Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
BMS
őstag
[link]
Ez a típus is jó? Ez olcsóbb a kiszerelés miatt. -
BMS
őstag
Hali
Ryzen 7 3700x-hez milyen pasztát ajánlotok?
Valamilyen max 20k-s léghűtő lesz mellette. -
laca891
aktív tag
A hővezető lappal lehet helyettesíteni a pasztát?
-
Ciccuka
veterán
GT520 gyári hűtés (frissen pasztázva mindkettő)
ZP Heatsink Compound
Üresjárat: 37°C
3 perc Furmark után: 72°CArctic Coolink MX-2
Üresjárat: 36°C
3 perc Furmark után: 68°C -
Ciccuka
veterán
Nincs kedve valakinek letesztelni?
-
Ciccuka
veterán
Az Ali-n szerintem fake-ek vannak Arctic Cooling-ból.
Ez viszont valami csodaszer lehet?
Snowman MTG10 14.3 W/m-KArctic Cooling MX-2 5.6 W/m-K pdf
Arctic Cooling MX-4 8.5 W/m-K pdf -
Ciccuka
veterán
válasz
Ciccuka #2385 üzenetére
Egyébként 11 éve lett pasztázva Arctic Cooling MX-2-vel ezen a gépen a CPU, azóta hibátlanul üzemel. Ráadásul passzív hűtéses is. A jó benne, hogy "könnyebben terül", mint az MX-4 elvileg. Az a baj vele, hogy alig van valami a 4g-os kiszerelésben.
Arctic Cooling MX-4 hővezető paszta teszt
Most az MX-2 8g 2019 Edition éri meg a legjobban talán ezek a paszták közül.
-
secular
tag
Sziasztok!
Újra pasztáztam egy rx590-et, de a gpu körüli kis chippek tetejéről is leszedtem a gyári pasztát, ezeket is újra pasztáztam Noctua pasztával.
Összeszerelés után viszont feltűnt, hogy kicsit vastagabban kellett volna kenni a chippek tetejét, mert gyárilag olyan vastag volt rajtuk, hogy a paszta egész felülete érintkezett a bordával, most csak egy kisebb pontban középen.
Szétszedjem inkább újra, vagy ez nem okozhat gondot a későbbiekben?
-
Ciccuka
veterán
Guru3D Thermal Paste Roundup 2019 hővezető paszta teszt
-
Raggie
őstag
válasz
Peti19860726 #2380 üzenetére
Szervusz, nézd meg, hogy most mi van ezeken a helyeken és ugyanazzal kezelni újra!
(ahol pad van oda padot, ahol paszta van oda pasztát)
Egyébként nagyjából jól írtad le, esetleg még a északi-déli hídon is lehet pad van és nem paszta. -
Peti19860726
csendes újonc
Sziasztok, a kérdésem az lenne, hogy hővezető pasztát vagy hővezető lapot ajánlanátok? Vga, Alaplap, Chipset minden újra lesz kezelve. Személy szerint úgy gondoltam, hogy procira és vga-ra paszta. Északi és déli hídra szintén paszta, alaplapi és vga vrm-ekre pedig hővezető lap. Így jó lenne?
-
sakal83
addikt
Sziasztok.
Mx4 pasztat vennek csak nem tudkm hogy grammost vegyek. 2 v 4? Kb 2 evente cserelek procit es egyben pasztát rajta értelemszerűen. Nem penz kerdes, csak nem akarok feleslegesen 4grt venni ha full értelmetlen erre a hasznalati gyakorisagra.
Köszi
Szerk:
Latom csak olvasnom kellett volna 2 hszt vissza
-
Andrash22
csendes tag
Sziasztok!
b450 lap+ ryzen 3600ra megy majd SilentiumPC Fera 3 EVO hűtő
Arctic MX-4 néztem ki, mekkora kiszerelés kell 4g vagy elég a 2g? -
bggmnd
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek melyik a legjobb hővezető paszta i7 10700K és Noctua NH-D15S közé?
köszönöm -
KisApám
addikt
válasz
tothjozsi96 #2339 üzenetére
Nekem is van egy jó régi MX-4 pasztám.
Még ki tudom nyomni azt a szürke vackot, nem kemény még, szétkenhető (mintha már kissé azért be lenne sűrűsüdve), viszont ahogy megnéztem az ujjaimmal, azért kissé tapad, ragad...Talán jobb lenne újat venni 2-3000 Ft-ért...
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Érik az éves tiszítás/pasztázás.
Egy PS4 Pro es egy intel NUC masináról lenne szó. Eddig a Notcua NT-H2 t használtam. Ez mostanság is minőséget képvisel? Vagy esteleg van e más ajánlásotok?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Feenyx
aktív tag
Sziasztok,
szerettem volna ma pasztát venni a laptopomhoz (Thinkpad W530) és azt az infót kaptam a boltban, hogy ahhoz nem jó az "átlagos" paszta, oda spéci kétkomponensű kell. Illetve lehet hogy a hűtő hővezető csöveit is fel kell tölteni lehet. A paszta még oké lenne, de a csövet hogy lehet utólag feltölteni? Létezik ilyen? Nem értek a témához ennyire, az előző T430-am magam pasztáztam, nem is volt vele gond utána. Ez olyan "jó pénzért megcsináljuk" akart lenni, vagy tényleg így van?
-
gigollo
tag
Sziasztok,
thermal grizzly conductonaut kapcsolatban kérdeznék tőletek. Az ilyen fajta fém alapú pasztákat milyen sűrűn kell cserélni? illetve nem tesz kárt a processzor felületében? Egy AMD Ryzen 7 3750H processzoros laptopba tenném, procira, és a GPU ra is. Köszi a válaszokat -
Iceman821
tag
Konkrétan szempont nem volt semmi az mx-4-el is elvagyok, gondoltam kipróbálok valami újat adatlapja alapján pedig jobb a hővezetőképessége mint az mx-4-nek ezért gondoltam rá, de mivel nem nagyon használják úgy meg nem akarok vaktába beleugrani. Lehet maradok akkor a jólbevált mx-4-nél inkább.
-
Iceman821
tag
Hali akkor mégegyszer feldobnám a kérdést, de most link nélkűl Cooler Master MGZ-NDSG-N15M-R1 MasterGel Maker mi a vélemény?
Előre is köszi -
Caddigan
csendes tag
Sziasztok!
Zalman ZM-STC9 pasztáról vélemény?
Nekem folyton kinyomja a hűtő maga alól a proci szélére. Annyira meg enm képlékeny, hogy egyenletesen szétoszlassam a felületen. -
Iceman821
tag
Sziasztok erről a pasztáról mi a véleményetek? [link]
Előre is köszi a segítséget. -
C64
őstag
válasz
CharlieBrown #2359 üzenetére
Van kapton szalagom, de szerintem az nem a legmegfelelőbb erre a célra. Nem tudja rendesen leszigetelni az smd kondikat, befolyhat attól még alá a fém paszta.
-
nimbusz
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy HP Omen laptop, i5 proci, gtx 1060 vga. Most volt szervízben MX4-el pasztázva, kitakarítva mégis NAGYON melegszik. (vga van hogy 90°-ot verdesi) Tudnátok erre valami megoldást. Szervíz nem vállalta a TGC felrakását,ha egyáltalán az megoldaná ezt a gondot. Deepcool MULTI CORE X6 hűtőpad van alatta. Előre is köszönöm. -
Daert
őstag
Üdv urak!
Valaki már próbálta a Thermal Grizzly Carbonaut Pad-ot paszta helyett procira??Szimpatikusnak tűnik a leírása alapján. -
kellcucc
aktív tag
Köszi a választ.
Ha minden igaz, az MX-4 8.5 W/mK tulajdonságú, kb. 20%-kal jobb hőszigetelő.
Én is úgy gondoltam, hogy bőven elég, szuper! 1 grammos kiszerelést nem találok az MX-4-ből, így az bőven 2e Ft felett van, míg az elegendő TG meg 2e alatt. Egy új gépnél ez nem nyomna a latba, de még olcsóbb is, jobb is, akkor marad a TG. Ám kizárólag egyszer szeretnék pasztázni, lehet 1-1.5 év múlva külföldre költözök és eladom a gépet, amit most építek, szóval feleslegesen nem szeretnék pasztát tárolni. Nagyon köszi a segítséged! -
kellcucc
aktív tag
Sziasztok!
Ryzen 3600-hoz szeretnék pasztát venni, a hűtő valószínű esports 34 lesz.
Az alábbi pasztákat néztem ki:
Prolimatech PK-3 - 11,2 W/mK
Thermal Grizzly Hydronaut TG-H-001-RS - 11,8 W/mK
Kérdés: 1g paszta bőven elegendő, ahogy nézegettem a pasztázós videókat, ezt meg tudjátok erősíteni?
Ipon oldala hőpaszták tekintetében kuka, egy nagy nulla. pcx-en legalább a hővezető képesség fel van tüntetve.
Bármelyiket megvehetem, vagy tudtok ajánlani "jobbat"?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest