Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Sziasztok!

    Még a hősidőkben a Madalban iszogattam kávét (akkor még latte vagy kapucsínó, cukorral) és rájöttem, hogy a sütőtök az az íz, amit kávéban szeretek, azóta azt vadászom. Megkaptam a Café Sam-ben, ami a Déli pu nál a krisztinapláza épületében volt, ám akkor még nem becsültem eléggé, mióta bezárt a hely, azóta nem találtam hasonlót közel és hasonló áron és sajnos nem jegyeztem fel mi volt az alapanyag, azt tudom, hogy etióp kávé volt.
    Mostanában a Fény utcai piacnál az Aguszttal szemben a "speciality new wave" kávézóba járkálok (a név ki lett maxolva :D ), mert jók az árak és közel van (noha szembe a tarsasházunkkal van a Süsd meg, ott is meglepően jó a kávé, csak az "túl" potens, túl szokott pörgetni. A sütemények is minőségiek, a kókusztekercs és tiramisu világbajnok, de a gesztenyepüré is példa értékű). Szóval a fény utcai piacnál a Casino Mocca az alapanyag és nagyon sokáig az volt a tapasztalat az, hogy nem igazán érintettek meg a kávéik, de sokféle ízzel találkoztam, aztán egyszer ittam egy Keramo-t és az igen, az adta. Elvileg sárgadinnyés jellegű, gondolom onnan a sütőtökös hatás.

    Cortado a jelenlegi kávéformátumom és ez aligha fog változni. Igazából a cortado-kapucsínó kózé eső formátumot preferálom a legtöbb kávénál, de ez változó. A cortado térfogat espresso helyet ristrettoval is jópofa.
    Kávézós kávéba nem teszek semmit. Itthon taurint szoktam a kavéba tenni, hogy tompítsa a koffein hatasát, édesítésre a glicin egész jó. Előbbi enyhén kesernyés, utóbbiból túl sok mellékízt hoz magával, jó kávéba egyik sem illik.

    A sütőtök dolgot sokáig nem ertettem, de rájöttem, hogy a sütőtök ezt az ízt a pirulástól, pörkölődéstől kapja, akárcsak a kávé. Valószínű világos-közepes pörkölésnél jön ki leginkább. Savanykas kell maradjon, nem lehet keserű.

    (Az összefoglalót olvasva remélem nem számít reklámnak, igazából elsősorban magamnak írtam, mint időkapszula, másodsorban meg annak akit érdekel.)

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák