Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz biker #6787 üzenetére

No így már világos a dolog nagyjából.
    Persze, az érintésvédelemre nagyon vigyázok, ez alap !
    Zsugorcső, és ha kell még pluszba szigszalag is.
    "a különbség, hogy a védőföldelő vagy védőnullázó üzemszerűen áramot NEM vezethet, az üzemi nullavezető vezethet csak áramot." No de azt még mindig nem értem, hogyha pl. van 3 kábelem a falból ami kijön, akkor hogyan tudnám megállapítani (alapvetően egy multiméterrel), hogy melyik a fázis, melyik a nullavezető, és melyik a védőföld.
    Mondjuk szerencsére nem kell, mert a földet azért a szokványos színnel jelölték, de akkor is érdekelne.
    Vagy ha már a falon belül vagyok, akkor akár mindegy hogy melyik a védőföld, és melyik az üzeminulla, csak az egész lakásban ugyanaz legyen ?
    De a fázisnak és az üzeminullának több különböző szinű kábele is van a lakáson belül.

Mondjuk a konnektorba úgyis kétféleképpen lehet bedugni a dugót, úgyhogy utána már úgyis kb. mindegy lesz.
    A legbiztosabb tényleg mindkét ág megszakítása, kétáramkörös relével.

A villanyóra alatt van három kismegszakító, ott akkor külön mindhárom fázisnak van egy ?
    Illetve a rajtuk lévő kis matricák leestek, így nem tudom megállapítani, hogy hány A-es (és ebből azt, hogy max. hány A kellene a lakásnak ).
    Szürke szinűek, de az mint kiderült semmit sem jelent, mert fölötte a külön biztosítékoknál van 10A-es és 16A-es is szürke kapcsolóval (ez meg 16A-nél biztosan nagyobb).
    De asszem inkább csinálok egy "terheléses tesztet" majd.
    Mi lehet akkor, ha esetleg túl nagy áram menne át egy relén ?
    A sima relé az gondolom nem bírja és leég (de ugye nem zár rövidre), de a szilárdtest relékben van túlterhelés védelem, nem ?

Egy számítógép táp (pl. ez: [link] ) HOLD-UP TIME -ját meg lehet úgy növelni, hogy nagyobb bemeneti kondikat rakok bele, vagy ez önmagában nem elég, nem csak ettől függ ?

230-al kapcsolható relét nem volt időm venni, de most találtam itthon egy 12V-al kapcsolhatót, egyenlőre kipróbálom ezzel valamennyire, hogy mit bírnak a fogyasztók.
    A bekötés az oké, azt értettem eddig is, ki is lehet mérni multiméterrel, de itt az adatlapjában is benne van: [link]
    Egy LM2-12D-m van, aminél szerintem elég furcsán van jelölve a két áramkör (az NO - COM - NC), mintha mégsem lenne két áramkör ? :F
    De kimértem, és mégiscsak két külön áramkörös.
    Ez csak 5A-es, de ez elég lesz a kipróbálásra.
    Viszont elég gyors darab (a DC és az AC változat is ugyanolyan):
    Operation Time: 15ms max.
    Release Time: 10ms max.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák