- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Üdv!
Szeretnék venni egy Weller trafót + pákát.
Nem nagyon értek hozzá, láttam, h 30-40, 50, 80Wattosak vannak.
Van amin lehet állítani a hőfokot, és van amin nem.
Ez utóbbi úgy működik, h attól függ milyen hőfokot ad, amilyen pákát veszek hozzá, és lehet cserélgetni, és akkor más hőfokú lesz? Azt hiszem nem ilyet akarnék, hanem amin lehet már magán a trafón állítgatni.Eddig ilyen forrasztó pisztolyt vagy mi a neve használtam, de nem férek hozzá vele kis helyekhez, meg nem is nagyon merek vele olyan helyeken forrasztani, ami áramköri lap, mert a cint alig akarja megolvasztani, de a nyák közben teljesen tönkremegy.
Csak ilyen kisebb dolgokhoz kellene, egérben pl. cserélnék mikrokapcsolót, vagy kondenzátorokat monitor panelján, mosógép panelján kondenzátort.. Tudom, h most biztos azt mondjátok, h ehhez nem kell profi gép, de mivel nem értek hozzá, ezért fordultam a topiclakókhoz.
Pénz az végülis (óvatosan fogalmazva) lenne rá, persze nem akarok százezres állomást.Ezt találtam OLX-en:
http://olx.hu/hirdetes/weller-pu-81-ID2M9iZ.html#df07fe274d
Már egy pár hónapja nézegetem a hirdetéseket, eddig 80Wattost ennyiért nem is láttam.
Mekkora fog nekem kelleni egyébként?
Mit jelentenek ezek a Watt számok? Miért jobb a nagyobb Watt?
Mihez kell a több Watt?Ha jól értem a hirdetést, ez csak egy trafó, amihez kell még páka is?
Találtam azt is, de ez most tényleg 20ezer?
http://olx.hu/hirdetes/weller-forrasztopaka-ID2Ragz.html#ed73b3ea68
Nincs ebből olcsóbb? Vagy a 80Wattos állomáshoz muszáj ilyen 80wattos páka is?És ezek hogy működnek, ha én vékony, fél-egy milliméteres csúcs-hegyet szeretnék, akkor kell még egy 20ezres ugyanilyen kábelt vennem, vagy elég ez amit hirdetnek, és ennek a végén lehet cserélni a tűket?
Más.
Sima kézi ónszippantót szoktam használni, ha kiforrasztok valamit, az jó megoldás, vagy ónadagolós, ónszívós, levegőelvezetős állomás alatt szóba se álltok mással?Elnézést, ha kicsit bugyuta, másoknak egyértelmű kérdéseket tettem fel, Googleztam egy darabig, de egyszerűbbnek láttam, ha itt leírok mindent, és valaki talán válaszol.
Conradban is nézegettem a forrasztóállomásokat, azok az olcsók is jók lennének nekem vajon? Vagy az semmire se jó kínai vacak, és maradjak inkább a Wellernél, ha már eldöntöttem, h beruházok egy ilyesmi készülékre?
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=1508030(Tulajdonképpen a Conrad oldalán néztem át a "termék-skálát".)
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gaming notebook topik
- Asszociációs játék. :)
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest