Aktív témák
-
Volkov
senior tag
Hali!
erre vmi ötlet?
386-os laptop FF TFT kijulezője... volt. lehet ezt a szénnéégett vackot cserélni?
[Szerkesztve] -
ZRive
csendes tag
válasz
AMDpower/ #43 üzenetére
Cím nincs, a körtéren a McDönci vagy a Pizzahát előtt tudunk összefutni. Ha indulsz, és ha ideérsz, szólj rám: általában öt-tíz perc alatt leérek a térre.
A nyugatitól: szálj fel a hatosra az oktogon felé. A végállomáson szállj le, és vedd elő a telefonod... 20/386-89-91
[Szerkesztve] -
ZRive
csendes tag
$ : Sajnálom, effélét nem csinálok.
God Vazzeg : Mármint úgy érted, hogy az élcsatlakozó egyik vezetősávja jött le? Ilyet még nem láttam: rásasolnák, ha behozod valamikor.
AMDpower/ : ezek a power-FETek csak a legritkább esetben égnek szét ok nélkül. Igen valószínűnek tartom, hogy van ott más gond is, csak nem látszik. Ha behozod, kicserélem az alkatrészt (1k, és ha jól emlékszem, van is ilyenem), de nagy valószínűséggel kuka.
Hmmz : Nomost: ha 3X35 centin elfér, akkor csak a kábelről van szó, amit az 1k-s javítás helyett max. 500HUF áron vehetsz másikat. Ha meg nem a kábel a bűnös, akkor kidobtad a pénzt.
Továbbra sem vállalom -
AMDpower/
senior tag
Esetleg egy asus ti 4400 vga javitasa megoldhato lenne?
Mert lenne nekem egy ic hibas ti 4400-em az ic sak megvan puposodva szoval mindent lelehet olvasni rola!
I R221M
4G8G
F9410
Nincs sem leszakadva sem mas.., szoval a forszszemek sincsenek megsertve!
Esetleg egy osszeget tudnal mondani mennyiben lenne nekem a javitasa, alkatresszel egyutt? Mondhatni eleglenne az is, ha csak ic-t tudnek valahonnan szerezni mert a javitast itthon is megtudnam oldani -
$
tag
Sevasz ZRive!
Thorton proci Bartonná alakítását vállalod? -
rlazol
veterán
szia, van nekem egy RCA kimenettel rendelkező hangfalpárom, amit egy fiast toronyról szedtem le, mikor az meghalt. Egy átalakítóval rákötöttem egy AWE64 hangkarira, és tök jól szól.
Az zavar csupán, hogy nincs rajta hangerőszabályozó, csak szoftveresen tudom álltani a hangerőt. Namost nálam a rendszer az, hogy van egy külön gép kikapcsolt monitorral, aki szolgáltatja a zenét míg dolgozom a másikon és nem szeretem ki-be kapcsolni a moncsit a hangerő kedvéért. Tudnál nekem valami szabályozót közbeékelni?
Válaszodat főleg emailben várom, mert kevés időm van fórumra. -
zLegolas
őstag
Az LCT asszem attól volt LCT (LowCost Technology), hogy a nyugalmi állapotban a winyó fejet parkoló pályára állításáért/rögzítéséért felelő részen eszközöltek valami egyszerűsítést, aminek következtében a fej hajlamos volt belekalapálni a lemeztányérba. Meg még kitudja min egyszerűsítettek..Hogy ez az elektronikákban miként jelentkezett, az passz...
Lehet, hogy a Quantum-pukkanások ettől fügetlenek voltak, nem'tom. -
zLegolas
őstag
Rosszul fogalmaztam asszem... sejtem hogy gondolod!
Kerámia alapú nyákokat szoktunk villamios előmelegítőn forrasztani, ami gyakorlatilag csak annyit csinál, hogy megakadályozza, hogy a panel elvigye az egész hőt a forrasztandó pontról...na, majd kiprószálom, ''donor'' nekem is van bőven -
zLegolas
őstag
Hali!
Erre a fajta ''nemdurranós'' Philips chipre gondolsz?
Bővebben: link
Egyébként szerintem nem a chip-ek a hibásak, áttételesen inkább valami méretezési gebasz okozhatja a füstszagot.. -
ZRive
csendes tag
zLegolas : semmi extra, csak éppen a proci hordozója egy többrétegű, nagyon jó hővezetőképességű nyák. Maga a forrasz klasszikus lágyforrasz, ám a hordozó miatt elég nagy hőteljesítményre van szükség - azzal meg nem árt, ha vigyázol, mert könnyen lejön a forrszem, ugye.
-
ZRive
csendes tag
Hmmz : CRT-vel nem bírok el... Sajnos nem tudom hova tenni, nincs annyi helyem. A hiba valószínűleg tényleg csak a kábel törése, vagy a monitoron belül egy forrasztáshiba a kábelcsatlakozásnál. Ezt bármi műszerész meg tudja csinálni. Próbáld meg kitapogatni a kábelen a törés helyét (hajlítgasd a kábelt, és közben figyeld a képet), jelöld be, és keress egy ügyes kezű szerelőt. Arra vigyázz, hogy ha az egész kábelt kell cserélni, akkor valami minőségibb, árnyékolt kanócot szerezz.
00 : Megvan... Szokásos időben jöhetsz érte, és útbaigazítalak a Mikronika felé is, ha nem ismered a helyet. Persze ez az IC egy bontott darab: ha rossz (erre ca. 10% az esély), az a saját kockázatod.
jerry311 : Slotos bizgentyűm van most két darab... Más egyelőre semmi, de most épp a folytonos rendrakás állapotában leledzem - fene tudja, mi kerül még elő
Hmmz : nem, egyáltalán nem röhög... Jó kis monitorok ezek, csak tényleg nem tudom hova rakni
Bigi : mekkora tábla csokiról van szó?
Overlocker : A mai procikon forrasztva van a prociláb. Van donor épp elégTörött procit nem lehet javítani. Az ilyenekből lesznek a donorok
-
zLegolas
őstag
Az érdekelne, hogy a proci lábcserét mivel lehet kivitelezni. Tuti valami keményforrasztás, ezüst, vagy ilyesmi... szal elképzelni nem tudom. Van erről valakinek pl. fényképe?
(SMD-t forrasztok napmintnap, ezért érdekel...)
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
Szeretnék egy inteles kulcstartót
Jelenleg ennyire tartom az intel procikat, kivéve a P1 MMX sorozatát
Előző mondatomból adódik, hogy P2-től felfelé keresek kulcstartót
Lábait megtarthatod, hátha kell egy másik procinak pótlásként
Ha van ilyesmid, szerintem meg tudunk egyezni. -
Hmmz
aktív tag
Jó ez a topic kellett már ilyen
15'' CTR moncsi, néha elmegy a piros szin.. ilyenkor meglököm hátul a VGA kábelt és akkor újra jó pár hétig..talán törött? javitható általad? ár? -
ZRive
csendes tag
Gyurcika : sajnos laptopot most egy darabig nem. Egész napos meló, mire szétszedem, meg elképesztő kupi...
sky77 : Így ránézésre 1k.
jerry311 : miféle kellene?
Dryman : ezeket egyelőre nem. Az AGP-vel és a GPU-val hosszú távon se fogok foglalkozni: ezekkel keresd meg a Mycom szervízt. Számla nélkül néha egész kellemesek az áraik. -
Dryman
őstag
Jó napot Mester!
Gratulációm a topikodhoz, majd később értekezünk, jó mindíg a tapasztalatcsere!
BGA tokozású memóriák és GPU-k ujraforrasztását is vállalod,azon kívül minőségi lapoknál 3db kellene AGP foglalatot cserélni, mert ehhez már nekem sincs türelmem! -
sky77
aktív tag
Szia!
K7S5A Pro alaplapba szántottam bele 3 eret elvágva a hűtő leszedésénél (kép itt:Bővebben: link). Az RN62 és RN63 jelzésnél láthatóak a socket alatt, közvetlen a ddr slot-ok fölött. A lap így meg sem makkan (mármint bekapcs, de postig nem jut el, képet nem ad, mintha nem lenne benne memó), véleményem szerint a mem foglalatok lettek ''csak'' kivonva a forgalomból a baleset által.
Véleményeznéd a dolgot? Illetve tudnál valami hozzávetőleges árajánlatot adni a rendbehozatalára? -
Gyurcika
tag
Szia !
Egy laptopban megolvadt az USB csati műanyag része.
Ezt kellene kicserélni (mármint az egész csatit).
Ilyesmit vállalsz ? -
ZRive
csendes tag
Huh, de sokan lettünk hirtelen
aDM|RaL^ : Behozod, megforrasztom, következő munkanap viheted.
RnJ : fotó jöhetne levélben, utána mondok valamit.
00 : Mi az IC típusa? IC-t adok (100HUF), de utána neked kellene bevinned a Mikronikába, égetésre.
Bigi : valószínűleg nem én voltam... -
iwu
addikt
Bővebben: link
próbáld itt, megkeresed az embert, utána klatt, és kiírja az összes topicot, ahol volt.
Üdw! -
Bigi
tag
Májsztró neked igértem 1 tábla csokiért ezt a Quantum vinyópanelt?
''6.4AT P/N CX64A013 Rev 01-B''
Bocs, hogy nem jelentkeztem, de itt nem lehet visszakeresni a topicot amibe írt az ember, és nem leltem a google segítségével sem.
Ha még mindig dunakesziről jársz valamikor összefuthatunk -
00
tag
Hali! Lenne egy Ausu A7N8X E Deluxe alaplapom, amiben elégett a Bios chip. Tudnál bele szerezni újat, és ha igen, mennyi lenne?
-
RnJ
tag
Proci szélén (zöld részen, nem a magon) mini csavarnyúzónyom?
Fotó van. Diagnózis: Nem csinál semmit.
[Szerkesztve] -
aDM|RaL^
őstag
nekem egy dlink wlan karimnak a csatija esett le (USB)
az én kezem béna hozzá. O_X -
ZRive
csendes tag
Up
-
ZRive
csendes tag
Up
-
ZRive
csendes tag
Up
-
ZRive
csendes tag
Tehát: javítás, forrasztás, szerelés. Proci, alaplap, videokártya: lábpótlás, kondizás, csavarhúzónyomok...
Általában következő munkanapra. Gar csak a munkára van: de ha valamivel nem érdemes próbálkozni, szólok. Nem vállalok mindent, csak, amit jó eséllyel meg is tudok csinálni. Ha fénykép van, az jó.
A Móricz Zsiga (ex)körtéren 'rendelek', munkanapokon legtöbbször reggel kilenc és délután három között. Néha dolgomat intézem, nem vagyok itt, szóval indulás előtt telefon. Nagyfesz/nagyáramú/analóg (táp, erősítő, stb. ) dolgokat nem vállalok.
20/386-89-91
Árak: ezres alatt nem fogok pákát... Egy prociláb pl. ugyanúgy 1kHUF, mint egy lepattant SMD vagy egy elszántott vezeték a nyákon. Ha több a gond, írok árajánlatot, mielőtt belefogok.
Általában a 'másik' fórumot figyelem, szóval, ha sürgős, akkor vagy levél, vagy telefon.
Aktív témák
- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- Bittorrent topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Alig látni, olyan vékony lesz a Fold
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Kedvező áron Lenovo ThinkCentre M73 Mini PC eladó Fali konzollal
- AMD TUF FÉLKONFIG Ryzen5 5600g 32Gb G.skill DDR4 WIFI CM hűtés , garanciával .
- Apple Watch Series 9 45mm GPS 2026.04.19.-ig Garancia!
- iPhone 16 Pro Max 256GB Fekete Titanium használt, gyárilag független, csere nem érdekel.
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest