- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megjött az Acer szerényebb Navi 48 GPU-val dolgozó Predator VGA-ja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
válasz
salytmasztor #8967 üzenetére
Még mindig az ajánlatom, DS3P, DS4...csemege...olvasd át...
-
Gorneck
legenda
válasz
Core 2 Duo #8954 üzenetére
Aláírása....
-
Gorneck
legenda
válasz
salytmasztor #8951 üzenetére
Ennyit tud a lap...persze ha mindent kipróbáltál...
P35 DS3P, DS4.
-
Gorneck
legenda
válasz
salytmasztor #8947 üzenetére
-
Gorneck
legenda
válasz
Samanbacsii #8091 üzenetére
Nem értem mit is szeretnél ebből kihozni...
tonyo9: Olvasd el a manual-t...
-
Gorneck
legenda
válasz
slett27 #7863 üzenetére
Mit bénázol? Van teló felhívsz...egyébként meg ki kell kapcsolni biosba a venti szabályzás és maxon fog pörögni.
Minek vennél Ninját mikor nem jobb...3.8as ventit kell rá szerezni...Sunon, Papst. Csavar csere+venti se több, mintha cserélnél hűtőt...
Egyébként nyitva a ház oldala? Gondolom igen. El mondom, hogy sokat nem nyersz sztem a venti csere/támogatással...egyszerűen xar a procid...ezt vagy elfogadod vagy lecseréled.
-
Gorneck
legenda
Miután visszaolvastam...
Jaaaa, hogy az a hsz...
A tesztben Q proci van...a hőfokok miatt linkeltem, mert neki 100 fölé megy 1.5V-nál kevesebbel...a hűtése meg bőven elégségesnek kéne lennie...így értettem a nem nyerne vele sokat...Szal még mindig nem a TR fikázása a téma, hanem az a rohadt magas hőfok amit annak a hűtőnek kordában kéne tartania...
-
Gorneck
legenda
2-3 éve használunk "stuff"-nak 7/24-be egy 18 férőhelyes külső racket sajna nincs annyi scsi hdd-nk, mert ez egy "fekete" dolog, de van benne pár vinya!
Szal még sose volt benne elhalálozás. A kopás részét értem és tisztába is vagyok vele, de nem kevés ház gyártó alakítja ki így a HDD tartóját. Számomra se elfogadott a dolog, de nem parázok...ennyire nem, mint ahogy pl most tetted Te.
Vízszintesbe viszont annál több...de ez sztem természtes dolog tök mind1, hogy szereli be az ember...vmelyik gyengébb vmelyik erősebb jobb minőségű HDD független gyártótól, ami vagy bírja vagy nem bírja addig ameddig kell... -
Gorneck
legenda
válasz
#96302336 #5195 üzenetére
Hááát a ramom gyorsabb és többet megy a DS3R lapba...ja és felismerte az összes SATA+IDE cuccomat...míg a Pro sajna nem...
6 fázis...ami akármennyire is vakításnak mondod/mondják nem az...kisebb droop nem sokkal de akkor is kisebb, mint a Pro-ba.
Vmi oknál fogva nekem az Eist+C1E nem igazán működött jól...nemtom miért.Amúgy nagyon jó kis lap az Abit.
-
Gorneck
legenda
válasz
Telefunen #5012 üzenetére
Akkor ezt tárgyaljuk ki...
"Mi is az EIST? Az Enhanced Intel Speedstep az AMD CnQ-jához hasonlítható technológia, mindkét funkció azonos elven működik, a processzor a terheléstől függően dinamikusan csökkenti vagy növeli az órajelet és a magfeszültséget. Az EIST működési elvéből fakadóan előfordulhatnak érzékelhető teljesítménybeli visszaesések, hiszen amíg a processzor nincs 100 %-ig leterhelve, az órajel nem áll vissza az eredeti értékre (pl. egy ablak megnyitásakor). Mondanunk sem kell, hogy egy többmagos, Hyper-Threading technológiát támogató processzor rengeteg esetben csak a feszültségcsökkentett órajelen jár, mert ahhoz, hogy 100 %-osan leterheljük, olyan programot kell elindítanunk, mely kettő vagy több szálat képes kihasználni.
Az eredeti Halt State (C1E elődje) egy lényegesen egyszerűbb alternatíva a fogyasztás csökkentésére, lényegében a HALT utasítás kihasználására épül: amíg a processzor nincs terhelés alatt, addig a HALT utasítás lekapcsolja a CPU-t. Mivel a HALT utasítás csak akkor hívódhat meg, ha semmilyen módon nem terhelődik a CPU, ezért az EIST-tel ellentétben nincs hatása a rendszerteljesítményre, de logikus, hogy jóval kevésbé hatékony is energiamegtakarítás szempontjából. Az Intel-féle Enhanced Halt State ezzel szemben két dolgot művel: lecsökkenti a CPU szorzóját a processzor által engedélyezett legalacsonyabb értékre, majd csökkenti a magfeszültséget is." -
Gorneck
legenda
válasz
Pietrosz #4588 üzenetére
Ramok 5-5-5-16-auto-trd6-on, 2,4-es szorzó, 8*440 és nem bootol. 7-es trd-vel bootol. Most írtad le azt amit Én is leírtam...ráadásul ez a stabil beállításod...
Ne keverd/keverjük meg a dolgokat ennyire...
Van boot:
400fsb;
2,5ös szorzó;
5-5-5-15-tRD7
Beton stabil hónapok óta 2,14Von.Nincs boot, csak bios nullázás:
400fsb;
2,5ös szorzó;
5-5-5-15-tRD6
Bármilyen feszt adtam nem tudtam bootolásra bírni...Tehát akkor szted hol a határ? 6 és félnél?
Én mindig beállítom az adott fsb-hez a szorzót egyben ezzel órajelet, majd az időzítést. Miután ez meg van...leszorítom a tRD-t, addig míg bootol a lap...Ez az érték nekem eddig mindig stabil volt...Mivel az fsb emelésével együtt emeled az órajelet adott szorzóval így igen...elképzelhető ilyen is...422on van boot, de 423on nincs...
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
válasz
Pietrosz #4566 üzenetére
Nem csak fsb, hanem órajel, szorzó is.
Pl:
266FSB Stock
Standard= MCH Strap of 11
Extreme= MCH Strap of 3333FSB
Extreme= MCH Strap of 7400FSB Overclock:
Turbo= MCH Strap of 6
Extreme= MCH Strap of 6501FSB Overclock
Turbo= MCH Strap of 9
Extreme= MCH Strap of 9Manuál állítva a tRD-t, ha elindul a lap, akkor az stabil is. Ha elkezded állítgatni a többi időzítést és a tRD marad fixen, akkor képzelhető el instabilitás...ez természetes is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megjött az Acer szerényebb Navi 48 GPU-val dolgozó Predator VGA-ja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Monitor hiba topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest