- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Megbírságolták a Razert a Zephyr maszkok miatt
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Autóhifi
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Képeken az egyik kameráját elvesztő Sony Xperia 10 VI
ma Részletes anyag került fel az internetre a Sony idei középkategóriás telefonjáról, három helyett két hátlapi kamera várható.
-
Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
it Az AI-t kiszolgáló adatközpontok olyan nagy energiaigénnyel bírnak, hogy egyre több atomenergiára van szükség.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
válasz Karex #100448 üzenetére
Én rég óta használom ezt az ESPAZZOLA cuccot és imádom!
Csak ajánlani tudom!
Ha azt mondanám hogy a világ legjobb dolga se tudnátok már jobban lebuzizni
Persze én extrém fasz vagyok mert minden kávé után nyomok egy full tisztítást ezzel. Minden más kefével/eszközzel ellentétben ez nem pancsol, gyors és szuperhatékony.[ Szerkesztve ]
-
roBEEsz
csendes tag
válasz Karex #114940 üzenetére
Én végül emellett döntöttem, elég sokan használják.. de lehet hiba volt..
Ránézésre nekem nem tetszik az őrlemény, nem tűnik túlságosan homogénnek.
Alapvetően már mielőtt váltottam volna a maroktamperre, illetve a a single dosera, viszonylag szép, csatorna nélküli lefolyások jöttek nakeden..
Most, hogy megléptem ezt a két változtatást, valamiért be is csatornásodok, illetve a lefolyás sem szép... (tény és való, hogy jelenleg kicsit túl finomra van állítva az őrlésem, kicsit érzem is hogy keserű.. de szerintem ennyire nem durván..)
Szóval nem tudok rájönni, hogy mely tényező lóg ki a sorból..
-
#69379456
törölt tag
válasz Karex #118535 üzenetére
Wow, köszi szépen. Érdekes, mert nekem "szemre" nagyjából a jx és a k vonal ugyanaz, jó látni, hogy mik az apróbb, de mégis fontos különbségek. Olvasgattam kommenteket, tapasztalatokat, sokan írják, hogy a jx-től felfelé mindegyik szuper presszót tud, és pl nagy előnye a comandante-vel szemben, hogy kintről is állítható és finomabb beállításaik vannak. Viszont a k-szériáról szinte semmi rosszat nem olvastam, legtöbben presszóra használják. A hétvégén sikerül kipróbálnom majd egy K-PLUS-t, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a comandante "ellen"
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Karex #118546 üzenetére
"akkor miért csak a K-Plus-nál van direkt portafilterhez való őrleménytartó?"
Én csak cold brew-hoz használtam egy ideig, ami "némileg" nagyobb őrleményméret "némileg" kisebb tapadási hajlandósággal, de még így is nagyon sokat kell kocogtatni ahhoz, hogy lemenjen minden. Szóval szerintem nem nagyon jött be nekik a design, ezért se erőltették. -
icm
tag
válasz Karex #119035 üzenetére
Nem szép, főleg akkor ha vadi új. Ha tudod mutassad meg a képet az itthoni forgalmazónak (expoly?) akitől vetted és jó eséllyel benne lesz, hogy kapj egy cserében. Max Ő is visszakülni. Nem fog szétrobbanni főzés közben ha ez a félelem. Csak tippelni tudom, hogy szerszám kopás lehet a dologban, ettől még lehet tök jó a cucc. De engem zavarna ez.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
qvik27
tag
válasz Karex #119045 üzenetére
Én visszaküldeném. Ezzel a karccal nem hinném, hogy az IMS minőségi kritériumainak megfelel.
Amit valós mémi negatívumként el tudok képzelni a használat során, az az, hogy a felső peremen is meglevő karcnál esetleg szökhet valamennyicske nyomás, illetve szorításkor, lazításkor cincálhatja a tömítést.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
rastacsz
tag
válasz Karex #119045 üzenetére
Simán benne van, hogy ott lesz egy állandó csatornásodási pont. Gondolj bele, a nyomás hatására a víz sokkal könnyebben utat talál magának a kosár mélyedésében a paláston és a kávé pogácsa meg kb csak dísznek lesz benne.
(bár van arra tippem, hogy lesz róla poszt, hogy a kedves vevő a béna, ez csak esztétikai hiba és isteni csokibomba készül vele még a zöld kávéból is a crm3007g-vel, mert annak rozsdamentes bojlere van, nem úgy mint a gaggia classicnak és különben is, a la marzocco leva gyári szűrője meg félre volt lyukasztva és a pro x kosár a király, mert ugyanaz, mint a decent meg a pullmann, de amúgy hol hirdessen, mert éves 30% a növekedés és ne vegyél x márkájú mérleget, hanem vedd meg ugyanazt tőlük, olcsóbban, csak várjál, mert majd fél év múlva lesz, addig meg mérd ki a kávét a szobamérlegen, meg 30%—kal nőtt a forgalmuk, ezt fontos elmondani többször. Valami kimaradt? ) vagy úgy kezelik, ahogy kellene@Cathfaern
B már ki is rakta az arckönyvre, de szigorúan hang nélkül nézte meg a videót[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Karex #119060 üzenetére
Ja hát ez egyrészt rém ciki magyarázat, másrészt meg valóban nem kerül annyiba, mint minőségibb riválisai. Akinek megér hibátlan termékért jelentősen többet áldozni, megteheti. Többieknek nincs semmi látnivaló
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
qvik27
tag
válasz Karex #119060 üzenetére
Húúha.
Öntőforma?? Teljesítmény??
Komoly ám a szakértelem.
Ezt el kéne küldeni az IMS-nek.
@rastacz: az őrlemény szemcsék elég kicsik ahhoz, hogy beüljenek a karcba, tömörítéskor meg be is tömörödnek.
De ha a "szerencsés" tulajdonosnak van kedve, meg kell nézni naked karral a kifolyásokat mindenféle nyomásprofillal.[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest