Hirdetés
- Az ASUS sem feledkezett meg a kvantumpontos OLED monitorok szegmenséről
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- Felsőkategóriás NVMe SSD készül a Kingston boszorkánykonyháján
- Nyakunkon az ASUS AMD-s csúcsdeszkája
- 4K-s QD-OLED monitor az AOC-tól, picit talán olcsóbban a konkurenciánál
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
B-L-A-C-K #140266 üzenetére
+ l.sebestyen, + Tibee:
Igen az akku miatt aggódok én is. Van hogy együtt megyünk vidékre, és néha már odafelé úton 30%-ra merült a note. 😀 Pedig abban tényleg van akksi.
Igen, a méretén én is gondolkoztam, hogy nem lesz-e nagy a váltás. Mondta, hogy nem lenne baj ha kisebb lenne, de szerintem az az ő szokásaihoz túl kicsi lenne.
Most abban gondolkozok, hogy lehet hogy kap egy ideiglenes megoldást, és jövő év végén megkapja az én 6s+-omat, én meg veszek egy akkori szifont, akárhogy is hívják majd.És természetesen köszi mindannyiatoknak az együtt gondolkodást és a segítséget.
-
válasz
Tibee86 #140264 üzenetére
Valójában nagy facebook- és messengerhasználó, ezeket nagyon tolja, de böngészni is szokott, meg néha fotózik vele, és elég sokat telefonál. Kb ezzel le is fedtem a nagyját, amire a telefont használja. Ja, és néha navigál. Akkuidőtől félek még egy kicsit, de szerintem az meglesz.
Ja, a telefon amiről vált, az egy Samsung Note 2, szerintem sebességben ma már az se volt a csúcs mondjuk. -
Még mindig az 5s kérdés körül gondolkozok. Sebességben a mostani ios-sal milyen? Appok úgy általában sebességben milyenek? Gondolom megjósolhatatlan, de egy ios 10 mit művelne vele? Kb két évig kéne édesapámnak használni a telefont, utána valószínűleg úgyis újat kapna. Vagy ez, vagy egy Samsung J5 az, ami most belefér neki.
-
Soha nem találkoztam ilyennel. Rendszeresen és nagyon régóta olvasom mobil nézetből a fórumot telefonon is és tableten is, és azok a topikok, amiket elolvastam mobilnézetben, mindig olvasottak voltak desktop nézetben is természetesen. Ugye be vagy jelentkezve a mobil nézetben felhasználóként?
-
válasz
B-L-A-C-K #140098 üzenetére
Köszi. Egy note 2-je volt, az bírta, de volt olyan, mikor intenzíven használta, hogy az se. Ebből kifolyólag akkor amit az 5s-ről írtok, illetve amit arról olvastam, az alapján nála az az 1 napot biztos, hogy nem bírná.
Az SE pont jó lenne, mert kérdeztem hogy milyen telefont nézzünk neki, és persze mindegy neki alapvetően (okos funkciókat használja amúgy), és azt mondta, hogy nem lenne baj ha kisebb lenne mint a note.
Az SE vagy a sima 6 jó lenne neki, de az előfizetésével meghosszabbítva 130 lenne mind a kettő, annyit nem szánna rá semmiképpen.
Akkor még nézelődünk, gondolkozunk. -
5s hogy bírja akksival? Fateromnak kellene telefon, elég sokat használja Fb-ra, messengerre nap közben.
-
válasz
tigomigocika #140072 üzenetére
Relatív hogy olcsó-e (az Apple watch-hoz képest igen), én egy Garmin Vivosmart Hr-t használok és nagyon bevált nálam.
Hívást, üzenetet jelez (sőt minden olyat jelez ami megjelenik az iPhone értesítés részében). Vízálló, egy hetet bír az akksija és év elején mikor vettem 50k volt, lehet hogy azóta már olcsóbb lett. -
Mondjátok már meg hogy akinek volt a nem létező fotók általi helyfoglalás problémája a telefonon az hogy oldotta meg. Van 80 db fotóm, és azt írja a telefon hogy a saját fotótár 799 megát foglal.
-
válasz
Jackie_Chan #139982 üzenetére
De én is úgy csináltam volna.
-
válasz
DJosef #139959 üzenetére
Szerintem az ismerősödnél az az e-mail cím nincs beírva hozzád a kontaktok közé.
Jackie_Chan: ne csinálj másik id-t a másik telefonon, mert akkor amit az egyik telefonon megvettél appot, azt nem fogod tudni letölteni a másik telefonra a másik id-vel, csak ha azzal az id-vel is megveszed.
Egyébként újként állítottad be, vagy iCloud backupból restore-oltad? -
válasz
Jackie_Chan #139940 üzenetére
Ugyanazt az id-t nyugodtan. Nekem volt 2 iPhone + 1 iPad az iCloud mentésem az ingyenes tárhelyen és rendben volt. Ha belépsz a tárhelyre akkor le tudod ellenőrizni.
-
válasz
kovsol #139827 üzenetére
Ez a lényege, hogy bejelentkezett id-vel azon a telefonon jogosult vagy Apple music tartalmak hallgatására, de ha kijelentkezel akkor nem. Egyébként valóban nem azonnal törli őket hanem kis idő múlva. Ezt én akkor vettem észre mikor próbáltam helyet felszabadítani a telefonon és az Apple music cache-ét akartam törölni.
-
Nincs fólia a telcsimen, de ezt lehet hogy ki kéne próbálni: youtube kalapács videó
-
válasz
GhettoChild #139712 üzenetére
Azonnal szinte biztos hogy nem történik ott sem ilyesmi.
-
válasz
GhettoChild #139710 üzenetére
Érvényes a garancia ott is.
-
válasz
galaxys80 #139551 üzenetére
Azt fogja mondani hogy van már olyan fiók. Ugyanolyan a névvel nem lehet két különböző fiók. Azaz bejelentkezni tudsz ugyanazzal a fióknévvel, de másikat létrehozni ugyanolyan névvel nem lehet.
De szerintem egyébként pont az a jó, hogy ugyanazzal az azonosítóval vagy bejelentkezve, mert pl megvett appok ugyanúgy használhatók a másikon is. -
válasz
petertoth10 #139311 üzenetére
Nem bátorítani akarlak a szerelésre, sőt éppen ellenkezőleg, csak ami infóm van, azt megosztom. Annak alapján amit én tudok, a home gombot nem is "szabad" áttenni egyik szifonból a másikba, ugyanis az csak alaplappal együtt cserélhető ha jól olvastam, a touch id miatt. Tehát ha jól emlékszem arra amit olvastam, akkor sima home gomb csere után elvileg nem is működne a touch id.
-
Van 52 db fotóm, ami a telefon szerint 1 gb helyet foglal. A nemrég törölt üres. Mit lehet ezzel kezdeni?
-
válasz
radi8tor #139165 üzenetére
Persze, bő egy hete nyitották meg 13 városban, úgy emlékszem az indexen is fent volt mint hír. [link]
Számomra amúgy fontosabb lenne hogy a telefon tudja-e, mint hogy jelenleg van-e, mert hosszabb távra választanék telefont és így nemcsak a most érdekes, hanem a jövő is. Egyébként pont olyan helyen lakok ahol már van.
Egyébként Nyíregyházán már hosszabb ideje működött, lehet hogy ebben a wiki le van maradva. -
Jól látom hogy az iPhone SE nem LTE-A kompatibilis, vagy elnéztem valamit?
-
Nem ismered az előzményeket, korábban leírtam hogyan fogyott el a szabad hely, többször volt már téma.
Black: pedig én úgy érezném logikusnak, persze ez nem jelent semmit. Sajnos azóta pár szolgáltatásról (amikért fizetek, pl iCloud fotókönyvtár, iCloud drive) le kellett mondanom, úgy sikerült megnövelni a szabad helyet, hogy ezeknek a kb 4 gigára hízott helyi cache-e nincs a telefonon.
-
-
-
válasz
univerzita #138523 üzenetére
Azzal próbáltam. Az egyéb szemetet leszedte, de ez maradt. Pedig már azt a módszert is próbáltam, hogy két évvel visszaállítom az órát, hátha akkor látszik a nemrég törölt (mert persze azt is üresnek mutatja). A gyári visszaállítást utálom.
Köszi zuioch, ha kellene akkor kereslek! -
válasz
univerzita #138514 üzenetére
És zuioch:
Köszi mind a kettőtöknek, egyelőre úgy néz ki, hogy azt a helyet amit most vissza akarok kapni, ilyen módszerrel se tudom visszaszerezni (900 megás helyfoglalása van a fotóimnak és van 5 fotó a telefonon). -
Volt az a jó kis app, a battery doctor, ami azt tudta, hogy teleírta az üres helyet adattal, és így beindította az iphone automatikus folyamatait, ami a felesleges cuccokat (cache-t, ilyesmit) kipucolta az appokból. Most leszedtem a store-ból, és eltűnt belőle ez a funkció. Annak a gombnak a helyét, ahol a junk gomb volt, most egy medal nevű gomb vette át, és a funkció nincs meg benne. Nagyon nagy kár...
-
válasz
Franky2Ster #138062 üzenetére
Ha pont a maximum, akkor szerintem rizikós. Próba nélkül nem venném meg, persze jó kérdés, hogy hol lehet kipróbálni.
-
Tudom, hogy 1-2 héten belül volt, de melyik most a preferált APR szervisz szempontjából? Egyszerűen nem találom a választ.
-
válasz
ger15xxhcker #137953 üzenetére
iCloud fotókönyvtár bekapcsolása, és az iPhone tárhely optimalizálása opciót kapcsold be.
-
válasz
Megane2000 #137559 üzenetére
Nem volt másmilyenem, ezzel az eggyel vannak tapasztalataim. Igazából az Apple watchot nézegettem még de az ár és az üzemidő döntött emellett. Nem bántam meg, a megjelenés óta, január óta használom 7/24-ben, állandóan rajtam van.
-
válasz
Megane2000 #137546 üzenetére
Nekem egy Garmin Vivosmart HR van, nagyon meg vagyok vele elégedve.
Secret: "Beállítások -> iCloud -> Fotók -> Fotókönyvtár off".
Ezen kívül ha teljesen ki akarod kapcsolni a feltöltést akkor ugyanitt a fotóstreamet is ki kell kapcsolni. -
válasz
Megane2000 #137539 üzenetére
Sajnos ez irtó nagy kavarodást tud okozni. Nálam ez úgy néz ki, hogy beállítottam az adatok forrásánál a health appban a sorrendet, ez így az esetek 70%-ában jó is, de sajnos simán előfordul, hogy vagy kétszer-háromszor írja be a karkötő értékét, de olyan is volt már hogy összeadta a kettőt. Ez utóbbit szerintem nemrég javították, vagy csak nem figyelem már annyira.
Mindenesetre az adatok forrása beállításnál a karkötő legyen felül.Annyi, hogy ezek a karkötők nem "natívan" támogatottak, azaz nem közvetlenül írnak a health appba (talán ez szerencsés is), hanem a saját appjukba írnak, és a saját appjuk kaphat hozzáférést a health apphoz. Így a saját appjuktól függ, hogy mennyire korrektül írja az adatokat.
-
válasz
univerzita #137526 üzenetére
Ha csak simán a fotóstream van bekapcsolva, akkor is lehet a fotókat menteni gépre a netről, ahhoz nem kell az iCloud fotókönyvtár.
-
Eszerint a cikk szerint a 7-es már 32 gigás alapmodellel jöhet:
http://9to5mac.com/2016/05/30/analyst-claims-next-gen-iphone-7-to-feature-32-gb-base-storage-and-up-finally-dropping-16-gb-models/[ Módosította: radi8tor ]
-
Mivel van itt még pár ex-Blackberry user, ha nektek is hiányzik a jó kis instavenue app (én nagyon szerettem), akkor nézzetek meg az Instaweather-t, sokat tud, jópofa.
-
válasz
Tibee86 #137237 üzenetére
A Gmailban lehet beállítani?
Szerk.: mármint a szolgáltatásban, nem a telefonon? Azért kérdezem, mert magában a szolgáltatásban be van állítva az archiválás helyett, hogy áthelyezés a kukába, de amikor e-mail kliensből törlök, akkor mindig archivál. Sőt pl a szifonos mail-ben nem is azt írja ki hogy törlés, hanem azt hogy archiválás. De ugyanúgy nem törli ha outlookból, vagy a desktop mailből törlöm. Hangsúlyozom, hogy lehet hogy én csinálok valamit rosszul, de nálam ilyenkor archivál, és nem töröl. -
válasz
LordAxwell #136956 üzenetére
Miért nem próbálod meg?
-
válasz
Sly189 #136899 üzenetére
Arra ügyelj, hogy ha úgy is hallgatod az Apple Musicot, hogy nem letöltöd offline használatra az adott zenét, hanem csak behozod az adott albumot, rákattintasz hogy lejátszás, azaz csak streameled, akkor azt átemeneti tárba lementi ugyanúgy a telefonra, csak éppen nem látod a helyfoglalásnál, és kézzel törölni se tudod. Tapasztalatom szerint ez 2-3 gigát simán megeszik. Egy icloud ki-be jelentkezés törli le, vagy valamilyen olyan módszer, ami teleírja a fennmaradó üres helyet, és a rendszer elkezd automatikusan tisztítani. Tehát vagy a filmes megoldás, vagy a battery doctor-os.
-
válasz
TechN7ne #136762 üzenetére
"Hozzáértők nem feltétlenül mindig frissítenek."
Az legyen az ő bajuk
"1. Frissítésre mindenki rá tud nyomni,nem kell hozzá nagy tudomány se iskola."
Ezt senki se mondta, hogy ellenkezőleg lenne."3. Egyre instabilabbak az utóbbi időkben az IOS frissítések,lehet sokat is mondok de max. 2db stabil verzió készült eddig az IOS 9 történetében,ők pedig a sima 9.2 és a sima 9.3 volt."
Nekem egyikkel se volt problémám, de biztos voltak gondok. Azért szerintem ez túlzó általánosítás amit mondasz."4. Amíg nincs érdemleges újítás,opció az újabb frissítésben és még a gördülékenység és az akkumulátor üzemidő rovására is rámegy,meggondolandó a váltás."
Ezzel nem értek egyet. Szerintem nagy általánosságban a friss rendszer pl valószínűleg biztonságosabb."5. Egy "régebben" frissített iPhone készülék mindig érdekesebb,egyedibb és huzamosabb idő után gyorsabb is marad mint a frissített készülékek,ráadásul eladásnál előnyben részesítik a tudatos és hozzáértő felhasználók,vásárlók."
Háááát... Nem tudom... :/ Ezzel se értek egyet. Ez szerintem egy kicsit belemagyarázás."6. Sorolhatnék még pár dolgot,de igazán a lényeg hogy mindenki maga dönti el hogy mit szeretne,hogyan használja a készülékét,neki mi a legjobb."
Ezt se vitatja szerintem senki."Viszont,rosszul is járhatnak régebbi készülékeknél,esetleg "2 ló közé esnek" már nehezebb a visszalépés és teljesül az Apple terve,vegyél új telefont!"
Nem vitatom, hogy a cégnek, mint profitorientált vállalatnak az a feltehető terve, hogy minél többen vegyenek tőlük telefont. Ergo igen, valószínűleg ez a "terve". Az más kérdés, hogy kijönnek új telefonok, amik hardverben jobbak, többet tudnak stb., és ezeknek a telefonoknak a szoftverét - a bennük lévő fejlesztésekkel együtt - megkapják a régebbi telefonok is. Óhatatlan persze, hogy a régebbi hardveren lassabbul futhatnak. Ebben a "tervben" én nem látok semmi ördögit."Régebbi iPhone al rendelkezők számára részemről nem ajánlott a frissítés."
Hát ebben se értünk egyet, de szerintem mindenki véleménye elfér a másiké mellett. -
válasz
HUTCHDB #136636 üzenetére
Azt a futó alkalmazások kidobálását nem igazán kellene csinálni. Egyrészt előrébb nem vagy vele, viszont olvastam egy cikket, miszerint az akkuidőt kifejezetten hátrányosan befolyásolhatja, mert tennivalója lesz vele a procinak, hogy előhozod, felébreszti a hibernálásból és leállítja az adott appot.
Én azt mondanám, hogy használd simán csak alap módon ilyesmik nélkül, és nézzük meg mondjuk egy nap múlva, hogy jelentkezik-e a dolog.
Illetve, ha megoldható, szerintem csinálj egy rövid videót a problémáról, hogy jobban meg tudjuk nézni, hogy milyen akadásokról van szó. -
válasz
lugosi #136627 üzenetére
Azóta ami eszembe jutott: elsőre két dologra gyanakodnék, de mind a kettőt kizártam. Az egyik, hogy OTA-n töltött volna le valami frissítést, de nem lehet mert tegnap szedte le a 9.3.2-t és fel is telepítette.
A másik, hogy ha nem lett volna netkapcsolat, akkor icloud backuphoz szükséges temp fileokat gyűjtötte egybe, de ez sem igaz mert folyamatosan wifi alatt volt a telefon. Szóval továbbra is nagy rejtély.
Az "Akkuhasználat" nem hozott ki semmi durvát, csak egy dolgot, hogy a "Fotók" háttértevékenység során 10% akkuhasználatot fogyasztott. Ez részben indokolhatná a melegedést is. Lehetségesnek tartjátok, hogy ez csinált valamit? (Közben a Fotók által foglalt hely 2.5-ről 2.9 gigára nőtt, valószínű hogy az icloud fotókönyvtár szinkronizálásával, mert az eltelt időben kb 6 db képet készítettem és abból 3 képernyőmentés.) -
válasz
B-L-A-C-K #136626 üzenetére
Akkor jó. Következő indításkor pedig 1%-ot mondott, gondolom ennyi belefér, nem egzakt tudomány ez 😉
Amúgy ma valami olyat csinált a szifon, amin csak néztem. Jött (volna) egy iMessage (számítógépen már láttam, a telefonon nem jelent még meg). Nem érkezett meg, kiírta hogy elfogyott a szabad hely (komolyan nem direkt írom 🤗). Oké mondom letörlök egy albumot, leszedem a battery doctort és majd takarítok. Lett 780 mega szabad helyem, amit szép folyamatosan megevett. Nem volt időm vele foglalkozni, 0-ra lement a szabad hely, gondoltam majd délután megoldom. Még töröltem amit tudtam, megállt a helyfogyás. Na gondoltam most ránézek, erre közli hogy van 1.6 giga szabad hely. Közben a szokásos napi használaton kívül nem történt semmi.
Annyi még hogy nap közben kétszer is eléggé melegedett a telefon hátulja, pl konkrétan most is. -
Véleményed szerint user error az, hogy teljesen felesleges képeket cache-el a telefon? Tehát a 12 évvel ezelőtt készült fényképem, az összesen 35.000 db összes képem thumbnail-jét magamnál kell tartanom? Pont ezért szerettem volna icloud fotókönyvtárat, hogy ott tárolódjon. Tárolódik is, de valamiért nálam kell lenni 0/24-ben 35.000 db thumbnailnek. Nem elég letölteni azokat, amiket éppen végiggörgetek, á nem. Mégis hogy lehet ez user error? Szerinted én írtam a szoftvert?
Másik hatalmas okosság. Van 9 gb-nyi dokumentumom. Főleg doc és pdf. Ezeket a dropboxban tartom, onnan nézem meg telefonon ha bármi kell. Nosza, ugyanezt a mennyiséget bemásoltam az icloudba, icloud drive majd mutatja telefonon. Aha, mutatja persze, csak 2 gigányi fogalmam sincs hogy milyen file-okat azért tárol. Azaz ennyi szabad helynek Heló! Hozzáteszem, a byte-ra ugyanennyi cuccom dropboxban való tárolása, és fél éve napi szinten történő használata elfogyaszt egészen pontosan 84 megát a tárhelyemből. Az icloud drive, úgy hogy nem nézegettem benne még dokumentumokat, elfogyasztott 2 gigát. Persze ez is user error, ugye? Amúgy az, mert hülye vagyok, hogy 3rd party szolgáltatások helyett a gyári megoldást akarom használni.
Ez a két teljesen felesleges cache közel 4.5 gigát elvitt. Ez a telefonom tárhelyének majdnem a fele! Előtte nem szorított, csak miután elkezdtem használni az apple hiperszuper klód lehetőségeit.
Kérlek, magyarázd meg ennek az usererror mivoltát.
Univerzita: köszi, de mint írtam se az icloud fotókönyvtár cache-ét nem törli ilyenkor, se a zenék cache-ét, próbáltam. Minden mást, facebookot, instagramot, stb stb tisztítja, kiírja az ikon alá hogy "Tisztítás...", de ezt a két legnagyobb tárhely-kártevőt nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone SE 2.Gen kártyafüggetlen,új gyári kijelzővel,hibáttlan működés!
- Google Pixel 8 128GB gyári független hibátlan 2026.02.24. Gsm gari + Google jótállás!
- IPhone XR 64GB gyári független megkímélt
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite - Kártyafüggetlen, 1 ÉV GARANCIA, ZT12
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold - Kártyafüggetlen, 1 ÉV GARANCIA, ZT11, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3568 - i3-7GEN I 4GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128/6GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Samsung Galaxy A12 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest