- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- Egér probléma
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dell notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomatox
csendes tag
válasz Speeedfire #12267 üzenetére
Ez eléggé D-link tápnak néz ki.... tipikusan a sárga fóliakondi melletti kis elektrolitkondi döglik meg bennük (22 vagy 47 uF), szerintem egy cserét megér. Én valamelyik nap javítottam két ugyanilyet, nem indult el egyik sem, de a cserére már jó lett.
-
thomatox
csendes tag
válasz spirit007 #6397 üzenetére
Jaja, kvarccsere esetén tekercshangolás segít elvileg. Ámbátor elnézve a vevőt, nem tűnik túl szelektívnek ahhoz, hogy egy kicsivel más frekvenciájú kvarcot használva ne vegye mindkét autó a jelet. Szóval kvarcot cserélni egyszerű, és ha ezután is veszik a vevők, akkor felesleges eltekergetni. Persze számít, mennyivel eltérő frekvenciájú kvarcot teszel bele, túl nagy eltérés esetén lehet, hogy az adó se indul el. Először mindenképp kb. fél MHz -el eltérő kvarccal kísérleteznék, és ha nem fogják a vevők, utána állítgatnám a tekercset. Azért érdemes számolni, mennyit tekertél el rajta, hogy ha nem sikerül utánamenni, vissza lehessen csinálni....
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
- Xiaomi ultra wide 34 colos monitor
- Huawei P Smart 2019 64GB
- Félkonfig - AMD Ryzen 7 5700X3D, ASUS ROG STRIX B550-F GAMING, 32GB RAM
- Legion Y540-17IRH 17.3'' FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest