet be van ragasztva ennél a típusnál az OPV, de nem biztos. És kéne egy nyomásmérő is, ha jól tippelek, valami ilyesmi?Illetve kérdezném azokat, akik szoktak moddolni, mit lehetne esetleg tuningolni egy Lelit Annán? Amennyiért hozzájutottam, simán költök még picit rá, ha van értelme, mert a következő kategória 300k körül lenne, azt most nem. Egyébként meg kedvelem az Annát, a kompromisszumok ellenére. Felső szűrőt, IMS kosarat már vettem hozzá.
szerk: jó, hogy pont post írom, miközben fikázva van a Lelit... nem baj, nekem valamiért kifejezetten tetszik. a Bianca meg gyönyörű.
[ Szerkesztve ]
-
stereofan
tag
válasz general #101357 üzenetére
itt látható, hogy nem tűnik bonyolultnak az állítása.
viszont, hogy a csavar mennyire van "beragasztva", beragadva, mennyire könnyű azt oldani,
azt nem tudom. az egyik hozzászóló írja, hogy egy kicsit melegítve könnyedén oldható, egy másik viszont tönkretette a csavar fejét...úgy látom, egy kis menetrögzítő van a kivett csavaron.elvileg a karon méred pontosan a nyomást, de egy vakszűrővel a gyári műszer is ugyanazt mutatja, nem?
érdemes beállítani, szerintem ennél többet nem tudsz "tuningolni", már csak az előkészítésnél lehet "fejlődni/fejleszteni". talán még szűkítőzni lehetne.
[ Szerkesztve ]
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
MODERÁTOR
-
bluesfan
tag
Ha már szóba került a tiltott márkanév. Az új MaraX-ről van itt a fórumon valakinek személyes használati tapasztalata? Egész jókat olvasni róla net szerte, de érdekelne közelebbi, számomra hitelesebb vélemény is.
-
Xabi78
aktív tag
válasz bluesfan #101362 üzenetére
Van.
Röviden: nagyon jó, és nagyon konzisztens kávékat lehet vele csinálni. Azért van pár hülyeség (kompromisszum), amit meg kell kötni az együttélés során, emiatt nem minden felhasználási területre megfelelő.
Este amikor majd lesz időm, csinálok róla egy hosszabb összefoglalót, ha érdekel.Cave canem!
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Toobee #101354 üzenetére
Itt nem osztanak öveket :-). Max 2-3 alkalom után egy közepesen rutinos kávékedvelő eljut vele a fasza eszpresszóig, aztán lehet itt-ott "farigcsálni", hogyan legyen überfasza. Nagyon kíváncsi leszek rá, ha megtűzködjük szenzorokkal (The Moka Pot Strikes Back :-), milyen adatok jönnek. A miénket egy SEP-ért cseréltük, de szerintem Will nem bír most erre rámozdulni...
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
válasz stereofan #101359 üzenetére
Igen, ilyeneket láttam, de ez tisztább, köszi! (imádom, amikor egy olasz angolul beszél, kész )
Lenne kedvem pár tuning dolgot megcsináltatni rajta, ha valaki vállalja, ennyit megér nekem. Van itt olyan a fórumon?
szerk: igen, az öngyújtós-papucsost láttam, de annyira szerencsétlen a csávó, hogy konkrétan kitakarja a műveletet...bluesfan jól gondolom, hogy a Lelit márka a szegedi szitu miatt lett tiltott? Azért ez elég nevetséges hozzáállás itt sokak részéről. Anélkül, hogy vitát generálnék, lehet ellenszenv a személy miatt, ez tény, kinek-kinek saját dolga, de attól a termékekkel, sőt az árakkal szerintem nincs gond. Pláne az olasz import termékekkel. És szerintem a kávéval sincs gond. Hogy a duma és a körítés milyen, az más dolog.
Én is Szegeden élek, kicsit sértve érzem magam, amikor Szegeddel teszik páran egyenlővé Mordort...A MaraX egyébként nekem is mozgatja a fantáziámat, elérhető ára miatt. Xabi78 enegem is érdekelne az összefoglaló!! Neked ilyen van?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz general #101368 üzenetére
"anélkül, hogy vitát generálnék" -- azt úgy kell, hogy general nem generál, nem pedig de
egyébiránt meg, hogy mennyire tiltott, azt elég jól megmutatja szerintem, ha beütöd fent a keresőbe és megnézed, hogy hány találat van.
akkor tettem szóvá, amikor anno elkezdte atcéla forgalmazni és fura módon elszaporodtak az újonc kommentek, amik mind a márkát nyomták. de ez évekkel ezelőtt volt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
general
addikt
Parci, nem lovalltam bele magam, csak:
Én nem reklámozom, se nem erőltetem a Lelitet. Semleges user vagyok. Egyszerűen árban és tudásban ajánlott azoknak, akik nem tolnak a kezdő szettbe félmillát. Vagy nincs igazam? Mi a gond a Lelittel szerintetek? Tényleg érdekel. Én azért vettem, mert 90-ért megkaptam kiváló állapotban egy Iberital örlővel együtt. Kezdő szett. GC-t nem akartam, mert alu bojlert nem fogok venni. Nincs itthon semmilyen vízszűrő cuccom és nincs is lehetőségem beépíteni sajnos.
Tényleg nem fogok vitázni semmi ilyesmiről, de azt meg nektek kell belátni, hogy ez egy nyitott fórum, bárki betévedhet, (vagy csináljatok magatoknak zárt topikot valahol, teljesen oké), és néhányan pont úgy és olyan látványosan fújnak Szegedre, ami már ellenszenvet válthat ki és nem szimpatikus. Pedig ez a topik kifejezetten szimpi, érdekes, informális és többnyire segítőkész.
Én rohadtul nem pártolom egyik forgalmazót/gyártó/pörkölőt sem, nem érdekel, van jobb dolgom. A hülyeséget én sem bírom, találkoztam és beszéltem is az úrral kétszer, menekülök, nem volt életem élménye. (tudom, hogy olvassa, nem érdekel) De a biznisze nem rossz, nekem helyben van, eddig nem volt gondom velük, nincs bajom vele. (a vásárlással) Ennyi. Pont. Csak ez az erőteljes közutálat néha elég idegesítő, bár tőlem aztán hajrá, ha titeket szórakoztat. De az, hogy egy komplett brand "tiltólistás" legyen valaki miatt, az azért gyermeteg. Nem vagyok régi/hardcore kávés, de nem látom, miért lennének rosszak a Lelit cuccok. Szóval tényleg érdekel, egyszerűen informálisan, miért nem ajánlott! Elő-előbukkan mindig valaki, akinek Lelit gépe van, de szinte azt érezni, félve mondja ki a márka nevét. Vicc.Mellesleg nyugodatn lehet velem is kultúráltan vitázni, úgy, ami előre visz, azt szeretem, mert csak tanulok belőle!
szerk: annál meg aztán nincs gyermetegebb, hogy e3-ban beszélsz olyanról, aki jelen van.
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
válasz general #101372 üzenetére
szvsz a Lelit nem tiltott, nem is volt az - ha jól emlékszem sosem
az meg, hogy ATCéla miért hogyan váltott ki közundort csak magának köszönheti , a mai napig is aktívan tesz érte
Az, hogy Szegeden van és nem Csornán meg sajnáljuk, de tényleg de erről senki nem tehet.Ez a mindent másolok "Niche killer" "Ilyen killer" "olyan killer" meg hát hmm... köhh.....
.:. bl4ze .:.
-
WarLock07222
tag
válasz general #101372 üzenetére
Alapvetően én is agyaltam jó ideig a Leliten, de első espresso gépnek nem szerettem volna mondjuk a 200k+ kategóriát meglépni. A belépő szinten pedig olyan gépeik vannak, amik mind 57mm-es kosárral dolgoznak. Ezt egyszerűen nem tudja befogadni az agyam.
Én alapvetően kísérletező típus vagyok, nem bírok leülni a seggemre úgy, hogy ne próbáltam volna meg egy bizonyos változót a lehetőségekhez mérten minél többféleképpen variálni. Ilyen dolog az összes kosár, illetve pogi előkészítést segítő kiegészítő is, ami egyszerűen nem kapható 57mm-es méretben. Gondolom ez valami elcseszett üzletpolitikai húzás volt a részükről, hiszen így gyárthatnak mindent full egyedibe, a userek pedig rághatják a körmüket, ha valamire szükség van.
Szintén ugyanezen gondolatmenet mellett, nálam a Silvia kb. 2.5-3 hétig volt eredeti állapotában, onnantól szét lett kapva az egész és újrakábelezve, PID-del, mindennel. Ránézve a belsejére a hasonló kategóriájú Leliteknek, egyszerűen nem szívesen túrkáltam volna benne nyakig, mert olyan kesze-kusza hatása van az egésznek. Ez megint olyan dolog, hogy ha nem akarod minden héten csesztetni belülről a gépet, vagy nem vagy szerelő, akkor megintcsak nem érint különösebben.
Szó, mi szó, ha belépő szinten veszel egy gépet azért, mert szeretnél inni egy jó kávét, SZERNTEM nem olyan nagy hiba Lelitet venni, mert biztos vagyok benne, hogy azzal is lehet jó dolgokat művelni.
-
bluesfan
tag
válasz general #101374 üzenetére
Akkor leírom 3 (bővített) mondatban. Szerintem nem mondta senki, hogy nem ajánlott márka, én személy szerint 3 típusát próbáltam, jelenleg is van egy Victoria és egy Anna a birtokomban. Tény, hogy vannak gyengéi(az 57-es kosárméret agyrém, az Anna váza nem atomstabil és a K-elem a kazán tetején van bennük elhelyezve), de szerintem abszolút mértékben használhatók egy korrekt kávé elkészítéséhez. Évek óta használom őket és 2 db elpukkant szilikoncsövön kívül egyéb szervizt nem igényeltek a szokásos tisztasági karbantartáson túl.
Egy jó őrlővel nagyobbat is tudnak ugrani jó minőségű alapanyaggal.[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
válasz WarLock07222 #101376 üzenetére
Igen, én is ezen agyaltam, amikor megvettem: 57mm vagy alu bojler. Inkább az 57mm mellett döntöttem, tisztában voltam vele, hogy korlátozottak a kiegészítők, de ez egyelőre nem annyira zavar. Belépő kategóriánál valóban kompromisszumos a kivitel, ezt én is látom, de a kávé, amit kapok, rendben van, sőt sokak szerint árához képest meglepően korrekt. 90ért vettem, mint írtam, és ennyiért rézbojler és PID is van. (oké, olyan, amilyen, de akkor is tudom variálni a hőmérsékletet)
bl4ze egyetértek, a marketingdumája idegesítő, egyszerűen elengedem, és infókat szerzek onnan, ahonnan tudok, pl innen is. -
MPowerPH
félisten
Helo.
Gondoltam eladas elott vizkotelenitem az S1 -et. En kis naiv, azzal nem szamoltam, hogy hiaba rakom a tartalyba a materiat, ha a steam boiler -ben van vagy 8dl viz, igy a higitasi arany ott nem lesz tul idealis. Szoval neztem, hogy mivel ennel meg nincs leereszto csavar alul, felulrol kell leszedni vacuum breaker -t, es azon keresztul szepen leengedni a vizet, meg pontosan lemerni, hogy mennyi jott le, mert majd annyit kell ratolteni, ha vegeztem. Na most pont 3/8 od 1/4 id csovem nincs, es nem is tudom, hol tudnek gyorsban venni. Nagy gaz az, ha egy hatarozott mozdulattal megragadva a gepet, a kezemmel egy edeny folott siman megforditom, es ugy kifolyatom?
A brew boiler -nel eleg az, ha rendesen, parszor vegigjaratom? Abban gondolom nincs viz, szoval az a mar bekevert materiat fogja felszivni a tartalybol?! Max. egy kicsit erosebbre keverem. Azt nem nyitnam fel, mert specko kulcs kell hozza, meg egy tomitest utana cserelni kell, amit kulon meg kellett volna mar rendelnem.
Btw, hozza vagyok szokva, hogy az automata gepeknel a descale is automatikus folyamat, es a boiler tartalmat is leuriti maga, mielott elinditod.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Koczó93 #101382 üzenetére
De csak azert, mert anno irtam is, ha bevalik, akkor veszek egyet ujonnan. Es nekem bevalt, szoval aldozok ra, es az ujra mar en vigyazhatok az elejetol kezdve. Azt meg nem dontottem el, hogy Mini Vivaldi II vagy Dream T lesz, errol meg ertekezek mashol.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Xabi78
aktív tag
Na, akkor Lelit MaraX.
Kb. 1 hónapja használom, ezért még csak az elején vagyunk az ismerkedésnek. 0:0-tól nagyon jó kávékat húzok vele, ihatatlant pedig egyszer sem. A klasszikus és a konzervatívabb újhullámos kávékat preferálom, elsősorban Paljoc és Pacificaffe vonalon mozgok, de a Roastopus kávéi is megfordulnak nálam. Előtte Gaggia Primo volt, ahhoz képest sokkal kevésbé macerás, nem kell annyit játszani, nehezebb megégetni a kávét, és ez tud gőzölni normálisan.
Az összeépítési minőség jó, rendes minőségű acéllemezek vannak benne, nem nyeklik-nyaklik, fél kézzel teszem föl és veszem le a kart, nem csöpög, nem tűnik gagyinak, a belseje is szép, átgondolt, a szerelése is könnyű ( a gaggiához képest is). Rendes minőségű csövek és ipari alkatrészek vannak benne, a fej is rendben van, szép kidolgozású. 20 kiló körül van a gép. A gőzbojler 1,8l rozsdamentes acél. A pumpája a szokásosnál kicsit csendesebb. Én inkább azt mondanám, tompább, és kevésbé zavaró a hangja, de a csészék miatt be tud csörömpölni így is.
A MaraX 2 módban tud működni: normál HXként, amikor a gőzbojler nyomását a gőzbojler hőmérséklet-szabályozásával állítja be. Bevallom, ezt a módot nem használtam, nem igazán látom létjogosultságát. A másik az X mód. Gyakorlatilag 2 hőszenzor, plusz piden keresztül egy összetett algoritmussal szabályozza a kávéfőző működését (hivatalosan „brew pioritiy” mód, ezt nem tudom, hogy lehetne fordítani). Ilyenkor a termoszifon hőmérsékeltét a gőzbojler hőmérsékeltállításával, gyakorlatilag áttételesen szabályozza.
Bekapcsoláskor elég durván bedurrantja a gőzkazánt, ilyenkor a gyors felfűtés érdekében a nyomás 3 barig is felmegy. Kb. 20-30 perc így is a melegedési idő, ez nem sokkal több, mint a Gaggia esetében, szerintem vállalható. Szerencsés, hogy a bekapcsológomb mechanikus, így rá lehet kötni egy okoskonnektorra, így nálunk minden reggel 7kor már üzemmeleg, meleg csészékkel.
A hőmérséklet egy 3-as váltókapcsolóval szabályozható. 0: 90-91, 1: 92-93 2: 94-95 fokos beállítást jelent. Ezt én nem mértem ki, de a neten elég meggyőző videók vannak arról, milyen stabilan tartja a beállíott hőmérsékletet. Ez elsőre kevés lehetőségnek tűnik, de eddig minden kávéhoz találtam jó beállítást, pedig a 2-es fokozatot csak kipróbáltam, és soknak tűnt.
Stabil állapotban a kazánnyomás 0,6-0,8 baron van. Ilyenkor gyakorlatilag a kávé előkészítése után (hűtőcsapolás nélkül!) felrakja az ember a kart, és lefőzi a kávét. Van benne egy jó automatizmus, kávéfőzés közben a rendszer bekapcsolja a fűtést, így miután megtörtént a csapolás, gyakorlatilag a gőznyomás 0,5-1 perc alatt eljut 1,5 barig, amit stabilan tart. Én ilyenkor szoktam gőzölni, a gőznyomást stabilan tarja gőzölés alatt 1,3-1,5 baron. Kis rutinnal nagyon szuper tejhabot készít, még az én korlátozott képességeimmel is egész jókat öntök.
Ha több kávé kell, akkor ha a csapolások között 2-4 perc telik el, akkor elég hőstabil a rendszer. Viszont 5 perc után „elszáll” a hőmérséklet, és 15 perc után stabilizálódik ismét. Tehát nálam, ahol jellemzően 1-4 óránként van egy csapolás, tökéletesen működik.
Jellemzően a reggeli rutin kávéőrléstől a kész eredményig (1 kapu 1 esp. machiato) 3 perc alatt készül el, és ez párszor simán ismételhető 3 percenként. Ha megáll a folyama, akkor a hőstabilitásra várni kell negyed órát. Emiatt szerintem irodába nem igazán alkalmas, házi baristáknak annál inkább.
Valamilyen megfontolásból az OPV vizét a tálcába vezetik gyárilag, emiatt elég sok vizet pacsál el hűtőcsapolás nélkül is. Erre van megoldás, egyesek az OPV vizét egy csővel a tartályba, én egy átkötéssel a pumpa elé kötöttem, így a vízfogyasztás minimális. Lehet vele együtt élni gyári állapotban is, de én inkább szétszedtem és összeraktam, elment vele fél óra, azóta tuti. Jó nagy csepptálcája van egyébként.
A lényeg pedig: egy nagyon durva szintugrás a Gaggiához képest (primo, szűkítőzve, PIDelve, de rézkígyó nélkül). Sokkal konzisztensebb a végeredmény, gyorsan lehet jó kávékat készíteni, nem kell annyit bíbeblődni a beállítással. A Gaggiánál nagyon zavart, hogy nagyon pontosan kellett beállítani minden, hogy ne legyen se keserű, se savanyú. A keseredéssel állandó problémáim voltak. Robusztás blendekből valahogy mindig kihangsúlyozta a robustat. Ennek kifejezetten jól állnak a klasszikus kávék. Jellemzően 1-es fokozaton használom, a sötétebb kávéknál 0-n. A 2-est kipróbáltam egyszer, de a Roastopus világos etiópját kicsit megégettem, visszaraktam 1-re, úgy tuti volt. Állítás után kell neki kb. 10-15 perc a hőstabilitásig.
Én BFben 300e-ért vettem. Ezen az áron egyszerűen nem tudtam otthagyni. Szerintem ennyi pénzért ennél jobb E61 fejes gép nincs a piacon (sokat kerestem pedig, de nem találtam). Az első reális alternatíva az Expobar Office Leva Dual, azt is nézegettem, de sehogy sem tudtam rávenni magam, hogy 500k-t költsek kávéfőzőre. Nekem fontos volt, hogy számlás legyen (cégben el tudom számolni), plusz hogy garis legyen. Ahogy láttam, az értékét is jól tartja, ezeket a gépeket 280-300e körül el lehet passzolni jó állapotú használtan, így sok kockázat nem volt benne.
Bocsánat, ha hosszú voltam. Ha van kérdés, szívesen válaszolok.Cave canem!
-
bluesfan
tag
válasz Xabi78 #101384 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót, számomra nagyon sok hasznos információt tartalmaz.
Úgy érzem sokan vannak, akik beugrottak ilyen gépbe és nem biztos, hogy ténylegesen barista vénával rendelkeznek. Na ezek közül biztosan lesznek eladók, ebből szeretnék majd egyet alkalmilag kifogni. -
bbuffy
senior tag
Járt nálam ma egy Flair. Sikerült kipróbálnom, de úgy vélem ez nekem túl macerás. Sima régi klasszik Kalmár steampunk nyomásmérővel, ami mellesleg tök jól néz ki. De ez hogy bögrébe a fejet, locsolgatni forró vizzel, ez nekem nem gyere be. Mellesleg jó sok koszt csinál. Kávét nem ad rosszat másodikra már, kicsit más az állag, olyan habos-krémes, ( nem nyomásfokozós), de jó. Itthonra nem kell ennyi macera, utazni túl macera. Nyilván berutinozható a dolog, de a külön fejmelegítés nálam elvitte a dolgot. Egyenlőre off, jó hogy kipróbálhattam viszont. Nem kívánom ezzel senki kedvét elvenni, maga a feeling biztos odatesz még a mérlegre, aki ilyen beállítottságú, de nekem nem elsődleges lenne, amire kell arra nekem inkább vmi kotyesz/filter marad majd.
Ja és annyira nem stabil, én simán csinálnék otthonra hozzá vmi gránit talpat.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bluesfan
tag
Ha valaki rámenne egy Annácskára, itt egy egész jó vétel.
-
HÁZIGAZDA
válasz bbuffy #101387 üzenetére
ahogy szerintem a daráló legyen motoros, a kávégépnél nekem tök oké, hogy kézzel kell lenyomni. de, alapvetően, legyen már fűtése, különben egy prés, nem egy kávégép... (de belátom, hogy meghakkolható a prés is makulátlan eredményre)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
general
addikt
válasz Xabi78 #101384 üzenetére
Hú de király, köszi az olvasmányos leírást! Ez a PL62X gondolom, a többi MARA miben különbözik, azok csak HX-esek, ez meg "hibrid"?
Az E61 egyébként miben különbözik a többi, "normál" géphez képest? (Pl hasonló árú Lelit Elizabeth, hogy márkán belül maradjunk) Ezt az infót még nem derítettem ki. -
Tomi_Sci
őstag
A portadildó nem az eredeti kar hozzá, az egy Speedsteré. A gyári karja tökátlagos, "ipari Gaggiás" nyéllel. Vagy lehet Te is ezt írtad, csak nem volt egyértelmű számomra, arra érted-e, hogy lekopizták a kart.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
stereofan
tag
Rhino Coffeee Gear Dosing Scale barista mérleg
ezzel van esetleg valakinek tapasztalata?minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest