- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
Zsu_
senior tag
válasz Fehérsólyom #54 üzenetére
Nem biztos, hogy jót írok, de mivel eddig nem segített senki neked....
Ha nem jót írok, akkor majd kijavítanak. :)
Szóval szerintem Airpanelnek hívják azt, amire gondolsz :U -
Fehérsólyom
aktív tag
Segítsetek nekem, h hogyan hívják az #52-es hozzászólásomban vázolt eszközt :)
-
Zsu_
senior tag
Nekem 2500+procin Spire whisperrock IV hűtő van. Nem mondanám, hogy halk, de azt se hogy hangos. Normál. Viszont nagyon jól hűt :)
[Szerkesztve] -
Fehérsólyom
aktív tag
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, a tanácsokat jól az eszembe véstem! :)
De tartozom egy vallomással, mert most vettem észre, h egyáltalán nem a procventi a hangos, hanem a táp, de az is csak akkor, ha felmelegszik a házban a levegő...
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, h hol lehet, olyan műanyag csőre hasonlító légterelőt kapni, ami a ventilátor levegőjét úgymond ''megvezeti'', egy negyedkör alakban.
Hát remélem érthető amit írtam :)
[Szerkesztve] -
őstag
Válasz a kérdésédre a gép két napja megy ma reggeltől pedig folyamatosan nyomtam a Call Of Duty-t és Zalman7000A-AlCu-val 49 fokos a proci!:DDJa és húzva van 2500@3200!
[Szerkesztve]Aki kételkedne megbizhatóságomban: http://pics.coldline.hu/pics/632701-20120805-68R28Z.jpg
-
Attyo
tag
Én is ajánlanék egy hűtőt: Titan TTC-D9TB/CU35/R1.
Jól hűt, meg halk is. 1400MHz-es Thunderbird procim van, alapon 41C, terhelve 46C. Szerintem jó. -
Kirbly
aktív tag
heyho!
en adnek egy pontot a TT Silent Boostnak :D rezborda egy atomcsendes hutovel :D nekem volt szerencsem beszerezni egy ilyen bordanak a ventijet (koszonet erte Volkovy-nak) es bizton mondhatom nem hallani a hangjat :D nekem egy sipre falconrock 2-es bordan van es alapon a proc olyan 29-30 fok, ehhez kell a jo hazszellozes is :D (meg a kemeny) :DDMi? Nem tetszik ez a sor? Hívja a 06-80-NA-ÉS-AKKOR-MI-VAN ingyenes számot…
-
Bass
addikt
Látom nem értetted amit írtam??? Az 5200rpm a maximum fordulatszáma a hűtőnek de ezt sosem kell használni mert kipróbáltam akkor amikor húztam a procit teljes terheléssel sem ment 54 fok fölé(a prociban lévö szenzor mérte nem az alaplap mert az megbízhatatlan) a venti fordulata meg teljesen le volt véve,de tényleg már csak a vinyómat hallom ki a legjobban pedig egy visszafogott 80-as IBM,és ez a cooler csak 5000ft mindenféle kütyüvel együtt
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
válasz Alvin_ti4200 #20 üzenetére
Most nem mert nem a gyári potit használom hanem az elölapi panelra kötöttem mert így kényelmesebb kb 2200rpm (de így sem zajos)a gyárival med annyira leve bírtam venni hogy már nem is mérte és az alaplap le is lötte magát mert a biosban 1000rpm-re volt az alsó határ állítva
-
mozso
senior tag
Ezt en is meg tudom erositeni, a 2510 (nem pro) nem 26dB zajt ad ki, joval hangosabb. A visszajelzesek szerint a ventillator rajta elegge remeg (nekem kuszott a padlon magatol, ha be volt kapcsolva). Andorpapa szerint a PH! altal tesztelt 2510-es ezt nem csinalta, de az utobbi idoben sokan panaszkodnak ra.
Nalam 2 hetig ment, addig birtam a hangjat. -
petyax
aktív tag
válasz Fehérsólyom #32 üzenetére
Nem kell semmit hajlítgatni, farikcsálni. :) Simán rámegy az A7N8X-X-re.
Egyébként nem hiszem, hogy létezik ennél halkabb prociventi. (na jó, a vízhűtés :)) )
Hát remélem nem fog elromlani benne a venti. Szerintem elég lassan forog ahhoz, hogy sokáig bírja.
Öcsémnek Igloo 2510-es van a gépében, ami elvileg 26db, de legalább 4-szer hangosabb, csak úgy süvít... -
mozso
senior tag
Abit NF7-S 2.0
Barton 2500+ @2200MHz (=3200+)
1.75V
Szoba: 24
Haz: 28 alapjarat / 31 full terheles
CPU: 37 alapjarat / 45 full terheles
Huto: lasd #33-as hozzaszolas -
Árpi bá
aktív tag
válasz Fehérsólyom #6 üzenetére
Abszolút nem!
Viszont csak olyan lapra lehet feltenni, ahol megvan a 4 lyuk a proci körűl a vízhűtéshez....
Nagyon stabilan áll, nem kell félni attól, hogy leesik! Csak ajánlani tudom!Mielőtt megszólalsz, gondold végig szebb e mint a csend, amit megtörsz vele....
-
petyax
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #24 üzenetére
'' Jujj, elég antituningos Barton-od lehet, ha 1,8V kell a 3200+hoz Ennyire szarok a mostani Barton-ok? ''
Na most ez úgy van, hogy alapfeszen (1,65V - AIDA-ban 1,7V-ot ír) csak akkor fagy, ha folyamatosan 100%-on járatom.
1,7V - AIDA-ban 1,74V-ot ír sehol nem fagy, de Prime 95-ben néha hibázik.
Ezért járatom 1,75V-on, amit AIDA-ban 1,79-nek ír, nem tudom, melyik a jó :)
Így teljesen stabil a rendszer és Prime 95 sem hibázik. :DD
Egyébként semmi probléma a Bartonnal :) -
-= CsoCso =-
tag
Nagyon jó az a Zalman CNPS7000 , én is azt néztem ki magamnak, de az árát kicsit sokalltam. Meg aztán NF7-S...
Így tovább keresgélve végül a TT A1889 SB mellett döntöttem, de most már nem válnék meg tőle!!! Ugyan egyenlőre nem húzom a procit, elég neki, hogy nincs még venti (csak a Coolink tápventi) a házamban... ;] Majd jövő 7-től!
Így is; zárt háznál, bőven fűtött szobában (24-26 fok) 45-50 fokon tartja a 2600+ -os Bartonomat! :C
Ja, és Varázspálcán csak 6900 HUF ! [L]http://www.varazspalca.hu[/L]
Még valami: 21 dBA :) Mérni nem tudom, de szerintem stimmel...
[Szerkesztve]70 000 Ft a nyomravezetőnek: http://mobilarena.hu/f.php?mod=40&id=515309
-
mozso
senior tag
válasz Fehérsólyom #35 üzenetére
Kulfoldon igen, lehet hozza rendelni.Itthon nem tudom.
Zalman 6000 nem hut olyan jol, gyengebb, mint a 7000, en nem vennem meg. -
Fehérsólyom
aktív tag
És mi a véleményetek a CNPS6000-AlCu-ról?
Azért kérdezem, mert mi van, ha a CNPS7000A-AlCu-n tönkre megy a vetnilátor? hogy lehet azt cserélni? -
mozso
senior tag
En ezt ajanlom, nekem bevalt: [L]http://www.dirkvader.de/page/ht-101.html[/L]
Masik teszt: [L]http://www.hartware.net/review_380.html[/L]
Barton XP3200+ -t hut jelenleg. Nem hangos egyaltalan. -
Fehérsólyom
aktív tag
Köszi a bíztatást, jól esett:)
Kellett valamit farikcsálni?
Nem tudsz egy olyan helyet esetleg ahol meg lehet hallgatni egy ilyen hűtőt munka közben? (Azért vagyok ilyen óvatos, mert sokat válogattam az alkatrészeket, és már csak a proc hűtő a hangos, és most már nem szeretnék próbálgatni, mert arra nincs pénzmagom :) ) -
Alvin_ti4200
félisten
válasz .:InnoMan:. #29 üzenetére
Hát ez Palomino. Amúgy ha normális 300W-os táp lenne, akkor még azt mondanám, hogy ok, de egy Codegen-re nem bíznék ilyen gépet. AMúgy az optikai meghajtókat lehagytad, pedig azok is számítanak. Ha olcsón akarod megúszni, akkor vegyél egy 400W-os Azona-t.
-
.:InnoMan:.
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #28 üzenetére
Hát de a jelenlegi konfigomhoz sztem megfelel ez a 300w-os táp(később akkor ugyis lecserélem egy 420w os tápegységre) :::
MSI Kt3 Ultra 2-es lap,AMD Athlon Xp 1700+,Inno3D Geforce 4 Ti 4200 128mb,Samsung 256DDR ram+128 mb DDR Hynix ram........
Ez a proci:
[L]http://www.depo.hu/?page_number=6&id=9478&lid=1&csid=1[/L]
Na és meddig mehet? :F
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz .:InnoMan:. #27 üzenetére
Hát azt a ''tápot'' én sürgősen eladnám vagy csak félre raknám és a helyére beraknék egy min. 350W-os márkásabb példányt (pl. Coolink, Chieftec, Aopen, TT, stb.). Az 1700+ ha TBredB, akkor ugye mehet az feljebb is:) Ha TBredA vagy Palomino, akkor is elég lesz egy ideig, majd ha olcsó lesz, váltasz A64-re, oszt kész:C
-
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #23 üzenetére
Off
Még 1off (ez az utolsó) :)
És az előbb emlitett konfigurációhoz milyen táp ajánlott? (jelenleg egy codegen 300w-os van) :F
És a mostani 1700+ amd athlon xp-m képes ''meghajtani'' szted az emlitett ati vga-t?
Még erre válaszoljál!
Köszönetttel:
InnoMan
/Off
[Szerkesztve] -
acer_
aktív tag
válasz Fehérsólyom #1 üzenetére
Glacial Tech SilentBreeze II 462
ő a te embered szerintem.. 5k körül van, én is ilyenre fogok pályázni, ha lesz uj procim..
[L]http://www.radikalmod.hu/index.php?p=6&y=13&z=4&st=0[/L] (a listában legalul) -
mormota
senior tag
az tény hogy a legjobb hűtők egyike, de az is egy tény, hogy drága, mint atom:)
elfogadom az álláspontodat, hogy jó, meg minden, de sztem aki húzni akarja annak lenne ideális
látom te ki is használod az adottságait...
egyébként nekem es 1800 rpm-en megy az aero és én ezzel tökéletesen meg vagyok elégedveIllusztrálok, tehát vagyok
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz .:InnoMan:. #21 üzenetére
Nézd, manapság mint látod, sokkal inkább egy jó VGA számít, mint egy jó CPU. Szerintem a 2200+ simán meg fogja hajtani a 9,8k Pro-t, ahogy an egy FX5900-at is. 2 GHz környéki proci ajánlott manapság, a kraft-ot úgyis a VGA-knak kell biztosítania. Én pl. simán tudtam játszani akkor is, amikor tesztelés céljából 1600 MHz-en (8*200) ment a procim.
-
petyax
aktív tag
'' rá akarnak beszélni egy 12000.- FT-os hűtör, ami lehet hogy nem is lesz jó az alaplapodra, és vigyázni kell vele, mert ha megmozditos a géped, akkor kiszakad a lap ''
Szerintem, ha az egyik A7N8X-X-re jó, akkor a másikra is. :)
Én nem akarok senkit rábeszélni, de tényleg nagyon halk (1400rpm-en járatom).
Így is megfelelően hűt alapon 39-40fok a proci, hajtva max. 45-46. (ház oldala fent, igaz, hogy Antec Sonata házban :DD).
2500+@3200+ -os Bartont hűt 1,8V-on.
És azért nem mindegy, hogy 1400Rpm vagy 5200Rpm... -
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #18 üzenetére
Off
Boccs az off-olásért de ezt meg akartam kérdezni Alvintól!
Nos neked az aláírásodban láttam a 2000mhz-es procit ez képes meghajtani a vga-dat?
Ez azért kérdezném mert én is a közeljővőben egy Ati R. 9800pro-n gondolkodom és ez sztem egyenrangban vagy egy fx 5900-al :F és ehez akarok venni egy 2200+-os procit!Ez a2200+ os proci szted képes ''meghajtani'' ezt az előbb emlitett ATi-t! Remélem érthető! :)
Előre is köszönöm a válaszodat!
/Off
[Szerkesztve] -
mormota
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #18 üzenetére
én személy szerint nem akarok úgy hozzányúlni az alplapomhoz, hogy valamit is elpakolok rajta, vagy mittomén.
nekem úgy jó ahogy van... max nem 7000AL-Cu-t teszek rá, hanme 6000-t:))Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
rá akarnak beszélni egy 12000.- FT-os hűtör, ami lehet hogy nem is lesz jó az alaplapodra, és vigyázni kell vele, mert ha megmozditos a géped, akkor kiszakad a lap:)
én erre csak anyit mondok, hogy em feltétlenül a legdrágább hűtő a legjobb...
én pl egy 5ezres Aero Lite 7+-osat használok
réz magos alu, minimumon van a fordult, kb 20dbA-t nyom, és a 2500+-osom 2GHz-en megy, zenehallgatás közben 54fok, zene nélkül leviszi 50re
házszellőzés nincs, oldallap felrakva!
szóval azért gondold meg...
nem biztos hogy a legdrágább a legjobb.
ami azt illeti énis szivesen vettem volna egy olyan zalmannt, csak sajna nem megy rá az NF7-re:(Illusztrálok, tehát vagyok
-
petyax
aktív tag
válasz Fehérsólyom #15 üzenetére
Hi!
Ne aggódj, nekem is ASUS A7N8X-X van Zalman AL-Cu-val és tökéletesen rámegy :DD
Egyébként tényleg nagyon jó hűtő. Jól hűt hangtalanul.
Attól meg ne félj, hogy nem bírja a lap meg ilyesmi. Az alaplapra kell rögzíteni és teljesen stabil. -
Fehérsólyom
aktív tag
Nagyon köszönöm az eddigi segítséget!
Nem tud valaki esetleg olyan megoldást a Zalman CNPS7000A-AlCu-n kívül, ami csendes és jól hűt? (A Volcano jól hangzik, majd elmegyek megpróbálom meghallgatni :), bár félek, mert a Zalmant nagyon ajánlják. )
Azért kérdezem, mert valaki azt mondta nekem, h az ASUS A7N8X-X-re nem megy fel a hűtő :( -
haris
őstag
Hali
Itt is szétnézhetsz:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=44601[/L] -
Bass
addikt
válasz Fehérsólyom #11 üzenetére
Én 1,55 volton járatom a procit úgyhogy vihetném lejebb is a fordulatát de már így sem hallom ki a hangját amúgy jó tuningra is mert igen nagy a levegöszállítása az 5200körüli rpm-nek köszönhetöen
-
VladimirR
nagyúr
válasz Fehérsólyom #1 üzenetére
hopp: [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=39760&arc=f[/L]
es nem is linkeltem be, csak azt a hutos temat, amiben pontosan ilyen procihoz kerestetik hutes (sot meg tuningolja is)
maganvelemeny:
thermalright sp-xx (draga, kishazankban nem kaphato, imho csak extrem tuninghoz van ertelme ennyit kiadni erte)
maganvelemeny2:
mindegy mit raksz ra, alig melegszik, foleg ha alapfeszen jaratod, akar csokkenthetsz is a feszultsegen (nekem 1.5V 1.65V helyett) es egy coolink 121 van rajta, meg a 800-as duron-omrol (az egyebkent melegebb volt)
[Szerkesztve] -
Fehérsólyom
aktív tag
Jelen pillanatban egy Glacialtech 2450Light van a gépemben és hagosnak találom :( Pedig erre is azt írták, h 20dB.
A TT Volcano-ra 17dB-t ígérnek. Ez elég jónak tűnik. A fura, hogy a Zalmanra pedig szintén 20dB van feltüntetve, pedig Silent Mode-ban 1300-at pörög mint a Vulcano.
Na most legyen okos az ember :) -
Neylon
tag
Hali! Én Az AMD Glacialtech családot ajánlom 2510-től feljebb. Minőségi hűtők halk, és nagyon jól hűt. nekem jól bevált.
You want more from your technology. We hear you. AMD me. ASUS A7V8X-X; Barton 2500+; 512 MB RAM 400Mhz; Connect 3D Radeon 9200 128MB; Codegen 420W.
-
Illissius
tag
A másik ami érdekes lehet a Thermalright SP-97 (vagy 94? sose tudom, melyik P4, melyik Athlon); a 7000A-Cu mellett a legbrutálabb hűtő, valszeg súlyban is van annyi. Egy fullréz micsoda heatpipe-okkal. Annyira lesz halk, mint a venti amit ráteszel. (Viszont személy szerint nekem a Zalman szimpatikusabb, mert 'elegánsabb', nem egy nagy torony ventivel a tetején.)
Work is punishment for failing to procrastinate effectively.
-
Bass
addikt
itt egy prohardver teszt a TT Volcano9 hűtőröl
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=182&p=2[/L]"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
G@ben
addikt
válasz Fehérsólyom #6 üzenetére
Elvileg nem, ha nem nagyon mozgatod a gépet. Ha cipeled, ajánlott leszerelni.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Fehérsólyom
aktív tag
Köszönöm az eddigi segítséget, minden hűtőt tanulmányoztam, és elég bíztatóak...
Nem veszélyesek egy kicsit a Zalman hűtői, h ilyen nehezek?
Persze még szívesen fogadom a véleményeket :)
[Szerkesztve] -
Bass
addikt
Én egy TT Volcano 9-et használok amit most jelen pillanatban 2200ford/percen járatok és semmi hangja nincs a vinyóm hangosabb:) és úgy 5000ft
-
G@ben
addikt
Az AlCu 445 g, a Cu meg 773 g. Itt vannak róluk infók:
[L]http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps7000a-alcu.htm[/L] és
[L]http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps7000a-cu.htm[/L]
Én is AlCu-t szándékozok venni, mert szerintem nagyon jó kis hűtő.
Kompabilitást itt tudsz nézni:
[L]http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps7000a-462_motherboard_list_eng.html[/L]Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Fehérsólyom
aktív tag
-
T_bee
aktív tag
zalman cnps7000a cu
nekem ilyen van p4en és minimumra csavarva hangosabb nála a chieftec360 táp!
a procit egyébként 41 fok körül tartja. de vásárlás előtt nézd meg hogy jó e az alaplapodra
ja...
és ne nagyon cipeld ezzel a gépet, mert asszem 4xx g körül van :DDD
mod.:12000 huf körül van a pixelnél lehet venni [L]http://www.pixel.hu[/L]
[Szerkesztve]''Az erőszak a gyengék végső menedéke'' /Isaac Asimov : Alapítvány/
-
Fehérsólyom
aktív tag
Abban kérném a segítségeteket, h milyen hűtőt érdemes venni a címben is említett Barton processzorhoz? (Léghűtés!)
Az elsődleges cél az, hogy elindulás után ne (egyáltalán NE, ne csak kicsit, hanem semmennyire se) lehessen hallani. Szintén elsődleges, h jól hűtsön.
Persze az adott hűtővel kapcsolatban személyes tapasztalatokat is szívesen veszek.
Ja igen, majd elfelejtettem, az ár ne legyen most szempont (legfeljebb majd nem tudom kifizetni :) ), de azért ne 6 jegyű szám szerepeljen a számlán. :)
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest