Hirdetés
-
Olcsó 5G-s ajánlatot nyújt a Realme Indiának
ma Megérkezett a Realme C65 5G, az első készülék a MediaTek Dimensity 6300-zal.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Gray Zone Warfare - Napokon belül kiderül, hogy mikor indul a korai hozzáférés
gp A jelentések szerint a zárt tesztek sikeresek voltak, hamarosan még többen belevethetik magukat a programba.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tragger
tag
Szerintetek van érdemi különbség egy Clever Dripper és egy Hario Switch között? Én nem igazán látok a metódusban.
-
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek lenne eladó La Pavoni Europiccolája eladó, annak Én személy szerint tudnék örülni
Vagy esetleg baráti körnél, akiről tudtak csak esetleg nem fórumtag!?! -
general
addikt
válasz hcstuning #100947 üzenetére
Hú köszi az infókat!
Nagyon a Mignon felé hajlok, mindenhol dícsérik. 55-ös sík kés, picike, halk. Egyedül a kicsi finomság állító zavar, most egy Iberital Challenge van, azon kb. ugyanekkora gomb van, csak állítva van, nem fektetve. Ez is fokozatmentes, de utálom tekerni. És nehéz visszaállni a jó állásra, ha pl. szimpla után duplát iszom később. -
pbalint
csendes tag
Szerintem még két dolog fontos lehet:
- a Clever Dripper mellett szól, hogy könnyebb előmelegíteni.
- a Switch egyik nagy előnye, hogy nyugodtan felteheted egy bögrére, akkor sem fog automatikusan kinyílni, csak ha akarja az ember.[ Szerkesztve ]
-
hcstuning
tag
válasz general #100955 üzenetére
Ebben 50-es van, nagyobb (drágább) tesók vannak 55-össel. Ízben / sebességben szerintem nem lehet nagy különbség, cserébe olcsóbb a csere
Hozzá lehet szokni amúgy, de tény, hogy nehezebb ezen visszatalálni, mint egy fokozatokkal előre megáldott őrlőn. Mindent azért nem lehet Érzetre egyébként jó az állítási metódus, csak nem annyira precíz.
-=Joey=-
-
cotagg
tag
válasz 72lakiluk #100806 üzenetére
Írjál nekik a törött fedô miatt. Amikor én vettem az elején a gépet James nagyon készséges volt, nem tudom ez mennyit változott azóta.
Csiszolás / olajozásnak olvass utána, kiváló leírások vannak, de ha még nem csináltál ilyet lehet érdmesebb lenne elôbb valami régi vágódeszkán kitapasztalni a dolgot. Vagy megkérni valakit, hogy csinálja meg neked. Én ezeknek a kávés dolgoknak az olajozásához nem használtam drága cuccot, tökéletesen megfelelő volt az ikeás Skydd nevű vágódeszka olaj. Ennek egyszerű a használata és teljesen szagtalan, nem nagyon lehet elrontani.
Az enyémnek egyébként nem volt ilyen a fa felülete.
-
WarLock07222
tag
válasz pbalint #100956 üzenetére
Nekem Switch van itthon. Szerintem nem kifejezetten nehéz előmelegíteni, pont a switch rész miatt. Egy sima üveg V60-vel több gond van szerintem.
Megegy gondolat, hogy a Switchbe belemegy a talp nélküli üveg V60-01 tölcsér is, szóval lehet egy személyes módra is váltani vele.
Én amúgy alapvetően V60-vel indultam le a teljes kávés lejtőn szóval nyilván megvan az elfogultság. Egyszerűen imádom nézni ahogy pörög benne a lötyi lefolyás közben. Plusz van hozzá körülbelül végtelen technika, amik ugyanúgy használhatóak a Switch-csel, csak eldöntheted hogy mikortól folyjon ki a víz belőle. Vagy használod úgy, mint a drippert. Nekem a Clever dripper ehhez képest ilyen one-trick-ponynak tűnik.
-
Toobee
veterán
válasz WarLock07222 #100960 üzenetére
Olyanok vagytok, most megint nézegetem a cuccokat. A bontatlan V60-01 helyett inkább egy Switch kellene? Annyira bejött a textilszűrő, hogy nem is foglalkoztam a papíros verzióval. Viszont a Switch érdekes, jó kis játék lehet az is. Coffeedesken egyébként kapható. A Kruve csésze miatt amúgy is szeretnék rendelni, mondjuk azt írták nekem, hogy csúszik a szállítmány, karácsony előtt válószínűleg nem ér be.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
WarLock07222
tag
válasz Toobee #100963 üzenetére
Nekem nagyon bejött az ízvilág amit lehet vele tolni. Valahol tényleg a french press és a V60 között van, de mindkettőnek az előnyös vonásaival. Én amúgy a Téeszből vettem, most raktároztak be a kancsó nélküli verzióból, szerintem nem rossz áron.
Amúgy hagyjuk is ezt az "olyanok vagytok dolgot". Mindenki itt nyomatta hogy mennyire király a manuál, erre már itt a Robot a konyhában... Istenkém.
-
adriankoooo
senior tag
Switchen reggel kipróbáltam a fordított technikát (víz először, majd a kávé), ami tegnap volt a Hoffmann videóban és tök jól működött. A sok fine miatt lassan szokott lecsorogni, most simán 1 perc alatt.
-
mjxb90
csendes újonc
Sziasztok,
GAGGIA VIVA DELUXE-ról keresnék részletes leírást, értékelést valahol, tudtok ilyen oldalt?
Persze személyes véleményt is szívesen meghallgatok!
(belépő szintnek keresgélek eszközt)Köszi!
-
mjxb90
csendes újonc
Rendben, köszi!
-
general
addikt
válasz gboszi #100978 üzenetére
Vajon észrevehető a babok minőségének (frissességének) "romlása", ha 3-5 napig a babtartályban állnak, kvázi a szabad levegőn? Ezen már sokat gondolkodtam. Most hűtőben tartom a szelepes eredeti csomagolásban, mindig 250 gr-kat veszek, és abból mérek ki adagot, aztán vissza a hűtőbe.
Erről mi a vélemény általában?
-
soldier2
őstag
válasz general #100979 üzenetére
Kávé függő. A munkahelyen a Pallyotz Locavore simán elvan 1-2 napot, max kicsit kevesebb a crema, de lehet ezt is csak képzelem. Otthon a specialty kávékkal meg babtartály hiányában nem kísérleteztem.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz general #100979 üzenetére
Az oxidáció biztos rossz. Egy olaszos pörkölésnél talán kevesebb érezhető, egy világosnál sokkal inkább. Nem véletlenül vannak szelepesbe csomagolva a babok. A mélyhűtő pedig kontroverz véleményeket szül; a kicsapódó vízpára ugyanúgy rossz, mint a beáramló oxigén. Minden alkalommal mikor kiveszed, a hősokk kinyomja felületen a párát, ez ráfagy, stb. Megoldás a külön porciózva, adagonként fagyasztás lehet, akinek nincs magánélete
De ha azt nem is, akkor a szelepes zacsit tedd zárható uzsonnászacskóba és próbáld kinyomni a levegőt, majd lezárni. Így kicsit tovább friss, mint a szekrényben. Vagy veszel légmentesre zárható dobozt (engem harmadik hete hiteget a bartenders.hu, de lesz ez egy hónap is )"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
zolnagy
őstag
válasz RetepNyaraB #100981 üzenetére
Szerintem az adagonként porciózásnál nem az idővel van a baj, hanem, hogy van-e helyed a fagyasztóban. Igaz a porciózás időt vesz el, amit viszont megnyersz a kávékészítésnél apránként, mert nem kell méricskélned. Én nem fagyasztok, csak kis mézesüvegekben adagonként elteszem a spájzba. Reggel, ha felkelek, csak előveszek egy üveggel, beleöntöm az örlőbe és kész. Nekem ennyit megér így is, mert amíg elfogy egy zacskó (1/4 kg, kb 10 nap), addig ugyanolyanok a kávék. Zacskóból adagolva a vége felé mindig már rosszabb volt.
-
-
#75655680
törölt tag
válasz iatti #100984 üzenetére
Láttam olyat, hogy kis kémcsövekben rakják a fagyasztoba, adagonként. Jó megoldásnak tartjátok?
Ha ugyanígy kimérem kis üvegekbe, de nem fagyaszom le ott nem baj hogy nem tudom a zoxigént kipréselni mint egy szelepes zacsiból?
Mostanában azt csinálom, hogy a pörkölés után 7-10 nappal bontom ki először. Azonnal áttöltök mondjuk 80-100g-ot egy régebbi szelepes zacsiba, majd kinyomom belőlük a levegőt. Csak amibe a kisebb adagot raktam azt nyitogatom. Ha elfogyott utántöltöm. Így nekem úgy tűnt hogy érezhetően tovább volt jó a kávé.
-
qvik27
tag
válasz RetepNyaraB #100981 üzenetére
Ezt a hősokkos párakinyomást én furcsának gondolnám. A babok hőmérséklete fagypont alatti (másképp nem is tudna rájuk fagyni víz). Ami viszont biztosan történik ilyen tárolás esetén szobahőmérsékleten történő nyitásnál, az az, hogy beáramlik a melegebb levegő, aminek a páratartalma lecsapódik a hideg babszemeken. Azt nem tudom, hogy ez tud-e ártami a minőségnek érezhetően -10-15 fokon.
A szelepek sztem. kifelé engednek, befelé nem.
A babtartálynak nincs fedele? Ha van, akkor nincs szabad levegőn. A tartályokkal sztem inkább az a helyzet, hogy az őrléskor keletkezett hő egy része a babok felé távozik, így az aromák pl. gyorsabban illannak.
Én adagonként őrlök, kab. 4-5 nap alatt megy el 250 g, óvatosan nyitom és gyorsan csukom a zacsit, úgy, hogy minél kevésbé szellőzzön ki, persze a vége felé így is érezni különbséget a nyitáskorihoz képest.[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
bbuffy
senior tag
Espazolla helyzetjelentés. Hát ez tényleg jó. Annyi kosz kijött nem is gondoltam volna. Napi zárásnál nagyon hasznos. Megkövetem amit irtam korábban. Elején kicsit neztem hogy kell összerakni, de szög egyszerű. Kóros hardereknek mindenképp ajánlott. Meg amúgy is.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
Na meg annyit hogy kuponnal 130 eurora levihető az EKG ingyen postával.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
-
vicces1
aktív tag
válasz qvik27 #100987 üzenetére
...óvatosan nyitom és gyorsan csukom a zacsit,
Ezzel a nick-el el is hiszem, hogy nincs ideje nálad a baboknak oxidálódni a zacskónyitásnál-én ehhez már lassú vagyok, két nap után pusztul a világos afrikai nálam, ha ezt érzem megy a fagyóba 18-20gr-onként a híres 47-es hexa mézesekben
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
Karex
senior tag
válasz bbuffy #100990 üzenetére
[link]
Még az akkori akció után néztem pár napig, hogy 'csakkéne, hiába megoldanám egy db papírtörlővel is ugyanazt a rendrakást (nagyjából). Aztán mégsem léptem, főleg az itteni általános vélemények miatt. (bocsi, SoundON!)
Főleg azért is bosszant, mert azóta sem kapható, illetve ha van, akkor EUR/ egyéb creditben 2x annyiért.
Ecce homo... -
RetepNyaraB
veterán
válasz vicces1 #100997 üzenetére
Nna ez az. Van 50db mézesem (még a GC-hez járt), melyekbe koppra ~14g fér. Szimplának dupla, duplának kevés
qvik27@
bénán fogalmaztam, a meleg levegő párája csapódik ki a hideg babokon, igen. Ugyanúgy oxidálja őket, mint a levegő. A fagyasztás miatt talán lassabban, de nekem a 250g zacsi ugyanúgy sokat veszít az értékéből a végére
bbuffy@
nem mondod, hogy van értelme ennek a műanyagdarabnak"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, 2 táv, koffer
- GoPro Karma drón távirányító és töltő eladó
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- Tissot Prx Férfi Karóra eladó! Ingyen posta!