Új hozzászólás Aktív témák

• wnix

senior tag

válasz KopaszÁllat #26 üzenetére

igen, a wam boot-ra gondoltam, amilyekből pl a CPU-típusát lehet meghatározni (ha nem hiszel a CPUID-nek). az INT 19h-nak is lehet paramétereket adni, de ez nagyon hardver függő.

ha a BIOS nem shadow-zott akkor, azon is el lehet gondolkodni, hogy a VGA BIOS-on , vagy a hálókártya-BIOS-on keresztül is lehet programozni...(picit brutális, de működik)

(nem tudom próbáltál-e már olyat, amikor egy BIOS-írás rosszul sikerül, akkor egyszerűen a gépet egy működő BIOS-ról elinditani, a BIOS-chipet kicserélni a rosz chippel, aztán lehet megint flash-elni)

lehet, hogy nem tudod rávenni a CPU-t, hogy a shadow-zott BIOS-on keresztül fusson, de kiolvasni már tudod. Így meg lehet nézni, hogy hogyan vezérli az EEPROM-chip-et.

korábban (kb 10éve) foglalkoztam BIOS írással, akkor írtam magamnak egy saját kis BIOS-t ami egy S-RAM-kártyáról lett induláskor betöltve. az egészet azért csináltam mert a PC-mhez nem volt monitor, de volt egy amigám, ami a TV-hez volt köttve. a PC a VGA-kártya memóriáját (TEXT mod) 25-ször másodpercenként a paralell-porton keresztül küldte az amigához, amit ott egy programmal kiírattam. Ehhez kellett a BIOS átírás :)

Új hozzászólás Aktív témák