Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sziasztok!
Jól látom a képeken, hogy a 1Z Presso JX-PRO örlő hajtó tengelye bit fejes? Tehát akár kis akkus csavarbehajtóval is hajtható?
Eddig a CM702-vel szemeztem, de egyre többet olvasok a JX-Pro-ról itt.
Sok előnye lenne, mert nem foglalna a pulton akkor helyet
- Presszóra tervezem használni - -
-
vicces1
aktív tag
válasz verti1 #100300 üzenetére
Ez a fiatalember motivált ennél a pillanatnál!
Azért nem nevezném nyomásfokozós kosárnak, de igazad van, inkább elvetem.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
Toobee
veterán
válasz MrSealRD #100297 üzenetére
Igen, ott nem is fogsz. Szerintem a 10-20 ezer Ft az még az a kategória, amit nem érdemes elkölteni őrlőre. Nem bántásból mondom, ugyanezt az utat megjártam én is. Viszont meg kell nézni az új AVX-es cuccokat, amiket ma láttam felrakva. 30K, jónak tűnik, aztán, hogy mi a valóság, azt nem tudom, de eszpresszóképes. Aliexpressen se kapod meg olcsóbban.
-
verti1
tag
válasz vicces1 #100304 üzenetére
A Kickstarteren és máshol is nevén nevezik a gyereket és pressurized portafilternek hívják. Saját oldalon flow controled, de ugyan azt jelenti végső soron. Ez a Neo azoknak lett kitalálva aki bolti téglával akarja etetni vagy nincs presszó képes őrlője vagy nem akar bűvészkedni. Egy Kinu-val, Mazzer-el és Gábor nyomásmérőjével és a minőségi friss kávékkal a pultodon nagyon gyorsan felejtsd el.... Lehet ugyan venni hozzá normál kosarat, de egyből olyat kell venni. Még jó, hogy megakasztott az amazon...
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #100293 üzenetére
adriankoooo: Magában rosszabb ahogy már írtam korábban, túl sok kávé oldódik fölé mint bármelyik gyárival. Viszont ezzel a spec. szimpla kosárral együtt használom a kettőt. A pogi teteje felett elég nagy a tér a kevesebb kávé miatt. Így tuti nem mossa szét a tetejét a felöntésnél és a kettővel kristály tiszta marad a víz.
coxymaxi: Egy szimpla IMS competition kosár alsó fele lett levágva. Lézerhegesztéssel lett egyesítve a felső rozsdamentes résszel és kapott egy műanyag gyűrűt. Egyelőre még én is barátkozom vele. A szigetelésből három készült, macerás a rögzítése. A háromból kettő nálam van. A harmadik független szakértőnél bizonyít, legalább is remélem, hogy jól viselkedik.
-
bbuffy
senior tag
-
Tomi_Sci
őstag
válasz verti1 #100314 üzenetére
Pont ezen gondolkoztam én is, szerencsére a pénztárcámra kedvező irányba billentetted a mérleg nyelvét :D
A Pro2-t akartam a nagyobb mennyiségű kávé miatt, de mostánaban 17 grammokat iszok és teljesen jól elvagyok, az meg gondolom sima a Flair Classicban is.
Azt esetleg tudja valaki, higy a Classic Plus még a régi, adapter nélküli portafilter tartós? Azaz ha akarom sem tudom fejleszteni Pro2-re?
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Toobee
veterán
válasz Toobee #100276 üzenetére
Na, a kezdeti tanácstalanság után eszembe jutott, hogy van 2 alátét a Sette csomagjában. Cégnél a Lelit sokkal durvább őrleményt kíván, mint a La Scala itthon. Ami itthon jó, az a Leliten úgy besül, hogy pár csepp se jön ki belőle. Szóval legfinomabb álláson még átzubogott a kávé, mondjuk a kis zacskós Kalmár meg pont jó volt, de sejtettem, hogy itt valami nem oké. Szóval most este ugrott be, hogy bele kellene rakni. Most vettem ki először a kést. Hát...remélem sokáig működni fog, de ennél műanyagabb már nem tudna lenni. Majd a Kinuval szétbombázom, ha elromlik. A céges jól bírja. Szóval 1 alátét 7 nagy állításnyit finomít, tehát óvatosan, mert könnyen be lehet darálni a késeket. 6F-en kaptam ezt a csodát. Kicsit hosszú lett a fotózkodás miatt (15,6->49), de annyira nem is kívánta, hogy hamarabb lekapcsoljam. Tekerőt még ne nézzétek, az készül Tadammnál, ez a proto.
-
vicces1
aktív tag
válasz Tomi_Sci #100315 üzenetére
Úgy tudom már az új, de a kalmár féle nyomásmérős dugattyú csak a normál hengerrel passzol, ha azt is akarsz.
(beszélek itt róla, mikor még nekem nincs is)
Toobee kösz a mailbox ajánlást, és még annyi, hogy néha elronthatnál egy shot-ot!
Kicsit megnyugtató lenneXiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
Toobee
veterán
válasz vicces1 #100319 üzenetére
5x16 gramm ment a lefolyóba, rendesen szarul éreztem magam, pedig direkt vettem bejáratós kávét, nem a príma anyagot pacsáltam. Azt csípem a Sette-ben, hogy síkba húzom, tömörítek és ez jön össze vele. Szóval csak jól kell megválasztani a gépeket vagy érteni kell hozzá nagyon, lásd manuál karos, bojlermentes topiktagok.
-
gippazoid
senior tag
Kotyogósból milyet ajánlotok? Tavasszal volt már olyan hogy két gépből egyik se volt jó, nem ártana valami tartalék megoldás.
Gippazoid Novelties Inc.
-
Toobee
veterán
13646 Ft ma a PID-es kanna a Tchibon.
-
Toobee
veterán
válasz Toobee #100276 üzenetére
Szóljatok, ha unjátok. Starfish filter presszóra is mehet, kegyetlen jó. Nem egy krematenger, azt gondolom sejti mindenki, de naked karral se volt spricc. Nagyjából azt hozza, mint filterben. Ma textilszűrővel készítettem el, szerintem jobban áll neki. A papírt nem annyira fogom erőltetni a jövőben. Fellow EKG kannával öntöttem, azon kívül, hogy PID-es, könnyebb is vele szabályozni a vízmennyiséget. A Hairo nem ilyen precíz.
-
Toobee
veterán
válasz yazoo1 #100334 üzenetére
Mármint mihez? Eszpresszó vagy filter? Ezeket nézd meg:
Grind size - itt hasonlítják is ismert dolgokhoz
Grind size - képekkel
Ez ilyen kis alterkisokos - Hario V60, Chemex, stb. -
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Aki gyakran rendel zöldkávét, tapasztalt az utóbbi 1-2 hónapban lényeges drágulást? Sok helyen most van a szüret, van esetleg összefüggés? Régebben rendeltem a coffee 66-től, akkor a Santos br. 3200 volt, most 5100... De igaz ez az összes kávéjára. -
home.barista
csendes tag
Kávépörköléssel kacérkodnék. Kaptam a páromtól egy kézi pörkölő serpenyőt. Esetleg van valami gyakorlati tanácsotok hozzá? Láttam már élőben nagy gépen pörkölést, a nagyon durva alapok megvannak. Ezzel van esély kellemes kávét pörkölnöm magamnak? Alapvetően a világosabb, enyhe közepest szeretem presszóra. Hol érdemes zöld kávé kapcsán körülnézni?
-
Toobee
veterán
válasz lojzi1 #100342 üzenetére
Mi a gond vele? Utazós szettbe gondolkodtam egy ilyen kannán, végül elvetettem az ötletet. Félek hordozgatni az EKG-t.
#100341Bazsee71: én is, hogy príma anyagot kaptam. A mai presszó már a Sette-vel készült, ~120 gramm kávé ment át rajta. Érdekesség, hogy a céges sokkal gyorsabb, mivel jóval durvább őrleményt kíván a Lelit.
[ Szerkesztve ]
-
lojzi1
csendes tag
válasz Toobee #100343 üzenetére
Mi vele a gond? Lehet ezek csak nekem problémák Először is a 0,8l-jéhez képest szerintem baromi nagy. Kb. akkora mint a 1,5-es vízforralók. Maga a talprész is nekem túl nagy és rengeteg gomb van rajta, használati útmutatót meg nem akarom elolvasni, akkor szeretem az ilyeneket, ha az ember magától rájön hogy működik.. Állandóan összekevertem a forralást, az adott hőmérsékletre melegítést meg a hőmérsékleten tartást, Meg kikapcsolni se bírtam a végén, mindig meguntam és végül kihúztam. Van egy sima 1,5l-es aldi-s PID-es vízforralóm, 9eFt volt, ott 3 db fogantyúba épített gombbal megoldották mindezt, amihez itt egy vaskos talp meg pilótafülkényi vezérlőgomb kellett. Nekem a többek szerint nem túl jól ívelt csőrrel volt még a legkevesebb problémám. Szóval ezt a nagy 1,5-es kannát meg kellett tartanom, mert nagyon gyakran használom és a 8dl kicsi, egy második kannának meg túl sok helyet foglal, amikor az első is tud mindent, kivéve a hattyúnyakat.
-
Toobee
veterán
Téves rendelés miatt van egy AVX PRO7015 kosaram (15 grammos), BF-en vettem, beszerzési áron oda tudom adni: 3500 Ft
Illetve láttam sokan rámoccantatok a Nanofoamerre. Rendeltem még 1 db-ot, szerintem jönni fog az early bird cuccommal, ugyanis címmegadásnál engedett még egyet venni. 10.000 Ft. Az első jelentkező viheti.
-
adriankoooo
senior tag
válasz Toobee #100343 üzenetére
Szerintem jó kanna (dizájn, méret, funkciók, minőség), de V60-nál nem lehet vele lassan önteni. Fogok hozzá venni egy flow restrictort.
"Állandóan összekevertem a forralást, az adott hőmérsékletre melegítést meg a hőmérsékleten tartást"
Bal alsó gombbal bekapcsolod. Bal felső gomb a gyorsforralás (100 fok). Előre kiválasztott hőfokok 5 fokos lépésekben: Temp Set balról a második gomb. Finombeállítás + -, hőmérsékleten tartás: hőmérő ikon.
Szerintem ennyiért megéri, aki ennél jobbat akar annak ott a Stagg 5x ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz adriankoooo #100349 üzenetére
Akkor ez lehet a titka az EKG-nak. Marha jól lehet szabályozni. Ott fémháló van bent, ha jól emlékszem. Majd este megpróbálom lefotózni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen TV-t vegyek?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
Állásajánlatok