- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Úgy tér vissza, hogy igazából el se ment a világ legdrágább csúcs-VGA-ja
- Milyen széket vegyek?
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Androidos tablet topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Polírozza a korábbi nagy fejlesztéseit az új AIDA64
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
becuszabi
üzenetére
Ha nagyobb gömbökből áll a töltet, akkor ez nem akkora probléma... Egyébként a porózus anyagnak pontosan mi a feladata? Eddig annyi jött le, hogy a gravitáció ellen is tud dolgozni a porózus anyag, illetve amikor kondenzálódik a víz, akkor azonnal elvezeti, nem kell megvárni, hogy cseppek képződjenek.
Vágni lehet gyémánt vágóval, hajlítani tényleg nem, a blottolós papírt viszont igen. Annak néhány tized mikronosak a pórusai, lehet, hogy az meg már túl nagy. Én valami szilikagél vagy cellulóz alapú megoldásra gondoltam. Egyébként nem kötelező odahajlítani a csőfalra, be lehet tenni egy lapot szimplán középre is. Van még zeolit, amit pl obiban lehet kapni, annak néhány tíz nanométeresek a pórusai, de töltetnek ugyanúgy jó a szilikagél is. Majd csinálok töltött oszlopos teszteket is, ha oda jutok, kíváncsi vagyok pontosan hogyan hat a HP-ra. Lehet, hogy már csináltak ilyet mások is, utánaolvasok...
A gazdasági okok nem biztos, hogy igazak, nagyban függ attól, hogy milyen a HP hatékonysága, és mennyibe kerül a porózus réteg kialakítása. Ha elég nagy a hatékonyság, és a felületkezelést olcsón meg lehet úszni, akkor akár még olcsóbb is lehet. Lehet, hogy tényleg soká térül meg, nem tudom. Pl egy házilag készített napkollektor néhány év alatt megtérül, a hőszivattyú nagyban éri meg, a napelemeknél meg nem olyan régen volt olyan áttörés, ami drasztikusan megnövelte a hatékonyságukat, szóval azoknál ha bevezetik az új technológiát, akkor már meg fogja érni hosszú távon is (jelenleg ha jól tudom 20 év körül van egy napelem megtérülése, ebből lehet olyan 4-5 év). A hulladékhőt lehet úgy is hasznosítani, hogy szimplán beteszel egy hőcserélőt a lefolyót és a bejövő vezetékek közé. Mondjuk nyugaton vannak egész városra kiterjedő szennyvíz hulladékhő hasznosítók. Azok már nagyon komolyak ... :-)
Ti mennyi ráfordítással csináltok HP-okat? Kíváncsi vagyok egy házi és egy bolti fm árra. Lehet, hogy elsődlegesen akkor nem is azzal kéne foglalkoznom, hogy fűtési rendszert tervezzek, hanem inkább azzal, hogy olcsóbbá tegyem a HP gyártást. Kell valami hobbi projekt, mert besavanyodok a végén

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- Panasonic HC-V770 FUL HD kamera
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest