Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Gaming notebook topik
- eGPU tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ja ez már a régi laptopomnál is így volt... 95%-nál megállt általában. Most 98%-on not charging-os a probook. Szerintem ettől nem kell félned, jelentéktelen különbségek és nem fogja túltölteni ez biztos, mert alapból védi az elektronika az akkut.
Tények és tévhitek az akkukról:
[link]A HP optimizált dolog sem túl meghatározó, nézd meg a részletes beállításokban mikre van hatással. Ha tápon van szinte biztosan minden ki van maxolva performance-ra. Szerintem ez olyan lehet mint a Balanced mode. Főképp azt jelenti, hogy a háttérvilágtás, processzor, GPU-k milyen módban vannak.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nekem ilyenkor azt írja hogy "Plugged in, not charging"... gondolom ilyenkor nem eszi az akksi élettartamot.
Szerintem ha hálózaton van akkor nem tölti... Vagy tévednék? A 6 éves Asus-om végülis alátámasztja, mert szinte csak tápról ment, és még teljesen jó az akksija. Persze lehet csak szerencsém volt
A válasz engem is érdekelne! -
Ren Hoek
veterán
Jah, hogy ti a gép melett egereztek
így már érthető... Eleve én inkább a gép előtt, vagy oldalt-alul (pedig balkezes vagyok, tehát engem meg pont a Probook baloldalas tápcsatlakozója kéne zavarjon). Bár ha zavarna, egyszerűen átbújtatnám a tápkábel alatt, az pedig nálam egyenesen áll és "lefolyik" az asztalról. Esélye sem lenne belegabalyodni 
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Lolman
üzenetére
Csak majd figyelj rá, hogy még update nélkül tedd fel rá/kapcsold be a .NET 3.5-öt, hogy működjenek az FN gombok. Sokat szívtam vele sajnos. .NET 3.5 nagyon sok régebbi szoftverhez/driverhez kell.
Nekem eddig csak bosszúságot okozott a W8/8.1 két laptopon és egy asztalin is. A problémák nagyrészét meg lehet oldani utánajárással, de pl most ezzel szopok, hogy nem lehet kikapcsolni a gépet. Shut down-ra csak kikapcsolja a monitort és megy tovább, nem reagál semmire csak a hosszú kikapcsológomra. Ez is egy update óta... régi notin meg sleepből feljőve csinálta ezt. (Igaz ez most Win 8... még nem tettem fel rá a 8.1-es frissítést)
Biztos sokan nem értenek velem egyet, de a Win 7 egy mára tökéletesen kiforrott rendszer, és a 8/8.1 pedig egy összetákolt sz*r. Na mindegy, nekem fóbiám van tőle az fix, pedig próbálkoztam vele sokat
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom. Probook 450 G1 messze a legjobb hangzású laptopom eddig... de az lakótársaim Acer, Dell gépeire is köröket ver. Mondjuk nekem nem volt szempont ez, mert kb sohasem használom a hangszóróit.
Füles kimenete is nagyon jó szerintem (bár a drágább fejhallgatómmal még nem próbáltam) egy olcsó Geniusból látványosan (hallványosan) jó hangokat csalt elő.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Menetke93
üzenetére
Ott a wifi modul, lehet kimozdult az antenna stb. (?)
[link]Kicsit mozgasd meg, hátha... Aztán ha nem segít, mert általában nem szokott, akkor rossz. Szervíz, ha garis, vagy veszel egy olcsó USB Sticket, fillérekért lehet kapni már.
Több ismerősöm notijában is már rég tönkrement a wifi, és ez van... de lehet külön hp alkatrészeket is venni ha már nem garis, akkor is.
-
Ren Hoek
veterán
Update: sikerült megoldani ...nem volt egyszerű, de végül visszapattant a retesz
írtam hozzá egy "tutorialt" is.... [link] -
Ren Hoek
veterán
Kozben utanaolvastam, eleg gyakori eset. Tehat soha nem szabad elobb az akkut visszatenni, majd a hatlapot,tanuljatok a hibambol...
elvileg köröm,.eles kes, penge megoldhatja ovatosan alkalmazva. Na majd holnap kiszedem. Legalabb tudom mi a hiba. -
Ren Hoek
veterán
Most nézem, egy fotóhoz képest a reteszek félállásban vannak bentlévő akkuval!...
Gondolom azért, mert fedlap nélkül raktam be (simán a helyére ment, talán egy picit nehezebben mint szokott...de semmi erőltetés nem volt) Tehát az akku kioldás utáni fázisban ragadt, csak bentlévő akkuval...Ekkora barmot, hogy előbb akartam az akksit visszarakni... bár tényleg sehol nincs feltüntetve, hogy TILOS.
Hát innentől szerintem elég gázban vagyok, se be-se ki
-
Ren Hoek
veterán
Eddig nem volt problémám az akkuval és a szereléssel, már párszor kivettem, hátlapot leszedtem. Most viszont (bár ki gondol erre?) ha jól emlékszem, a hátlap nem volt teljesen visszatéve, mikor bepattintottam az akkut, egyáltalán nem volt roppanó hangja, csak bekattant a helyére.
Viszont azóta egyszerűen nem tudom kiszedni sehogyan sem. Eddig a kis zárak elhúzására szépen feljött az akku hátulja és kipattintottam...Most nem történik semmi, csak a hátlapot lehet leszedni. Próbáltam kicsit erőltetni,de mint a beton, sehogyan sem jön ki

Hp Pavilon DM4-el voltak ilyen problémák sokaknak...
Tehát NEM lehet hátlap nélkül visszatenni az akkut, mert különben beragad? Tippek? Nem akarom eltörni, se szervizbe vinni ilyenért
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Gedeon31
üzenetére
Óh, próbáltam én azt
Kivágja hibaüzenettel... Eleve a Borderlands akarta leszedni... Próbáltam online, telepítőből, offline parancssorból... Több fórumban is szívnak vele, MS elkente a problémát. Feltehetőleg valami update okozza, bár leszedtem minden ezzel kapcsolatosat.Na mindegy probléma már megoldódott, mert felraktam a win 8-at, érdekes, arra gond nélkül felment.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Tartalmazza, de nem lehet bekapcsolni mert hibauzenetet dob. Offline se engedte DISM-el. Sajnos sokan szivnak vele, forumokban olvasno... kokany munka. Win 8-on mukodik, atalltam arra.

-
Ren Hoek
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Win 8.1-hez esetleg valami tipp, hogyan lehet felrakni a .NET 3.5-öt?
Se a pipálós, se a DISM nem engedi offline.
[link]
Error: 0x800F0922
Hibával kitesz.
Most jön le a win 8-as, hátha azzal többre megyek.Obalix: HP driverhez mindenképp 3.5-ös kell, 4.5-össel pl nem is megy, mert abból sokmindent kivágtak.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
(Amúgy tudom, hogy WD40 nem ajánlott, de akkor még nem tudtam ezt...tény, hogy bevált)
Holnap beszélek velük.
Viszont olyan kérdésem lenne, hogy HP szervízről tudtok pár infót mondani? Általában nem szokott probléma lenni? (ASUS/Acer fronton tényleg hallottam nagyon horror eseteket, és át is éltem sajnos szinte minden tech kütyümmel ami oda került...)Olyan esetleg nem lehetséges, hogy küldenek egy replacement alkatrészt, és én kicserélem itthon, a rosszat visszaküldöm? Egy ventit simán ki tudnék kapni belőle... van assembly videó, és már többször pasztáztam notikat is. Nekem ez kényelmesebb lenne, mint beadni, és gép nélkül várakozni amíg tesztelik/kicserélik/szétszedik postán dobálják stb...
HP oldalán láttam ilyen otthoni user általi javítás menüt.Szinte 100%, hogy a fan az, mert ha nem megy a venti (teljesen csendes Speed fan bug miatt 60-65 fokon) akkor 30-40 perc után sem jön elő. Másik esetben meg restart után azonnal, ha előtte "nem pihen" pár órát.
Na offolom a témát, sok lesz. Legközelebb leírom még a fejleményeket majd, hátha valakinek hasznos. Addig is köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat és a javaslatokat

-
Ren Hoek
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszönöm a segítséget

Az a probléma, hogy eléggé használatfüggő. Pl most "kipihente magát" és 2-3 óra alatt jött elő fokozatosan hidegindításból jön elő... Ha használtam előtte akkor hamarabb, csak venti bekapcsolás után. (Csak akkor) CPU cicergés más, néztem róla videót.Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy valaki 4-5 órákat tesztelje, mire kijön a probléma. Ráadásul fóbiám van a szervizektől, mert bár HP-vel nem volt még dolgom, de eddig szinte kivétel nélkül bármelyik tech szervizem katasztrófába torkollott, (hetekig ottlévő cucc, más alkatrészt kicserélve, hibásan visszaküldve, pótgép nélkül stb stb...)
Egyébként volt egy - ha jól emlékszem az is bronzperselyes, siklócsapágyas venti-, és annak fújtam egy lehelletnyi WD40-et és soha többé nem volt hangja...
Egyelőre még tesztelgetem, aztán max megérdeklődöm a lehetőségeket, vagy megszokom. Fejhallgatóval fent nem is hallatszik.
-
Ren Hoek
veterán
Nem hinnem, mert fel-le mozgatva a laptopot gyorsulasra erosodik a halk villanyborotva hang, es egy bizonyos szogben majdnem eltunik. Fokozatvaltaskor valtozik kisse. Ezt szerintem biztosan a mozgo alkatresz hibaja.
Ilyen volt az asztalimban a haz venti. Megolajoztam a csapagynal es azota semmi hangja.
Csak nem tudom, hogy ilyennel foglalkozik-e a szerviz... mert ott biztosan nem fogjak hallani, na meg egy ideig elo sem jon... na meg nem tudom nelkulozni a gepet szoval 1 honapra ottfogjak egy ilyen aprosag miatt az szivas... -
Ren Hoek
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Megnéztem, kifújtam óvatosan, de nincs benne por. (Nem hiszem, hogy beszívott volna valamit, mert új a gép)
Ez a vibráló hang (mint egy halk villanyborotva/hajnyíró) kb 1-3 órával jelentkezik a bekapcsolás után. Addig semmi, még mozgatva sem és nem függ össze a venti fordulatszámmal és hőfokkal sem. Most leszedtem a hátulját, és ujjal kicsit megmozgattam a ventilátort, fe-fel és így kb fél órára el is múlt, újra bekapcsolva. Szóval lehet, hogy csapágy kenési probléma lenne? Már találkoztam asztali gépen párszor nagyjából hasonlóval, és ott egy kis tűhegynyi varrógép olaj megoldotta a problémát hónapokra, vagy örökre... csak itt ez nem kivitelezhető.Ilyennel nem foglalkoznak véletlenül szervizben? Nem olyan nagyon zavaró probléma, csak csendes szobában pont annyira halk,de magas ciripelés, hogy kissé idegesítő.
-
Ren Hoek
veterán
Üdv!
Vettem egy új Probook 450-G1 gépet. i5-4200M procival és HD8750 VGA-val. Teljesen elégedett vagyok vele, jó kis gép.

Viszont egy idő eltellte után halk cicergő hangot ad ki. Eleinte coil whine-ra gondoltam, más fórumozók lerása alapján, de közben ölbe véve a gépet, ha emelgetem, ide-oda döntöm (tehát gyorsulásra) a cicergés felerősödik, és kicsit olyan mint a villanyborotva hangja. Elképzelhető,hogy a venti ér hozzá valamihez/hibás? Vagy coil whine mégis? Természetesen nem nagy problémáról van szó, már meg is szoktam, csak csendes szobában lehet hallani, és nem is mindig. Ne foglalkozzak vele, vagy esetleg komolyabb szervizes problémára utalhat?
A másik dolog:, hogy nyomtam neki egy bios update-t és azóta CPU stressz teszteltem... eddig már60- 65 foknál bekapcsolt a második fokozat, most meg 80 fok és még mindig első fokozatban van
Csak utána kapcsolt feljebb... ez nekem nagyon furcsa. Tegyem vissza a régi biost?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A válasz engem is érdekelne!
Gondolom azért, mert fedlap nélkül raktam be (simán a helyére ment, talán egy picit nehezebben mint szokott...de semmi erőltetés nem volt) Tehát az akku kioldás utáni fázisban ragadt, csak bentlévő akkuval...
Pyttawrx