Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lyndy
csendes tag
Szerintem erre a legjobb megoldás az IP TV. Internet alapú TV, bosszantó kábelek nélkül.Én lemondtam a TV előfizetésemet, és erre váltottam. Ingyenesen kipróbálható, utána eldöntöd, hogy neked megfelelő-e.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Tudom kicsit régi téma de hátha... Van nálunk digi tv box, koax kábel jön ki belőle, nagyjából egy 4-5m szakaszt kéne vezeték nélkül áthidalnom. Van bármi esélyem erre? Sokféle megoldást olvastam de vannak kétségeim a működésüket illetően, van esetleg biztos infója valakinek? Előre is nagyon köszi a segítséget.
-
laci85
csendes tag
Ha esetleg tudna valaki segíteni, megköszönném:
Olyan megoldáson töröm a fejem, hogy az XBOX360-at egy másik szobában helyezném el (emelet) én meg közvetlen az alatta lévő szobából irányítanám és nézném TV-vel. Nem szeretnék kábelezni.
Az ok, amiért így szeretném: az XBOX hangos és egyébként sem engedné feleségem, hogy a hálószobába vigyem be. Egy kis TV-be még beleegyezik. Van megoldás?
A képlet tehát:XBOX360 + valamilyen doboz, ami sugározza a jelét (HDMI, VGA, analóg)
Kis TV a másik szobában egy kis dobozzal, ami az XBOX-ot közvetíti. (plusz én egy joy-al az ágyban)Van megoldás?
-
danaboy
tag
Bocs, a sok és hosszú szövegelésért. Mára elég voltam.
-
danaboy
tag
És alapvetően a 802.11/n technológián nem lehet megoldani a teljes analóg frekvenciaátvitelt?
Persze, nem ezzel a routerrel.
De a technológia meglenne rá, vagy nem?
Nincsenek új fejlesztések ezzel kapcsolatban? -
danaboy
tag
Azért vannak kérdéseim is!
A jelenleg kapható és ésszerű áron elérhető átlövők közül melyiket érdemes használni?
Használ vki ilyet?
Mik a tapasztalatok?
Audio/video jel erősség/minőség?
Interferenciák?
Router bezavarja-e, ha közvetlenül mellé rakom? -
danaboy
tag
Sziasztok!
Helyzet:
Felújított lakás elbszott koaxkábelezéssel -> nem megy át xar se. (Már bocs)Net:
Kábel falon be, közvetlen UPC-s "routerbe", onnan egyből TP-Link WR741ND-be (mindez a falon) = Wireless 150Mb/sec (802.11n)
(táp biztosítéktábláról helyben megoldva, vezérlés távírányítható 230V-os csatlakozóval)Ezzel a net minden komolyabb szerelés nélkül megoldva.
Nah, eddig voltam okos.
Nade a TV?
Osszam el a kábelt és a fent említett tuneres-jelátlövővel TV-be?
Fizikailag csak részben korlátozott (egy ajtó nélküli átjáró), szinte egy légtérben van. Így a távirányítóval a tv-vel ellenkező irányban a routerem felé is tudok mutatni (ennyi belefér), de a fent vázolt helyzetben elvileg ez sem kell.Válaszoltam is magamnak?
-
Márton
nagyúr
up topic!
nem tudtok olyan wireless cuccról amivel egy kamera képét lehetne továbbítani projektorra? kb. 40-50m, és nincs fal.
de az adó legyen kicsi, könnyű, akksis ( a kamerához)
köszi!
-
polar
tag
Sziasztok!
Olvasgattam a topikot, a linkek már eléggé nem aktuálisak
Így újra felteszem a kérdést(lehet hogy már elhangzott, csak én nem értelmeztem jól, laikus vagyok a témában 100%-osan).
Tehát:
Egy olyan eszköz kéne, amelyet csatlakoztatva a gépemhez(videokártya+hangkártya=s-video+audio out) a videot+hangot vezeték nélküli hálózaton továbbítja a TV felé, ahol egy másik eszközzel ezt fogom és a képernyőre küldöm. Vagyis a számítógép képét a TV-re küldöm. Remélem elég egyértelmű volt a kérdésHa valakinek van ötlete, esetleg konkrét link, azt megköszönném!
-
And
veterán
Pedig a leírása (már az a kevés, amit lehet találni róla) szerint ez is jó lehet neked.
Amit linkeltem, az valszeg. azért olyan drága, mert elég sok extrát tud, pl.: OSD, az adóegységbe beépített saját tuner, saját infra-távkapcsoló, külső infraledek. A másik ok lehet még az a közismerten drága hely, ahová az url mutat. Csak példának szántam, viszont azzal volt saját tapasztalatunk (ismerős alkalmazza kábeltv helyett).
-
Gordiann
őstag
FERGUSON AV3030
Ő például elvileg képes rá. 10k-ért árulódik, nem tudom érdemes-e beruházni rá...
Igazából amire kéne az néha DVD, meg leginkább a UPCD-s dekódert lehessen hálóból vezérelni... -
dabadab
titán
-
And
veterán
Ha arra vagy kíváncsi, hogy tudod-e használni a jelforrás (pl. DVD-játékos) saját távirányítóját a mikrohullámú jeltovábbító segítségével, akkor a válasz: igen, létezik ilyen ''jelátlövő'' is, de nem a legolcsóbb kategóriában. Ez például egy ilyen cucc: [link]. Az AV-vevőegységen van egy, a távirányítók jelét fogadó érzékelő (mint a TV-ken). Az egység ezt a jelet UHF-sávon szépen visszaküldi az AV-adóba, az pedig a saját infraledjei segítségével lesugározza az eredeti remote-parancsot. A linkelt típushoz még 3 db. külső IR-sugárzó ledet + kábelt is adnak, ha az infrán vezérlendő készülékek egy pontból (az AV-adó helyéről) esetleg nem volnának elérhetőek.
-
Gordiann
őstag
UP!
Nem használ senki ilyet? -
Gordiann
őstag
UP!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy ilyen jeltovábbító berendezést, akkor a távirányító tényleg tudja kezelni a másik szobában lévő dvd lejátszót?
Hogy működik ez? -
And
veterán
válasz
Cathfaern #21 üzenetére
''Szóval akkor a problémámra az egyetlen megoldási lehetőség egy olyan eszköz ami TV tuner is egyben?''
Nagyjából így van. Saját tapasztalatok a Conrad-os kütyüvel: a drágább kivitel ugyan képes sztereó hang továbbítására is, de csak alapsávi jelről, a beépített tunere nem sztereó. Ja, és bár a tunermodul is jól használható, van saját távirányítója meg OSD-je is, de azért nem egy csúcsminőség, sokműsoros kábeltv-rendszeren eléggé hajlamos az interferenciára.
#18: Houston, még 6 perc a kilövésig -
Cathfaern
nagyúr
Hmm ez kijön 20k-ból?
Elnézést mindenkitől, megint sikerült előbb írnom mint gondolkoznom. Az zavart meg hogy ugyebár kábelen is jön net, az megoldható drót nélkül simán, és ugyebár a TV adás is ott jön
Szóval akkor a problémámra az egyetlen megoldási lehetőség egy olyan eszköz ami TV tuner is egyben? -
dabadab
titán
Esetleg tudnam ajanlani ezt: [link]
-
-
Cathfaern
nagyúr
Kicsit felhoznám a topicot. Nézegettem a korábban linkelt cuccokat, de nekem úgy tűnik egyik se jó arra amit én akarok.
Nekem egy olyan kéne, amibe a koax kábelt (amin jön a tv adás) tudnám beledugni, és azt továbbítaná (az hogy utána már composit / S-Video / koax jön ki belőle nem lényeges, tv tunerre fog csatlakozni).
Ahogy elnéztem a Conrad-nál a 32ezres képes erre, csak azzal két bajom van:
1. Nem szánok rá ennyit (max 20ezer Ft, de 10 lenne a jobb)
2. Beépített tunerrel rendelkezik és így küldi át a jelet viszont erre nekem nincs szükségem (sőt, szeretném ezt a megoldást elkerülni)
Szóval van valakinek ötlete hol lehetne kapni olyat ami teljesíti az igényeimet? -
L3zl13
nagyúr
Az én értem, csak azt nem tudom mi neked a TV-jel.
Ha úgy gondolod, hogy a tv-be bedugod ennek a cuccnak a vevőjét, és utánna váltogatod a TV-n (!!!) a csatornákat, akkor felejtsd el.
Vagy egy külső tuneres eszközről (pl videó, műhódvevő, vagy valami set-top box) jövő video jelet továbbít. Vagy mint írták fentebb esetleg bele van építve a tuner, és az azon kiválasztott csatorna jelét továbbítja. (Az adóegység előtti cuccon, vagy magán az adóegységen kell váltogatni a csatornákat.)
Tehát pl két tévén két vevővel és egy db adóegséggel nem lehet különböző csatornákat fogni.
Ha a vevő egységre rákötsz egy videót, meg egy TV-t, akkor nem tudsz a videóval mást felvenni, míg a TV-n nézel valamit, mert ez nem antenna jel, ami tartalmazza az összes adót (amit az antennával képes vagy fogni) hanem csak videó jel.
Ezt csak azért magyarázom ilyen szájbarágósan, mert nem tudom mennyire vagy otthon a témában.
[Szerkesztve] -
And
veterán
Hi! Ha relatíve drágán akarsz ilyet, akkor Conr@d, de a Medi@marktban is láttam már. A Conr@dban sokféle van: monó, sztereó, sőt létezik nekik beépített tuneres is, amire csak az antennajelet kell csatlakoztatni (alapsávi jelet is lehet), a saját távirányítója jelét (de akár még egy videomagnóét is) meg a vevőegység képes visszaküldeni az adó felé. Ez utóbbi móka olyan 42k körül van náluk, ha jól emlékszem, de ez a biztos: Bővebben: link.
[Szerkesztve] -
konwktor
tag
Vezeték nélküli videójel átvivõ:
-Átvisz hangot és képet bármilyen forrásból vezeték nélkül egy tévére
-100 méter hatótávolság
-2.4 Ghz-en mûködik
-a távirányító jelét is továbbítja
-PAL és NTSC kompatibilis
- 9.990
Bővebben: link
pedi itt van. -
konwktor
tag
Azt hiszem itt láttam ilyett Bővebben: link az egyebeknél keresd.
-
adamsX
aktív tag
Hello mindenkinek
Egy kérdésem lenne, hogy lehetne megcsinálni azt, hogy ne kábellel húzzuk be a házat és így nézni tv-t, tehát valami rádiós megoldásra meglehetne-e csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest