-
PROHARDVER!
A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
80g eu csere 10-11 vagy 13-16 között. Privi.
-
F-ECT$
titán
válasz
grizlisandor #68613 üzenetére
Miért tennék?
-
F-ECT$
titán
válasz
Hallazeal #68559 üzenetére
Az arena is 3-4 winnél van 0-n, nem véletlenül. Ez így egy rohadt nagy lehúzás, persze a Blizznek megéri, de egy casualnak inkább nem.
Btw kezd rohadtul idegesíteni, hogy szinte minden játék arról is szól már, hogy hogyan menedzseld a játékbeli pénzt, a befizetéseket, stb, hol marad az, hogy megveszem, leülök és játszok szabadon? Szinte nem játszottam az elmúlt 3-4 évben olyan játékkal, legyen az akár egy sima autóversenyzős, vagy lövöldözős vagy stratégiai, ahol nem kell ezzel is törődni, pedig egyre kevesebb időm van játszani, és ilyenkor jó lenne just for fun tolni, nem számolgatni, hogy mi hogy éri meg...
-
F-ECT$
titán
válasz
whitezo88 #68524 üzenetére
Akkor leszel legend, ha eleget játszol megfelelő wr-rel. Ahogy olvasom a srácnak megvan már a golden heroja is, ami ugye 500 nyert meccset jelent (lehet, hogy sokkal több van neki, csak már nem számolja utána a rendszer), ami ~50% wr-t feltételezve is 1000+ meccs 2 hónap alatt.
Ha valakinek nincs ennyi ideje, akkor sokat lehet spórolni azon, ha beleöl pár órát, utánanéz a dolgoknak és ezt felhasználva hatékonyabban játszik.
Arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy a srác született tehetség, így lehet, hogy 10-ből 9-en hiába játszanának ennyit, nem lenne meg a legend.
De az tény, hogy mivel játszva is tanulsz, és mivel a HS nem atomfizika, így kellő időt beleölve magától is megtanulod a paklikat, az alapvető stratégiákat és elérhető a vágyott rank. -
F-ECT$
titán
Hát erre azt tudom mondani, hogy gyakorolni kell, nézni jó streamereket (bár mivel egyszerű a pakli, ezért nem szívesen tolják vele), kielemezni a vereségeidet, és meglehet idővel vele bármilyen rank.
Alapvető hibák kezdő szinten:
-nem jó mulligan
-nem jó trade-ek
-nem játszod körbe az alap leszedéseket (főleg aoe)
-nem készíted elő a lethalt
-nem gondolkozol azon, hogy az ellenfélnek mi lehet a következő lépése, és hogy lehetne azt "elrontani" neki -
F-ECT$
titán
válasz
nepszter1 #68517 üzenetére
A legfrissebb 2-3 deck kiindulásnak jó.
-
F-ECT$
titán
80g csere itt is. Napközben, privi.
-
F-ECT$
titán
válasz
Balesz1899 #68316 üzenetére
Én megcsináltam az összes brawlt, és elég sokszor kaptam már w&l-t is, és tényleg elég ritka, hogy jó dolgok legyenek a packban, de abban biztos vagyok, hogy legalább 1x esett már belőle legend. Ha nem hiszel a pity-ben, akkor kezdd el írni a nyitásokat.
-
F-ECT$
titán
válasz
BrukoMisike #68292 üzenetére
Én most ezt futtatom, igaz van benne 4 epic, de nélküle is teljesen jó a deck. Cserék:
-Hungry Crab (főleg, ha nem jön szembe sok murloc): Fiery Bat
-Rat Pack: második UTH, Deadly (taunt wari ellen), Shaky Zipgunner, Terrorscale StalkerÁltalános cserék: Knife Juggler, Dire Wolf Alpha.
-
F-ECT$
titán
Nem túl jó a pakli, főleg az ilyen lapok miatt: Bestial Wrath, Infest, Boar, Dragonhawk, stb. Persze a készletedet elnézve látom, hogy nem tudsz csak jó lapokat beletenni, de ha a Hunterrel tetszik a játék, akkor legalább 1 Bow-t, és a 2 Highmane-t le kellene craftolnod.
-
F-ECT$
titán
válasz
Bazsi1987 #68287 üzenetére
Kevesebb idő lett volna megkeresni, mint ide beírni...
-
F-ECT$
titán
válasz
EmptyParadox #68210 üzenetére
Ez a mobilos nézésen nem segít.
Btw szerintem csak idő kérdése, hogy a YT is átálljon ilyenre.
-
F-ECT$
titán
válasz
Bazsi1987 #68203 üzenetére
"First, the bad news: Twitch ads will no longer be blockable
Twitch is starting to roll out a new advertising platform specifically designed to circumvent ad blocking. As we understand it, they will begin inserting ads directly into the video stream the way broadcast TV does. The folks at EasyList have confirmed that this makes blocking the ads impossible without also blocking the video." -
F-ECT$
titán
válasz
BrukoMisike #68197 üzenetére
Curator és Babbling is jó belőle, de már csak 11 hónapig lesz a Standard része. Ha kevés lapod van, akkor én már nem pazarolnék goldot a 2016-os kiegészítőkre, kivéve ha csak ezek a lapok hiányoznak az álom deckedből.
-
F-ECT$
titán
válasz
elerik #68070 üzenetére
100 classic ok, a 100 gadgetzan pack előtt megnézném, hogy az a 3-4 deck amivel játszani akarsz mennyi msog lapot tartalmaz (lehet azokat megérné simán lecraftolni), 100 ug ok.
Pirate wari jó deck (tier 1-2), de már nem olyan erős, mint régen.
Murloc pala most nagyon fut.
Hunter is jó, és még olcsó is.
Agroból jó most a token druid is (és szintén nem drága).
-
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
válasz
mhmpista #68029 üzenetére
Ő Hemet1-et írt, ami szerintem a GvG lapra utal, az tényleg elég rossz, bár most épp eléggé népszerűek a beast hunterek, ellenük talán betehető lenne, ha nem rotált volna ki. (Bár a statjai miatt még egy Highmane ellen sem túl value.)
Az új Hemetre 2 fun deck született eddig, az egyikkel a Molten Giantet akarod kihúzni Holy Wrath-tal a deck kinyírása után, a másik egy Tempo Mage deck, ahol Fireballt, Firelands Portalt és Pyro-t akarsz csak a deckben hagyni a lethalhoz (Kripp játszott vele pár napja).
-
F-ECT$
titán
válasz
Mister_X #68020 üzenetére
Tegnapi Legend Rank 4-es deck. Lol.
-
F-ECT$
titán
válasz
F-ECT$ #68017 üzenetére
Vagy a másik verzió, hogy nem nagyon írnék szövegesen a lapokról, csak lenne egy csoportosítás:
-Jó lap, több class többféle deckje is használja
-Jó lap, egy class többféle deckje is használja
-Jó lap, egyféle deck használja
-Közepes lap, több deckben is előfordul, de nem kihagyhatatlan
-Közepes lap, egyféle deckben néha előfordul, de nem kihagyhatatlan
-Szituációs lap, bizonyos meta esetén népszerű, egyébként eltűnik
-Fun lap, néhány nem túl konzisztens deckben van csak helye
-Rossz lap -
F-ECT$
titán
válasz
Cathfaern #68008 üzenetére
Ez túl nagy falat nem vállalkozom rá
Eleinte egy crafting / disenchanting guide-nak indult kezdők és középhaladók számára, de azóta a játék is sokat változott (gyakori kiegek, standard, meta snapshotok). A "nyitottam x-et, használható / törjem?" kérdésekre akart válaszolni, de ilyenből egyre kevesebb van, bár kiegek környékén megnő a számuk.
Már én is gondolkoztam az átalakításán, kb ilyen formában:
Patches the Pirate
Kihagyhatatlan: Pirate Warrior, Quest Rogue, Miracle Rogue, Token Druid
Előfordul: Zoo Warlock, Elemental Shaman, Midrange Shaman
Sok deck használja, népszerű, craftolásra ajánlott. -
F-ECT$
titán
válasz
fogtunder #67999 üzenetére
Én is egyre inkább bajban vagyok a legend összefoglaló írásánál. Az igazán sokoldalú, sok deckben használható legendek kezdenek eltűnni (kirotálnak, hall of fame, túl lassúak) így nehéz kiemelni néhányat, másik oldalról meg egyre több legend tűnik fel ideig-óráig 1-1 streamer által népszerűvé tett deckben, így nehéz tuti betörést is javasolni. Arról nem is beszélve, hogy a kiegészítők tényleg felkavarják az állóvizet, sosem látott legenedek kerülhetnek játszható státuszba.
Aztán meg ott van pl Tirion: rohadt jó legend önmagában is (ér kb 11 manát, és 8-ba kerül), sok pala játssza többféle deckben is, viszont maga a pala class nem túl népszerű (jelenleg 6-7% a warrior 20%-val szemben). Kapjon kiemelést, másképp fogalmazva javasolnám egy új játékosnak, hogy legyen benne az első 5 craftjában ez a lap?
-
F-ECT$
titán
válasz
ígyvanferi #67940 üzenetére
Nekem nincs, ezért kerestem olyan decket, amibe nem kell, ezt találtam.
NyxNyxNyx által linkelt szemre jobbnak tűnik, de az már nem Purify
-
F-ECT$
titán
Kipróbáltam a Purify Priestet (Lyra nélkül), és iszonyat fun ha bejön a lapjárás, de nagyon sokszor csak állsz ott használhatatlan spellekkel. Emellett szinte 0 comeback lehetőség van benne, mert nincs se single se aoe remove.
Mindenesetre priest class, de főleg a card questhez optimális.
-
F-ECT$
titán
válasz
BrukoMisike #67916 üzenetére
2 vereség után érdemes egy kicsit pihenni, ha mérges vagy, akkor rosszabbul megy a játék.
-
F-ECT$
titán
válasz
BrukoMisike #67912 üzenetére
Hajrá, kellő kitartással bármeddig el lehet jutni a deckkel, elsőre mondjuk a rank 10 tűnhet reális célnak hónap végére.
-
F-ECT$
titán
válasz
basaharc502 #67909 üzenetére
Tier 1-2 körüli a deck, de rohadt uncsi. Szóval rank 5-től (vagy ha nem szempont a ladder) okés, de ha haladni kell, akkor válassz mást.
-
F-ECT$
titán
80g eu trade délután. Privi.
-
F-ECT$
titán
válasz
salaam #67745 üzenetére
Van egy párfajta miracle, de ha ráérzel, akkor egy idő után az is unalmas tud lenni. Emellett van még pár control deck próbálkozás (nem csak taunt wari), bár ha nincs hozzá lapod, akkor az sajnos nem pálya.
Ahogy írták is a többiek: ez a játék kb ennyit tud, nem akarnak mélyebb taktikákat belefejleszteni, az átlag meccs legyen 7-8 körös, max 1 fordulattal, néhány control vs control meccs tartson csak tovább.
Egyébként redditen van egy megathread a kiegészítő áráról, és ott a top kommenttel rohadtul egyetértek: a quest lapnak neutralnak kellene lennie, és minden classnál transformálódna class questté a meccs elején. De hát az úgy kevesebb pénzt jelentene a blizznek ugye...
-
F-ECT$
titán
Egyre inkább az van, hogy bármilyen deckkel is játszol, ha jól jönnek a lapok, akkor viszonylag gyorsan elérsz egy olyan szintre, ahonnan lényegében megállíthatatlan a deck. Ez agro esetén nem újdonság, már a vanilla idején is T6-7 lethal benne volt a pakliban egy face hunter / zoo esetén, de akkoriban a midrange és főleg control deckekre nem volt jellemző a "végtelen" dmg. Most meg itt van a jade mechanika, ami druid esetén sosem fogyó golemeket gyárt, a quest mage, ami szintén alkalmas végtelen dmg-re, de még a taunt wari is a 8 dmg hero power-rel olyan dmg kitolására képes, amire a régi CW nem. De ha összehasonlítom a régi miracle rugót, aminek szintén korlátozva volt a dmg outputja, a mostani miracle, sőt még inkább a quest verzió sokkal nagyobb dmg-t tud paklielfogyásig tolni.
Aztán hogy ez jó-e vagy nem, az kérdés, de a klasszikus combo deckek kiirtása után sok új deck is lejutott arra a szintre, hogyha kellően sokáig életben tudsz vele maradni, onnantól bármit bedarál.
-
F-ECT$
titán
40-eset mindenképp megéri cserélni (és ha másik 40-est ad, akkor figyelni rá, hogy azt ne csinálja meg véletlenül az ember), én 50-est csak akkor cserélnék, ha épp nagyon nem akarnám megcsinálni.
Viszont ha tele a quest log, és közeleg a nap vége, akkor egy megcsinált 40-es többet ér, mintha lecserélnéd, és kapnál helyette egy olyat, amit már nem tudsz megcsinálni.
-
F-ECT$
titán
válasz
JNashville #67597 üzenetére
Ne csodálkozz. Egyébként meg egyszerű on curve deck, ami a bow + kc + hero power miatt elvesztett board esetén is tud nyerni. Illetve bónuszként meg ott a Beast szinergia.
-
F-ECT$
titán
válasz
Brenor #67523 üzenetére
El kell döntened, hogy mi a fontos. Ha szeretnéd a legendet elérni, akkor találj egy hatékony decket, amivel tudsz is játszani, és csináld meg.
Ha a fun része fontos, akkor meg ne érdekeljen a rank.
Én pl vettem a fáradtságot, elértem a legendet, így már nincs bennem olyan kényszer, hogy meta deckekkel menjek csak ladderre.
Egyébként meg ott a casual, ha számodra kedves, de nem túl hatékony deckkel mennél épp, és félted a rankod.
-
F-ECT$
titán
válasz
KaraDani #67521 üzenetére
Erre is lenne megoldás: a legalább 10 körig tartó meccs adjon plusz 1 csillagot (legalább rank 5-ig) és/vagy a hónap végi reset sokkal kevesebb rankot vegyen el az emberektől (szerintem kb 5-6 bőven elég lenne.)
VAGY csináljanak egy teljesen új laddert, ami sokkal inkább passzol ehhez a játékhoz...
-
F-ECT$
titán
válasz
fogtunder #67517 üzenetére
Én sem tartanám feltétlenül jó ötletnek, viszont akkor meg arra kellene ráfeküdniük, hogyha 1 deck / lap túl erős (és nem csak a saját nem túl transzparens statisztikáik alapján), akkor arra pár héten belül jöjjön a nerf. (Ami kb 2 kattintás a legutóbbi Ben videó alapján...)
-
F-ECT$
titán
válasz
Brenor #67513 üzenetére
A legjobb játékosok is óriás tévedésekkel jósolták meg, hogy melyik lesz jó és melyik lesz rossz kártya, pedig csak önállóan 1-1 kártyát kell értékelniük. Ennek fényében elég nehéz pontosan balance-olni. (Az egyetlen megoldás az lenne, ha a Blizz berántana 50-100 top játékost a kieg tesztelésére pár hétig, de akkor ezek a játékosok elég nagy előnnyel indulnának pl a versenyeken utána.)
Az azért ritka, hogy csak 1 top deck van (persze előfordult), viszont nerf jött is rá (igaz lassan). Jellemzőbb, hogy van 3-4 top deck és 3-4 kicsit gyengébb, de még bőven legend képes.
-
F-ECT$
titán
Bár nyitottam 6 legendet, de persze egy csomó deckhez kellene még 1-1. Főleg, mivel ezeket nyitottam:
-Swamp King Dred - egyelőre nem játssza a mid se, nemhogy a face
-King Mosh - kellene hozzá a quest is
-Zavas - ez szerintem jó lap lesz, ha marad a discard
-Umbra, Ozruk - önmagukban kevesek, viszont több deckbe is beférhetnek mégEzek jöhetnek szóba:
-Caverns + Sherazin - előbbivel most indultak el a deckek elemental irányba, kérdés, hogy hosszú távon is jó lesz-e, utóbbi meg mehet miracle deckbe is (Nem akarok még egy Xarilt, ami csomó ideig tök jó craftnak tűnt.)
-Unite the Murlocs - bár ez már most uncsinak tűnik
-Kalimos - elemental deckbe
-Fire Plume's Heart - hosszú távon is jónak tűnikÖsszesen 8000 dust, ami elég húzós, 4800-ra jó lenne leszorítani, csak kérdés, hogy melyikre. (Illetve lehet kell majd 2-3 epic is az adott deckhez...)
Ilyenkor nehéz okosnak lenni
-
F-ECT$
titán
Akinek kevés új lapja van, viszont volt Jade druidja, az a kieső lapok helyére könnyedén talál betehető lapokat (egy példa), és máris van egy deckje, amivel elég simán lehet nyerni.
-
F-ECT$
titán
válasz
BrukoMisike #67231 üzenetére
Rengeteget kérdezgettem, a legtöbben azt mondták, hogy gyűjtsek az új kiegre.
Már többször írtam, hogy f2p esetén ha cél a minél teljesebb lapkészlet, akkor kb 2 év után éred utol a fizetős / játék eleje óta farmoló embereket. Ez lehet nem túl szerencsés, de a Blizz profitra hajt, egyelőre nem kell olcsóbbá tennie a játékot, mert így is játsszák elegen.
-
F-ECT$
titán
Bár senki sem érdekel, de azért a statisztika kedvéért:
108 bontás
6 legend, ebből 1 golden (és 0 quest)
23 epic, ebből 1 golden (nagyon sokból megjött mindkettő)
1 rare-ből 1-et sem nyitottam, és még párból csak 1-etÉs most a dilemma, hogy mit crafoltjak. (Múltkor pl sikerült egy Hobartot, ami tök erősnek tűnt a Pirate deckbe, és azt gondoltam, hogy a CW-be is elfér, aztán egyik se futtatja...)
-
F-ECT$
titán
válasz
0karmacoma0 #66933 üzenetére
Rogue és hunter quest is megcsinálható T5-6 körül.
-
F-ECT$
titán
Lényegében igen. Idén szinte csak classic, és jövőre elkezdheted venni a majd akkor megjelenő kiegek lapjait. Ezzel csak az a gáz, hogy idén hiányozni fognak a tavalyi és idei, jövőre pedig az idei kiegek lapjai, de 2019-től már nem leszel lemaradva.
Másik út: ha nem cél, hogy mindenféle decket ki tudj próbálni, akkor érdemes kinézni a kieg megjelenése után 1 hónappal 1-2 olcsó dekcet, és ahhoz nyitni packokat / craftolni.
Harmadik út: pénzt kell beletolni.
-
F-ECT$
titán
12k arany (nekem is annyi van) az kb 6 legend nyitás + 2-3 dustból. Persze kérdés, hogy érdemes-e mindet elverni-e erre a kiegre, hiszen a következő jó eséllyel nyár végén jön, ameddig kb 7-8k gold gyűjthető "csak".
Én 100-at veszek goldból + a free 5 (?) db, aztán meglátom, hogy az mire lesz elég, crafotlni úgyis tudok, mert a hall of fame-mel együtt lesz 19k dustom.
-
F-ECT$
titán
Nem hagyhattam ki. 66666
-
F-ECT$
titán
Sokaknak, így nálam is vízválasztó lesz ez a kieg. 1 éve van Standard, így a Blizzard most a legjobb helyzetben van, hogy olyanra alakítsa a játékot, amilyenre szeretné.
-Kiesik 6 elég fontos classic lap
-Kiesik 132 TGT lap
-Kiesik 31 BRM és 45 LoE lap
-Jön 135 UG lapEz akkora meta változást hozhat, amekkorát csak akarnak, ha ezzel együtt sem sikerül valami jót alkotniuk, akkor szépen lassan ideje lesz új játék után néznem. Persze attól nem félek, hogy control meta lesz, viszont ha "csak" lassul a meta, de nem változik meg a curvestone feeling, az kevés lesz. Ha nem jön az, hogy nem kell minden világító kártyát kijátszani, körbe kell játszani dolgokat, meg lehet akadályozni az ellenfél bizonyos előre látható lépéseit, akkor ez a kieg is 2-3 hétig lesz csak érdekes. Az meg már kevés, hogy a lelkesedésem kitartson a következő kiegig, pláne, hogy már a f2p modell se nagyon fog működni.
Persze, csodát nem várok, de legalább egy kis elmozdulást igen. (Card reviewt direkt nem néztem, elég csak 2-3 lapot nem "észrevenniük", és máris borul az előzetes elképzelés a kieg erejéről, pl Dr. 6...)
-
F-ECT$
titán
válasz
BrukoMisike #66176 üzenetére
Csak ki kell várni hogy mi lesz jó, nem szabad felülni az első hullámra.
-
F-ECT$
titán
válasz
BrukoMisike #66167 üzenetére
Szép levezetés, csak az a kérdés, hogy 80 pack mire lesz elég. Ennyiből a commonok meglesznek, de tuti lesz rare, ami nem fog esni, epicből meg összesen 8-10 várható. Legendből jöhet kb 4 + talán 1-re elég lesz a dust.
-
F-ECT$
titán
válasz
micafighter #66045 üzenetére
Ez persze nem jelenti azt, hogy casual szinten is ez van. Itt még skill > rng.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest