Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    Sziasztok!
    Wemos D1 mini-re kell gomb az egyik GPIO-ra. Eredeti felállásban 230 V-os relé zárta az áramkört, GND-t kapcsolva a logikai magas GPIO-ra. Itt a programban belső ellenállást adtam meg, hogy használja (3,3V és a pin között 10K ellenállás), elvileg ez stabilizálja a logikai 1-et. Kb. 2 hét után kezdett variálni, ekkor fordítottam a dolgon, a relé 3,3V-ot kapcsolja a GPIO-ra. Kb. 1 hetet bírt és a bemenet nem vett semmit, logikai 0-án volt.
    Leírás szerint csináltam, bár van, ahol külső ellenállást írnak, de a belső pull-up lényege pont az, h nem kell külső ellenállás. Reset még nem volt, dolgozik, csak másik pin-re raktam. De tudni kellene az okot, mielőtt elfogynak a pin-ek... :D
    Amire gyanakszom:
    - Wemos klón, esetleg gyenge minőség, bár más gond nem volt, korábbi is működik rég, igaz azon nincs gomb.
    - 230 V-os finder reléből "zaj" vagy feszültség tüskék lesznek a bemeneten és megölik a pin-t. Apropó, a finder elé nem kell vmi korlátozás? Eléggé melegszik. Zajra vmi kondit a föld és a jel közé?
    - sok áramot kapott a pin, bár a Wemos saját 3,3 V-os belső tápját kapcsoltam rá. Igazán 1,7 V már logikai magas, fesz osztón is gondolkodtam.

    Mi lehet még az ok? Milyen megoldás lehet?

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák