Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz fogtunder #59789 üzenetére

    Reno addig jó lap, amíg arról beszélünk, hogy egy lap segítségével létrehoztak egy teljesen új deck típust. Igen, ha itt megállunk, akkor egy jól designolt lap.
    Ha továbbmegyünk és megnézzük milyen játszani vele, akkor már határeset. Van egy nagyjából szinergiamentes decked, ahol nagyon rá vagy szorulva a laphúzásra. Főleg, hogy ahogy KaraDani is írja, ha felhúzod t6-ig renot, akkor aggro ellen nyertél, ha nem húzod fel, akkor vesztettél. Szóval így már mondjuk egy "meh" lap.
    De ha tovább megyünk, és megnézzük milyen játszani ellene: kapsz egy láthatóan nem túl acélos ellenfelet (ha jól húz), aki úgy tud válaszolgatni meg van valami boardja. Ha értesz a HS-hez, akkor gyanítod, hogy Reno lehet, főleg ha nem látsz duplikált lapot. Mit tudsz tenni? Igen, nem mész face-re annyira (vagy megpróbálsz kombót felépíteni, de erre vagy van lap a deckedben vagy nincs). Ezzel vagy jól jársz vagy nem, mert ha nem tudsz nagy boardot tartani, akkor előbb-utóbb úgyis az lesz a vége, hogy a te HP-d lassan elfogy (főleg ha nem warrior / priest vagy), míg nála ott van a 15-25 HP-s heal kézben. Szóval ha aggro vagy, akkor igazából az egyetlen esélyed, hogy ha megpróbálsz face-re menni, és reménykedni, hogy az illető nem fogja felhúzni a lapot. Controllt nem nagyon játszok, ott majd valaki megmondja, hogy miként lehet esélyed, de jó eséllyel kihúzni fatigue-ig a meccset. Szerintem az se túl fun kivéve ha direkt erre épül a pakli :) Midrange-ként megpróbálhatsz boardot építeni, de pár jól tervezett AOE-vel ezt elég könnyen keresztül lehet húzni. Szóval midrange-ként annyiban változik a helyzet, hogy nem abban reménykedsz, hogy renot nem húzza fel idő előtt, hanem hogy az aoe-t nem húzza fel idő előtt :) Lényegében reménykedsz, hogy az ellenfél nem húz fel egy bizonyos lapot, mert ha felhúzza vesztettél. Ugyanaz, mint C'thunnál, nem tudod a buffot csökkenteni, csak imádkozol, hogy t10-ben mikor lethalod lesz, még nincs ott a kezében a C'thun és szedi szét a boardodat meg akár téged is. Nem fun, nem interaktív.
    Ha meg abból indulok ki, hogy az ellenfél nem ismeri a játékot (és belőlük van a legtöbb), akkor csak annyit fog látni, hogy "nyerésre állok, nyerésre állok, mindjárt lethal, vesztettem". Nem fog túl sok pénzt beleölni a játékba :)

    "(#59792) KaraDani: az mennyivel jobb, hogy a priest kirak egy nagy tauntot, amit folyton visszagógyít és nem tud átmenni rajta az aggro?"
    Sokkal. Mert ott tudsz vele mit csinálni, kézből spell, removal, stb. A Reno healt sehogy se tudod megakadályozni, csak reménykedsz, hogy nem húzta fel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák