Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
joeetm
tag
Sziasztok, sikeresen véghezvittem az újrapasztázás műveletét, ~1 hete úgy nagyjából, Thermal Grizzly Conductonaut lett használva a laptopomban. A processzoron a maximális hőfokon nem sikerült fognom, ha Aida Fpu teszttel terhelem ugyanúgy felcsúszik 81 fokra, de ezenkívül általánosan hűvösebb, illetve a jelentős válzotás a gpu hűtésnél következett be, ugyanis eddig már attól is hajlamos volt túlmelegedni, ha két kijelzőt hajtott a lapos, most pedig 2 kijelző, + játék sem fűtötte túl a rendszert, szóval összességében simán megérte az árát.
[kép]
[kép]
Ennyi pasztát vittem fel, szerintem ez elég -
ladanyi
tag
Sziasztok! Fx 6100 procit szeretnék pasztázni mivel 4 éve nem volt és az új vga behelyezésekor egy körrel megütném. Tudnátok ajánlani valami olcsóbb de elfogadható minőségűt, nem tuningolt gép ezért 1-2000 ft-nál nem akarok többet költeni rá. Nem tudom egy procihoz hány grammosat kell vennem? A közeli boltban ezek vannak:
DeepCool Z3 hőpaszta 1,5 g 990 ft
Arctic Cooling MX-2 hűtőpaszta 4g 1562 ft
Arctic Cooling MX-4 hűtőpaszta 4g 1867 ft
Akasa hővezető paszta 5g 1352 ft
ID-Cooling ID-TG01 hővezetőpaszta 1 g 432 ft
Cooler Master MasterGel Pro 1753 ft -
Norbika88
senior tag
válasz
Pro!Petya #1600 üzenetére
Én is azt használom FX 9590 enet is azzal kentem, rajta volt egy hónapig. Semmi folyás. Könnyű leszedni, sose szárad ki. Most a 4790K is azzal használom, nem is veszek más pasztát többet, nyilván csak !!réz!! hűtővel.
Egyébként vissza is lehet szívni a hozzá adott másik kis csővel az anyagot, csak utána óvatosan kell kinyomni majd mert levegős lesz a cucc, ne hogy olyan helyre fröccsenjen ahova nem kell.
Csak ajánlani tudom én is! -
Pro!Petya
addikt
Sziasztok!
Sajnálattal látom hogy többen is elrettentik az embereket a Conductonaut használatával kapcsolatban.
Megjegyzem a mai napig nem sok, összvissz 3 procit kentem vele , de egyiknél se történt meg folyás és kirázódás vagy egyéb félelmetes dolgok amik itt írva vannak XD(fél gombostűfejnyi is sok már belőle , addig kell 'elmaszatolni" míg vékony filmréteg képződik a felkenendő felületen)
Úgy gondolom hogy aki pasztáról tér át az 100% hogy többet akar felvinni mint amennyit a felület elbír és így születnek a bajok és a negatív tapasztalatok.
Bízom benne hogy többen is vagyunk itt akik ezt hűtőközeget használják teljes megelégedéssel, csak nem adnak hangot neki mert ugye minek mert nálunk minden rendben, aki meg a f@sz másik végére került feltételezhetően csakis a saját hibájából vagy még egyáltalán nem is használta az meg kritizál és elrettent másokat egy összeségében professionális terméktől.
Nálam továbbra is top termék
Ajánlott (fokozott körültekintéssel használandó)
-
demmer123
őstag
Melyik a jobb paszta szerintetek?
Thermal Grizzly Kryonaut
Cooler Master MasterGel Maker Nano
Eddig csak MX4-et használtam de ez a kettő jobb az mx-nél azért kérdezem.
-
Raggie
őstag
válasz
bobbentyu #1594 üzenetére
Az lehetséges. Ha tényleg különböző távolságok vannak a borda különböző részein, akkor sajnos nincs más megoldás, mint a thermal-pad használata.
Ajánlom a Thermal Grizzly pad-jait, azokból van nagyon jó hővezető képességű is! 7-8-10 W/mK értékek már bőven jók, a fölött nincs igazán különbség már, mert inkább az érintkezés tökéletlensége és a tized milliméterben mért vastagság ami mérvadóvá válik. -
Raggie
őstag
válasz
bobbentyu #1591 üzenetére
Az milyen anyagból van kb?
Fémes, vagy műanyag szerű, vagy esetleg ez a szivacs-szerű thermal-pad anyagból van?Amennyiben az utóbbi, akkor valószínűleg azért alkalmazták, mert különben hézag volna a hűtőfelület és a proci között. Mindenesetre nem a legjobb megoldás. A legjobban azzal járnál, ha egy ugyan ilyen vastagságú rézlapkát tennél a helyére és annak aljára és tetejére is pasztát kennél.
-
bobbentyu
újonc
Sziasztok,
szétborítottam egy toshiba portege r600-ast, hogy újrapasztázzam, és a hűtőbordán a képen látható lapkát találtam, eléggé viharvert állapotban (konkrétan ki van hasadva a közepe). Meg tudnátok mondani, hogy mivel tudom helyettesíteni? Az arctic hővezető lapja elég, vagy más kell ide?
Segítségetek előre is köszönöm!
Ü:
bobbentyu(nem sikerül beszúrni a képet...
[link] ) -
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Annyira "divat" lett a diled-elés, hogy magam is belevágok majd ...
Olvastam, hogy mivel is lehetne a kupakot visszaragasztani ...
egy ilyet gondoltam alkalmasnak:
TIANMU 704
ez egy szilikonos ragasztó/tömítő ami elektronikai cuccok rögzitésére lehet használni, -60tól +250°C-ig bírja
és van belőle fekete
45gr-os a cucc és <1000 pénzitt van egy adatlap ezen "márka" termékairől: klikk
szerintetek?
-
niof
veterán
Sziasztok!
No offense, de mivel ez egy szakmai topik, úgy gondolom figyelni kellene a nevezett termékek esetében a helyes megfogalmazásokra. Sok esetben láttam, hogy pl. a Thermal Grizzly Conductonaut, és más folyékony fém pasztáknál azt írjátok, hogy "megeszi" az alumíniumot. Ha már tanácsot adunk egymásnak, igyekezzünk helyesen fogalmazni, mert a megeszi, az minden, csak nem megfelelő kifejezés. A folyékony fém hővezető paszták általában galliumot tartalmaznak, ami néhány fémet - köztük az alumíniumot is - képes feloldani (fizikai tulajdonságok, második bekezdés). Csak a korrektség kedvéért, ezért kell vele óvatosan bánni. És még egyszer, nem kioktatás jellegű akart lenni a hsz, elnézést kérek azoktól, akinek esetleg így tűnik, de nem az akar lenni.
-
haten
tag
Összefoglaló:
Idén a Thermal Grizzly Conductonaut, és a Coollaboratory Liquid Ultra versengett a legjobb címért. A legtöbb teszt a Conductonaut-ot hozta ki győztesnek. Viszont ezek folyékony fémek, ezeknél figyelni kell 3 dologra. Vezeti az áramot, így nagyobb figyelmet kell fordítani a használatára, nagyon minimális mennyiséget szabad csak használni belőle (fél gombostűfej, és a chipen és a hűtőn is el kell dörzsölni lehellet vékonyan), továbbá alumíniummal nem érintkezhet, mert megeszi. A jó hír viszont, hogy az egyik legolcsóbb. A legkisebb 3000 Forint körüli kiszerelés 6-8 alkalomra lenne elég, ami így 400Ft/chip árra jön ki, viszont az is igaz, hogy nem szárad ki, így gyakorlatilag 10 évente csak egyszer kell pasztázni ezekkel. Ha alumíniumra, illetve ha nem áramvezető típusú pasztát keresel, akkor a Thermal Grizzly Kryonaut a legjobb választás. -
forten
aktív tag
Hello.
Hővédő pasztában van top? -
Kisbocs06
tag
Sziasztok . Az Artic MX 2 vezeti az áramot ? Tudomásom szerint nem .Üdv
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Amica, Electrolux, Gorenje indukciós főzőlappal van valakinek tapasztalata? Két utolsó márkát ismerem az elsőhöz nem volt még szerencsém.
-
dewil666
őstag
válasz
S. Szabi #1569 üzenetére
A vastagság az mindenképp maradjon a gyári. Én innen apróról vettem teljesen jó. De az is jó amit írtál.
Illetve laptopnál vga memóriát úgy oldottam meg (ide 1.5mm vastag kellett volna) hogy vékony rézlapot tettem be ami olyan vastag volt pontosan. Ennek mindkét oldalát MX4-el vékonyan felkentem és így került a memóriára, erre meg jött a hűtő ami az egész gpu, memóriát hűti. -
S. Szabi
őstag
Üdv!
A be quiet! Dark Rock 3 hűtőt a hozzá adott gyári pasztával raktam fel. Majd akarok venni Thermal Grizzly Kryonaut-t.
Az a kérdésem, hogy érdemes az alaplap bordáinál is átkenni azzal? Vagy ott nincs igazán jelentősége?
-
gery14
senior tag
Sziasztok ryzen 1600 allá mit ajánlotok pasztát? Lesz oc.
-
Ftibi87
csendes tag
Láthatod a képeken az ötvöződés eredményét!
Nem rázódhat ki, mivel nem egy kis gombócot raksz rá (pl egyéb paszták), hanem konkrétan 10 percig dörzsölöd egy fülpiszkálóval (kis fekete gyári), amig egyenletes felületet kapsz. Ha csak rápöttyintettél a processzorra, akkor ne csodálkozz, ha esetleg kikóvályog onnan, mivel nem tapad semmihez. Ha bedörzsölöd, az onnan sehova nem mozdul!!
-
dewil666
őstag
"ezért egy kisebb gyorsulársa (értsd ütődésre) képes kirázódni a két felület közül, akár évek múlva is."
És pont ez az előnye, hogy nem szárad ki mint a paszta. Azaz egyszer kell felkenni és nincs "újrapasztázás".
Laptopomban már egy jó ideje ez van és ugyan azokat a hőfokokat tudja mint amikor elsőnek teszteltem. -
válasz
Ftibi87 #1554 üzenetére
Úgy képzeld el, mint a higany, amikor széttört a hőmérőd és kis golyók lettek.
Tehát folyékony. Tudom milyen, van nekem is
Az a baja, hogy mivel egyik anyaggal sem ötvöződik jól (kivéve az aluminium, de ugye az ötvöződés más szempontból erősen hátrányos), és nem is nedvesít (hasonlóan a higanyhoz), ezért egy kisebb gyorsulársa (értsd ütődésre) képes kirázódni a két felület közül, akár évek múlva is.
-
Ftibi87
csendes tag
Helló.
Ne tévesszen meg a neve (folyékony fém). Nem folyékony!! Úgy képzeld el, mint a higany, amikor széttört a hőmérőd és kis golyók lettek. Ugyan olyan. Amúgy, ha nézel róla videót, láthatod, hogy ez azért kicsit hosszabb idő felvinni, mert addig kell simogani a CPU-n amig "tükör" szerü felületet kapsz. (min 10 perc volt nekem
)
Kupak alá AMD-nél felesleges, mert forrasztott, INTEL-nél már ajánlott, ahogy olvasgattam. -
Ftibi87
csendes tag
válasz
Norbika88 #1549 üzenetére
Üdv Urak!
Megérkeztem.
Alább látható, mi történik, ha a Conductonaut aluminiummal találkozik. Ez már a "tisztitott" verzió. Egy kis melléktermék is volt, ami hasonlitott a vasreszelékhez, csak ez inkább ilyen por szerüség volt(szerencse, hogy van backplate a VGA-n). Úgyhogy, aki használja, erre nagyon figyeljen, hogy kizárólag réz felülettel érintkezzen a dolog.
Egyelőre az FX6300 alap (3,5Ghz) órajelen ketyeg és az Enermax Liqmax II 240 igy alapon 10-12 fok, terhelésnél Prime95 26 fok.
A hétvégén adok neki egy kis kakaót. Első körben visszarakom 4,4Ghz-re, aztán meglátjuk, majd a határ a 5Ghz jelentené, de majd kiderül, meddig jutok! -
válasz
Norbika88 #1551 üzenetére
Kupak fölé, a hűtő alá. De ahhoz kell némi (számottevő) bátorság is. Mert a folyékony fém, mint a neve is mutatja folyik és fém
Fontos jellegzetessége, hogy évek múltán is megtartja a viszkozitását (folyékonyságát). Tehát bármikor hajlandó lesz kifolyni a cpu és a hűtő közül. Ha arra épp lehetősége nyílik, örömmel kigyorsul a résből, mert nem tartozik oda jobban, mint az alaplapra cseppenve. Az pedig látványos fény-, hang- és/vagy füstjelenséggel párosul(hat).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Politika
- Wuthering Waves
- BestBuy topik
- OLED monitor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest