Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• apuc

őstag

válasz rekid #14117 üzenetére

Nekem a laptopcsere pedíg még ha bukó is pár tízezerért, megéri.
    Dolgozunk vele, nagyon fontos a megbízhatóság- hiszen pénzt keresünk vele, így nem engedhetem meg magamnak hogy egy több éves konzumer megszívasson.
    Ez érett be mostanra odáig- amit pl.Spyduck az elején megírt ugye ezért hümmögött- hogy jobb lett volna "nem bedőlnöm" totál zöldfülűként a csilivili DV5-nek- akkor egy 3-4 év garis üzleti noti esetleg renew nem késztetne a 1.-2 évenkénti cserére, ahogyan most eladtam a Pavilionomat.
    Én is azt vallottam mint te, de a HP melegedése és aksi- megevése (azért hetente ide vagy oda jó ha el tudom vinni, na ezt már a DV5 2.!aksi max 50 perc-1 órás idejével nem sokra mentem.
    Ezekre menet közben jöttem rá, hogy nem az a lényeg hogy szobadísz legyen 15.4-es szép monitorával,jobb hanggal (úgyis rá volt kötve hangfal és egér+ külső billentyűzet) hanem hogy tartós legyen.
    Na itt a tartósságot megkérdőjelezte az aksiproblémáim és az idegesítő melegedése, amit a SZÁMOMRA felesleges NVidia 256Megás videókártya miatt produkálhatta.
    Takarítottam, kifujkáltam- de így is.
    Nem tetszett hogy a futáros háztól-házig garija miatt hivogatni kellett az ügyfélszolit, átverekednem magam a falakon hogy kipostázzák az új aksit a cellazárlatos régije helyett 6 hónapos korában.
    Aztán 10 hónap mulva megtudtam hogy az új aksira CSAK 90 NAP GARIT ADNAK!
    Amikor az "új" aksi is 2 óra helyett már csak kb. 50 percet bírt-igaz általában be volt dugva hálózatra, viszont ki nem vettem mert poros a lakás és telemegy a helye+ elfelejtettem volna havonta feltölteni+ azért napi 2 órát használtam (később nem ment ugye az aksi miatt) volna aksiról..
    Engem idegesített a melegedése, a 70-90 fok közti állandó hőmérséklete-igaz nem vettem hűtőpadot hozzá.
    Amúgy a gép a Vistát leszámítva jó volt, a Vistával több apró bosszúság miatt nem tudtam megbarátkozni.
    Amikor az új másodnotinkat (Lenovo G550L)megvettem ,rájöttem ez kell nekem, tökéletes- nem hiányzott a Pavilon ami fixen volt beállítva családi gépnek.
    Na ekkor kezdett a gyerekek keze nyoma-amit nem tudtam megakadályozni- nagyon idegesíteni a HP-n (a Lenovón semmi nem látszott meg szinte)és vágytam egy hasonlóra a Pavilion helyett is.
    Mivel a 2 év garijából még volt pár hónap, úgy döntöttem jobban el tudom adni most mint gari nélkül.
    105 ezeért eladtam, igaz így buktam az új árához képes nem keveset (80 ezret) de ezt megkeresem a notival egy hónap alatt- ráadásul nem kp-ért vettem azt sem (0%-os áruhitelre)-és az utód Lenuvo U550-est sem.
    A mostani U550 nagyon tetszik, a Win7 rajta pláne!
    Aksija 5-6 órát bír- ez lett a "hurcolós gép" wifin hálóba kötve a másikkal+háttértár+nyomtató jó kis itthoni rendszert adnak ki.
    Az anyagminősége jobb mint az L550 és a proci relatíve kis teljesítménye nekem bővel elég- a dedikált videókártya nem hiányzik egyáltalán.
    Jó és nekem hasznos a multitouch és jó minőségő touchpadja ( a DV5 tükörpadja nagyon rosszul használható volt nekem)és kevésbé kényes(és fém bevonatú matt)felső burkolata.
    A hangszórója ugyanolyan jó mint a DV5 volt, a képe is hasonló-és LED-es.
    A gép könnyű, vékony-ideális hurcolni, az L550 van beállítva hangfalakkal+egér+billentyűzet fő gépnek-gyorsabb nettel (50/30megás torrentezni is szuper)mivel a router nem adja ezt le teljesen (régebbi) az U550-en wifin 20/20megás a netünk-szörfölni és dolgozni elegendő.
    A Lenovók billentyűzete nekem jobban tetsző.
    Ennyi az okokról. ;)

Új hozzászólás Aktív témák